Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórók MNC SAL
 
Témaindító: Dzót, idő: Dec 13, 2005
Lapozás: OK   33 / 43
(#) zoka válasza gery20 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Azt megköszönném (bár az adatok megbízhatósága kétséges, de ettől még érdekelne)
(#) shalafi.66 válasza zoka hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Érdekes, mert ha PA-t akarsz, szóba sem jöhet, találni más kína felől érkező hangszórókat, amik hajszálakkal ugyan, de jobbak, pl. FS audio, RH sound.. Hi-Fi célokra pedig kb. alkalmatlan.
(#) ptesza válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Nagyon nagy gyártók is dolgoznak kínában. Már rég nem arról szól ,hogy kína. Mindegy mit veszük , 90 % ,hogy kínában készült. A terv , és a felhasznált anyagok számítanak. Ha a terv is kínai , akkor van baj... De már javulnak , és villámgyorsan fejlődnek. :yes:
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Ez sajnos nem igaz. A peerless és vifa hangszórók jó terveinek Kínába száműzése után ugrásszerűen megnőtt a gyártási szórás, és az adatlaptól való eltérés is.
Másrészt nem úgy működik a gyártás-gyártatás, hogy valahol Európában leul a mérnök, tervez és elküldi a kínai gyártónak pontról pontra a gyártási módszert-folyamatokat, majd várja az eredményt, hanem az megy, hogy odaát gyártják azt, amit tudnak, és úgy ahogy épp tudják, majd a vásárló itt vagy a USA-ben megveszi az általuk kínált terméket-alkatrészt, akármit. Semmi tervezés nincs a folyamatban, egyszerű adásvétel.
Ha a vevőnek mégis különleges igényei vannak, akkor is általában megkapja a kéréseihez közelítő terméket, miatta nem fognak átállni egy teljesen új folyamatra-gyártási módszerre.

Hangszórók terén pedig kifejezetten nagy az elmaradás arrafelé, az 50 évvel ezelőtti szint sincs meg sajnos.
(#) ptesza válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Ez biztosan nem igaz. El sem tudod képzelni milyen szintű , munkafegyelem van , különösen az elektronikai iparban.

Hidd el megrendelésre dolgoznak , csak a megrendelő nagyon olcsón akar , de cserébe sokat vesz. Emiatt jönnek a problémák a termékben. Hidd el fejlődnek és alkalmazkodna. Gondolj csak a ROHS-ra.
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Jún 10, 2010 /
 
Ok, én vagyok a buta belátom, bocs. Biztos importáltál a Távol-Keletről már. És össze is hasonlítottad az ott készült hangszórókat mondjuk egy dán vagy norvég, vagy akár magyar darabbal (mert másoltak már arrafelé HG2,5-et, és HA31-et is).

Nyák-lapot pl. azt mondják egész tűrhetőt is tudnak csinálni, ha akarnak, de azért egy hangszóró nem ennyiből áll. Sőt ha már elektronika, vagy félvezető, mikrovezérlőknél sem mindegy, honnan jönnek, vagy épp itt a HE-n, vagy egy másik fórumon láttam h. valaki bevásárolt belőle x ezer darabot, és a kínait előzetes ellenőrzés és válogatás nélkül nem tudták felhasználni.
(#) pacal76 válasza ptesza hozzászólására (») Jún 11, 2010 /
 
A sprektrum tévén volt egy ismeret terjesztő film.
Ajánlom figyelmedbe. A film elfogyasztása után garantáltan megfogod nézni, általad megvásárlásra szánt termék származási helyét.
(#) shalafi.66 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /
 
Én meg közben megtaláltam. Bővebben: Link
(#) ProdigyAudio válasza zoka hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Meg fogsz lepődni, hamrosan! És remélem kellemes lesz a csalódás, egy szépséghibája lesz a dolognak, nem lesz M.N.C. ráírva a hangszórókra. 20-25-30-38cm-es méretek lesznek belőle, öntöttkosár, normális mágneskör, hazai összerakás kézzel, minőségi anyagok felhasználásával.
(#) ProdigyAudio válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Üdv! Már régen bejött, csak darabokban. Egész jónak tűnik, nemsokára kiderűl, legalábbis én már a jövőhéten egyben látom és hallom.
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Sajnos én is látom, hogy nem sok értelme van. Teljesen fölösleges játék ez, amit mostanában játszanak Debrecenben az MNC-nél, hogy Kínából vesznek rosszabbnál rosszabb hangszóróalkatrészeket, aztán összeraknak belőlük valamit. Félkézzel jobbat készítettek anno a BEAG-nál ~50 éve.
(#) ProdigyAudio válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem lesz egy JBL. Ezt mindenki vakon tudná állítani. DE nem ők rakják össze /most az eccer/, és kivételesen nagyon jó az alapanyag (mellettem).
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Mitől olyan jó már? Eddigi rövid életemben még nem láttam jó kínai lágyrészeket.
Privát kérdés, szted mekkora lehet az égéshője a membránnak?
(#) ProdigyAudio válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Én láttam már jót, csak keveset van is még pár membránom amiből mejd egyszercsak ha nagyon unatkozom magmnak készítek valamit.
Nem tudom mekkora az égéshője pl ennek, de amint tél lesz megnézhetem a kandallóban most inkább nem.

PIC038531.jpg
    
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Dehát ez ugyanaz, mint ami a képeken van. Nem változott a véleményem, még mindig elég szerencsétlennek tartom, inkább a tűztérbe, mint hangdobozba való (a jót sajnos tovább kell keresni).

Esetleg öngyulladás nem jöhet szóba?
(#) ProdigyAudio válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Szerinted hogy kellene kinézni egy zenekari hangszórónak, azért a sal spa-nál jobb lesz. Sokat láttam már belőlük én is, lesz összehasonlítási alapom. Mond mi nem tetszik benne?
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Tervezetlen lengő és rezonáns rendszer, garantáltak a szokásos gondok, rossz T-S, dinamikus viselkedés, átviteli hibák, stb. végteleníthető a sor.
Ennek semmi, de semmi köze a "zenekari" hangszórókhoz, max. reklámszövegnek megy el a weblapra ez a kifejezés. Én nem látom a javulást a másik kínai SPA nevű izékhez képest. Nagyjából ugyanannyira esélytelenek.

Kb. addig lehet itt-ott eladni ezeket a hangszórókat, amíg nem merítek néhány ezer darab 300-as membránt. Bár ez sem igaz, mert ebben a kínai import kategóriában már most elég sok a versenytárs, aki hasonló, vagy néha jobb színvonalat is tud, lásd: RH sound, FS audio, stb.
(#) ProdigyAudio válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Ezt most miből tudtad megállapítani, pl hogy hogyan viselkedi, vagy a T-S, meg a reklámszöveg. Egyébként teljesen mindegy, építő hozzászolást vártam nem egy légből kapott, fotó utánni lehúzást. Majd meghallom a jövőhéten, mert még én sem hallottam a hangját, és nézek egy átvitelt, az biztos, hogy el tudják majd adni, mert nem lesz az olyan szörnyű ahogyan lefestetted a helyzetet, na és az ára is emberi lesz.
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Ez nem lehúzás, hanem egy elég pontos vélemény. Az elektrodinamikus hangszórók határozott szabályrendszer szerint működnek. Az alkatrészekből akár előre lerajzolom neked az átvitelt, és T-S-t, ezeket a dolgokat képről is bőven meg tudom állapítani.
Egyetlen építő javaslatot tudok írni: tűzbe vele.

A helyzet már most szörnyű (pedig még el sem készültek a hangszórók). Hány éve is importálnak mindenféle elektronikai alkatrészt, és idézőjelben "hangszórót", zajkeltő eszközöket MNC néven a debreceni Globiznál? Nem is tudom, talán 5, 6, 7, 8? Lényeg, hogy elég hosszú ideje próbálkoznak (bár az igazi hangszórógyártók ~50 éves múltjához képest ez kb. semmi), de ennyi idő alatt egyetlen, azaz egyetlen használható hangszórójuk nem volt. A tendencia sztem magáért beszél, ahogy az eladások száma is.
(#) ProdigyAudio válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Persze nem neked lesz belőle üzlet, mondjuk nekem sem, de azért én ezt a 2db-ot összerakom, és lesz aki örülni fog neki, mint ahogy a sal spa-nak is sokan örülnek a mai világban hogy megtudják venni. A komoly zenészek és egyéb előadók meg úgysem erre a kategóriára hajtanak, de hidd el sok kezdő megelékszik egy ilyennel és ehhez hasonlóval. Én most megyek megnézem az SGU legujjabb részét egy olcsó kínai tv-n, mert nicsenek hiper igényeim ezen a téren sem. Jó éjt.
(#) ProdigyAudio válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Még valami. Tudod van egy kis boltom, és egy kis műhelyem. A boltban a drágább dolgok csak azért vannak a pocon, hogy hétről hétre leporoljam őket, mert nem az számmít hogy mennyire jó, hanem hogy mennyibe kerűl. Én is szereten a jó dolgokat, az meg már más kérdés hogy nem születtem milliomosnak.
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Hála Istennek aki egy kicsit már tájékozódik, az az SPA-t soha nem venné meg, mert azon az áron bőven találni jobb hangszórókat, szóval nem a pénzen múlik a dolog, ezek csak rossz beidegződések, tévhitek.
És pont a kezdőknek - akik nem értenek a felhasználáshoz, nem tudnak mérni, tervezni - lenne érdemes olyan hangszórót venni, amit megfelelő dokumentációval látnak el, és ahol megbízhatnak a gyártóban, hiszen utólag, ha megvették, nem tudják ellenőrizni otthon a valós állapotot.
Az a baj, hogy nem tud annyira olcsó lenni, amennyire rossz.
(#) ProdigyAudio válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Ok, akkor drága lesz és azt hiszik hogy jó. Egyedűl nem tudod megváltoztatni ezt a beidegződést.
(#) Flatlander válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 12, 2010 /
 
Hamár ugyis ilyen jól "elcsevegtetek" lenne nekem is egy kérdésem

Szóval PA kategóriában milyen hangszóró van 12"-osban aminek az ára is baráti és szerinted jó?(azért az a baráti ár ne 60ezernél kezdődjön) mondjuk mélyközépnek kell a szóró(subot inkább nem is mondom mert az nincs baráti áron )
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
A hangszórók használati értékét nem az ár határozza meg. A beidegződésekkel szemben mindig ajánlom a realitást.

Ui: a drága és rossz nem egy jó párosítás. Bár sokszor megveszik, viszont azt PA helyett High Endnek hívják akkor.
(#) shalafi.66 válasza Flatlander hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
S mennyi a baráti neked?
(#) zoka válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Helló!
Egy hangszóró lehet szép felirat nélkül is, néha jobb, ha nincs rajt. Ebben az esetben jobb.
A méret tekintetében kizárólag a 20cm-es érdekelne.
Remélem egy 20cm-es is összeszerelésre kerül. Érdekelnének a T/S paraméterei, illetve az érzékenysége. Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy ha lenne, egy 8"-os változat hozzávetőlegesen mennyibe kerülne egy webáruházban.

Látom találkoztál Shalafival . Vele MNC-ről nem érdemes vitázni. Nem tudsz olyan érvet felhozni, amire ne az lenne a válasz: "nem tud annyira olcsó lenni, amennyire rossz".
Amikor ezt mondja, a H2000-es Videoton hangszórókat veszi alapul. Való igaz, az adatlapok nagyon korrektek, példát vehetne róla az MNC. Valóban jó hangszórók, kevés pénzért. Ha szobahangerőn történő zenélgetésre szeretnék hangfalat építeni, valószínűleg innen választanék hangszórót.
De hangoskodásra (bulizásra) nem ezeket venném. És ránézésre is azt mondanám, hogy ezek nem arra valók.

Az MNC már bizonyított ezen a téren, abban megbízok. Ugyan lehet, hogy rezonál, pontatlan, de szó sincs arról, hogy hallgathatatlan. Egy olcsó és erre a célra igen is használható hangszóró. Azért kíváncsi lennék, hogy azok után az erősítős sinus tesztek után, amiken átment az 5" sunflower-em, hogy viselkedett volna egy ilyen videoton hangszóró. Bizony, én már égettem el hangszórót pusztán szórakozásból a 7294-el :eplus2:
(#) Doncso válasza zoka hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Idézet:
„a H2000-es Videoton hangszórókat veszi alapul. Való igaz, az adatlapok nagyon korrektek, példát vehetne róla az MNC.”
Az adatlapnak sajnos sok köze nincs a hangszórókhoz, azok régi mérések, azóta sokminden változott, ezt maga a "mester" mondta.
(#) pacal76 válasza zoka hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Mnc PA sajnos nem egy jó párosítás, Nézd meg hány helyen használják és meddig, már ha találsz ilyet. Aki csak teheti szabadul tőle, persze nem véletlenül. Inkább veszek egy kiherélt agyonhajtott reflexet, még az is szebben-jobban muzsikál.
H2000 cumó lakásba való és sajnos az mnc ebben a kategóriában sem tudott jobbat csinálni.

Azért egy kicsit meglepődtem azon hogy valaki aki a minőséget tartja szem előtt az a kezébe vesz egy ic-s véget (7294).
(#) ProdigyAudio válasza zoka hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Tudom én, hogy neki csak a vidi jó, én nem is mondom, hogy rosszak, egy időben árultam én is őket, csak az emberek errefelé nem igénylik. A T/S paraméterekkel nekem sajnos nincs időm foglalkozni. Viszont több darabot is összerektam már lemezkosaras változatban és aki vett belőle nem hiszem hogy megbánta volna, mert többször is utánnarendelt főleg a 20cm-es nek, azokat 3500.-ftért adtuk, ennek az öntöttkosaras változatnak szerintem egy rendes webshopban 4500-5000.-ft között kell majd lennie, amúgy valószínűleg bulizós és zenekari hangfal is lesz készítve ahogy hallottam.
Következő: »»   33 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem