Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Sziasztok,
katalógus és normális egyéb információk hiányában az alábbi kérdésem akad: 12AX7/PCC83/ECC83 csövek egymástól csak a fűtőfeszültségben térnek el? Vagy van más különbség is? Ha csak a fűtés eltérő, a PCC83 mit használ? Köszönöm előre is!
Senkinek semmi ötlete? Én egy csőtáblázat-linkért is nagyon hálás lennék, ha tudna valaki...
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Riello elektroncsövekhez hol lehet adatlapot szerezni? Még nincsenek nálam és a pontos típust sem tudom. Sehol sem találtam adatlapot semilyen riello csőről. Előre is köszönöm!
Szia!
Csak a cső típusa kellene. A típushoz lehet adatlapot találni, nem a gyártóhoz.
Rendben van! Nemsokára megtudom a típusokat remélem
Kerestem olaszul is őket mint elektroncsövek de úgysem találtam semmit. Amint megtudom a típusokat írok! Szép napot!
Üdv!
Végre megvan a típus: PTW P1212. Ha minden igaz trióda. Különleges csövek? Mennyit érhetnek? Riello gyártmány. Elvileg teljesen újak. Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Egy ismerősömtől hozzájutottam egy elég nagyméretű csőhöz (szerintem valami adócső lehet). A jelzése talán FK3-100 és 1944-es gyártmány. Alul 4 kivezetése van, felül pedig egy anódsapka. Nem tudja esetleg valaki, hogy micsoda lehet és hol találok hozzá adatlapot? Csináltam róla képet is.
Nagyon szép darab, nem mindennapi látvány Szerintem impulzusmodulátor tetróda, csak a mérete és a felépítése alapján…
Hali.Ha már csövek legyenek sokan.Úgy mutat.
Hali.Ezt nem akarom mind felhasználni, azért tettem fel aképeket hátha másnak is megtetszik.Akár ajándékba is tudok adni belőle.
Ami engem illet rég fáj a szívem egy körmös foglalatú csőre mint amit az első képen mutattál. Persze csak ha nem baj...
Azért vannak, akiknek nem is olyan vicces, de ezt Te is tudod.
És mi lenne a vicc? Ha az egészet PIC hajtaná, csak sok kábel van benne és a hatás ugyanez.
tudna segíteni valaki hogy mi a különbség a sima 12AX7 és a 12AX7 Tung-Sol, 12AX7S ,12AX7-C 12AX7A , 12AX7LPS és egyéb végződésű csövek között, egy meglévő csöves előfokoztatú erősítőben szeretnék csövet cserélni de nem tudom mi a különbség.
köszi
Innen nagyjából kiderül melyik gyártó miért látja el ezeket a csöveket megkülönböztető jelzéssel:
12AX7LPS 12AX7-C 12AX7-G-TS Hátha ez segít...
Ismerve a hazai net-es kínálatot csővásárlás szempontjából sem utolsó ...(főleg ami a dolog anyagi részét illeti)
Köszi, pont ezt az oldalt találtam én is csak mivel nem sokat tudok a csövekről(csak a hangjukról) ezért nem tudtam dönteni, de ha jól értem akkor bármi is van a12AX7 után az nyugodtan használható a jelzésnélküli 12AX7 cső helyett? Illetve nekem még azt tanácsolták hogy ha szebb hangzást akarok akkor ecc83 as csövet tegyek bele. ez valóban megálja a helyét anélkül hogy a régi cső ki ecc83 be és kész, vagy nem teljesen kompatibilis a 2cső egymással??
De, a 12AX7 az amcsi jelölés, az európai az ECC83, az orosz verzió a 6N2P, de annak van egy belső árnyékolása, amit testre kell kötni, és a fűtése csak parallelben megy 6,3Voltról… Egy jó kis német ECC83 többet ér szerintem bármelyik hasonszőrűnél …ha nem akarod kötözgetni…
klemo86 kolléga már megírta a választ. Röviden: műszakilag nincs különbség (de a 6N2P nem fűthető 12,6V-ról), a hangjuk viszont erősen izlésfüggő...
Köszi mindenkinek, akkor valószínű kipróbálom az ecc83 as csövet . Elvileg nem tudom elrontani az erősítőt ha csak kicserélem, mert nem szerték semmit kötözgetni az erősítőn.
A 12AX7 helyett beletehetsz bármilyen ECC 83-ast, de a ruszki 6N2P-t ne tedd bele, mert ha az ECC -nek 12,6V a fűtése, akkor a 6N2P kiéghet, ha viszont 6,3 -ról ment az eredeti (4-5 láb összekötve + 9 -es láb) akkor nem fog izzani a ruszki cső ,amelynek egyébként jó hangja, kicsi zaja és zéró mikrofóniája van. Nemrég vásároltam egy "marékkal" és már építettem belőlük ezt-azt :yes:
Hali.7199-tipusú csövet mivel tudnám helyettesítteni.PCF82-re Gondoltam, de annak 9 volt a fűtése.Előre is köszönöm.
E-s csővel helyettesítheted, mert azoknak 6,3 Volt a fűtőfeszültsége. ECF80, ECF82 jó helyette.
Köszönöm szépen.
Üdv! Ma került hozzám ez az kis csövecske, 26 db-ra növelve kis gyűjteményem.
Klasszikus sormeghajtó cső......
Annak idején Dunát lehetett rekeszteni vele. |
Bejelentkezés
Hirdetés |