Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Az az egyszerű ok, hogy ilyen a program.
Úgy találták ki, hogy a kapcsolási rajz alapján lehet brd-t készíteni. Az esetek 90%-ban ez így logikus, a maradék egyedi 10% speciális igényeit meg nem vették figyelembe. Ennyi a történet.
Szervusz Kafka! Újfent a segítséged kérem! Sikerült saját könytárat készítenem és az alkatrészek forrszemeit megnöveltem. Megnyitom a Boardot>jobb klikk az alkatrészre>Replace után nem találom meg azokat az alkatrészeket amelyeknek megváltoztattam a Pad méretét. Amelyek eredeti Pad-méretben kerültek be a saját könyvtárba azok megvannak. Az rcl.library-ban lévő passzív alkatrészekkel próbálkoztam. 5.6.0-ás verziót használok. Ha van ötleted, kérlek tájékoztass! Előre is köszönöm!
A segítségeteket kérem. Most tanulgatom az Eagle-t. Úgy veszem észre, hogy amennyiben az egyes vezetékeket össze szeretném kötni nem engedelmeskedik. Jó, tudom ez sokszor jó, hisz így egymás fölött áthúzott vezetékeket nem köt egyből össze. Nincs véletlenül "joint" parancsa a "split" mellett?
Helló!
Feltettem a 5.0.0 Prof. eaglét és az a helyzet hogy nem akar alkatrészeket megjeleníteni az ADD opcióban. De a Libraries-ben pedig megvannak az alkatrészek??? Ötlet evvel kapcsolatban ? Köszönöm a választ
Project explorer -> Libraries -> Jobbeger -> use all
S lám az összes melletti kis gömböc zöld leszen.
Aha köszönöm szépen a segítséget és a gyors választ.
Tibi
Üdv, lenne pár kérdésem a címben említett progival kapcsolatban
Ha terveztem egy nyákot, akkor hogyan tudok valamelyik rétegre saját, vektoros logót kreálni? Hogyan lehet valami más betűtípussal feliratot csinálni? Van egy fontkészletem, amiben van néhány alkatrészgyártő cég logoja és nem lenne rossz a kapcsolásirajzra firkálni az IC típusa mellett.
Szia!
Használatba kell venni a könyvtárakat. Control Panel -> Libraries -> jobb klikk -> Use all. Ezt úgy ellenőrizheted, hogy a könyvtárak után van egy pötty, ha ez szürke akkor nincs használva ha zöld akkor igen. Szerk.: megkéstem, bocs
Szia
Vezetéket összekötni a Juction paranccsal tudod, kis zöld pötty a háttérben keresztben vezetékkel az ikonja. Ahol hibát jelez vezeték csatlakozásra a DRC és össze akarod kötni tegyél a pöttyből Bari
Szia
Saját képet a felhasználói programok közötti import-bmp nevű ulp-vel tudod, ha alapból nincs benne a feltelepített Eagle-ben akkor le tudod tölteni innen. A kép jó ha csak 2 színű BMP, színessel is elboldogul de az a tiszta ha képszerkesztő progiban magad konvertálod át és javítod a képet. A kezelése nem bonyolult, de ha nem világos írj és megpróbálok segíteni. A beimportált képet külön layerre teszi alapból a 200-as ha jól emlékszem. Bari
Ezt a font készletet oda tudod adni nekem is ?
Igazából nekem is a logok kellenének, így az is elég lenne ha egymásmellé tennéd őket egy képre. Jó minőségben
Sziasztok!
Hamarosan használnom kellene SIM548 -as modult, ami természetesen nincs benne alapból az Eagle-ben. Megrajzoltam a tokozását (nem volt túl egyszerű), de nem tudom a szimbólummal összekötni. Valaki meg tudná nézni, mi lehet a baj?
Három ikon van:
Symbol Package Device Device ikonra kattintva tudod összehozni a schematic és board rajzot egy alkatrésznek.
Szépen elolvastam a cikket és aszerint csináltam. Tudom, hogy ott a 3. ikon, de semmiképp nem akarta azt csinálni, amit neked megcsinált ... Köszi!
Ilyent tudok belőle csak pár nap mert elég sok
Erre a legtisztább megoldás, ha külön alkatrészt készítesz ezekből a logokból, és azt illeszted be.
Hogy másként lenne három egymás mellett
Melyik gyártók kellenek....méretek.... akit érdekel...
Szia! Nekem a folyamat leírása kellene, hogy hogyan csinálod, mert szeretnék én is csinálni egyedi logót. Kerestem az import-bmp.ulp-ről leírást, hogy hogyan kell használni, de nem találtam...
Közben megtaláltam hogy kell: http://pcb.bplaced.net/video-tutorial/eagle-10-logo-keszites
Köszönöm szépen a segítséget! Sikerült megcsinálnom 100%osra a SIMCOM SIM508 / SIM548 GPS-GSM-GPRS modul EAGLE Layout Editor library-jét. Tessék csak tessék!
sziasztok! Eagle 5.9.0 van! Olvasgattam hosszu ideig az ezzel kapcsolatos dolgokat, de lehet hogy enyire értettlen vagyok de egy szótse értek semmiből! és szeretném megtanulni legalább kicsit a progi kezelését. Szeretnék egy nyák rajzot megcsinálni magamtól. Egy olyan emberel szeretnék társalogni erről a témárol aki tényleg tud és akar is segiteni nekem (már bocsi de aki fikázgatni akar az inkább ne irjon)
Valaki megtudná mondani, hogy hogyan tudom vissza állítani azt az Eagle-ben, hogy amikor a sematikus rajzot csinálom akkor rakjon "kapcsolódási" pontot. Mert nem rakja valamiért.
Bekarikáztam pirossal, a gombot.
Jó azt tudom, hogy így lehet, de eddig ha NET ikonnal kötöttem össze akkor magától kirakta a csomópontot. De valamit elállíthattam. Csak nem tudom, hogy kell vissza állítani.
Beállítások - 4. fül baloldali oszlop 8. jelelőnégyzet pipa.
Köszi már jó is.
Üdv megint
Azt valahol be lehet állítani, hogy az átvezetőfuratoknál csak a furatra ne tegyen lötstop lakkot és ne az egész forrszemre? |
Bejelentkezés
Hirdetés |