Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MultiSim - tapasztalatok

Témaindító: SD, idő: Jún 30, 2006
Lapozás: OK   26 / 37
(#) lidi válasza ferencz istván hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Virtuális alkatrész is jó, csak rakj hozzá egy footprintet.
(#) ferencz istván válasza lidi hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Kipróbáltam, jó.Köszönöm.
Üdv István
(#) berghammer hozzászólása Máj 30, 2010 /

Sziasztok!

Készítettem egy saját alkatrészt ultiboard 10-ben, úgy, hogy megcsináltam hozzá a multisim-hez tratozó rajzjelet is.

ost ezt az alkatrészt szeretném úgy elmenteni, hogy az elmentett filet egy másik gépen megnyitva a saját alkatrész minden funkciója használható legyen, azaz a mentett file tartalmazza a "foot print"-et, a 3D-s rajzot és a multisim szimbólumot is.

Hogyan lehte ezt megcsinálni?
(#) lidi válasza berghammer hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Szerintem sehogy. Ments egy kapcs rajzot, és egy nyáktervet is. Azután ha ezt megnyitod máshol, akkor kiválasztva az alkatrészt, beimportálható az adatbázisba. Tippem szerint külön kell a footprintet is meg a rajzjelet is, de lehet hogy nem. Próbáld ki.
(#) berghammer válasza lidi hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

És úgy sem lehetséges, ha külön kimentem valamlyen fileba a footprint-et a 3D nézettel, és egy külön fileba az alkatrész rajzjelét és a hozzá tartozó szimulációs beállításokat?

A probléma igazándiból a footprit-tel és a 3D nézettel van. A rajzjel kimentése a multisim-ből egyszerű.

ui.: Már láttam olyan honlapot ahol voltak letölthető alkatrészek az összes beállításukkal együtt (3D nézet és footprit is volt).

Nem próbáltam még. Itt egy általam kreált alkatrész. Próbáld beimportálni multisimbe, és nézd meg footprint is ment-e vele.

TDCG1050m.prz

(#) berghammer válasza lidi hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Megpróbáltam beimportálni, de az importálás közben a következő hibaüzenetet kaptam:
Idézet:
„Érvénytelen jelszó.
Error Code: 3031

Or

Error: Failed to open the component packed file .
The file format/version does not match, and cannot be imported.
If the prz file is from a different version, use the same version's application to import the file.”

Én a 10.0-ás verziót használom

Nálam 11 es van.
(#) berghammer válasza lidi hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Kipróbáltam egy általam gyártott alkatrésszel úgy, hogy legyártottam, majd kitöröltem az adatbázisból és nem működött.

Importálás még ment, de amikor át akartam tenni az alkatrészt ultiboard-ba kiirta, hogy hiányzike egy "footprint".

Valakinek van valami ötlete, hogy hogyan lehet jól kiexportálni az alaktrészt, vagy hogyan lehet kiexportálnbi egy footpintet?
(#) lidi válasza berghammer hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

#722995 ez a megoldás nem jó ? Ez működik. Vagy lehet még a komplett user database-t.
(#) berghammer válasza lidi hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Jobb híján jó, csak én ennél egy kicsit egyszerűbben akartam.
(#) lidi hozzászólása Jún 2, 2010 /

Csináltam egy saját IC -t, működő szimulációs modellel ! Az adatlapban közölt rajz alapján persze.
PC alaplapról bányászott rs232 meghajtó, GD75232. Közzéteszem, hátha másnak is hasznos.

GD75232.ms11

(#) vladcepes hozzászólása Jún 9, 2010 /

Sziasztok.Felraktam én is a Multisim 10.1 est.Csinálok egy rajzot de nem találom meg benne sehogy az NE555 öst meg a 78L06TO92.
Létezik? vagy én vagyok a
Előre is köszöntem.
(#) vladcepes hozzászólása Jún 10, 2010 /

Sziasztok.
Elkészítettem egy szúnyogriasztót.

Még hiányzik belőle az a bizonyos 78L06TO92.
Megy így is de szeretném belerakni.
Megnézitek légyszi?

Üdv.

Circuit1.ms10

(#) lidi válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Nyákterv lesz ebből ? Vagyis át akarod rakni ultibboard-ba is ? Mert akkor az ellenállásoknak is kell footprintet választanod majd.
Szerk:
Raktam azoknak is footprintet, meg beraktam egy stab kockát, footprintjét átállítottam TO92 -re, de majd a nyáktervben ellenőrizd, hogy jó lábakra megy-e minden. Lehet hogy cserélni kell lábakat. Ja és nekem újabb van, így csak újabb formátumba tudom menteni. Bocsi.

Circuit1.ms11

(#) vladcepes válasza lidi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Szia nagyon köszönöm.
Mivel most bent vagyok a melóban nem tudom megnézni mert itt nincs ilyen program.(nem is tudnám felrakni).
Én csináltam egy képet Paint-ban hogy hova kellenének a lábak.
Lehetne egy baromi kérésem?
Igen szeretném (ultibboard-ba is) de mivel az este kínoztam és ez az első rajzom ezzel a progival nem igazán akart menni az ultibboard-ba valami miatt nem akarta befogadni(már nem emlékszem mire hivatkozott).
Lehetne e egy olyan kérésem hogy esetleg ha megnézed ezt a rajzot Bővebben: Link
és ha így raktad be a TO92-est akkor esetleg megcsinálnád nyáktervként? és elmentenéd esetleg JPG(képként) és belinkelnéd? nagyon megköszönném és itt ki is nyomtatnám. Ha esetleg lehetne úgy hogy egyiket úgy hogy rajta vannak az alkatrészek a másikat úgy hogy csak maga a nyákterv.(remélem jól fogalmaztam) Előre is köszönöm.

Üdv.
(#) lidi válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Bocs, nincs időm nekiállni neked nyákot tervezni. Annyit tudok segíteni hogy belinkelem neked a cikkemet, hátha segítségével megtanulod használni ezt a progit: Bővebben: Link

Köszöntem szépen.
Bocsi csak mivel nem értek a programhoz,(és ez az első rajzom)azt hittem hogy úgy történik hogy meg van rajzolva amit rajzoltam és ha azt átrakod ultibboard-ba és nyomsz egy gombot akkor csinál belőle egy nyáktervet. Hm hát rosszul gondoltam.
Láttam valami hasonló progit és azért gondoltam hogy így megy.
Na majd otthon megnézem.

Köszöntem.

Szia.
Itthon vagyok,nem tudom megnyitni a filet valószínű azért mint ahogy írtad. Úgyhogy most el vagyok maradva azzal az egy 78 L 06
Feszültségszabályzó IC vel.Sehol nem találok a progiba olyat.
Azért köszi.
(#) berghammer hozzászólása Júl 7, 2010 /

Valaki nem tudja, hogy be lehet-e importálni egy eagle-höz artozó alkatrészkönyvtárat multisim-be, és ha igen akkor hogyan?
(#) lidi válasza berghammer hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Szerintem nem lehet.
(#) nagybaj hozzászólása Júl 17, 2010 /

Sziasztok!

A CD4538 miatt feltelepítettem a Multisim 1.0.0.1-et, de egyszerűen nem birok lelket verni a szimulálásába.
Megtenné valaki hogy egy bármelyik alapkapcsolásban mondjuk egy 1 s-os időzítést készítene és felrakná ide, hogy le tudjam puskázni, és megnézni hogy mit rontok el?

Előre is köszönet!
(#) lidi válasza nagybaj hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Nálam működik. Legközelebb rakd fel a próbálkozásod, ne a segítőnek kelljen berajzolni mindent.

cd4538.ms11

(#) nagybaj válasza lidi hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Köszi, megskubizom...
Igazad van, legközelebb így teszek
(#) nagybaj válasza lidi hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Boccs ha láma vagyok, de a 10-esem nem nyitja a 11-es verzió mentését.
Lehet régebbibe menteni?
(#) lidi válasza nagybaj hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Nem, sajnos.

cd4538.png

(#) nagybaj válasza nagybaj hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Tehát a mellékletben levő nekem Errort jelez, a 1.0.0.1-ben.
(#) El_Pinyo válasza nagybaj hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

A GND szimbólum hiányzott az áramkörből. A szimulátorok közös jellemzője, hogy kell egy vonatkoztatási pont is a szimulálandó áramkörbe, ez legtöbbször a GND.
(#) nagybaj válasza El_Pinyo hozzászólására (») Júl 17, 2010 /

Nohát?! )
Köszönöm !
(az időzítési idő mondjuk nem stimmel, kb. 7-szerese a valóságnak, de ez már részletkérdés, majd elcsalom az értékekkel)
(#) szabo_zoran09 hozzászólása Aug 20, 2010 /

Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban hogy hol lehet letölteni a teljes verziót ingyen.

Köszi Zorán!
Következő: »»   26 / 37
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem