Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   61 / 1152
(#) KTobi válasza Norberto hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Ez nem teljesen így van.

1.Munkacsoport igen
2. mindkettő tiltva van, ezért kér felhasználónév-jelszót, mikor meg akarod nyitni a másik gépen lévő megosztott mappát. Egyszer beállítom és elmentem, de egy idegen gépről nem mén magától.
Jelentősen lassíthassa a beindulást, hogy magától keresi a hálózati eszközöket minden alkalommal.
3. DHCP kliens, csak ha a router osztja ki a címeket
A másik három az fut.
(#) Norberto válasza KTobi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Idézet:
„Jelentősen lassíthassa a beindulást,”

Tiltakozom. 1-2 másodperc nem a világ vége. Egy jól működő, beállított, gyors hálózatnál még talán ennyi idő sincs. Nálam itthon évek óta így megy, és nem panaszkodok a rendszerek elindulási sebességére, nem kell csak emiatt 10-20 perceket várni.
(#) zsoltee0001 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Hú ez jó hosszú volt amit írtál, holnap újratelepítem a gépet, mert amúgyis összeomlott rajta a windows
Ha minden ok, akkor csak az egyik géppel lesz a gond.
Üdv
(#) abcdabcd válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

, amúgy még amit a többiek írtak a munkacsoport tényleg hasznos lehet, ha ugyanaz, bár elérhető a másik munkacsoportban lévő gép is, csak tallózni kell a hálózaton
- ja meg még valami eszembe jutott, bár nem írtad, hogyha a gép korábban esetleg volt valami vállalati hálózatra bekonfigurálva ahol nem munkacsoport hanem ún. "tartomány" van, akkor lehet még valami egyéb gond valami eldugott helyen lévő egyéb beállítással/korlátozással

sok sikert az újratelepítéshez aztán azért számolj be róla, hogy a másik gép rendbejött e
(#) CsemanAttila hozzászólása Jún 10, 2010 /

Tisztelt Forumozók!

Hozzám került egy gép, "nem csinál semmit" jeligére... Valóban nem csinál semmit... elkezd tölteni a Windows, de mikor belépne, felvillan egy kék képrenyő, valami van rajta írva, de 347 sikertelen Pause próbálkozás után feladtam, úgy nem tudom mi van oda írva... Kevesebb mint 1 másodpercre villanfel aztán jön a reset.

Próbáltam őt megkínálni egy Windows cd-vel, arra ez volt a válasza------> kép

Tud valaki valamit mondani? Mi ez? És mit lehet tenni? Előre is köszönöm!

Üdv Attila

S6301325.jpg

(#) 7805 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Üdv más memóriával próbálkozz vagy ah több van egyx re csak 1 el.. :yes:
és megkérhetlek h a gép belsejéről rakj fel képet?köszi
(#) Tomi20 hozzászólása Jún 10, 2010 /

Heló

Látom vannak itt akik elég jártasak a netes dolgokban. Lenne egy olyan kérdésem, hogy megoldható-e valahogy hogy Mozilla Firefox-szal netezek, de a honlapok Internet Explorer 8-nak látssák? Egyik ismerősömnek kellene. Avagy mi alapján azonosítják a honlapok a böngészőt?
próbáltam használni Google-t, de nem tudtam értelmes keresőszavakat beírni erre a problémára
(#) belfi2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Szia ! Ha azt akarod hogy a Firefox, IE Explolerként dolgozzon akkor tölsd le EZT .Jobbra lent a kis roka ikonnal tudod váltani a kereső motorját. De ha nem müködne akkor fogadd el azt amit fel ajánl helyette."IE coral tabs"Nekem csak ez működik!
(#) didyman válasza CsemanAttila hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

-Kék halált a pause sem állítja meg. F8 gombbal előszedegetve a boot-menüt, és abban a rendszerhiba esetén automatkus újraindítás nélküli opcióval indítva lesz meg.
-A BIOS összegzésében lévő üzenet egy kivétel, és annak regiszterszintű állapota. Ez hardveres hibára utal, tehát ne a telepítőlemezzel akard megjavítani. Memóriahiba a legvalószínűbb, valamint az északi híd és a CPU dolga ez. Ezeknek hátterében állhat a tápegység, vagy az alaplapi tápellátás vacak állapota, és persze kontakthiba.
-Részletes konfigleírás mindig jól jön, gondolj be,e autószerelőt sem úgy keresed meg, hogy nem megy az autóm.
(#) didyman válasza Tomi20 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

A böngésző által küldött adatokból. Amúgy szerintem ne az IEtabs-ot használd, az nem egészen erre való, hanem az IE rendermotorja által korlátolt lapokhoz. Ezzel a FF legnagyobb előnyét veszted el, hiszen ugyanaz az IE motor fog dolgozni, amit x okból nem akarsz használni. A róka beépítve nem tud azonosítást váltani, de van hozzá bővítmény, amivel megoldható: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/59/
(#) abcdabcd válasza Tomi20 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

illetve mégis tud beépítve is, az about:config menün belül a multkor megtaláltam mert kellett így 2.0-s FF-xal is tudtam youtube-t nézni amire eredetileg meg mindenféle csúnya dolgot írt ki, hogy így régi meg úgy rossz meg különben is fúj aztán csodák csodájára működött...
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Hali !Lehet hogy én vagyok láma de miért kell ezt túl bonyolítani.Ha a Y..tub ot nem lehet nézni ott a Down load helper és azt is nézheted, és rögzítheted amit eddig nem engedett a FF. Még a felnőtt csatornákat is.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Köszi, ezt eddig nem ismertem, viszont nemtudom, de a 2.0-s FFel lehet akkor se működne, mivel maga a youtube oldal dobta be hogy ez nem támogatott és rossz böngésző és nem is engedett keresni se próbáld ki, rögtön a kezdőlapon...
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Nem kukacoskodni akarok de már a FF 3.6nál járunk .Miért fontos neked a 2.0?
(#) Tomi20 válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Gondolom, mert kisebb teljesítményű gépre telepítette, és a régebbi verziók nem fogták annyira a gépet. Köszönöm a segítséget, a honlapok ugyan IE8-nak látják, de nem sikerült amit szeretett volna ismerősöm. MyVIP-en a rejtett mód csak IE8-alatt működik. De eléggé ráállt már a Firefox-ra, ezért szerette volna ha működik Firefox alatt a rejtett mód. A honlapok ugyan IE8-nak látják, de a rejtett mód nem működik. Úgy néz ki nincs megoldás...
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Nem fontos, csak akkor nem olvastad el a hozzászólásomat elég figyelmesen hogy a poénja ez volt, hogy 2.0-s FF el is lehetett így böngészni teljesen jól... de amúgy pl az tudott olyat, hogy akönyvjelzőket másik meghajtóra áthelyezni és onnan kezelni, nekem meg van egy Programvédő-kártyám a gépben ami a C-t visszaírja minden bootoláskor így csak az egész FF profil más meghajtóra helyezésével lehetne a könyvjelzőket áthelyezni úgy, hogy azok meg is maradjanak...
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Lehet hogy a hangsúlyozást néztem el Bocs.Már egy ideje mentem az Application data/Mozilla mappát.Ha le kell törölnöm a C:\ akkor csak vissza másolom ha végeztem és minden a régi.Ja a pontos név Videó Download helper,és a kiegészítők között lehet megtalálni a Down them all nevű letöltésvezérlővel .Szuper mind a kettő.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Down them allt ismertem amit írtál megtaláltam még akkor köszi, amúgy meg nekem akkor minden leállítás előtt mentenem kéne, merthogy ez a kártya hardveresen a boot előtt lefuttatja a helyreállítást, legalábbis nekem úgy van beállítva, és ilyenkor automatikusan helyreáll a C-n egy korábban mentett állapot, így pl az asztalt én egy az egyben áthelyeztem a D-re a tweak-ui val, így oda minden gond nélkül tudok menteni mivel így nem a C-n van, amit oda mentek nem marad meg
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jún 11, 2010 /

Van egy kis gondom.
Ez egyik gépen elszállt a windows.
Újratelepíteném, csak a telepítőlemez nincs meg, csináltam biztonsági mentést anno a telepítőről (melléklet)
Hülye kérdés, de mit kell csinálni vele, hogy boot-lemezt kreáljak?

win.JPG

(#) didyman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Mert CD-képet kellett volna gyártani belőle. No sebaj. A telepítőnek van parancssoros kezelője, ehhez kell egy DOS bootlemez. Mi az egyszerűbb neked?
-Kreálsz egy DOS-flopit vagy CD-t (bootdisk.com-on van hozzá anyag, CD-hez meg a Nero-nak is van DOS-os lemezképe). Ha a telepítőt tartalmazó partíció FAT32, akkor csak a himem.sys kell és config.sys-ben betöltése. Ha NTFS, akkor vagy átmásolod a telepítőt FAT32 területre, vagy kiírod CD-re (ezesetben a DOS lemezre kell mscdex és atapicd.sys, valamint ezek betöltése). Néro lemezképe esetén nem kell egyikkel sem foglalkozni, annak van beépítve himem és cd-kezelés. Bootolsz DOS-ba, a telepítőben az i386/winnt.exe-t indítod el, többi triviális.
-Kerítesz egy másik WXP telepítőlemezt és annak bootszektorát valami alkalmas programmal kivadászod és boot-képként megeteted kedvenc íróprogramoddal, majd a cd-re írod a telepítővel együtt. Van olyan program, ami mindkettő műveletet megcsinálja, én erre valamikor régebben az IsoBuster-t használtam.
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Nincs ötlet?
Hiányzik valami file?
Mi kell hozzá, hogy bootoljon?
Mert így hiába indítom, max javításra tudom használni.
(#) zsoltee0001 válasza didyman hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Szia
Ez nekem kicsit kínai, floppy-s megoldás kilőve (mivel nincs floppymeghajtó)
Van Nero-m, azzal meg tudom kreáli ezekkel a file-okkal?
Mindjárt próbálom
üdv

1 beteszem az üres cd-t a meghajtóba. (működőképes PC-n)
2 elindítom a Nerot.
3 beolvasom a telepíteni kívánt fil-okat.
Mi a 4. lépés?
Ilyen dos-os lemezképes dolgot nem találok a Nero-n.

Ne haragudj, de szerintem ennyi jártassággal ez nagyon nehezen fog menni, egyszerűbb, ha kerítesz egy másik telepítőlemezt és a meglévő sorozatszámmal telepíted.
Néro alatt rendszerindító lemez készítése opciót kell választani a lemezlistában (Smartstart alatt talán valami egyéb bejegyzés alá tették).

Akkor most lemezképfájlt miért kellett csinálni?
(image.nrg-t kreált)
Attól mert nem találok egy menüpontot, attól még nincs bukva a project, nincs másik lemez, ezzel vagyok kénytelen megoldani sajnos.

Meg lett, Nero burning room-ba van a rendszerindító lemez készítése menü.

Nagyszerű. Akkor lemezképnek kiválasztod a Néro beépítettjét és a cd-re tolod a windows telepítőmappáit. Kiírod, és indítod vele a gépet. Aztán reménykedsz, hogy a Novell-DOS-t nem köpi ki a Winnt.exe. Ha elszáll az ems-kezelő (az szokott), akkor F8 gombbal indítod a lemezt és a himem.sys, a cd-kezelő és a cd-keret (nvcdex.exe, ez már autoexec.bat-ból fog indulni) kivételével minden mást tiltasz.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jún 11, 2010 /

Idézet:
„Nagyszerű. Akkor lemezképnek kiválasztod a Néro beépítettjét és a cd-re tolod a windows telepítőmappáit.”

CD-rom rendszerindító->CD képfile->DosBootimage.IMA ezt hozzáadtam, és akkor itt akadtam meg, mert nem látom mivel kéne rátolni a win. telepítőmappákat, vagy csak simán át kell váltani nero expressbe?
Mindjárt kiderül.

Leokézod és kapsz egy normális fájlkezelőt, ahogy a többinél. A boot-lemezkép egy különálló terület, az a cd-ről hajlékonylemez-emulációval fog indulni a: meghajtóként.

Megírta, de ugyanúgy nem bootol.
Mellékeltem a képet ahol beolvastam neki a képfile-t, de nincs OK gomb. Nem tudom mi a következő lépés.

nero.JPG

Következő: »»   61 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem