Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Sziasztok!
Csak nem bírtam tovább, addig kerestem mig nem találtam elemet, dióda-hidat, és összeraktam kipróbálásra az SMD propellert. Megy. A távival vannak gondjaim, nehezen léptet, a parancsokat többször is el kell küldeni. Ezen még dolgozni kell majd. Néhány felvétel a működésről. ![]() ![]()
Ezek a piros ledek nem a leg szebbek meg jobbak de nem áldoztam fel a drága kékeket melyek szerintem sokkal jobbak a célra mert erősebb jóval (nekem az out abból van most) Már az RTC sem siet sokat a fototranyó ellenállását kell belőni,hogy nekem a szobai viszonyoknak megfelelően váltsa a fényt! Fogok valami egyszerű (esetleg PIC nélküli) analóg bázist készíteni és ezt az órát egy golyócsapágyas ventivel a szüleim szobájában non-stop üzemre kényszerítem még szét nem hullik!
![]()
Szia!
Új TSOP4836 van beépítve. Most írtam át URC22B-re a Keys.asm-et, csak 2 parancs, (LIGHTLIM_UP/LIGHTLIM_DN) nem fért már be, de ezzel sokkal gyorsabban tudom kezelni az órát. A telep diódáját rendben raktam, annak kötését nem is figyeltem előbb. Tesztelgetem tovább, de ez már így fog maradni, talán a külső kört cserélem majd kékre-zöldre. A propellert egy korábban elkészített bázisra építettem ideiglenesen, de lehet hogy ezen marad egy ideig. (Egy "fél fazékmagos" forgótrafóról üzemeltetem, ezt nagyon kicsiben is el lehetne készíteni). Világosban nagyon "sziporkáznak" a forrasztások, fénygyűrűk jelennek meg, azzal kell valamit még csinálni. Újabb képek az óráról.
Sziasztok! Az új terv mi végleges felkerült tegnap az már jól tartalmazza a tranzisztorokat (visszaforgattam) és a diódák lábait sem köti össze így több féle használható! A hall szenzort írással lefelé kell berakni de mindenki nézze meg mikor kiszedi milyen a bekötése! Egy CD fej mágnes (olyan erősebb nem a gagyi nagyon kicsi) tökéletesen adja az offset jelet a hallnak fél centiről is!
Sziasztok!
Ahogy látom a képeken, a fényerő állítás paramétereinek kijelzését még mindig nem sikerül eltalálnom... ![]()
Szia! Nem tudom mi a jó de ha állítom az hiszem a 16 számrendszerben adja meg a számokat! Egy valami jó lenne ha lehetséges! Ha lehetne állítani tízesével mert egyesével egy örökkévalóság!
Szia!
Csatolok egy Keysf690URC22B.asm állományt . Az átírt változatban, szinte mindent megváltoztattam. Már belefért az összes parancs, nem maradt ki egy sem. (Azokat a kódokat amelyek többször is szerepeltek, mind a hexa 40-es címosztály fölé írtam át, nem zavarhatják a működést). Ha megvannak a hibák, kiváncsian várom a javítást.
Bocsánat! Természetesen nem tízesével hanem tizenhatosával lenne jó léptetni a fényt mert így nagyon sok időt vesz igénybe de ha ez bonyolult akkor jó ahogy van.)
Sziasztok!
Egynéhány tesztet elvégeztem, és máris az SMD propeller felé billent a mérleg. Nem az áramfelvétel, (az össz. bázissal, itt is 480mA, mint az erről leszedett hagyományos propellerrel mérve), inkább a simább pörgés és a látvány sokkal szebb képe itt a döntő. Oldalról, vagy paralaxisból nézve sem romlik az olvashatósága jelentősen az SMD LED-ek miatt, a fényereje is egyenletesebb eloszlást mutat. A rezgésmentes forgással nyilván sokkal nagyobb fordulatra lenne képes, de még nem pörgettem fel megfelelő hardver híján. 1380 fordulaton dolgozik most, ha emelem, a (Capstan) motor kezd zajosodni, így még elviselhető. Jóval csendesebb maga a propeller zaja is, kisebb légellenállásával sokkal kevesebb légmozgást okoz. Patexati igazán jól tervezte meg a besüllyesztett nagyobb és nehezebb alkatrészekkel ezt a kiválóan működő SMD propellert. A LED-ek távolsága tökéletesen megfelel a propeller méretéhez.
Szia! Én megnéztem mit bír lesz ami lesz 2580-ig pörgött fel már jelentős szélzaj volt!!
Sziasztok tudnátok segíteni, hogy az icprog-ot hogyan álitsam be mert az a link ami a 3byte oldalán van már nem él?
Köszönöm
Szia!
Van a topikban erről egy "beállító kép", akkor nekem is jól jött. Itt találod:
Sziasztok! A következő tervezetet janocsi fórumtársnak ajánlom! Nézzétek át!
Szia!
Nagyon köszönöm! Hogy csináltad meg ilyen gyorsan? Már tanulmányozom az áramkört.
Azért nem volt olyan gyors ráment a délután de ráértem a melóhelyen
![]() ![]()
Ha lehet, 16F648A -at tegyetek bele.... Csak 60Ft -vel kerül többe...
![]()
Szia.
Holnap majd ha lesz időd átnézhetsz a vezérlős topicba ha minden igaz akkor most lesz 3 nap amikor ráérek. Ha nem érnék rá holnap akkor holnapután már biztos írok valami értelmeset majd.
Szia! Nagyon jó a 16x fényerő léptetés
![]()
Sziasztok! Új tervbe vágtam! Egy 16F886 26 ledes SMD propellert terveztem
![]() ![]()
Szia!
És még a 18F2520 - 18F2620 típusokkal is kompatibilis... ![]()
Azt szeretném kérdezni, hogy a légmagos tekercsnél az egyes rétegek közé kell szigetelő anyagot tenni?
Szia! Nem kell! A lényeg,hogy jó legyen a huzal még ha bontott is! Szépen lehet egymás mellé tekerni és pillanatragasztóval lekenni vékonyan majd visszaindulni! Kell hozzá kis ügyesség de főképp türelem! Egy délutánt rászánsz akkor biztos sikerül a lényeg a nyugalom! :thumbup
Szia! Elkészült a végleges terv! A tegnapi este átnéztem alaposan! A hibák:a két digitális port nem volt felhúzva +5V-ra és az adathoz szükséges dióda sem volt a rotoron mit én a tápba szántam de végül is belátom jobb a rotoron.. Ezeket a hibákat te is észrevetted! Volt bent még.. Mindegyik az adatátviteles részen! Az LM358 6. lábára jön a dióda és 12K keresztül a jel ezt még 10K és 100n lehúzza GND-re.. Ez nem volt kimaradt. A másik a kontroller RC% bemenete mit a BC848 tranzisztor húzogat GND-re nem a plussz 5V-re volt húzva egy 10K-val hanem az is GND-re
![]()
Légmagos tekercsnél mindkét oldalon 2-3 mm vagy összesen 2-3 mm a rés?
Szia! Minél kisebb annál jobb! Mindkét oldalon 1-2 mm..
Hogy tudom leellenőrizni a tekercselésem?
Mert én nem mértem rajta semmit! ![]()
Ki kell próbálni! Tegyél fel róla képet ,hogy mi is lássuk!
Sziasztok! A 18F886 rotor nyákja elkészült.. Hát bevallom ráment a délután mert csak másodikra lett jó a laminálás a 0,35mm-es vonalak már durvák.. [OFF]Délelőtt meg nyomtatókarbantartás volt mert pöttyözött meg kihagyott pár helyen.. Nagyon kíváncsi leszek rá ha elindul milyen lesz (26db led)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |