Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! A boot menube nincs semmi más csak, hogy miről boot-oljon
Alaplap Asus A8N-e VGA Gforce 7600 gt Ram 2*256 1*512 Cpu 64 bites, Asus, többet nem tudok róla Táp Codegen 450W 7805 Itt a kép amit kértél.
Sikerült megcsinálni , nagy keservesen, el is indul a a dos, átmegyek d meghajtóra, elindítanám a setup.exe-t "this program cannot be run in dos mode"
ötlet?
Idézet: „Bootolsz DOS-ba, a telepítőben az i386/winnt.exe-t indítod el” Ezt írta korábban didyman, nem a setup.exe-t. Ez sem indítható?
ŐŐŐ, sikerült... Megvan az a menu amit mondtál. Köszi!
Közben oda is ért a gép. A következőt írja "A rendszerleíró nem tudja betölteni a következő struktúrát (fálj)\SystemRoot\System32\Config\SOFTWARE), illetve annak naplóját vagy egyik változatát. Sérült, hiányzik, vagy nem írható." Ezért nem indul a rendszer, de miért nem megy a telepítő??
Leírtam, hogy hardveres baja van. A Windows is ezért nem tudja a registry-t rendesen befűzni, nem "neki" van baja, hanem a gépnek. Szedd szét, pucold ki, rakd össze első körben az összes alkatrészét.
Szia
Ezt elindítva bejön a telepítő de valami swap file-t hiányol. Meg tudnád nézni, a a mellékelt képen, hogy meg van-e minden file a gyökér könyvtárba, mert, ha nincs akkor hiába bénázok a boot-lemezzel.
Ha van valakinél XP telepítőlemez, megnézné nekem, hogy a gyökér könyvtárba vannak-e rejtett file-ok? Ill. rejtett mappa
Szerintem anno ezeket kihagyhattam a biztonsági mentés során
Ha sikerült elolvasnod amit irtam akkor jó mert töröltem a hszt
Ment egy pü a freedre!
Nincsen.. De lapozófájl nincs szöveges módban, tehát akkor a caldera dos fog belekavarni, az jön, amit írtam, F8 és lépésről lépésre végigjárod az indítódolgokat, himem kell, cdkezelő (valami akármicd.sys lesz) é az nvcdex az autoexec-ből.
üdv először dobj rá egy kicsit "minőségibb tápot aztán csak 1 512-es rammal telepítsd.. ha így is hiba kkor 1 256 osal..
ha akkor se akkor vagy memória vagy alaplap a hunyó de szerintem ott a táppal lesz a baj... Mint kolega is megírta de a kékhalál átlag csak memória hibára utal.
Ment a másik!
Hát én végigjátszottam 2x is, de még csak véletlen se kérdezett rá himem-ra.
Még most se akarom elhinni, hogy egy sima xp telepítőlemez elkészítése, mindenféle extra nélkül, ennyire bonyolult legyen. Ha meg tényleg hiányoznak fájlok és mappák akkor meg eleve bukott az ügy, pont ezért kérdeztem rá az elején Üdv
Igen, végülis annyiban bonyolultabb a dolog egy sima CD írásnál, hogy az eredeti XP telepítőn volt olyan boot szektor, amitől el tudott indulni CD-ről. Ha csak fileokat másolsz le, akkor ezt elveszted, nem őrzöd meg, utólag az eredeti állapotot helyreállítani ilyen macerássá vagy majdnem lehetetlenné válik. A mentést kellett volna úgy csinálni anno, hogy nem filemásolással, hanem a CD-ről egy ISO készítésével eltenni a tartalmat. ISO-ból ugyanolyan, bootolható CD-t tudnál most is írni, mint amilyen az eredeti volt.
Hát igen a Neronak van is erre egy speciális lehetősége a NeroBackItUp. Minden le van írva a varázsló is segít. Amíg nemvolt telepítőm és NET-em ezt használtam illetve ez volt az első amit megtanultam.
A Nero-ban úgy is lehet iso-t azaz talán csak nrg-t készíteni, hogy az írót imageburner-re vagy mire kell átállítani és akkor file-ba írja ki a beolvasott cd-t, a formátum ami talán hátrány viszont ugyanabból a "megszokott" programból készíthető el a file
Igen a Neronak ez a hátránya hogy csak ISO-t és a saját fájl formátumát kezeli.
Tulajdonképpen emiatt az egy dolga miatt eléggé utálom a Nero-t, mert "kapásból" nem lehet vele ISO-t csináltatni. Egyébként a neten keresgélve lehet találni nrg2iso átalakító progit, amit én már több alkalommal sikeresen használtam is. Az ISO azért jó, mert mindenki tudja kezelni, aki CD képekkel dolgozik.
Miért nem lehet ISO t csinálni?Csak azt lehet illetve UDF-et menteni viszont csak a saját formátumába ment.
Na, de hogy valami építő jellegűt is próbáljak mutatni. Most zongoráztam végig, szerintem ez egy megoldás lehet a bootolós XP telepítő készítésére:
Le kell tölteni és feltelepíteni az nLite nevű programoz innen: nLite. Ezután ezt el kell indítani, meg kell neki mutatni azt a könyvtárat, ahol az XP telepítőről felmásolt cuccok vannak. Ha minden OK, akkor azonosítania kell a könyvtárban lévő cuccokból a win verziót, méretet és ilyesmiket, majd lehet nyomni neki a next-et. Ezzel a programmal service packokat, frissítéseket, drivereket is lehetne a telepítőbe integrálni, valamint tweak-elni is lehet vele valamit, de ezek nem érdekesek most. Csak a "make bootable ISO"-t kell bekattintani, majd ismét nyomni egy next-et. Az ISO készítésnél ki kell választani, hogy hova készüljön el és mi legyen a neve (winlite.iso). Végül szépen elkészíti az ISO-t, amit majd CD-re kell írni.
Hát a Burning Rom-mal, image file-ba írásnál én még eddig mindig csak NRG-t tudtam csináltatni vele. Most nem a mittudoménmilyen plusz komponenséről beszélek, hanem az íróprogiról. Szerintem az alap kellene, hogy legyen, hogy egy CD író progi ISO-t tud kreálni és lemezre írni is. Igaz, hogy évek óta nem használok Nero-t, mert mostanában inkább Linuxot használok, a céges gépeken meg valami CDBurnerXP van a standard telepítésben CD írásra. Szóval lehet, hogy elavultak az infóim, de régebben biztos, hogy ez volt a helyzet.
Lehet hogy ez volt a helyzet de tud CD.ROM (ISO)"adat cd"ugyan ezt DVD-re ISO 9660+ Joliet illetve UDF-et. De csak ISO és .nrg (a Nero saját képformátuma) képfájlokat lehet kezelni.
Sziasztok!
Lenne két problémám... Van egy BenQ G2420HD monitorom és egy nemrégen vásárolt MSI CR620 notebook-om.. Hiába dugom rá a gépet a monitorra HDMI kábellel, nem ismeri fel... semmit sem csinál.. Viszont sima D-sub kábellel felismeri, de villog a kép... Gondolom azért villog, mert a képfrissítés 60hz-en van, de nem is tudom nagyobbra állítani, mert nincs a 60hz-en kívül semmi más a menüben... A notebookba core i3-as proci van amibe integrált a videókártya (Intel HD Graphics)... ez elvileg viszi a full hd-t, tehát lennie kellene nagyobb képfrissítésnek is nem? A monitor 24"-os Full HD-s 1920X1080p-s és az asztali gépnél lehetett beállítani 75hz-t is. A driver a legfrisebb... Tehát, nem ismerik fel HDMI-n egymást illetve D-suban villog a kép, nincs nagyobb képfrissítés... Mondtad személyesen, hogy biztosan van vmi beállítási lehetőség a driver menüjében a HDMI-re, de semmi...
Rosszul tudod, a TFT analóg vonalon 60 és 75Hz lesz. A képalkotás jellegéből fakadóan a villogást nem is veheted észre (mivel itt nem alszik ki a képpont aktiválás után, hanem úgy marad a következő írásig). Ezért a 60Hz-et nem is láthatod meg rajta. Más oka lesz ennek, nem a frissítés.
Ha ISO-t tud, elég az. Alkohol formátuma még érdekesebb, át kell nevezni iso-ra és máris kompatibilis mással.
Amit én használok az amúgy meg az InfraRecorder ez GNU GPL licenszes és win alatt megy, másik ilyet nem is találtam és ezzel lehet iso-t is menteni
A Nero-t én se tudom az újjabbakat, hogy mit tudnak, de lehet az okoz itt kavarodást, hogy a meglévő cd kép kiírásánál a Nero 6 az pl valóban támogatja az ISO-t, készíteni viszont én is csak Nrg-t tudtam...
ISO képet CD-re írni mindig is lehetett Nero-val is. Itt pont a másik irány volt a kérdés, és ahogy írod, ami verziókkal én találkoztam, abban nem lehetett, csak NGR-t gyártani a létező CD-ből.
Persze most nem is ez a fő kérdés, csak a jövőbeli mentések miatt jött elő, merthogy telepítő CD-t nem illik filemásolással backupolni. Azért remélem, hogy az nLite-os módszerrel sikerül egy használható XP telepítőt legyártania a kollegának végül.
Igazad van! Az első sp3-at Neroval írtam ki de elég macerás külön hozzátenni a boot szektort de nem megoldhatatlan.A merevlemez mentésére viszont jó az *nrg is,úgyis a Nero rakja vissza,nekem legalábbis bevált.Az Alkoholt én is átneveztem "szilva+sör"de túl jól müködött ezért lecseréltem könnyebbre csak sör!
Bocs szilva,nem személyeskedni akartam!
De ha már irok megkérdezem hogy hogy lehet az USB egér görgető világítását (kék led) kikapcsolni, mert hiába kapcsolom ki a gépet az akkor is világít,
Hát a fórum neve alapján az se lehet talán idegen megoldás, hogy ki kell kötni a ledet, de amúgy vagy az alaplapon az usb portok környékén van egy jumper amivel tiltható a stand-by állapotban a tápellátás az usb-nek, vagy esetleg biosban van ilyen opció, nekem itthon az egyik gépen alapból tiltva van a másikon meg nincs de nem néztem még de raktam már össze egy pár gépet azokból elég sokon láttam ilyen jumpert
|
Bejelentkezés
Hirdetés |