Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem meg VGA, vagy tápellátás, esetleg RAM.
Hali mindenkinek !
szeretném megkérdezni,hogy a gépem bekapcsolás nem ismeri fel a vinyót.Ha újra indítom minden rendben.
Hali! A kábelek renben bioszban sincs vinyó .Az alap lap vadi új proci is mem.is a vinyó kb másfél éves egy samsung 200GB-os ide-s
Hali. Kezdettől. És állandóan
Hali Atápot 3 hónapja vettem 400w-os
Az a krixkrax-os bios egy kicsit mintha ismerős lenne.
Milyen juper beállítások vannak a winyón? A kábelen egyedül van , vagy még mellette más egység is? Hány ide eszközöd van összesen? Ha lehúzol minden ide kábelt az alaplapról akkor a bios helyreáll?
Hali! A jumper masteren van,a kábelen még egy dvd író és csak egy ide csati van az alaplapon
sziasztok nekemis tudnátok ötletetadni?
barátnőm gépe ujjraindul ha felmegy a y..tubera anno olyant is csinállt hogy ujraindult betölt a win 12szer körbemegy a zölld csík és ujjraindul... az elsőnek szerintem túlmelegedési hiba lehet az oka bár a procira raktunk új coolert de nemjavult:s
és csak annál a bizonyos oldalnál csinálja? Az oké hogy az lehet hogy leterheli a gépét hogyha videót néz rajta, de ha valami mással használjátok akkor is újraindul? játékkal vagy valami egyébbel... Mert ha csak a y...ube akkor akár vírus is lehet...
Amikor eltűnik az alaplap logója vagy ha nincs a post screen kezd el nyomogatni az f8-at.
speciális indítási lehetőségeknél válaszd az automatikus ujraindítás letiltása rendszerhiba esetén opciót ha szerencséd lessz megtudod mi a baja.(nem mindig működik nálam kék halál miatt indult újra folyton. Ha ezt az opciót választod és neki is az miatt indul újra megkapod a kéképernyős hibaüzit abból már rá jöhetsz mi a baja. Mondjuk ha túlmelegszik így is úgy is újraindul tehát még a melegedés is kizárható vele már ha kéképernyőt dob.
A DVD író mire van jumperelve? DVD író nélkül is ugyanezt csinálja?
Én mindenek előtt futtatnék egy memteszt-et azon a gépen.
hali igen minig
A BIOS-ban valami "quickboot" vagy hasonló opció nincs bekapcsolva? Ha van olyan, és kikapcsolod, akkor sem ismeri fel bekapcsolás után?
Hali nemtaláltam a bioszban ilyen funkciót. Esetleg nemtudnánd valahogy megmutatni hol találhatom?
Hali A bios kérdésre: húzd ki a 230v kábelt a gépből ved ki az elemet várj pár percet ragdvissza dugd be a 230v kábelt.a bios alapra áll.
Sziasztok! Kb. 3 éves gépem ma reggel óta egyáltalán nem indul el, még az alaplap (Asus mvp-a8r) logója sem jelenik meg a képernyőn. Először monitor hibára gondoltam, de másik monitor is azt jelzi, hogy nincs bedugva a VGA-kábel (Check your signal cable). Indítás után kb. 5 másodpercig pörög a DVD meghajtó meg a vinyó, utána semmi nem történik.
Sziasztok
Nekem egy sony vailo VGN-FW21E tipusu laptopom van.Egy éves és semmi gondja nem volt eddig.Most érdekes mód nem akar kikapcsolni,de minden más tökéletesen működik. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a válaszokat.
Nálam VGA kártya túlmelegedés okozta ezt.
Esetleg nem lehet törött valahol az a VGA kábel? Én már találkoztam olyan géppel ami azért nem akart elindulni mert valahogy pont úgy volt megtörve a kábel amikor bekapcsoláskor pont jó helyen megtámasztottuk a kábelt a gép elindult előtte viszont pl a videokártya ventilátora se pörgött fel érdekes volt... Másik kábellel próbáltátok azt a másik monitort? Meg lehet a videokártya VGA csatlakozójának is baja ugyanilyen szempontból az nem lötyög/mozgatható/billegtethető túlságosan esetleg?
Esetleg, hogy a vírusos tevékenységet megpróbáld kizárni, indítsd el a gépet valamilyen LiveCD ről, azaz olyan oprendszerrel amit nem kell telepíteni, a cd ről közvetlenül fut és grafikus... pl Puppy linux, ha ott is ugyanezt csinálja akkor a hardveres hiba valószínűsíthető, persze, ha ott nem csinálja attól még lehet valami ami windows alatt mégis bekövetkezik...
Annak idején a P2/P3 korszakban pl volt egy jó gyártó jó alaplapsorozatának egyik tagja aminél elvileg volt egy ún. Photoshop hiba, azaz csak ennek a programnak az indulásakor jött elő hogy lefagyott vagy mit csinált a gép és kiderült hogy az egyik alaplapi kondenzátor volt rosszul méretezve gyárilag... Esetleg azon az alaplapon nincs valahol púpos kondenzátor vagy olyan amin a színes fólia elkezdett a többi hasonlóhoz képest összébb zsugorodni? (ilyenkor a fém ami egyébként csak a kondenzátor tetején látszik egyre inkább előjön ahogy a fólia meg megy "lejjebb")
És a géped paramétereit azt majd kiolvassuk a mátrixból? Írd le pontosan, hogy mid van, főleg a táp típusa, és kora érdekes, valamint a VGA gyártója, típusa, kora.
Helló!
Sikerült megoldani a problémát egy BIOS resettel (elem ki, érintkezők összezárva, elem vissza, és ezután azonnal beindult a gép). Az ismerős szerint, aki segített, rövid idejű áramszünet miatt bolondult meg a BIOS. Más baja nem volt.
Sziasztok
Nekem egy sony vailo VGN-FW21E típusú laptopom van.Egy éves és semmi gondja nem volt eddig.Most érdekes mód nem akar kikapcsolni,de minden más tökéletesen működik. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a válaszokat.
Hogy nem kapcsol ki? Mit látsz? Én jártam úgy géppel, hogy egy vírus átírta a gép kikapcsolásakor a várakozási időt. Fél óra után kapcsolt ki. Próbálj meg rendszer visszaállítást egy olyan időpontra, amikor még nem jelentkezett ez a hiba. Ha nem vezet eredményre, akkor rendszer telepítés. Ha az sem, akkor szerviz, elég neves laptop, szerintem arra is két év garancia van. (az én viszonylag olcsó ASUS laptopomra két év volt)
Azért a rendszervisszaállítás előtt, valamint ez és az újrarakás között van pár más lépés, ne lőjünk már ágyúval arra a verébre.
Megnézheted, hogy nincs-e esetleg olyan folyamat, ami kikapcsoláskor is fut és egyébként nem kéne neki, esetleg az akadályozza a rendszer leállását, és az valamiért mégse szól érte...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |