Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Akkor a fókusz-feszültség valamelyik osztó-tagja szakadt meg véglegesen. A fókusz-potival köss sorba még egy ugyanolyat, és így próbálj állítani.
Ez a poti a sokszorozón lévő poti vagy ami a képcsőn lévő panelen van, az a poti? Mert az élesség mindkettővel állítható, bár az utóbbival a fényerő is csökken kis mértékben. A fókuszfeszültség növekedésére lesz életlenebb a kép? Tehát ha a feszültség túl nagy, akkor lesz életlen a kép? Ha a sokszorozós potiról van szó, akkor annak az értéke kiderül a doksijából? Mert azt le tudom tölteni szerintem.
Ha túl nagy a fókuszfeszültség, akkor is életlen a kép, meg ha kevés akkor is. Bár ha túl nagy, akkor át szokott húzni a képcső szikraközén. A sokszorozó ellenállására gondoltam. Ezek 30 Megaohmos változtatható ellenállások szoktak lenni. Ha növeled az ellenállását, akkor növekszik a fókuszfeszültség, mivel ez az ellenállásosztó alsó tagja. Egy próbát megér!
Rendben, megpróbálom. Közben letöltöttem a doksiját a sokszorozónak, ott 33Mohm-os poti szerepel. Látom az elvi rajzon hogy belül van benne az az osztó amit szakadtnak gondolsz. Itt mekkora áramok folynak? pár mA? A poti milyenségére gondolok. Sima mezei piher jó hozzá? Úgy tudom azok 0.2W-osak. Vagy nagyobb teljesítményű kellene?
A SONY projektoros tv hibám továbra is fent áll ha valaki tudna segíteni kérem jelezzen .most már azt is csinálja hogy le tilt nem lehet be kapcsolni.az elözmény az volt hogy a hütö olaj a képcsöböl ráfolyt a panelokra.könyörgöm valaki tud segítsen
Csak speciális kerámia hordozós poti jöhet szóba! Rossz sokszorozóról lehet lebontani ilyet. Más típussal ne próbálkozz! Több ezer voltról van szó.
Szentem KUKA Nem érdemes vele Foglalkozni Szentem már Szerelő sem csinálnámeg .
senki nem tud hozzá szolni?a relé roszz lehet?mert augy tudtam hogy ha valami hiba van akkor be kapcsol csak villog a led a készenléti.
Szia.
Sajnos csak addig jutottam hogy kiporolni tudtam. Azon a panelon amelyiken a gombok vannak, azon nincs kondenzátor. A nagy panel amire csatlakozik, azon ugyan van, de ezeket az 1-2 milliméteres kondikat stb, ezzel a pákával ami nekem van, nem lehet forrasztani. Azért kösz a segítséget.
Csáo én már annyi mindent próbáltam kicseréltem hogy már le mondtam róla úgy hogy egy tv szerelő akinél vettem az alkatrészt ajálont egy panelt amit úgy hívnak hogy komplett panel ami állítólag ebbe a tv be jó szóval ha majd megkapom a pénzem úgy döntöttem veszek bele egy ilyen panelt.Most egy másik Tv-vel kapcsolatosan szeretnék tőled kérdezni ez egy munkatársam mondta hogy van neki egy COLORION CTV1225M-TX és az van vele hogy bekapcsolja és függőlegesen van benne egy csík nincs rajta kép csak ennyi én szerintem össze csukódott a kép:ez még régi tv ebben még BU tranzi van.Mi lehet vele és mit lehet vele csinálni?Ja azért is kérdezem mert lehet a panasonical nem szórakozok ha nem ezt oda adja nekem ez nem annyira hangzik nagy hibának az enyim hez képest
Szia!
A függőleges eltérítés IC-je körül cserélj elkókat.
Szia!
Nehogy elcseréld a Panasonicot ezért:Colorion
látszik halványan a halmark alatt az rtl felirat de ha világosabb vagy fehér a hátér ott akkor jobban minden csatornán látszik pedig csak digi van bedugva
Hát, igen! A régi RTL-klub felirata beleégős volt. Ezzel a hibával sajnos nem lehet csinálni semmit.
mitől ég bele szerelőt is kérdeztem azt mondta nem tud beleégni ez csak a plazmára jelemző én azt gondolom hogy csak a por rakodott le a vászonra ugy és azért tükrözi vissza szerinem szétszedem és kitörlöm a vásznat belüről hátha de azért kösz hogy reagáltál
Hello eszem ágába sincs semmi pénzért csak arról van szó hogy ha esetleg hogy ha sikerülne képet csalnom rá akkor oda adná.Azért kérdeztem hogy mi lehet a baja.
azt hiszem ez a tv szerelösdi nekem magas.pedig jo lenne már valamit elérnem de nem megy.amugy ha valakit érdekel képcsöves a projektoros tv-é3 katodsugaras képcsö van benne
Sziasztok !
Philips MG 7.1 sasszis tv - vel olyan gond van áramtalanítás után elindul megy addig míg le nem kapcsolom a távval, ezután bekapcsoláskor csak villog a készenléti led ha kihúzom a konnektorból pár perc után újra indul hol keressem a hibát úgy tudom a relé szokott ezeknél a gond lenni kérem valaki segítsen milyen irányba induljak el
Sziasztok!
Van egy Tesla 4438A típusú TV-m. Bekapcsolás után a hangszóró pattan egyet, de nem kapcsol be. Halkan sípol benne valami, és másodpercenként kattog. Gondolom, hogy a tápegység nem indul el, mert elöl a lámpa sem világít. Sajnos semmi szemmel látható rossz alkatrészt nem találtunk. Hogyan kezdjek neki? Hol lehetne a hiba? A segítségeteket előre is köszönöm!
Szia!
A sortranzisztort ellenőrizd. Ha zárlatos, akkor leterheli a tápegységet, ami erre nyüszíteni és kattogni kezd. Azon a nagy hűtőbordán kellene lennie a jobb oldali panelen.
Üdv kadarist. Köszi a segítséget,keresek hozzá majd rajzot,mert így passzolom,még a típusát sem tudom a tévének.köszi!
Mi is tippeltünk arra a tranzisztorra, a hangok is valahonnan onnan jönnek. Megmértük, a két átmenet megvolt benne, így vissza is raktuk.
Holnap kicserélem, hátha mégis azzal lesz gond.
Sziasztok.Lenne agy kérdésem az egyik sony kv-14d1t tv vel.A power led a bekapcsolás után 4-et villan,már átnéztem de hibás a cec oldalt,a sorkimenö környékét,de hibás alkatrészt nem találtam,mind eddig.Az alkatrészt nem tudom beazonositani a száma N25,a 8v os körben van, az egyenirányitó dióda előtt.(képet mellékelek),valószinű,hogy ez most mehetett ki,mert most nincs power led,viszont a tápfeszek megvannak,kivéve a 8-ill az 5v ot.Ha valakinek van valami ötlete kérem segitsen
Szia, szerintem az (a képen) egy biztositék. A funai Tv-k-ben láttam hasonlót a függ körben. Mellékelek egy rajzot ez a kv14m rajza ott is van bizti a 8v-os körben.
Ok,raktam bele egy 1A biztit ,igy villog a power led,viszont most már 6ot a 4 helyett,erre nem tudsz valami ötletet?
Szia!
A Sony villogási kódok értelmezése:Bővebben: Link A 6 villogás a sorvégfok működésképtelenségét jelzi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |