Fórum témák
» Több friss téma |
Istenments leragasztani, hogy találjon oda az elvált ón akkor? A gyárilag meglévőt is ki kell szedni a sarkokból, ha van. A felületi feszültség meg prímán helyben tartja az alkatrészt.
Ebben a 6k-ban pontosan mi van benne? Mert mi is csináljuk, BGA le, pucolás, újragolyózás, felrakás, de 6k-ért egy ilyen munkához az ujjunkat nem mozdítjuk, ha ilyen olcsók vagytok, máris megbeszéljük, hogy heti nem kis mennyiséget elhordjuk hozzátok.
Hello! nekem egy olyan problémám lenne hogy a laptopombl eltűnt a háttérvilágítás, az inverterre jutó feszültség kiméréskor 1 pillanatra összezértam 2 érintkezőjét és kikapcsolt a gép. Azóta semmijen életjelet nem ad.
![]()
A BGA átültetését egyik lapból a másikba csinálom ennyiért. Tehát 2X kiforrasztás, forraszanyag letakarítás, újragolyózás ezesetben 0,76-os labdákkal. Egyszerű eset az ICH4, gyorsan meg lehet csinálni. Persze ha gépet is kell bontani, akkor magasabb az ár.
Idézet: „Időben vagy hőmérsékletben? Mert azt a saját szemszöged szerint nem írtad le. A túl az sokmindent jelenthet.” A "túl" ezesetben az eutektikus ón-ólom ötvözet olvadáspontját meghaladó hőmérsékletet jelent. Nem lehet pontosan meghatározni, de az említett tok esetén ez az érték 5% körül van. Természetesen hőmérsékletről beszélünk, nem stoppert nézek melegítgetés közben, hanem hőprofil szerint dolgozom.
Az öngólt kissé félreértelmezted, úgy látom, vagy direkt vagy figyelmetlenségből.
Mivel ezt írtad tegnap: Idézet: „Nem állok le vitatkozni veled...” Emlékeztetlek rá ilyesformán, részlegesen. Ne is vitatkozz velem, ezt amúgy sosem kértem (és nem azért, mert ez parancs, ilyenről szó sincs, hanem mert én kifejezetten utálom, ha a HE-re valaki akár csak minimális vitatkozási szándékkal jön fel), legalább te maradj meg a tényszerű és pontos/precíz dolgoknál, "velem ellentétben". ![]()
Nincs időm vitákba bonyolódni, ezért is tettem -a kissé elhamarkodott- kijelentésemet. Majdnem mindenkinek a szavaiban lehet keresni, sőt találni is ellentmondásokat, pontatlanságokat, félreértelmezhető, kiforgatható dolgokat. Részemről nincs harag, egyetértek veled abban, hogy -élve a jogoddal- véget vetettél a vitának, és békésebb vizekre terelted a beszélgetést.
![]()
Részemről sincs harag, maradjunk meg békésebb vizeken.
![]()
Helló!Segítségeteket szeretném kéri egy HP pavillion laptoppal kapcsolatban. Ez kb. 8 éves lehet pIII 900 MHz.
Alaplapon volt két zárlatos FET. Már kicseréltem. A bekepcsoló gombig eljut a 18V feszültség de mikor bekapcsolnám nem történik semmi. Mi lehet amit érdemes megnézni? Előre is köszönök minden segítséget !
Privátban küldesz elérhetőséget? Menne az első gép a hétvége felé.
A biztositekokat.
Utanuk a tobbi felvezetot. Azok halnak leggyakrabban. Ugyan nem akarok otleteket adni, de bizonyara volt valami oka annak, hogy ezek elpukkantak...
Nem tudom az okot amikor kaptam már nem indúlt el. De gyanus hogy nem kaptam hozzá töltőt.
Szevasztok, kaptam tegnap egy DELL típusú laptopot, csak az a baj hogy áramcsökkentőt azt nem attak vele sajnos. Na most szereztem hozzá egy be alimentáló dugaszt csak az a baj hogy nem tudom eldönteni hogy m-eik rajta a + és a - része, csatolok képet a dugaszról. Szeretnék hozzá csinálni egy kis tápot hogy tudjam használni, azt kellene megtudni hogy a vastag kis fém része a + vagy a vékonyabbik része az?. Köszönöm előre is a segítséget.
![]()
Ki kell mérni a laptopot,fémrészeinél.
Az akkunál megméred melyik a negatív,az usb-nél a csatlakozóház/perem a test,vagyis negatív rész. Ehhez rakd a multiméter 1-ik mérőzsinórját,a másikat pedig a tápcsati negatív pontjára tedd. Ezt onnan tudod meg,hogy dióda/szakadásmérés állásba sípolni fog a műszer,1ohm alatti értéket mérsz.
Sziasztok! Van egy Compaq r3000 laptopom. Filmet néztem rajta és egyszercsak kikapcsolt. Azóta ha bekapcsolom megy pár másodpercet (van bejeletkezési képernyő ha eljut addig)és kikapcsol.
Valami tippet tudnátok adni hol kezdjem mert semmi ötlem sincs. Köszönöm!
Nincs szerencsed a laptopokkal...
Szoval eloszor kiszedsz mindent, ami nem feltetlenul szukseges (cd, floppy ha van, hdd, egyeb modulok). Igy is kiakad? A kikapcsolast a hdd leallasa es a ventik kikapcsolodasa kiseri? Biztosan kikapcsol vagy csak kep nincs? Kulso monitorral mit csinal? Ha csak taprol (akku nelkul) es csak akkurol (tap nelkul) mit csinal?
Hát nincs!
Mostmár teljesen szét szedtem. Nincs semmi más csak alaplap proci memória meg a kijelző. Tökéletes kép van ( HP logo meg minden) kb 3 másodpercig utánna mintha kirántották volna a csatlakozót a falból megáll az egész. Újra bekapcsolom megint ugyan ez.
Forog. Rendesen elindúl a noti csak kikapcsol kb 5-6 másodperc után.
Hozzafersz a processzorhoz? Milyen a homerseklete? A hutese rendben van?
(mondjuk beteszed a sima hutobe egy orara, utana mered a kikapcsolasig eltelo idot, aztan melegen kapcsolod be es ilyenkor mindig hamarabb elszall?) Amikor kikapcsol, akkor tenyleg minden leall? Tehat jelzofenyek sincsenek? Ha rateszel egy feszmerot a jelentosebb feszultsegekre (tap, 5V, 3.3V, proci feszultsege) akkor a kikapcsolaskor van-e jelentos feszultsegeses egy rovid idore? - mondjuk ehhez tarolos szkop kellene...
Tapasztalatból mondom, nem láttam még olyan notiprocit, ami egy POST-ot ne bírna ki kalap/hűtés nélkül. A fejletten energiagazdálkodó procik pláne. Múltkor egy Turion X2-t sikerült egy radeon X700-zal együtt hűtés nélkül elindítanom. Windows rendben felállt, aztán le is állítottam szabályosan, akkor vettem észre, hogy milyen bátor vagyok. Túlélte és ugyanakkor le sem állt hővédelemmel (hát izé...Nem volt hideg..)
A proci hűtés rendben van (forg a cooler, borda rendesen illeszkedik alatta hűtőzsir.) Viszont azt észrevettem már régebben is hogy nagyon magas hőmérsékleten megy mondjuk pontos számot nem tudok mondani de 5-10 perc haználat után már elég meleget fujt a venti és akkor is rendben volt a hűtés. Ez egy sima 478 pentum 3000 MHz 1Mb cash-el. De eddig nem volt vele probléma mindíg ment tökéletesen.
Az egy rettenetes prescott, nem csoda, ha meleg. Viszont, próbálj másik procit bele, S478-as akármi jó lehet első körben. A CPU táp FET-jei rendben vannak?
vettem 1 fujitsu siemens amilo pa 2548-as laptopot. A két húgom használta aztán valamit csináltak vele (ők semmit).
Azóta ha bekapcsolom a kijelző teljesen fekete és csak a ventilátort hallom hogy megy és ennyi. Nem reagál semmire. Szétszedtem (memória, winyó ki-be) de semmi. írjon ha valakinek van valami ötlete.
Másik procival is ezt csinálja. FET-et még nem méztem. De át fogom nézni és megírom mit találtam.
A következő a helyzet. Hazaérve melóból gondoltam bekapcsolom a kicsikét hátha csoda történt. Történt is kicsi sercegő hang , elfüstölt egy smd tekercs. leszedtem a lapról. tudom hülyeség de elindítottam a tekercs nékül és nem állt le. Szépen pörgette a ventit míg ki nem kapcsoltam. Eggyetlen probléma hogy fokozatosan nőtt a ventilátorok fodulatszáma és képem sem volt.
![]() Szóval haladok csak nem tudom merre! ![]()
A tekercs vélhetően FET-tel együtt ment el. Nem kéne egrecírozni szegényt, mert hamar kivégezheted vele a PWM vezérlőt a CPU tápjában, meg a procit is akár. A füstölt tekercs után már semmit sem szabadott volna próbálgatni, hanem kitermelni a nagyáramú félvezetőkészletet, meg kondikat és kimérni. Nem hiába mondtam.
Valóban! Megtaláltam a hibás FEt-et. Most rendelem helyete a másikat. Kíváncsi vagyok mit old meg a cseréje.
(Lehet hogy már semmit ![]()
Sziasztok!
A laptopomban (acer aspire 3680) az akkumlátor nem akar feltöltődni . A töltőn van már 3-4 napja folyamatosan és 0%-ot töltött eddig.Egy program ami régen mutatott értekeket az aksiról olyanokat ir hogy 10000,00 volt van az akkuban ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |