Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   60 / 1152
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Hali! Most legalább rendbe lett téve a dolog Sajnos a SATA-ra való kereskedelmi átállás miatt ez az egy tipus volt a számtech boltban az az csak ez az egy IDE interfészű.Az IMGburn jól viselkedik egyszerű és jól kezelhető. Magamnak írok filmeket semmi ipari méret.
.Na majd meglátjuk, mindenesetre köszi!
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

A PowerISO fizetős , nyilván valami tört verzió ,nem kell csodálkozni ha tele van buggal. Manapság már nem állnak ott meg ,hogy kicselezik a serial kérő részt , hanem beépítenek különböző dolgokat is amiket nem kérsz...

Nagyon sok freeware van ami ugyanolyan jó , és legalább tiszták. Esetleg próbáljad ki a DVD decryptert is. Az is nagyon jó.Egyébként az IMGburn is free.
(#) ptesza hozzászólása Jún 7, 2010 /

Ha már annyira programokat keresünk ,tud valaki olyan programot , amivel a MIDI fájlokat tudom WAV -ba konvertálni? Természetesen freeware program érdekel.
(#) belfi2 válasza ptesza hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Szia ! Eddig kifogástalanul működött és a másik gépen most is működik,de már túl vagyunk rajta!

Üdv ! Próbáld ki a Format Factoryt mindent át ír mindenbe! Free!
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Ok. Csekkolom.

De ha nem megy akkor nézz be ide jelzem én nem próbáltam
(#) ptesza válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Eddig ITT csináltam ,csak sajnos cselezni kell az IP címmel ,mert limit van. 11 Hangszerkészlet közül lehet választani.

A format factory képes rá , nagyon jó kis progi , és szerintem van saját hangszerkészlete.

Milyen szinti programot tudnál ajánlani ,aminek pro a hangzása?
(#) ptesza válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Ahogy a youtubon nézem ez már a mélyvíz. De azért köszi.
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Winamp-pal a kimenetet ha DiskWriter-re állítod, akkor mindent wav-ba rögzít, amit amúgy a kimenetre ad...
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Kivétel a MIDI.
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Ja jó tudni
Vagy akkor van még egy ötletem, ha olyan hangkártyád van, amiben be lehet kapcsolni belső "loopback"-et pl az enyémen (cmedia) digitálisan vissza lehet kötni szoftverből a kimenetet a bemenetre, meg sb live-hoz is van elvileg ilyen lehetőség
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Van 4 fajta hangkártyám , letesztelem melyiknek jobb a midi hangja.Van egy Terratec , SB audigy , SB 128, cmi, és még integrált is van. Szerintem vissza lehet kötni manuálisan egy loopback kábellal , az is ugyanolyan jó lesz.
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

A cmi-nél viszont szinte tuti, hogy van benne digitális 1 az 1 es minőségű átvitel is a dogber1 féle cmedia driverrel Bővebben: Link, ez nem végez "utómunkát" kéretlenül a hangon (ha kérnéd se tudna mert nincs leprogramozva hozzá ilyesmi ), és az átvitel egyenes, míg pl egy alaplapi spdif valami realtek amit egyszer néztem elég görbe átvitelt produkált rmaa-val mérve digitális loopback-kel (azaz egy jumpert tettem az alaplapon a ki és a bemeneti tüskét összekötve), illetve az a Terratec is lehet, hogy Cmedia legalábbis korábban láttam belőle olyat is... (és egyébként még az asus nemrégiben megjelent hangkártyái és a cmedia chipjeire épülnek, mondjuk abban külön adc meg dac ic-k vannak más gyártóktól)
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

Igen tényleg CMI a terratec is, habár az eredeti driverrel nagyon jó értékelést adott az RMAA. Azt a drivert biztosan kipróbálom. Megtudnád mondani mi az hogy Non-WaveRT?
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

Hát az elvileg Vistára van szerintem én csak az XP-s változatot próbáltam, viszont ott az oldalon valahol van ezekhez valami leírás, azt tudom még ezekhez, hogy ha a windows nem fogadná el a drivert és ez állítólag jellemzően a vista és attól újabbak, akkor az oldalon leírt módszer működik mert más hardverhez valami korábbi driver aláírására bevált az a szoftver amit linkeltek ott, vagy csak írtak róla..., ha XP-d van, ahoz a sima 32bit-es kell..., nekem ezzel RMAA-val 1-2m?s a késleltetés meg én digitális ki bemenetet építettem hozzá amiatt próbáltam ki a drivert egyáltalán, egy dolog van amit nem tud a driver, hogy nem működik rajta az elnémítás úgy, hogyha csak a "master" vagy hol minek hívják hangerőt némítod, mert ezt hardveresen nem tudják elvileg ezek a chipek, hanem a koknrét forrást kell némítani ha kell, ez a macera csak...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

Ja meg nem csak kipróbáltam, visszaolvasva úgy jött le nekem most, azt is használom... de ezt a WaveRt-t nemtudom mire jó
(#) didyman válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

Az XP WDM modellt használ, a Vista-ban a hangrendszer kezelését az alapoktól újra írták, tehát egyenesen biztos nem lehet felszerelni rá XP-s illesztőt.
(#) abcdabcd válasza didyman hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

Viszont nem is mondta, hogy mire kell neki a driver...
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

Ez igaz : XP.

Csak azért kérdeztem mert a letöltési linken kétfajta driver is elérhető XP-re
.
(#) didyman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

Csak azt, ami a kimenetre el is jut.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jún 10, 2010 /

Sziasztok!

Adott két PC, routeren keresztül kapcsolódik mind a kettő a netre, ez a rész jó is, viszont valamiért a "hálózati helyek" megjelenítő nem látja a másik gépet, ergo nem tudok fájlokat másolni egyik gépről a másikra.
A poén az, hogy a hálózatos játékok látják egymást
Nyilván, ha újra telepíteném a 2 gépet, akkor megoldódna, ez viszont kb 1 napos munka lenne.
Van valakinek valami áthidaló ötlete?
Üdv
(#) KTobi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Eddig látták egymás?

Futtasd le a Hálózati beállítás varázslót, ott kell bekapcsolni a filemegosztást és a nyomtatómegosztást.
Esetleg az IPk dinamikusak, vagy statikusak, DHCP fut a routeren?.
Általában az újratelepítés nem segít.
(#) szilva válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Nem írtad az oprendszert. Ping a gépek között működik oda-vissza? IP-k alapján sem látják egymás megosztsait? Azaz pl. az egyik gépen futtatásba beírva azt, hogy "\\másikgépipcíme" mi történik?
(#) zsoltee0001 válasza szilva hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Sziasztok
Pingelve jó.
Van egy hálózati nyomtató, ez mindkét gépről megy, XP az oprendszer.
Ezt a futtatásos dolgot mindjárt kipróbálom.
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza szilva hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Idézet:
„Azaz pl. az egyik gépen futtatásba beírva azt, hogy "\\másikgépipcíme" mi történik?”

Nem a "keresés/számítógép/emberek"-re gondoltál?
De így se látja, se a másik PC-t se a nyomtatót.
Viszont DOS ablak- pingelve mind a kettő jó!!
(ez valami windows-os hiba lesz, szerintem, mert régebben jó volt)
Nincs valami progi, amivel ezt a hibát meg lehet kerülni? Adatok másolása lenne a lényeg.
(#) szilva válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Nem, arra gondoltam, amit írtam. Start menü/futtatás-ba beírni a két visszaper jel után a másik gép IP címét. Erre fel kellene hoznia egy intéző-ablakban a másik gép publikus megosztásait (lehet, hogy előtte felhasználónév-jelszó ablakot is feldob).
(#) ptesza válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Idézet:
„Futtasd le a Hálózati beállítás varázslót, ott kell bekapcsolni a filemegosztást és a nyomtatómegosztást.”

Ezt erőltesd mert addig nem fog menni.
(#) abcdabcd válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Az a hálózatbeállítás varázsló utolsó lépésnek jó majd, de előtte nézd meg amiket írok:
-a Helyi kapcsolat x ahol x az az adapter amivel a hálózatra csatlakozol, tulajdonságaiban, legyen ott a TCP/IP protokoll, ez gondolom van, a net miatt is, ennek a tulajdonságai/speciális/WINS fül alatt NE LEGYEN tiltva a NetBios TCP/IP felett (tehát alapértelmezett esetleg direkt engedélyezett az oké)
-ha ez megvan akkor meg kell nézni hogy a szolgáltatások között Start/futtatás/services.msc fut-e a "TCP/IP NetBios támogató"
-ha ez is megvan akkor vissza a listára a hálózati adaptered beállításainál ahol a TCP/IP is fel van sorolva ott kell még lennie: "Microsoft Networks ügyfél" "File és nyomtatómegosztás MS Networkshoz"
-ezek mellett legyen pipa
-Ha van is pipa de, a pipa ami négyzetben van az szürke, bár akkor is csinálhatod amit írok, ha nem szürke, mert ez a rész elég furcsán működik írom is, hogy hogyan
-mert ha szürke, akkor látszólag megoldja az, ha kiveszed a pipát és beteszed és alkalmaz, azonban ha itt a gond ami miatt ezt az egészet csinálod, azt nem oldja meg--> vedd ki a pipát, alkalmazd, és indítsd újra a gépet, kijelentkezés nem jó, bár elméletben akkor is minden hálózati beállítást mentenie kéne, aztán ha elindult a gép, akkor tedd be a pipákat alkalmaz és oké
-Ellenőrzésképp a Hálózati kapcsolatok, nem hálózati helyek, "ablakban" a felső menüsoron a speciális menüben a speciális gombra kattintva, ellenőrizd, hogy a Helyi Kapcsolatra kattintva a listában a file-és nyomtató... és a MS networks ügyfél -nél ki van -e pipálva a TCP/IP
-na és ha ez is megvan akkor én azért adnék neki egy újraindítást, és ezután jöhet a Kapcsolat varázsló, amit a többiek már írtak
-és ha nincs valami nagyobb disznóság, hogy valami letiltott valami kitudja mit, akkor működnie kéne

-ja és még valami ha pl XPAntiSpy-t vagy hasonlót használsz, akkor abban is nézd meg, hogy nem-e tiltottad le a más gépek keresését a hálózaton és egyebeket, ezeket legelső lépésként, ha érvényes ez rád

remélem elég hosszú és érthető volt és működik is majd, az én gépemen le van tiltva a megosztás és valahogy így szoktam beállítani ha kell valamiért de most nem próbáltam ki...
(#) Norberto válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Szia!

Én már találkoztam ezzel a problémával, s egyszer kőkeményen utánajártam, hogy ilyenkor mit szokás tenni a siker érdekében. A következő lépések szükségesek:

1. Először is, a két gépnek azonos munkacsoportba kell tartoznia. Ezt megnézni, illetve módosítani a Vezérlőpult > Rendszer > Számítógépnév fül > Módosítás gombjára kattintva lehet. Ha mindkét gépen beállítottad az azonos munkacsoportot, akkor kiléphetsz ezen ablakokból.

2. Az Intéző segítségével be kell menned egy tetszőleges könyvtárba, lehet ez például a C gyökérkönyvtár is. Itt a menüsorban az Eszközöket, s azon belül a Mappa beállításait kell választani, majd itt a Nézet fülre kattintani. Meg kell keresned a következő szövegeket, s ha megvannak, akkor be kell tenni melléjük a pipát, ha még nincsenek bepipálva:

- Egyszerű fájlmegosztás használata
- Hálózati mappák és nyomtatók automatikus keresése

Ezeket az ablakokat bezárhatod.

3. Vezérlőpult > Felügyeleti eszközök > Szolgáltatások névre kell kattintanod. Az előkerülő hosszú táblázatos listában 4 bejegyzést kell majd megkeresned.

- DHCP-ügyfél
- Kiszolgáló
- Munkaállomás
- Számítógép-tallózó

Mind a 4-nek Elindítva állapotúnak kell lennie, a hálózaton történő sikeres fájlcseréhez. Ha mégsem így lenne, akkor manuális módon lehet ezen segíteni, azaz: jobb egérgombbal bármely szolgáltatásra rákattintva, egy menü bukkan fel, amely segítségével a legfelső, azaz Indítás parancsra kattintva, elindítható az adott szolgáltatás vagy folyamat. Ha kell, mind a 4-nél így kell eljárni. Ekkor viszont még egy extra lépést is előreléphetünk, ha azt akarjuk, hogy legközelebbi indításkor hasonlóakon ne kelljen magunkat átrágni ismét. Mind a 4 szolgáltatásnál ugyanazt el lehet játszani, most csak az egyiknél mutatom be, amit tenni kell:

- DHCP-ügyfélre jobb egérgombbal kattintasz
- Tulajdonságok opciót választod, s előkerül egy új ablak
- a Helyreállítás fület kiválasztod
- mind a 3, egymás alatti lenyitható listában A szolgáltatás újraindítása lehetőséget választod ki
- Hibaszámláló nullázása értékhez pl. beírhatsz 1-et
- Szolgáltatás újraindítása értékhez 2 legyen beírva

Készen is volnánk, mostmár mennie kell a fájlok láthatóságának és a másolhatóságnak. :yes:
Következő: »»   60 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem