Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   58 / 1152
(#) ptesza válasza sándor hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Inkább WD40-et használj.
(#) didyman válasza attrax hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Szerintem meg VGA, vagy tápellátás, esetleg RAM.
(#) james660801 hozzászólása Máj 27, 2010 /

Hali mindenkinek !
szeretném megkérdezni,hogy a gépem bekapcsolás nem ismeri fel a vinyót.Ha újra indítom minden rendben.
(#) james660801 válasza attrax hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Hali! A kábelek renben bioszban sincs vinyó .Az alap lap vadi új proci is mem.is a vinyó kb másfél éves egy samsung 200GB-os ide-s
(#) james660801 válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Hali. Kezdettől. És állandóan
(#) james660801 válasza szilva hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Hali Atápot 3 hónapja vettem 400w-os
(#) ptesza válasza james660801 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Az a krixkrax-os bios egy kicsit mintha ismerős lenne.

Milyen juper beállítások vannak a winyón?
A kábelen egyedül van , vagy még mellette más egység is?
Hány ide eszközöd van összesen?

Ha lehúzol minden ide kábelt az alaplapról akkor a bios helyreáll?
(#) james660801 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Hali! A jumper masteren van,a kábelen még egy dvd író és csak egy ide csati van az alaplapon
(#) schyber hozzászólása Máj 27, 2010 /

sziasztok nekemis tudnátok ötletetadni?
barátnőm gépe ujjraindul ha felmegy a y..tubera
anno olyant is csinállt hogy ujraindult betölt a win 12szer körbemegy a zölld csík és ujjraindul...
az elsőnek szerintem túlmelegedési hiba lehet az oka bár a procira raktunk új coolert de nemjavult:s
(#) abcdabcd válasza schyber hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

és csak annál a bizonyos oldalnál csinálja? Az oké hogy az lehet hogy leterheli a gépét hogyha videót néz rajta, de ha valami mással használjátok akkor is újraindul? játékkal vagy valami egyébbel... Mert ha csak a y...ube akkor akár vírus is lehet...
(#) koga2 válasza schyber hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Amikor eltűnik az alaplap logója vagy ha nincs a post screen kezd el nyomogatni az f8-at.
speciális indítási lehetőségeknél válaszd az automatikus ujraindítás letiltása rendszerhiba esetén opciót ha szerencséd lessz megtudod mi a baja.(nem mindig működik nálam kék halál miatt indult újra folyton.
Ha ezt az opciót választod és neki is az miatt indul újra megkapod a kéképernyős hibaüzit abból már rá jöhetsz mi a baja.
Mondjuk ha túlmelegszik így is úgy is újraindul tehát még a melegedés is kizárható vele már ha kéképernyőt dob.
(#) szilva válasza james660801 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

A DVD író mire van jumperelve? DVD író nélkül is ugyanezt csinálja?
(#) szilva válasza schyber hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Én mindenek előtt futtatnék egy memteszt-et azon a gépen.
(#) james660801 válasza szilva hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

hali igen minig
(#) szilva válasza james660801 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

A BIOS-ban valami "quickboot" vagy hasonló opció nincs bekapcsolva? Ha van olyan, és kikapcsolod, akkor sem ismeri fel bekapcsolás után?
(#) james660801 válasza szilva hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Hali nemtaláltam a bioszban ilyen funkciót. Esetleg nemtudnánd valahogy megmutatni hol találhatom?
(#) james660801 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Hali A bios kérdésre: húzd ki a 230v kábelt a gépből ved ki az elemet várj pár percet ragdvissza dugd be a 230v kábelt.a bios alapra áll.
(#) Tomi94 hozzászólása Máj 30, 2010 /

Sziasztok! Kb. 3 éves gépem ma reggel óta egyáltalán nem indul el, még az alaplap (Asus mvp-a8r) logója sem jelenik meg a képernyőn. Először monitor hibára gondoltam, de másik monitor is azt jelzi, hogy nincs bedugva a VGA-kábel (Check your signal cable). Indítás után kb. 5 másodpercig pörög a DVD meghajtó meg a vinyó, utána semmi nem történik.
(#) adolf hozzászólása Máj 30, 2010 /

Sziasztok
Nekem egy sony vailo VGN-FW21E tipusu laptopom van.Egy éves és semmi gondja nem volt eddig.Most érdekes mód nem akar kikapcsolni,de minden más tökéletesen működik.

Mi lehet a gond?

Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Pingui válasza schyber hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Nálam VGA kártya túlmelegedés okozta ezt.
(#) Pingui válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Próbáld meg egy másik táppal.
(#) abcdabcd válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Esetleg nem lehet törött valahol az a VGA kábel? Én már találkoztam olyan géppel ami azért nem akart elindulni mert valahogy pont úgy volt megtörve a kábel amikor bekapcsoláskor pont jó helyen megtámasztottuk a kábelt a gép elindult előtte viszont pl a videokártya ventilátora se pörgött fel érdekes volt... Másik kábellel próbáltátok azt a másik monitort? Meg lehet a videokártya VGA csatlakozójának is baja ugyanilyen szempontból az nem lötyög/mozgatható/billegtethető túlságosan esetleg?
(#) abcdabcd válasza schyber hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Esetleg, hogy a vírusos tevékenységet megpróbáld kizárni, indítsd el a gépet valamilyen LiveCD ről, azaz olyan oprendszerrel amit nem kell telepíteni, a cd ről közvetlenül fut és grafikus... pl Puppy linux, ha ott is ugyanezt csinálja akkor a hardveres hiba valószínűsíthető, persze, ha ott nem csinálja attól még lehet valami ami windows alatt mégis bekövetkezik...
Annak idején a P2/P3 korszakban pl volt egy jó gyártó jó alaplapsorozatának egyik tagja aminél elvileg volt egy ún. Photoshop hiba, azaz csak ennek a programnak az indulásakor jött elő hogy lefagyott vagy mit csinált a gép és kiderült hogy az egyik alaplapi kondenzátor volt rosszul méretezve gyárilag... Esetleg azon az alaplapon nincs valahol púpos kondenzátor vagy olyan amin a színes fólia elkezdett a többi hasonlóhoz képest összébb zsugorodni? (ilyenkor a fém ami egyébként csak a kondenzátor tetején látszik egyre inkább előjön ahogy a fólia meg megy "lejjebb")
(#) didyman válasza schyber hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

És a géped paramétereit azt majd kiolvassuk a mátrixból? Írd le pontosan, hogy mid van, főleg a táp típusa, és kora érdekes, valamint a VGA gyártója, típusa, kora.
(#) Tomi94 hozzászólása Máj 31, 2010 /

Helló!
Sikerült megoldani a problémát egy BIOS resettel (elem ki, érintkezők összezárva, elem vissza, és ezután azonnal beindult a gép). Az ismerős szerint, aki segített, rövid idejű áramszünet miatt bolondult meg a BIOS. Más baja nem volt.
(#) adolf hozzászólása Máj 31, 2010 /

Sziasztok
Nekem egy sony vailo VGN-FW21E típusú laptopom van.Egy éves és semmi gondja nem volt eddig.Most érdekes mód nem akar kikapcsolni,de minden más tökéletesen működik.

Mi lehet a gond?

Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Tomi20 válasza adolf hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Hogy nem kapcsol ki? Mit látsz? Én jártam úgy géppel, hogy egy vírus átírta a gép kikapcsolásakor a várakozási időt. Fél óra után kapcsolt ki. Próbálj meg rendszer visszaállítást egy olyan időpontra, amikor még nem jelentkezett ez a hiba. Ha nem vezet eredményre, akkor rendszer telepítés. Ha az sem, akkor szerviz, elég neves laptop, szerintem arra is két év garancia van. (az én viszonylag olcsó ASUS laptopomra két év volt)
(#) didyman válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Azért a rendszervisszaállítás előtt, valamint ez és az újrarakás között van pár más lépés, ne lőjünk már ágyúval arra a verébre.
(#) abcdabcd válasza adolf hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Megnézheted, hogy nincs-e esetleg olyan folyamat, ami kikapcsoláskor is fut és egyébként nem kéne neki, esetleg az akadályozza a rendszer leállását, és az valamiért mégse szól érte...
(#) didyman válasza adolf hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Eseménynapló jegyez valamit a leállás körül? Rendszer frissítve van? XP, Vista, vagy W7? Pontosan hol áll meg, mit látasz a képernyőn? num lock, caps lock gombokra reagál, van visszajelzés?
Következő: »»   58 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem