Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szervusztok!
Szétvagdostam ma egy konica minolta pagepro 1300W lézernyomtatót úgy, hogy át tudja tekerni a nyákot. Ez a rész rendben is van, áttekeri. A probléma az, hogy semmi festék nem marad meg a nyákon, a topikot olvasva arra jutottam, hogy a hőfokot kellene megemelnem. Eltaláltam? Ha igen, hogy valósíthatom én ezt meg, kell még valamit módosítani ezen kívül nyomtatón vagy jó lesz szerintetek? Köszönöm!
pf... utána olvastam, most találtam egy fórumszerűséget ahol le van írva, (angolul) hogy ez nem ilyen egyszerű mulatság.
Szia
Közvetlen nyák-ra nyomtatás a cél? Lehet, hogy le vagyok maradva, de tudtommal az még nem jött össze senkinek.
Ha utánna nézel, több helyen is le van írva, hogy elektromosan vezető felületre közvetlen a szilikon henger nem tud festéket tapasztani.
Tehát lézernyomtatóba nyáklemezt ne tegyél
Igen, a direkt nyákra a cél. Vagyis volt...
itt összejött
Sziasztok!
Az vajon mitől lehet, hogy nagyon jó minőségű (copy general) nyomatom vasalásos technikával szépen feltapad, de hiába áztatom évekig a papírt, nem jön le rendesen? DIP tokonál nem vészes, de mondjuk egy SSOP toknál már használhatatlan a nyomat a vezetők között maradt papírtól, amit ha elkezdek levakarni körömkefével, fogkefével, akármivel, akkor feljön a toner.. 90g-os műnyomó papírt kértem a boltban, de van egy sanda gyanúm, hogy nem azt adtak.. Fényesnek fényesebb valamivel mint a sima fénymásoló papír, de szinte észrevehetetlen. Régebben máshol vettem egy nehezebb papírt, de nem tudom, mekkora volt. Talán 160g. Azzal nem volt iylen probléma, szinte egyben lejött az egész papír, és a bent maradt foszlányokat ujjheggyel le tudtam dörzsölni, nem jött fel sehol sem a toner.
Jól látod a szituációt. 100g feletti papírt használj.
Szerintem ez is laminálás, nem közvetlen nyomtatás...
Mi is kipróbáltuk. Működik 2000-es papírral is és fémgyapottal is, csak a fémgyapotot szétszedi a nyák sarka. Veszek is egyet, mert 20mp alatt elvégzett 5 percnyi kemény csiszálást.
A surolóról tegyél fel képet.
Vagy pár hozzászólásommal ezelött már töbször meg írtam a biztosabb alternatíváját a műnyomónak, azzal is kisérletezhetsz 25-30.Ft/lap áron.
Ma csináltam 25db. panelt mind sikerült 1SMD alkatrész PAD-ja között 3 vezetősáv megy 0,4-0,7 vezetősávok vannak a panelon. Ezért biztosabb az ETIKETT cimke hordozó.
Az a matricacímke ilyen drága? Mondjuk a nyákfólia is 66Ft/a4 beszerzési áron, annál még mindig olcsóbb de már nem annyival. Lamináló hogy viseli a matrica papírt?
Megmondom őszintén rettentően sok a 20eFt érte ha még mindig annyi. Várj vele egy két hetet vagy nézz körül a többi üzletben is. Tesco, Praktiker, Obi, Baumax és társai. Szerintem 3-4eFt-ért már lennie kellene akár noname-nek is. pl: 135W-os
20-asért már szalagcsiszoló szokott lenni.
A lamináló szereti mivel vékony nem okoz gondot és jól felmelegszik a festék, a hőt bőven elbírja és 3-5mp. víz és egyben szépen lehúzható
A mi felhasználásunk esetében elég vicces hogy az öntapadós matricát eldobom ami miatt drága, és a hordózóra nyomtatok, nekem a fénymásoló simán viszi de általában egy papírra ragasszák ha nem vinné.
Nagykucsi mondta, hogy a praktikerben nagy akció van, és 3000-ért árulják arra pályázok. Holnap megpróbálok eljutni egybe, itt sajnos obi van csak. Ha megvan csinálok még pár próbát, mert ez csak kölcsön volt, és éppen előtetőt építettünk nem volt sok időm rá.
Sajnos sok a kérdés s nincs semmi megfogható magyarázat. A direkt nyomtatásnál "csak" azt kell megoldani, hogy a RÉZ vezetőfelület elektrosztatikusan feltölthető legyen és a képalkotás is megfelelően menjen végbe. Vagyis a nyák felületét be kell vonni valamivel amin a festék jól megtapad s elektrosztatikusan is "emlékezik". ( Az lenne az ideális ha külön vegyi kezelés nélkül lehetne a közvetlen kinyomtatott nyákot maratni. ) De ez szerintem egyszerűen nem megvalósítható. Bár kitudja... Hátha egy vegyészmérnök megtalálja a megfelelő kémiai anyagot.
Vajon a fotolakk mennyire tartja meg a statikus töltést? S elég a nyomtató lézer teljesítménye a fotolakk besugárzásához? ( Gyárilag bevont foto-nyáklemezre gondolok. Persze P20-al is ki lehetne próbálni. ) [off] / Későre jár. Megyek aludni! :lookaround: /
Le vagy maradva.
Meg az, hogy a kemény Nyák-lemez össze-vissza karcolja a nyomtató OPC dobját, szóval lehet, hogy az elsőt még ki tuja nyomtatni, úgy ahogy, de a 30.-nál, hogy nézne már ki? Aztán a fixáló sebességét is le kéne redukálni kb a tizedére, hogy legyen idő a festék ráégetésére.
Az emberünk valami ellenállás tett be párhuzamosan a termistorral, ami élből hülyeség, mert lehet, hogy jobban felfűt a fixáló, de szanaszét is ég egyben. Azon kívül a végeredmény se volt egy nagy durranás, ilyet a hagyományos módszerrel is lehet virítani. Hoax az egész, vagy, ha nem az, kérdem, miért nincs video?
Vágókép nélküli videót kérek szépen
De ez tintás, nem lézer! Van egy kis különbség. Attól persze még jó, csak nem ez volt a kérdés, és a cél. A rossz cél...
Idézem a kérdést:
Idézet: „Közvetlen nyák-ra nyomtatás a cél? Lehet, hogy le vagyok maradva, de tudtommal az még nem jött össze senkinek”
Sziasztok! #718010 Báddzsó hozzászólásban lévő linken "Homebrew_PCBs ˇ Homebrew Printed Circuit Boards" - topicban benne van az átalakítás: válasz a dob élettartalmával kapcsolatosan feltett kérdésre; a bővítőmodul procijának időzítő rutinjai... (melléklet) További részletek is találhatóak a topicon belül (alkalmazott nyomtató szervíz könyve, a AT proci bekötésének helye, régebbi verzió Eagle sch rajza...). Mark kétoldalas nyák nyomtatási technológia fejlesztésén dolgozik. Nekem megvalósíthatónak tűnik a kivitelezés és a működés is szerintem valószínűsíthető.
Köszönjük, már csak azt írja le valaki hogy etikettfóliát(lényegében transzferfóliát) hol lehet megvásárolni?
Azzal a 3-4 darabbal nem lehet sokat kezdeni amit te itt osztogatsz, mégha ingyen adod akkor sem. A jónépet nem kéne olyan dologgal hülyíteni amihez csak akkor fér hozzá tetszőleges mennyiségben, ha olyan helyen dolgozik, fogjátok már fel végre!
Na de a tintasugaras nyomtatóval kicsit más a közvetlen nyomtatás... :kalap:
Bármelyik nagyobb ápiszban, sőtt kisebb írószerboltban is csak nem biztos hogy 30ft-ért, és ez a lényeg. Ha drágább mint 70 forint akkor jobban megéri fotózni.
Tintasugarasnál ha nem "szív" a hordozó akkor elkeni! Valami spéci festék biztos van de az meg beleszárad a fejbe!
Használd az öntapadós tapéta hordozóját , azt bárhol be tudod szerezni (a tapétát)
Geress a közeledben egy papír írószer boltot!
Monoron lakom itt is lehet kapni pár írószer boltban.
Budapesten szinte minden második sarkon, ez alap egy írószerboltban! Online az Office Depot jut most eszembe, de szerintem tucatnyi helyen megrendelhető postán is. Egyébként keversz valakivel mert még senki nem kért tőlem és én nem adtam senkinek etikettcimkét! tonerkereso.hu officeland.hu irodaellato.hu irodaellato.hu vonalkod.eu averybolt.hu Elnézést ha reklámnak minősülne |
Bejelentkezés
Hirdetés |