Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Sziasztok,
katalógus és normális egyéb információk hiányában az alábbi kérdésem akad: 12AX7/PCC83/ECC83 csövek egymástól csak a fűtőfeszültségben térnek el? Vagy van más különbség is? Ha csak a fűtés eltérő, a PCC83 mit használ? Köszönöm előre is!
Senkinek semmi ötlete? Én egy csőtáblázat-linkért is nagyon hálás lennék, ha tudna valaki...
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Riello elektroncsövekhez hol lehet adatlapot szerezni? Még nincsenek nálam és a pontos típust sem tudom. Sehol sem találtam adatlapot semilyen riello csőről. Előre is köszönöm!
Szia!
Csak a cső típusa kellene. A típushoz lehet adatlapot találni, nem a gyártóhoz.
Rendben van! Nemsokára megtudom a típusokat remélem
![]() Kerestem olaszul is őket mint elektroncsövek de úgysem találtam semmit. Amint megtudom a típusokat írok! Szép napot!
Üdv!
Végre megvan a típus: PTW P1212. Ha minden igaz trióda. Különleges csövek? Mennyit érhetnek? Riello gyártmány. Elvileg teljesen újak. Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Egy ismerősömtől hozzájutottam egy elég nagyméretű csőhöz (szerintem valami adócső lehet). A jelzése talán FK3-100 és 1944-es gyártmány. Alul 4 kivezetése van, felül pedig egy anódsapka. Nem tudja esetleg valaki, hogy micsoda lehet és hol találok hozzá adatlapot? Csináltam róla képet is.
Nagyon szép darab, nem mindennapi látvány
![]()
Hali.Ha már csövek legyenek sokan.Úgy mutat.
Hali.Ezt nem akarom mind felhasználni, azért tettem fel aképeket hátha másnak is megtetszik.Akár ajándékba is tudok adni belőle.
Ami engem illet rég fáj a szívem egy körmös foglalatú csőre mint amit az első képen mutattál. Persze csak ha nem baj...
![]()
Azért vannak, akiknek nem is olyan vicces, de ezt Te is tudod.
![]()
És mi lenne a vicc? Ha az egészet PIC hajtaná, csak sok kábel van benne és a hatás ugyanez.
![]()
tudna segíteni valaki hogy mi a különbség a sima 12AX7 és a 12AX7 Tung-Sol, 12AX7S ,12AX7-C 12AX7A , 12AX7LPS és egyéb végződésű csövek között, egy meglévő csöves előfokoztatú erősítőben szeretnék csövet cserélni de nem tudom mi a különbség.
köszi
Innen nagyjából kiderül melyik gyártó miért látja el ezeket a csöveket megkülönböztető jelzéssel:
12AX7LPS 12AX7-C 12AX7-G-TS Hátha ez segít...
Ismerve a hazai net-es kínálatot csővásárlás szempontjából sem utolsó ...(főleg ami a dolog anyagi részét illeti)
Köszi, pont ezt az oldalt találtam én is csak mivel nem sokat tudok a csövekről(csak a hangjukról) ezért nem tudtam dönteni, de ha jól értem akkor bármi is van a12AX7 után az nyugodtan használható a jelzésnélküli 12AX7 cső helyett? Illetve nekem még azt tanácsolták hogy ha szebb hangzást akarok akkor ecc83 as csövet tegyek bele. ez valóban megálja a helyét anélkül hogy a régi cső ki ecc83 be és kész, vagy nem teljesen kompatibilis a 2cső egymással??
De, a 12AX7 az amcsi jelölés, az európai az ECC83, az orosz verzió a 6N2P, de annak van egy belső árnyékolása, amit testre kell kötni, és a fűtése csak parallelben megy 6,3Voltról… Egy jó kis német ECC83 többet ér szerintem bármelyik hasonszőrűnél
![]()
klemo86 kolléga már megírta a választ. Röviden: műszakilag nincs különbség (de a 6N2P nem fűthető 12,6V-ról), a hangjuk viszont erősen izlésfüggő...
Köszi mindenkinek, akkor valószínű kipróbálom az ecc83 as csövet . Elvileg nem tudom elrontani az erősítőt ha csak kicserélem, mert nem szerték semmit kötözgetni az erősítőn.
A 12AX7 helyett beletehetsz bármilyen ECC 83-ast, de a ruszki 6N2P-t ne tedd bele, mert ha az ECC -nek 12,6V a fűtése, akkor a 6N2P kiéghet, ha viszont 6,3 -ról ment az eredeti (4-5 láb összekötve + 9 -es láb) akkor nem fog izzani a ruszki cső ,amelynek egyébként jó hangja, kicsi zaja és zéró mikrofóniája van. Nemrég vásároltam egy "marékkal" és már építettem belőlük ezt-azt :yes:
Hali.7199-tipusú csövet mivel tudnám helyettesítteni.PCF82-re Gondoltam, de annak 9 volt a fűtése.Előre is köszönöm.
E-s csővel helyettesítheted, mert azoknak 6,3 Volt a fűtőfeszültsége. ECF80, ECF82 jó helyette.
Köszönöm szépen.
Üdv! Ma került hozzám ez az kis csövecske, 26 db-ra növelve kis gyűjteményem.
![]()
Klasszikus sormeghajtó cső......
Annak idején Dunát lehetett rekeszteni vele. |
Bejelentkezés
Hirdetés |