Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   995 / 2208
(#) Action2K válasza djklein hozzászólására (») Jún 7, 2010
Idézet:
„Jó kis 50 kilós öreg orosz csoda”

Legalább nem fogod a mérőzsirorjánál fogva olyan könnyen lerántani az asztalról.
Amúgy mérni kéne anód feszültségeket is, mer attól is lehet gyengébb. Pláne ha bele is buheráltak a csöcserék során.
(#) djklein válasza Action2K hozzászólására (») Jún 7, 2010
Szia!
Szerintem nem volt bele nyúlva minden teljesen eredetinek néz ki az ECC83-as csövet leszámítva. 400V-os anód feszültséget mérek. De valami nem stimmel nekem a rajzon 750V és 420V is szerepel. Miért van két érték feltüntetve? Én mindenhol 400-410V-ot mérek. a -37V os rács előfesz-ek stimmelnek a hajszál pontosan annyi nállam is.

A rajzot le kell menteni és fel lehet nagyatani, mert így nem sok minden látszik.
(#) hangszoros válasza djklein hozzászólására (») Jún 7, 2010
A második anód tápot bogarászd.
Azért nincs nafta, mert nincs meg a kb 800Volt.
Óvatosan mert nagyot rúghat !!!
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Jún 7, 2010
A primer az gyári. Egy német félvezetős erősítőben volt eredetileg. A neten azt találtam hogy az SU75A 188VA-es.
(#) Gubán_Gábor hozzászólása Jún 7, 2010
Sziasztok, végre sikerült képet csinálnunk az elkészült táppanelről. A fotót Gábor(mcganyer) barátom készítette, aki beültette ezt a tetemes mennyiségű ELKO-t. Nekem már nem volt energiám az 1 napos Nyáklap tervezés, fotózás és maratás után A4-es méret, és az EPCOS kondipark se semmi
A toroid kimenővel is haladtam, 400 menet már rajtavan, az 1800 ból, eddig nagyon szépen néz ki, de csak holnap tudok jó minőségű képet csinálni róla

táp.JPG

(#) varttina válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Jún 7, 2010
Minden elismerésem a Tiéd!
(#) Gubán_Gábor válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Jún 7, 2010
Javítom. A 2220 menetből van 400 rajta és még 1800 van hátra

És még itt egy kép a panel aljáról, vagyis a nyáktervről is:
(#) Imi65 válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Jún 7, 2010
Idézet:
„és az EPCOS kondipark se semmi”

És melyik az a 2, amit tőlem kaptál?
(#) Gery78 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 7, 2010
Idézet:
„Legalább nem fogod a mérőzsirorjánál fogva olyan könnyen lerántani az asztalról.”

Ez jó... Legfeljebb az asztal dőlhet el ha billegális...
(#) Gubán_Gábor válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 7, 2010
Hello Imi

Azok kiemelt helyre vannak beültetve.

A feltöltött képet nézve, az első feléd eső sorban a legfelső, és a legalsó. Azzal nyitottuk és zártuk a beültetést
És még egyszer köszönöm szépen a kondikat és a segítségeket. Hétvégén mostmár tényleg élesztés következik. A kimenő holnap remélhetőleg elkészül.
(#) Gery78 válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Jún 7, 2010
Frankó lett, elismerésem! Szép a nyákterv is, jól néz ki így összeszerelve. De mit fogsz csinálni egy ekkora teljesítményű erősítővel? Teremhangosításra kell?
(#) Gubán_Gábor válasza Gery78 hozzászólására (») Jún 7, 2010
Egyszer-kétszer tuti elviszem oda is, de amúgy olyasmi referencia munkának készül, és kíváncsiak voltunk, hogy véghez tudjuk e vinni a feladatot. Az országban nem nagyon lesz párja, hacsak valaki eldugva a nyilvánosság elől nem építget valami hasonlót De kevés ilyen őrült van A Júliusi Audiofil talin már ott fog díszelegni, ez már tuti.
(#) djhans hozzászólása Jún 7, 2010
Az egyik szekunderrel csévével elkészültem 280 menet 0,5 és 85 menet 0,35 nettó átmérőjű huzal rajta van. Még egy ugyanilyet kell készítenem.

Gábor! Elismerésem, nem kis munka mire elkészül.
(#) djhans válasza djhans hozzászólására (») Jún 7, 2010
Helyesbítek, 850 menet 0,35-ös huzal.
(#) djklein válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 7, 2010
Szia!
Köszi a tippet, banális hiba volt az egyik anódfesz biztosíték mennt ki ezért volt fele a feszültség.

Az okozhat valami problémát, hogy ECC81 helyett ECC83 van bele rakva?
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 7, 2010
Két csévés a trafó mivel SU hiperszil. Sajnos még csak az egyik cséve van készen. Éppen hogy ráfért a drót.
(#) heinrik endre válasza djhans hozzászólására (») Jún 7, 2010
amikor belekeztem nem igazán tuttam mi mennyi mennyiért régebben {gyerek koromba} csodálattal tőltőtt el a tévébe rádióba világitó csővek.Talán ennek okán keztem bele, nekem nem szakmám ez ,csak a honvédségnél találtam csőveket pl 6h13c...gu50..stb..és akkor jőtt az elhatrozás hogy nekem kell egy ilyen erősitő..kb 2-hónap volt mire találtam hozzá kapcsolást---és még 3-hónap mire naggyából ősszeállt most tesztelem csak a trafo a hiányossága
(#) djhans válasza heinrik endre hozzászólására (») Jún 7, 2010
Nagyon jól néz ki az erősítőd!
(#) bakos13gab válasza heinrik endre hozzászólására (») Jún 7, 2010
Mi a kapcsolása?
És persze nekem is tetszik.
(#) CIROKL válasza djhans hozzászólására (») Jún 7, 2010
6H13C - ről beszélünk akkor megmutatom a Full csöves fejhallgató erősítőmet ami csak majdnem kész ,még egy két apróság ami hiány de holnap délután beizzitom .A képek nem a legjobbak mert ezt a szint most esete nem igazán tudtam rendesen lefotozni.
(#) djhans válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 7, 2010
Nagyon ütős lett! Gratulálok! Remélem az Audiofil talin meg is tudom hallgatni.
(#) bakos13gab válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 7, 2010
Itt a többség olyan profin csinálja meg a holmikat. Valamit nekem is durrantani kéne már...
(#) Müszi válasza bakos13gab hozzászólására (») Jún 7, 2010
Idézet:
„Valamit nekem is durrantani kéne már...”

Most őszintén! Ki tart vissza ?
(#) bakos13gab válasza Müszi hozzászólására (») Jún 7, 2010
A lustaság.
(#) Müszi válasza bakos13gab hozzászólására (») Jún 7, 2010
Mindent értek
(#) Moszkvai válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 7, 2010
Éppen már érdeklődni akartam, hogy állsz a fejhallgató erősítővel.Szép lett!
(#) hangszoros válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 7, 2010
Na ez tudhat jól szólni
(#) CIROKL válasza Moszkvai hozzászólására (») Jún 7, 2010
Még ezt gyorsan összekalapálom , meg a GU50pp is kész a hétvégére ha minden igaz .Ezen kivűl még a hibrid is összerakásra vár , még ezek is jönnének a találkozóra ! Hogy szép azt mondod ! hát lehetett volna szebb is de már most ez ilyen .Sajnos egy normálisan dolgozni tudó fényezőt nem lehet találni !
(#) hgy válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 7, 2010
Ez már két kimenővel hangszóróhoz is elég lenne..
(#) CIROKL válasza hgy hozzászólására (») Jún 7, 2010
Igen ! ezt jól látod ,némi kis módozattal átlehet majd DIY-ez ni hangszóró meghajtására , így lett elképzelve.
Következő: »»   995 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem