Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én is csak a kapcsolás gyengéit említettem és a rossz kimenő tervét , nem állítom , hogy nem működik .
Biztos , hogy ECC82 csőhöz méretezték , csak az a baj , hogy a rajzon nem az van és így építik meg . ECC82-vel viszont nem lenne elég a fokozat erősítése . Kevesebb alkatrésszel , DC csatoltra alakítható ECC83 -al . Legjobban sikerült EL84PP erősítőm nem is tartalmaz csatoló kondikat , teljesen DC a kimenőig .
Na végre egy ember aki érzi, mi az hogy dinamikusan egyformák
Nem az Eminencek egy PA hangfalban lesznek.
Ezek celestionok.
Mi van az Eminencel ?
Az Eminenc felvállalta a Fender ilyen olyan modejeinek a potlását. Van millió modeljük Fender pótlásra
Valahol van egy fotóm, az Oroszlánnak érkezett hangszoró dobozáról ami egy katalogus is, , mert rajta vanak a helyetesitő modelszámok
Oké! Csak mert kérdezted, hogy gitárhoz jók e ezek (azok)? Na de ez nem ide tartozik.
A magyarázat egyszerű volt itthon jó minőségű MKP 470nF-os kondenzátor ilyen értékű, ide elég volt a feszültségtűrése, nem kellett a 400V-os
A[color=olive] [color=olive]47nF,680K 20Hz-en kb.14 fokot tól (sin) ez 30-40 HZ-en még jobb ahol a hangfalak is leadják.[/color][/color] A fázisfordító, kevésnek tűnik a 22K, gondoltam , ha nem lesz jó cserélem 47 k-ra, de a mérések és a hang hat W-on nem indokolják. Több is kijön, de ott nem mértem nekem ez elég. Teszek fel fotót, elnézést a minőségért (fényviszonyok/ fotós )
Jobb lett volna ha nem találsz jó minőségű kondit , mert oda felesleges . (Legjobb kondi ami nincs .)
"A fázisfordító, kevésnek tűnik a 22K, gondoltam , ha nem lesz jó cserélem 47 k-ra, de a mérések és a hang hat W-on nem indokolják." Az ECC83 is "élvezi " ezt a beállítást szerinted , és meddig ? Nem csak a 22 k rossz érték ott ! A színes szövegrész számomra érthetetlen , segíts , mi lenne ...
Elnézést , de most , hogy nézem a felvételeid a mérésekről , látom , hogy valami nem stimmel !
A 10KHz négyszög felfutó éle számomra nem valós , 100Hz -en látható túllövés sem normális számomra . Biztos vagy abban , hogy a megjelölt frekvenciával mértél ? Vagy a szkópod tréfál meg ?
Te is megcsinálhatnád.
Sziasztok!
Készül az OTL! Így, vagy hasonlóan fog kinézni... A sárgaréz persze kap egy kis felületkezelést, meg a fa rész egy kis lazúrt, ja és a trafó kilátszó része egy kupakot! (még nem tudom milyet)
Ez egy ashdown FA 100DSP Kombó, ha nem a csövek akkor szerinted mi lehet nem egy olcsó kategóriás cucc.
Amúgy gitár kombóknál bevett szokás hogy csak az előfok a csöves mert így jóval olcsóbb mint a fllcső de mégismegvan (ha nem is annyira ) a csöves feeling.
Szia !
Szép lett (lesz) ! Mit tud , teljesítmény és egyebek ?
Szia!
Teljesítménye még nem ismert, egyenlőre az ellenütemű szimmetrikus tápos /2x130V/ kivitellel próbálkozok, katodinnal hajtva, még ha ti annó a cirklotront is ajánlottátok... Papírforma szerint 25W-ot kéne majd tudjon 8ohm-on! Ha nem jön be, akkor kimenőtrafós ellenütemű még lehet 2x 100w!
Még egy kérdés, mert te is előszeretettel használsz sárgarezet.:
Mivel fényesítsem ki a legkisebb karcolás nélkül?
Ez nem egyszerű kérdés . Ha nagyon karcos , akkor 1000-2000 vizes csiszolás , majd polírozó pasztával , nagy fordulaton rongykorong , hosszasan .
Végén SIDOL és kétkomponensű lakk .
Hali.Már igy is nagyon szép.Gratula.Polírozás és glazúr után is szeretnénk látni.Még nem hllottam OTL-t szólni.Gondolom a csöves dinamikát megtartja.
Biztos vagyok benne, ne nézz ennyire amatőrnek , mi az,hogy nem valós?
Szerinted mi érdekem hülyeséget feltenni? A szkópom a frekvencia mérőm a hangenerátorom az erősítő, mind rossz. Csatoló kondi amúgy is van és írtam a fázistolás mennyi, kb 7 fok, az a katasztrófa ~40 Hz- nél.Tisztában vagyok a csatoló kondi szerepével és hátrányaival is. Egyébként,milyen műsorforrást hallgatsz,abban sincs csatoló kondi, a hangfalak frekvencia váltóiból is kihagytad? Szőrszálhasogatás amit írsz! Szerintem te már "sportból" fikázol,[color=olive] Ehhez a műfajhoz csak te érthetsz. Szerinted. Bölcsen úgy írod nem csak a 22K, rossz, igen nehogy leírd mi még, de én is tudom hidd el hogyan állítsam másik munkapontba, ha kell! [/color] Itt befejeztem részemről,nem a segítőszándékot érzem,csak a kioktató, felsőbbrendű egod!
Ez a megoldás gondolom alumíniumra is jó, ugye?
Az a kétkomponensű lakk mit takar például?
Noha a kérdés nem nekem szólt, de szeretnék segíteni, mert ne kövesd el azt a hibát amit mondjuk más elkövetett.
Akrilán és egyéb lakkot el kell felejteni, különösen a forgatógombokról. Legjobb: Metál fényezésű autók külső, utolsó rtg. szintelen lakkja. Kicsit drága, de akár 1 dl-t is adnak a festékkeverők. És ha jól használtad, atombiztos. Lásd 10 éves, UV, savas, sós hatásoknak kitett járműveket.
Szia!
Szép gépezet lesz! Az az egy 6N8Sz fogja hajtani a sok triódát? Cikk várható ebből is?
Kémiai úton száradó lakk/festék, nem pedig az oldószer kipárolgása útján. Két komonense van, egyik maga a lakk, a másik az ún. edző . amíg nem kevered össze őket, addig használhatatlan, nem szárad. Ha "beedzőzöd" , onnantól viszont el kell használni, mert szemben mondjuk a nitróval, vagy akrillal, ha fedett edényben tárolod, akkor is beszárad (mivelhogy kémiai úton szárad ). a lényeg, hogy a felvitt réteg, viszonylag gyorsan szárad, kemény, jó minőségű felületet ad.. szemben pl az akrillal, ami akár egy hét múlva is sérül, pl, ha belenyomod a körmöd... stb ...stb
Aha, szóval ez egy "bukott angyal" .. Ismerem nagyjából a gitárkombókat, azonban ezzel még nem találkoztam, illetve ilyennel, hogy teljesen csöves előfok, és egy félvezetős vég .. az is szubjektív, hogy Neked mi a tompa ? (nyilván akkor új húrokkal is tompa) És ez a tompaság minden csatornán jelentkezik, vagy csak a tisztán ? Lehet fáradt cső is, de nem feltétlenül az (látatlanban, hallatlanban ezt így nehéz megmondani) , pl forrasztási hiba, döglött kondenzátor, stb stb
menni ideje "tompult le" ? Mellékes zajok, "sistergés", sercegés, zörejek nem hallatszódnak ? sustainból is veszített?
Alura is használható , de nem mindegy milyen alumíniumról van szó . Ha nagyon puha könnyen kenődik és "feketedik " , ki kell próbálni .
Igen mind a 2 csatornán tompa, ami nálam azt jelenti hogy a maghasat max.-ra a mélyet min.-re kell állítani hogy normálisan szóljon és ne csak dünnyögjön, és van egy kicsi alapzaja olyan búgós sistergős.
szerintem azért van benne a 4 cső mert 2 master hangerő van rajta és 2 torzított és 1 tiszta csatorna. ne4m lehet valahogy kim érni a csöveket?
Értem. Esetleg valami konkrét javaslat vagy márka, ami már nektek bevált ilyen célra?
Bátyám fényező, és BODY márkájú lakkokat, festékeket veszi ... festékkeverőnél, akár egy decit is kikevernek .. múltkor valami 400 Ft volt fekete festékből talán két deciliter... két sasszit kifutott, és még maradt . Persze a lakk drágább, az edzőt meg nem "mérik", azt egész flakonnal kell venni, viszont azt nem tudom mennyibe kerül egy kicsi, bátyám öt literes kiszerelésben veszi. Festéken belül is vannak eltérő "anyagú" cuccok, amik más típusú edzőt igényelnek, én már ennyire nem tudom a dolgot, mert lefestetem Vele, ha kell valami
Ezeket a pedálokat pl elég rossz minőségű cuccal festettük ( ha valakinek ismerősek a színek, netalán kombájnról, traktorról, az nem a véletlen műve ) Ez már Body, csak nincs felpolírozva Persze ez nem lakk, hanem festék, viszont a piros pedálon van egy sor lakk is, mert nem volt elég fényes a gagyi festék ...
Értem .. a gain nem csökkent ? Kimérni ki lehet(ne) a csöveket, csőmérővel, az nem minden fasorban terem . a legjobb, legegyszerűbb megoldás, hogy ha van egy ismerősöd, akinek vannak új, vagy használt, de biztosan jó csövei, kipróbálgatod őket ! 12AX7-nél csak kihúz-bedug, nem kell állítani semmit, persze a cserét kikapcsol, feszültégmentes állapotban kell végezni ( még a konnektorból is húzd ki a készüléket ), és vigyázz, hogy ne "oldalra döntve" húzd ki, hanem mindig egyenesen, különben elhajlik a lába .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |