Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   59 / 1152
(#) unitraman válasza didyman hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Esetleg ha valami oknál fogva a kikapcsolási késleltetés át lett írva, akkor a A Registry Editorral a "HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control" nevű kulcsot kell megnézni, az értéknek alapból azt hiszem 2000 körül kell lenni, de 100-ra le lehet csökkenteni. Ha ezeknél sokkal több, akkor valaki/valami babrálta.

Szerk.: Ja és a registry-ben turkálni csak saját felelősségre, és hozzáértőnek, vagy hozzáértő segítségével ajánlott! Nagyon el lehet kavarni ott a dolgokat, úgyhogy csak módjával :yes:
Az meg remélem alap, hogy a registry módosítások csak újraindítással lépnek életbe. Tényleg, újraindítást próbáltad? Az sem megy?
(#) didyman válasza unitraman hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

A control egy kulcs, aminek rengeteg további alkulcsa van és négy azonosítója. Amire gondolsz, az valószínűleg a waittokillservice bejegyzés lesz ezek közül.
(#) unitraman válasza didyman hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Igen, az. Feltételeztem. hogyha ért annyira a registry-hez, akkor megtalálja Ő is.
(#) didyman válasza unitraman hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

És akkor egy ilyen hiba kapcsán itt kérdezne tőlünk? Ha segíteni próbálsz, akkor ne feltételezz, a control a rendszer egyik magja, ott te ne feltételezz semmit, hanem konkrét értéket adj meg. Ez nem informatikai fórum, de még ott sem szokás nem megadni az azonosítót..
Én is értek a registryhez, de a benne lévő kb. 20-30.000 azonosító közül én sem logikázom ki, hogy mire gondolsz, csak az az egy-kétszáz van fejemben, amit gyakran használok.
(#) belfi2 hozzászólása Jún 6, 2010 /

Sziasztok! Nemrég vásároltam egy sh-s 222A tipusú DVD írót.Egy Power ISO programmal szeretnék CD képet írni.El kezdi az írást de a végén ki írja hogy "a gyorsító tár szinkronizálása" és ott meg áll.A programból kilépni sem tudok csak a feladat kezelővel.Már újratelepítettem a Power ISO-t de nincs változás.Ha valaki találkozott ilyen hibával , legyen szíves segítsen!
(#) radocziandras válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Khm.Én nem használnék power iso-t cd írásra, ez kb olyan , mint a panosanic panasonic helyett....Keress inkább egy nero-t, ha érdekel oda tudom adni , de csak privátban.
(#) belfi2 válasza radocziandras hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Hali! Köszi van Nerom igazából csak azt szerettem volna tudni hogy mi okozza ezt a hibát mert ha a DVD iró a ludas akkor viszem vissza holnap mert még nincs egy hetes sem,Még egyszer köszi!

Mifajta dvd író ez pontosan?Próbáld meg neroval is, bár nem valószínű hogy az író a rossz, mert a program fagyott le.

Ez egy TSSTcorp CDDVDW SH-S222A(elméletileg Samsung)Most ujra húztam a vasat valószinűleg egy Imgburn progit használok ezentúl.Nem tudom eldönteni hogy mi a rossz mert a másik írom meg gyönyörüen kiírta

Mennyi péz volt?Amúgy nem samsung, hanem writemaster.Elméletileg a samsung gyártja ,de a samsung minőségtől messze van.Nekem olyan volt, egy idő után elkezdett játszani, ki be tologatta a tálcát.Aztán vettem egy asust.De ha nem írsz csak mondjuk kéthavonta egyet, akkor tökéletes.Azt javaslom cseréltesd be egy lg-re legalább, ha asust vagy plextort nem is veszel, legalább egy lg az játszik.Nem ér annyit, amennyi szívás van vele.Nem akartalak elkeseríteni de tényleg megtévesztő, hogy rajta van a samsung felirat, de messze áll tőle.
(#) sprofan válasza radocziandras hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

A Writemaster az a Samsung egyik típus családja, de ezeket a TSSTCORP cuccokat nem a samsung hanem a Toshiba gyártja, sajnos...
(#) radocziandras válasza sprofan hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Mindegy, minőségben akkor is messze jár a jótól, úgy vettem észre, mikor 3. dvd-t rontota el, meguntam és kidobtam a kutyának, hadd játsszon vele, de hozzá sem szagolt.

Hogyne térne el a Samsung minőségétől, mivel nem is az
Sajnos az összes optikai meghajtónkat a Toshiba gyártja, de hát ez van.

Minden esetre ha egyszer már megírta azt a cd-t és utána nem csinál semmit, nem hinném hogy az író hibája. Ha nem tetszik neki az írandó cucc azt már az elején jelzi.

Ha beírom a keresőbe akkor Samsungnak írja de nem ez a lényeg havi 5-10 lemezt írok de van amikor többet.Nekem az LG nagyon lassú volt mar .Eddig Pioneert használtam most az a tartalék.Egyetlen egy helyen találtam meg ezt a problémát de arra sem volt válasz.

3 maxell dvd-m járt úgy, hogy kiírtam ezzel és még maga az író sem tudta elolvasni.Előtte meg írta, írta, de kelletlenül és lassan.Én asus-t használok, eléggé bevált, az égvilágon mindenfajta lemezt visz, lett volna plextor is, dupla ennyiért.De mindegy is,havi 5-10 lemez kedvéért én jobbfajta írót vennék, de a te dolgod, csak segíteni próbálok.Most nézem az én asus íróm nem a tsst corp által gyártott készülék.Bár lehet hogy az, csak nem merték ráírni.

Kinek próbálsz segíteni? Mert itt nem én szorulok rá..

Ja bocs, rossz hsz-re kattintottam.

Kiírtam 6db CD-t mind XP OS és most nem tudom hogy jók-e.Nem akarok több lemezt kiírni de a probléma nem oldódott meg.Egyébként 6000 huf volt,
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Ha iso ból irtad akkor mennie kell. Egyébként úgy tudom az ASUS írókban olyan mechanika van mint a plextorokban. Lg -t , samsungot nem nagyon vennék szerintem az az alsó ház. NEC és a PIO a jól használható kategória. Ugye a Plextor azért jó ,de drága is.
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Amúgy én nemrég utána olvastam és a PLEXTOR NEM GYÁRT DVD ÍRÓT! az Asus éa Plextor is Lite-On belsőt tartalmaz, aki nem hiszi járjon utána angol és magyar nyelvű oldalakon is erről írnak egészen sok helyen... Szoftveresen elvileg az eredeti Lite-On a legjobb, de mivel Lite-On gyári írót nem nagyon lehet venni Magyarországon kb csak egy szegedi cégtől így az Asus amit elvileg érdemes venni, és állítólag arra felrakva a Lite-On szoftvert még jobb minőségben ír, de ezeket én nem próbáltam csak olvastam róla...
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Köszönöm szépen . Én lehet ,hogy beleásom magam a témába egy kicsit.
(#) didyman hozzászólása Jún 7, 2010 /

A TSST corp az kifejtve Toshiba Samsung Storage Technology vállalat névre hallgat. A két cég optikai portfólióját egyesítette, a gyártásról egyszerűen kár beszélni, hogy "ki" gyártja, nincs jelentősége. A frigyből minden jel szerint sikerült a két cég negatívumait örököltetni, a Toshiba kiváló DVD-meghajtókat gyártott azelőtt, a Samsung meg nem, de azért lehetett valamire használni.
Az Asus-ról annyit, hogy a noteszeikben nem feltétlenül találni Asus márkájú írót, én láttam már azokban is mindenfélét.
Plextor: A Shinano Kensii talán sose rendelkezett saját gyártókapacitással, és sosem volt kizárólag egy szerződéses partnere. Réges-régen a Sanyo gyártott neik, aztán volt NEC, BenQ (Acer Labs inc, röviden ALi) és Lite-on is. A koncepciójuk az, hogy a piacon szereplő írókat tesztelik, vizsgálják és saját igényeik szerint testre szabják, hangsúlyt fektetve a firmware-re. Régebben a hardver is gondos tervezés eredménye volt, manapság ez már nem jellemző annyira (sehogy?).
CD-írásra használt program: Nem kell a Nero-t ad abszurdum legjobbnak tartani, számos kiváló íróprogram van piacon, és előfordulnak randa bugok is, nem kell ezen fennakadni. Az írás minőségében azért sem lehet nagy eltérés, mert amennyiben nem használunk íróspecifikus dolgokat (powerec, ha már plextor ), akkor a szoftver semennyire sem szól bele az írás minőségébe, hogy is tehetné: Ez az író és firmware-ének saját magánügye, a szoftvernek egy dolga van: Lehetőleg akadásmentesen biztosítani az írásra szánt adatokat.
(#) mustang74 hozzászólása Jún 7, 2010 /

Van nálam egy GIGABYTE GA-7VAXP alaplapú gép javításra.
Nem csinál semmit, a hangszóró sem sípol csak halkan pattog. Lehúztam róla minden meghajtót csak memória(2x128 és 1x256 DDR van benne), processzor, videokártya maradt. A videokártyát kipróbáltam másik gépben, jó. Sajnos procit nem tudok cserélni benne próbaképp. Mi a véleményetek?

...
Ja, és tápcserét is próbáltam.
(#) didyman válasza mustang74 hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Alaplapi kondik elég esélyesek. Hőlégfúvóval keresd meg, hogy melyiktől indul el a deszka. Ha sokáig hagyod bekapcsolva, talán magától is megteszi. Ha nem indul, akkor még a szokásos dolgok: Elem kimérése, BIOS reset, foglalatok kipucolása...
(#) KTobi válasza mustang74 hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Proci legyen, RAMokat ki, sípol?
(#) didyman válasza KTobi hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Noteszeknél ez a füttykód sajnos egyáltalán nem divat, így semmilyen konkrét megállapításra nem alkalmas, hacsak nem ismert a modell ezirányú felkészültsége.
Szerk. marha vagyok,e z asztali gép.
(#) mustang74 válasza didyman hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Átnéztem az alaplapot és találtam egy félig kifordult kondit a memóriafoglalatok körül. Nem a lapból volt kifordulva hanem a kondi házából(ferdén állt). Visszanyomtam, egy próbát megér,azután már fütyült is, hogy se memória se videókártya. Azt azért megjegyezném, hogyha a táp főkapcsolóját bekapcsolom a csipogó(hangszóró) enyhén búg míg el nem indítom a gépet. Azt nem tudom, hogy a táp vagy az alaplap miatt.
Persze a baj nem járt egyedül, nagyon lassú volt a boot. Felismerte a DVD-t, a HDD-t de olyan lassú volt a folyamat mintha egy kivénhedt windowst töltött volna be. Ezzel a vinyó szívatott meg. Egy másikat kapott és megy mint villám(egyenlőre a renszer telepítése).
(#) didyman válasza mustang74 hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

A kondit cseréld ki, mert így nem üzembiztos.
(#) belfi2 hozzászólása Jún 7, 2010 /

Sziasztok engedelmetekkel beidézném a DVD irással kapcsolatos kérdést. "Sziasztok! Nemrég vásároltam egy sh-s 222A tipusú DVD írót.Egy Power ISO programmal szeretnék CD képet írni.El kezdi az írást de a végén ki írja hogy "a gyorsító tár szinkronizálása" és ott meg áll.A programból kilépni sem tudok csak a feladat kezelővel.Már újratelepítettem a Power ISO-t de nincs változás.Ha valaki találkozott ilyen hibával , legyen szíves segítsen!"
Tehát mi okozta,okozhatta a hibát és lehet e bűnös a DVD író?
Feltettem egy Imgburn nevű programot,ez is kiírja a szinkronizálást de ez be is fejezi . Most minden OK,de jó lenne tudni hogy mi volt a gázos.Még annyit hogy az eset előtt több drivert is lecseréltem lehet hogy ott volt a bünös, de ezt már nem tudom meg.Egyébként köszönöm az írókkal kapcsolatos felvilágosításokat nekem csak erre tellet.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

Ez ne érdekeljen . Program hibája, vagy "nagyon új" az író, nincs benne az adatbázisában a pontos parancskészlet, vagy hibásan került másolásra fájl, és még 62 egyéb olyan ok, amik semmiben sem kötődnek egymáshoz. Ez ilyen. IMGBurn jó, működik, ha szereted, akkor jó lesz. TSST-vel azonos árfekvésben van LG, meg NEC..Bocs, Optiarc is, egyik sem sokkal jobb, csak mielőtt vásárolsz, kérdezz meg minket. TSST-re is van 3 év gari, aztán ennyi, annál tovább, ha használva van (meg ha nincs, akkor sem D: ) nem bírja sokkal tovább úgysem, ha meg nem ipariban írsz vele és csak normális alapanyagra, majdnem doszt mindegy, archiválásra úgysem szabad DVD-t használni (RAM-ot esetleg), így meg célnak megfelel.
Következő: »»   59 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem