Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
nekem is 5-ösöm van.hűtőrács mögé vizszintesen felrögzítve.
ms-t irt, de secundum-ra gondolt. tehat 30 masodpercig ment, majd 3masodpercig nem.
Ja, akkor oldaliranyba van 9 fok. Ugy meg a 3 savos uton, ha a legbelso savban vagy es a jardarol mernek, akkor kb 50 meter tavolsagbol mernek meg siman.
Pénteken végre sikerült tesztelni, köszönet a segítőknek.
Műszer: FÁMA III. A blokkoló 10 ledes, 200mA-rel meghajtva, 200/200nS folyamatos zavarást adott a beindulástól 30 másodpercig. Az eredmény lehangoló. Kb 4-500m-ről folyamatosan mérhető volt. Kb 200m-ről lehetett érzékelni a zavarást, ha a blokira mértünk. Utána még módosítottam a blokkolót 300/800nS-ra, és az áramot is megnöveltem 350mA-re. Az eredményen ez sem változtatott. A brute force megoldást egyenlőre abbahagyom és a szinkronizált blokkolás irányában folytatom a fejlesztést
pontosan erről beszéltem.mitől lehet ez.incs benne az azonosító?
Szinkronizált verzio, és FÁMA III. Nálam is elég lehangoló volt az eredmény.
Bocs, de most már végképp nem értem a kérdést
Ezekben a készülékekben is van egy firmware. Tehát egy szoftver. Ezt szokták,vagy lehet frissiteni.
Szerintem nem a gyári számára gondolt ![]()
Nézegettem a SPL LL90_3 70W-os típus adatlapját, ahol azt írják, hogy 15 illetve 30 fok az iránykarakterisztikája.
Ha az ábrát nézzük, akkor meg az jön le, hogy kb 15, illetve kb 18 fok. Melyiknek lehet hinni?
Meg kellene nézni kamerával.
Gondolkodtam a sikertelenség okán. Egyet tudok elképzelni, csináltak egy új sw-t ami figyeli az impulzus szélességet. Ha túl hosszú nem veszi figyelembe a beérkező impulzust. Kézenfekvő dolog én is használom a vevő szoftverénél mint védelmet. Ha ez a gond egyszerű a megoldás csökkenteni kell a kimenő impulzushosszt kb. 80-100ns-ra. Akkor a kisugárzott hossz kb 30-50 nsec lesz. Egy próbát mindenesetre megér.
Ha esetleg megpróbálnák lézer diódát?
![]()
Persze, de szerintem leddel is mennie kell. Egyébként splll90-et minden továbi nélkül be lehet tenni, csak akkor kimarad a mos-fet.
Ha nézi az impulzusszélességet, akkor minek tudható be, hogy a közeli mérésnél már zavar, de a távolinál simán mérhető?
Szeretnék megmérni egy LED-es blokkolót, de sajnos nem tudok olyat a közelemben, akinek van. SPLLL90-ből a 70W-os verzió kellene. Tudsz ilyen beszerzési forrást? Mi a véleményed a korábban írt adatlapról (kisugázási szög)?
Valószínűleg a kisugárzott energiákkal függ össze, közelről érzékelte a led karakterisztika miatti csúcsokat.
Diódát nem tudok. A kisugárzási szög tényleg furcsa.
Ebből a lézer diódából elég lenne egy? Bár elég húzós az ára, úgy 50 euró körül mozog.
Az LI-ben is 1db van, bár van 2 lézerdiódás is.
Ott a 75W-os SPLPL90-et használják, viszont egyik irányban csak 9 fokot tud, míg a másik 15-öt. Az ábrák viszont kicsit mást mutatnak
Lehet meg kellene egy ilyet próbálni....
A hq-nál a 25w-os 10500.
Mifele azonosito lenne benne? En pont 200pps-el (Fama 3) mertem az LI-t es semmifele beagyazott informacio nem volt a valaszjelben.
Az az erdekes, hogy Blinder siman viszi a Fama 3-mat. Az pedig ledes.
Lehet hogy ez egy újabb F3 verzió.
Az én régebbi verzióm is simán vitte. Mármint a bf blokkolóm.
Nem hinnem. Amelyik tesztrol en tudok, ott ugyan azzal a Prolaser III-mal vegztek a tesztet, mint mi most teszteltunk. Siman JTG-t produkalt a blinder.
Mondjuk a szinkronizalt zavarasnak az az elonye, hogy ott a meresek kozott nem tudja a gun analizalni a kornyezeti zajokat stb, igy ugye nem ertesul a blokkolasrol es ugy mar nehezebb barmilyen vedekezest megvalositani ellene. Mig a bf-nel azert lehet okoskodni, hogy hogyan szurje ki. Pl felszinkronizal a zavarojelre, es direkt a kozokben mer, stb.
Ennyire nem intelligens a mérő, valami más a probléma. Nem látszik túl jól de azért olvasható. Gyári gépkönyv.
Ez az uj fw-esnek a konyve? De szerintem a gepkonyvben a titkokat/trukkoket nem fogjak elarulni, pont azert hogy ne konnyitsek a zavarok kesziteset. Ez alapjan siman mennie kene a bf-nak is.
Az érdekes az hogy eddig ment is. Én sem értem mi változott.
Ráadásul a F2-t ami nehezen blokkolható, viszi.
Szerezni kellene egy Blindert, vagy egy Echot és lemérni, hogy
1. milyen impulzusszélességet ad ki, 2. hány mérőimpulzust zavar. 3. hány impulzussal zavar. 4. hány nS-al van a mérőimpulzus elött. Ha jól emlékszem Reggie mért ilyet az LI-nél. Addíg csak elméleteket tudunk gyártani és az nem viszi előre a ledes blokkoló ügyét. Tudna valaki ebben segíteni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |