Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   44 / 214
(#) dodocika hozzászólása Máj 20, 2010 /

Sziasztok!

Van egy audi chorus rádió magnóm, de nem tudom a kódját. Tud valaki segíteni?
A száma: AUZ122Y6949975

Köszi a segítséget előre is.
(#) PrometheusDS hozzászólása Máj 25, 2010 /

Helló mindenki!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Pioneer KEH-p8600-w típusú autórádióm, amelyet CD váltóval használok. Teljesen meg is lennék vele elégedve, mert mindent tud, ami nekem kell, csak egy gond van:
A display fényerejét nem tudom változtatni. Ha nem kapcsolom be a fényszórókat, erősebben világít, ha bekapcsolom, nagyon halvány, és napközben nem látom. Sehol nem tudok hozzá használati útmutatót szerezni. Mellékeltem a képet. Ha valaki tudja, hogy kell beállítani, jelezze!
Köszi....

P5256063.JPG

(#) oregtamas0202 válasza PrometheusDS hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Üdv ! Bekötötték a rádió világítás szálát. Kösd ki és marad a fényerő.Öreg T
(#) dancus1213 hozzászólása Máj 26, 2010 /

Sziasztok!

Vettem egy használt GOODMANS dvd-s fejet úgyhogy a kijelzője nem müködik.
Tegnap kiprobáltam minden jó volt, majd gyanutlanul bele mentem egy kátyúba és lásd rádió megnémult.

Utána, hallottam, hogy szól csak nagyon halkan és torzan.

Szerintetek mi baja lett?
Nem volt olyan nagy kátyú..

Válaszokat elöre is köszönöm

Üdv..
Dani
(#) Norby14 hozzászólása Máj 27, 2010 /

Sziasztok!

Nekünk egy Renault Megane-unk van és benne egy Philips autórádió. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a hátsó hangszórók közül lekötnék egyet és a helyére egy 8 ohmos videoton 3 utas hangszórót kötnék ideiglenesen (kb. 1-2 óra) a helyére, akkor lehet majd valami baja a rádiónak?
Sajnos nem tudom megmondani a gyári hangszórók, hogy hány ohm-osak
Előre is köszönöm a választ! Üdv Norby!
(#) Norby14 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Értem, tehát akkor abból nem lehet baj ha kisebb ellenállású a többi hangszóró?
(#) titi válasza dancus1213 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Hali!
Ha értesz hozzá, szedd szét, és nézd meg, lehet, hogy valami kontakt hiba, valami összeér valamivel, amivel nem kéne.
Ha nem értesz hozzá, akkor pedig keress valakit, aki ért.
Erre a jelenségre többet nem lehet mondani a távolból.
(#) valakiiii hozzászólása Máj 28, 2010 /

Sziasztok !

Egy kis segítségre lenne szükségem.

Sony cd- s autórádiót raktam be a kocsimba (típus: Sony CDX-GT23 ) és olyan problémám van vele, hogy amikor beállítom benne a rádió állomásokat és lementem őket utána leállítom a kocsit akkor megint kezdhetek újra mindent , minden mentés elveszik benne... Ezt hogy lehet megoldani ezt a problémát ? Remélem valaki tud segíteni. Az autó típusa : Opel Astra .

Választ előre is Köszönöm!
(#) bbb válasza valakiiii hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Nézd meg, hogy a "memory" vezeték be van-e kötve állandóra.
(#) akos70 válasza valakiiii hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Húzd szét a sárga és a piros vezetékeket, és dugd össze fordítva.
(#) Vasi82 hozzászólása Jún 3, 2010 /

Helló mindenkinek!
Segítségeteket kérném!
Olyan problémám lenne, van egy rádióm, (Pioneer) és nagyon megakadtam a javításával. Egy haverom kocsijából lett kiszedve, mert hol szólt hol nem. Pl: dudált a csávó, és elhallgatott a rádió. Először azt hittem el van kötve az egész, de nem. Azóta már vett rádió, beraktam neki, az tökéletesen megy.
De most gondoltam megjavítom, mert neki már nem kell, nekem meg még jó lesz.
Már átforrasztottam az egész rádiót, mert voltak gyanús forrasztások, de még mindig nem jó.
Általában ha a GND-re értetem a csavarhúzót, akkor kapcsol be a végfok. Én még ilyennel nem találkoztam.
(#) Vasi82 hozzászólása Jún 3, 2010 /

Ja azt elfelejtettem, ha bekapcsol a végfok, tökéletesen működik az egész.
(#) bigyo108 hozzászólása Jún 3, 2010 /

Üdv ismét!

A kérdés most az lenne hogy nem tud-e valaki üzlet tárgyává tenni egy régi 22 DC 247-es philips kazettás autórádiójának a kijelzőjét.
Ez egy régi Opel astraban volt és a kijelző nélkül nemtudom beírni a kódját.

Minden jót!
előre is kösz!
(#) oregtamas0202 válasza bigyo108 hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Üdv: Egy képet kérek.Öreg T
(#) Szikra Lacika hozzászólása Jún 4, 2010 /

Sziasztok. Lenne egy Clarion dxz618r típusú autórádióm. Néztem vissza és hasonló problémám van. Csak ha mindent jól kötök be akkor csak halványan világít a rádió. Ezt mi okozhatja?
(#) bigyo108 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

(#) PrometheusDS válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Nem tudom, hogy bekötötték-e a rádió világítást, de rengeteg kábel van itt. Nem tudod véletlenül, hogy milyen színe van?
Van itt pár kábel, ami meg van jelölve. Van köztük egy "door switch" nevű is, de at nincs bekötve.
(#) Vasi82 válasza PrometheusDS hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

A door switch, ajtókapcsolót jelent. Szerintem az nem lehet a világítás.
(#) akos70 válasza PrometheusDS hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Narancssárga szokott lenni, esetleg illumination felírattal.
(#) oregtamas0202 válasza bigyo108 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Üdv. Sajnos nincs, bár van vagy 10db Philips és vagy 100db vegyes. Öreg T
(#) oregtamas0202 válasza PrometheusDS hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Üdv! A világítás mindíg ez. Öreg T
(#) stefikeke hozzászólása Jún 7, 2010 /

sziasztok. van egy JVS autoradiom + CD raktar (jvc ch-x400). A kovetkezo a baj: nem erintkezett jol a csatlakozo ami a magnoba csatlakozik a raktartol, ezert a raktarba megment egy alkatresz .Egy pici 3 labu SMD a kovetkezot irja rajta: x-6 . Tud valaki segiteni ? Fogalmam nincs mi lehet sehol semmi adatot nem talalok rola. Legalab egy kapcsolasi rajz lenne az egysegrol. Tudna valaki segiteni?
(#) Vasi82 válasza stefikeke hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Az egy 43V-os zener, katalógus szerint.
Ha a három lába egy oldalon van SOT89-es tokozás akkor 1W-os (tip.BZV49C43) , ha kettő az egyiken, másik vele szembe SOT23-as tokozás, akkor 0.3W-os (tip.BZX84C43).
(#) antennavadasz hozzászólása Jún 8, 2010 /

Jónagyot!

következő a kérdés.
adott egy gyári Volvo elektromos antenna, 3-as(3lábú) csatival a végén.
Rádió elindításakor szépen kiemelkedik a kasztniból, es ist sehr elegant. (:

Nos ezt szeretném gombról irányíthatóvá tenni. hiszen ha épp CD-t hallgatok akkor nekem ne menjen már ki az antenna.

rádió hátuljába 1 azaz EGY darab antennához tartozó vezeték megy(+1 ugye alapból az antenna jele, de az jóval vastagabb)

Van 1 azaz EGY darab vakkapcsolóm összesen a műszerfalon, annak a helyére már szereztem egy gyári 2 azaz KÉT állású kapcsolót. pont olyat mint a mellette lévő.
2vezeték fut ki belőle, és 1 két lábú csatiba végződik.

no itt mi a teendő?
milyen jelet kell adnom a kapcsolónak, hogy arról lehessen irányítani az antennát?
egyáltalán jó-e ez a kapcsoló bele?

thx.
(#) SzervízMacska válasza antennavadasz hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Szerintem minden gromek. Ha a rádióból jövő antenna-vezérlő szálat megszakítod és ide kötöd a kapcsolódat, te fogod tudni kiengedni az antennát, de csak a készülék bekapcsolt állapotában.
(#) akos70 válasza antennavadasz hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Ha +12V-ot kap az a vezeték, ami az antennátol a rádióba megy, akkor antenna ki, ha elveszed az áramot, akkor antenna vissza.

(amugy ha egész véletlenül Sony rádiod van, azokon szokott olyan kivezetés lenni, ami tudja azt, amit te szeretnél.)
(#) racska2105 hozzászólása Jún 8, 2010 /

sziasztok!
Még új vagyok itt de máris lenn egy fogós kérdésem a az autós rádióm furcsa csattogást produkál ütemtelen ki be kapcsolással kombinálva mi lehet az oka vagy a megoldás egy ladáról van szó mellesleg már volt 5 generátor csere kb 10 fesszab és még mindig rossz.Ha valakinek lenn ötlete azt megköszönném!
(#) antennavadasz válasza akos70 hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

kössze,

tehát a 2 lábú csati egyik lábára kötök állandó +12v-ot, másik lábához pedig az antenna rádióba vezető kábelét?!

csatolok képet.

aerial.PNG

(#) akos70 válasza antennavadasz hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Igen, ez az egyik lehetöség ez esetben teljesen kézivezérlésű lesz.
Vagy kötheted a rádió és az antenna közé (úgy, hogy elvágod azt a vezetéket), így a rádió kapcsolja, de kézzel ki tudod kapcsolni, ha akarod.
(#) Vasi82 hozzászólása Jún 9, 2010 /

Hali!
Egy oldallal előbbre felvetettem problémámat, ha tudna valaki ötletet mondani, mitévő legyek, nagyon megköszönném.
Következő: »»   44 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem