Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, azt én is kerestem már régóta, de elektrorudi jól mondja nincs hozzá sajnos. Ha elakadsz én is megpróbálok segíteni.
Üdv
Üdv. én az eaglehez szoktam. és msot lenne egy circuit maker-ben létrehozott nyák. Én eagleben úgy csinálom, hogy exportálok belőle egy fekete fehér képet, amit beteszek a paint-ba, és ha kinyomtatom, akkor mérete megfelelő. Trax makerben fogalmam sincs, hogy kell ezt. Lenne egy kérésem. Ki küldené el nekem a fekete-fehér nyáktervet, ami olyan méretű, hogyha beteszem a paint-ba, és ha kinyomtatom, akkor a mérete jó? a nyák a PICkit2 lenne, mindkét oldaláról. Bővebben: Link
Sziasztok!
Egy kis gondom akadt, jó lenne, ha válasz kapnék rá. Nyomtatásnál a mindig "tele lukat" produkál a program. Úgy értem, hogy egy un. "pad", vagy egy ellenállás esetén sem jelenik meg a luk. Hiába állítom be a nyomtatási opcióknál a "Pad Hoe Guide Size: 1 mm", meg a "Drill Draw Symbole Size: 1 mm". Ezt csak úgy tudtam kivédeni, hogy mindent a Bottom Layer-re pakolok. Ilyenkor a likak megjelennek. Ez a nyák kifúrásnál lényeges, jól megvezeti a fúrót. Kérdés: Mit kellen beállítani, hogy bármely ill. több layer nyomtatásánál a lukak megmaradjanak? ![]() Üdv Ray
Honnan lehet letölteni működő képesen?
A trial verzió is kódot kér. Még a trial verziót sem tudom telepíteni.
Szívesen segítenék, de:
Próbálom a linket szabályosan beszerkeszteni, de nem megy:http://www.google.com/webhp?hl=hu&tab=iw#hl=hu&lr=&q=Circuit+Maker+...+[h33t+[JollyRoger]&start=0&sa=N&fp=1214079b00417f82]Bővebben: Link[/url]
A modik kedvéért: a képen az látszik hogy nem látszik! az oldal linkje alatti sor nem látszik mozillát használok. Mit tegyek?
Post festam: ez a link azoké akik nem torrenteznek: a data.hu-ról levehetik. Ha megint rosszul illesztem be, hát.....
![]()
a macros menüben, new macro-name: PIC16f877 , utána választhatod az Add Package ablakban az lcc sémát, pins per package:44, utána tetszés szerint lehet csicsázni, pin name, pin down ablak, color, text , egy darabig eltart. Nézd meg a manual erre vonatkozó részét. Az User Defined könyvtárban nézz még szét, nálam pont ez benne van, igaz 40 lábú DIL tokban , nem plccben, és már nem tudom nem-e én szerkesztettem, mikor a fiamnak kellett ilyet használnia/nem ma volt/. Azután a Traxmakerben is /ha nem llc packaget választottál szerkeszteni kell egy olyan tokot ami megfelel az általad szerkesztett macro jellemzőinek. Ma már én sem vagyok ofé a tárgyban, de azt biztosan tudom, hogy a progi rendkívül rugalmas szinte mindenre kapható kellő kitartás és gondolkodás után. Mindenesetre új elemek felvétele az a teteje felé van, nem pont induló projekt, de akár miért ne? Hajrá! mindenesetre ha már csináltál saját alkatrészt, mentsd el valahová biztos helyre a progi Device, Traxstd, User. lib könyvtárakat hogy esetleges újratelepítéskor ne kelljen mindent újra kezdeni ,csak fölülírni a régit és minden ok. Na megyek pihentetni az ujjaimat!
Huhhh.
Úgy gondolom, ehhez rossz progit választottál. A CM2000-nek szerintem nem erőssége a NYÁK csinálás. Legalábbis nekem nem tetszik a Traxmaker... Ez a progi inkább a nagyon gyors (de néha hibás) mixed szimulációra jó. PIC-hez inkább a Proteus-t használnám. Vagy ha nem akarod szimulálni az áramkört, csak a NYÁK kell akkor a Eagle-vel.
Köszi a válaszokat.
Sikerült megoldani. Bár elsőre is így csinháltam, de a win7ben rendszergazdai módú indítás után sikerült csak. Másik gondom is van. Sikerült elkészíteni a sematikus ábrát, de traxmakerbe átvitelkor nem viszi át a PIC(dip40)es alkatrészt. És egy 78L05ős alkatrészt sem és a led-et sem. ellenállásokat, csatlakozót, kapcsolót, átviszi a léég kötésekkel együtt. Ez mitől lehet? Volt ilyen gondja másnak is?
A baj oka: nem adtál meg package/csomagolás/ infót a rajz alkatrész-properties ablakban. A DIP40 létezik, a 78L05: TO18 vagy 46 vagy 52, a LED csak akkor lesz, 1) ha szerkesztesz egy alkatrészt ezen a néven a Traxban, de egyszerűbb ha pl. RAD0,1 v. 0,2nevű alkatrészt veszed "kölcsön". Pont az a fantasztikus ebben a progiban, hogy tetszésed szerinti alkatrészképet társíthatsz egy adott alkatrészhez. Javaslom egy Trax oldalra rakd ki az alkatrészeket szépen sorban, nyomtasd ki és kész a sorvezető.
Sziasztok, a Circuit Maker 2000-ben található "diak", mert én nem találok. :no: Pedig jó lenne. Ha található, akkor légyszi azt is írjátok meg hogy hogy keressem.
Nem tudom miért nem találtam, de már megvan.
![]()
Sziasztok.
A watt féle PICkit2 Clon-t szerettem volna kinyomtatni, de a PAD-ek és a VIA-k közepe az tömör, tehát nincs lyuk. Tettem fel képet a beállításokról és kinyomtattam PDF-be. Valaki találkozott már ezzel a problémával? Üdv.
A Hole Guide size szerintem a belső méretet adja meg. Én 0,5 re szoktam állítani. (Illetve ha a setup menüben beállítod hogy metrikus legyen a méret, akkor lehet kezelhetőbb.) ÁÁÁÁ mégsem most nézem hogy nekem nem is úgy van beállítva. Azt is a setup menüben lehet szerintem beállítani a general menüpontban. A Hole Size értéke adja meg.
Hol lehet Mil-ből mm-re állitani? Sajnos ismerem ezt a progit.
![]() Szerk.: Már megvan.
Bankimajki, úgyan úgy nézki a setup menű mint a képeden és még mindig tömörek. Felrakom a fájl és próbáld már meg kinyomtatni te, hogy neked is ilyen-e. Köszi.
A nyomtatásnál állíts az opcióknál, a Pad hole guide size méretnél 0 helyett pl. 30milt.
Nekem is tömörbe csinálta elsőnek, és utána a Pad Hole Guide Size-nek beállítottam 0,5 mm-ert és már jó is volt. Csatolok egy képet. (Ezt lehet tükrözni kell, azzal nem foglalkoztam.) És nem tudom hogy te élőben nyomtatsz-e, de én spórolásképp feltelepítettem a PDF Creatort. Ami olyan mintha nyomtató volna, csak PDF-et állít elő. Így meg tudom nézni hogy milyen lesz. És ha jó akkor kinyomtatom.
Örök hálám. Fura nekem ez a program
![]()
Azt meg lehet még csinálni, hogy az SMD PAD-ek ne legyenek lyukasak?
Én Bullzippel nézem meg. Ezzel lehet BMP-be nyomtatni.
Igen kattints rá arra a PAD-re amelyiket szeretnéd és állítsd át a lyuk méretét 0-ra. Jobboldalon van több opció hogy csak az adott PAD-et, az alkatrész összes PAD-jét, az összes olyan típusú PAD-et. És minden olyan PAD-et. Kicsit szerintem ismerkedj a progival.
![]()
Nyomtatásnál mindig ellenőrizd az opciók beállítását. SMDhez újra állítsd 0-ra a Pad hole guide size opciót. A nyomtatás eléggé trükkös ennél a proginál, de ha átgondolod, minden beállítás logikus. Ezzel nem mondom, hogy engem nem pörgetett meg néhányszor.Jobb mint egy tásasjáték
![]()
Szerintem ha valaki szereti a precíz és logikus dolgokat akkor hamar megszereti ezt a nyáktervezőt. Én nagyon komálom. Gyorsan, pici méretben és jól tudok vele tervezni. (Mi kell más?)
![]()
Az a helyzet, hogy ha a PAD hole guide size 0.50mm-en van akkor minden egyes PAD-en van furat még az SMD-n is. Ha pedig nullán van akkor egyiken sincs lyuk. Hiába állítok minden PAD-et egyesével.
Hol luk, hol nem luk....
![]() Rajtad múlik
Ez az...
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |