Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Circuitmaker 2000

Témaindító: kisfeca, idő: Márc 3, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 4
(#) Doncso válasza mano1b hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Szia, azt én is kerestem már régóta, de elektrorudi jól mondja nincs hozzá sajnos. Ha elakadsz én is megpróbálok segíteni.
Üdv
(#) jdani hozzászólása Nov 13, 2009 /

Üdv. én az eaglehez szoktam. és msot lenne egy circuit maker-ben létrehozott nyák. Én eagleben úgy csinálom, hogy exportálok belőle egy fekete fehér képet, amit beteszek a paint-ba, és ha kinyomtatom, akkor mérete megfelelő. Trax makerben fogalmam sincs, hogy kell ezt. Lenne egy kérésem. Ki küldené el nekem a fekete-fehér nyáktervet, ami olyan méretű, hogyha beteszem a paint-ba, és ha kinyomtatom, akkor a mérete jó? a nyák a PICkit2 lenne, mindkét oldaláról. Bővebben: Link
(#) PIC18F hozzászólása Nov 13, 2009 /

Sziasztok!
Egy kis gondom akadt, jó lenne, ha válasz kapnék rá.
Nyomtatásnál a mindig "tele lukat" produkál a program.
Úgy értem, hogy egy un. "pad", vagy egy ellenállás esetén sem jelenik meg a luk.
Hiába állítom be a nyomtatási opcióknál a "Pad Hoe Guide Size: 1 mm", meg a "Drill Draw Symbole Size: 1 mm".

Ezt csak úgy tudtam kivédeni, hogy mindent a Bottom Layer-re pakolok. Ilyenkor a likak megjelennek.
Ez a nyák kifúrásnál lényeges, jól megvezeti a fúrót.

Kérdés: Mit kellen beállítani, hogy bármely ill. több layer nyomtatásánál a lukak megmaradjanak?

Üdv
Ray
(#) kkrisz75 hozzászólása Nov 20, 2009 /

Honnan lehet letölteni működő képesen?

A trial verzió is kódot kér.
Még a trial verziót sem tudom telepíteni.
(#) peterpan válasza kkrisz75 hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Szívesen segítenék, de:
Próbálom a linket szabályosan beszerkeszteni, de nem megy:http://www.google.com/webhp?hl=hu&tab=iw#hl=hu&lr=&q=Circuit+Maker+...+[h33t+[JollyRoger]&start=0&sa=N&fp=1214079b00417f82]Bővebben: Link[/url]

he.jpg

(#) peterpan válasza peterpan hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

A modik kedvéért: a képen az látszik hogy nem látszik! az oldal linkje alatti sor nem látszik mozillát használok. Mit tegyek?

Post festam: ez a link azoké akik nem torrenteznek: a data.hu-ról levehetik. Ha megint rosszul illesztem be, hát..... Bővebben: Link
(#) kkrisz75 válasza peterpan hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Köszönöm...
(#) kkrisz75 hozzászólása Nov 22, 2009 /

Hogyan tudok alkatrészt bevinni?

Egy PIC16f877 et szeretnék használni.

a macros menüben, new macro-name: PIC16f877 , utána választhatod az Add Package ablakban az lcc sémát, pins per package:44, utána tetszés szerint lehet csicsázni, pin name, pin down ablak, color, text , egy darabig eltart. Nézd meg a manual erre vonatkozó részét. Az User Defined könyvtárban nézz még szét, nálam pont ez benne van, igaz 40 lábú DIL tokban , nem plccben, és már nem tudom nem-e én szerkesztettem, mikor a fiamnak kellett ilyet használnia/nem ma volt/. Azután a Traxmakerben is /ha nem llc packaget választottál szerkeszteni kell egy olyan tokot ami megfelel az általad szerkesztett macro jellemzőinek. Ma már én sem vagyok ofé a tárgyban, de azt biztosan tudom, hogy a progi rendkívül rugalmas szinte mindenre kapható kellő kitartás és gondolkodás után. Mindenesetre új elemek felvétele az a teteje felé van, nem pont induló projekt, de akár miért ne? Hajrá! mindenesetre ha már csináltál saját alkatrészt, mentsd el valahová biztos helyre a progi Device, Traxstd, User. lib könyvtárakat hogy esetleges újratelepítéskor ne kelljen mindent újra kezdeni ,csak fölülírni a régit és minden ok. Na megyek pihentetni az ujjaimat!
(#) elektrorudi válasza kkrisz75 hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Huhhh.
Úgy gondolom, ehhez rossz progit választottál.
A CM2000-nek szerintem nem erőssége a NYÁK csinálás. Legalábbis nekem nem tetszik a Traxmaker...
Ez a progi inkább a nagyon gyors (de néha hibás) mixed szimulációra jó.
PIC-hez inkább a Proteus-t használnám.
Vagy ha nem akarod szimulálni az áramkört, csak a NYÁK kell akkor a Eagle-vel.
(#) kkrisz75 válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Köszi a válaszokat.

Sikerült megoldani. Bár elsőre is így csinháltam, de a win7ben rendszergazdai módú indítás után sikerült csak.

Másik gondom is van.
Sikerült elkészíteni a sematikus ábrát, de traxmakerbe átvitelkor nem viszi át a PIC(dip40)es alkatrészt.
És egy 78L05ős alkatrészt sem és a led-et sem.

ellenállásokat, csatlakozót, kapcsolót, átviszi a léég kötésekkel együtt.

Ez mitől lehet? Volt ilyen gondja másnak is?
(#) peterpan válasza kkrisz75 hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

A baj oka: nem adtál meg package/csomagolás/ infót a rajz alkatrész-properties ablakban. A DIP40 létezik, a 78L05: TO18 vagy 46 vagy 52, a LED csak akkor lesz, 1) ha szerkesztesz egy alkatrészt ezen a néven a Traxban, de egyszerűbb ha pl. RAD0,1 v. 0,2nevű alkatrészt veszed "kölcsön". Pont az a fantasztikus ebben a progiban, hogy tetszésed szerinti alkatrészképet társíthatsz egy adott alkatrészhez. Javaslom egy Trax oldalra rakd ki az alkatrészeket szépen sorban, nyomtasd ki és kész a sorvezető.
(#) bankimajki hozzászólása Ápr 19, 2010 /

Sziasztok, a Circuit Maker 2000-ben található "diak", mert én nem találok. :no: Pedig jó lenne. Ha található, akkor légyszi azt is írjátok meg hogy hogy keressem.
(#) bankimajki válasza bankimajki hozzászólására (») Ápr 19, 2010 /

Nem tudom miért nem találtam, de már megvan.
(#) roland0327 hozzászólása Jún 14, 2010 /

Sziasztok.
A watt féle PICkit2 Clon-t szerettem volna kinyomtatni, de a PAD-ek és a VIA-k közepe az tömör, tehát nincs lyuk. Tettem fel képet a beállításokról és kinyomtattam PDF-be. Valaki találkozott már ezzel a problémával?
Üdv.
(#) bankimajki válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

A Hole Guide size szerintem a belső méretet adja meg. Én 0,5 re szoktam állítani. (Illetve ha a setup menüben beállítod hogy metrikus legyen a méret, akkor lehet kezelhetőbb.) ÁÁÁÁ mégsem most nézem hogy nekem nem is úgy van beállítva. Azt is a setup menüben lehet szerintem beállítani a general menüpontban. A Hole Size értéke adja meg.

névtelen.JPG

(#) roland0327 válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Hol lehet Mil-ből mm-re állitani? Sajnos ismerem ezt a progit.
Szerk.: Már megvan.
(#) roland0327 válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Bankimajki, úgyan úgy nézki a setup menű mint a képeden és még mindig tömörek. Felrakom a fájl és próbáld már meg kinyomtatni te, hogy neked is ilyen-e. Köszi.
(#) peterpan válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

A nyomtatásnál állíts az opcióknál, a Pad hole guide size méretnél 0 helyett pl. 30milt.

Nekem is tömörbe csinálta elsőnek, és utána a Pad Hole Guide Size-nek beállítottam 0,5 mm-ert és már jó is volt. Csatolok egy képet. (Ezt lehet tükrözni kell, azzal nem foglalkoztam.) És nem tudom hogy te élőben nyomtatsz-e, de én spórolásképp feltelepítettem a PDF Creatort. Ami olyan mintha nyomtató volna, csak PDF-et állít elő. Így meg tudom nézni hogy milyen lesz. És ha jó akkor kinyomtatom.

névtelen.JPG

(#) roland0327 válasza peterpan hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Örök hálám. Fura nekem ez a program
(#) roland0327 válasza roland0327 hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Azt meg lehet még csinálni, hogy az SMD PAD-ek ne legyenek lyukasak?
(#) roland0327 válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Én Bullzippel nézem meg. Ezzel lehet BMP-be nyomtatni.

Igen kattints rá arra a PAD-re amelyiket szeretnéd és állítsd át a lyuk méretét 0-ra. Jobboldalon van több opció hogy csak az adott PAD-et, az alkatrész összes PAD-jét, az összes olyan típusú PAD-et. És minden olyan PAD-et. Kicsit szerintem ismerkedj a progival.

Nyomtatásnál mindig ellenőrizd az opciók beállítását. SMDhez újra állítsd 0-ra a Pad hole guide size opciót. A nyomtatás eléggé trükkös ennél a proginál, de ha átgondolod, minden beállítás logikus. Ezzel nem mondom, hogy engem nem pörgetett meg néhányszor.Jobb mint egy tásasjáték
(#) bankimajki válasza peterpan hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Szerintem ha valaki szereti a precíz és logikus dolgokat akkor hamar megszereti ezt a nyáktervezőt. Én nagyon komálom. Gyorsan, pici méretben és jól tudok vele tervezni. (Mi kell más?)

Az a helyzet, hogy ha a PAD hole guide size 0.50mm-en van akkor minden egyes PAD-en van furat még az SMD-n is. Ha pedig nullán van akkor egyiken sincs lyuk. Hiába állítok minden PAD-et egyesével.

Hol luk, hol nem luk....
Rajtad múlik

Ez az... Ha te kinyomtatod neked jó egyébként? Esetleg nagyon szájba rágósan nem tudnád elmagyarázni? Hiába, ez nem az én programom..
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem