Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van 1 AMD-s számitógépem: Asrock k7s8xe rev 3.0 40gb maxtor hdd Ati x1650 pro AMD 1800+ 1533mhz átkondizott 350w-os micase táp. 2x512mb ddr1 ram. Az a problémám vele ,hogy youtubon van amikor HD-t is szépen elviszi van amikor meg még a 640x480-as videót sem hajlandó elvinni akadás mentesen.Játékban feltünöen kevés az fps-em. Meg néha megakad az egér fél-1 másodpercre. Meg néha az USB-je is szórakozik : például az egér bele van dugva USB-be és mellé bedugok még 1 pen-drive-ot az egér lekapcsol. A win azt irja rá , hogy az eszköz hibát jelzett. Érdekesség képpen a laptopom 2-3mb/s el másol a pendrive-ra a gép meg 11mb/s el másol róla. Szerintetek mi lehet a baj?
USB a készenlétiről tápolt? Az is meg lett kondizva? Pendrive-ra ha jól értem, a laptopon írtál,a gépen meg olvastál. Normális az eltérő sebesség.
A táp nagyrésze át lett kondizva. A gép ír is és olvas is kb ugyanannyi sebességgel. Az usb nem a készenléti tápról kapja a +5 voltot.Másik táppal is próbáltam és azzal is ezt csinálta.
Szia
Lehet, hogy a táp után az alaplapot se lenne hátrány átkondizni... Cpu és VGA hűtése rendben van?
CPU nem forrosodik tul?
A CPU egy program szerint 42 fokos a VGA 45 fokos. A videó kártya nem rég kapott egy másik ventilátort és hőpoasztát. A hűtőbordája kb kézmeleg.
Akkor csak a háttérben futó alkalmazások lehetnek a bibi oka a lassulásra/fagyogatásra. Az Usb inkább táp szürés gyanus. Nem nagy beruházás kicserélni a deszkán mindet...egy 7-éves lapon ez már szinte kötelező.
Háttérben futó alkalmazások csak az alap win programok + néha msn. Egy kicsit terheltem a gépet játék és youtube 53-54 fokon ingadozott a processzor hőmérséklete. Régebben amikor a hűtés nem volt jó a processzor hőmérséklete felment 60 fokra és a gép irt ki pár hibát ,majd kékhalál.
Az egeret próbáld kicserélni másikra engem pont nemrég viccelt meg ez, hogy mondom "néha már az egér is fagy" a saját gépemen, mondjuk jó volt, mert szétszedtem és találtam púpos kondit az alaplapomon de az egér kondicsere után is csinálta/csinálja, másik egérrel napokig próbáltam nem csinált ilyet...
Ez nem számítógép hiba, csak egy kérdés. Laptopot lehet képernyőként használni, mintha egy asztali gép képernyője lenne?
Ha van videobemenet a gépen, akkor igen . Egyszerűen nem lehet kivitelezni külső eszköz (digitalizálókártya) nélkül, de azzal is elég gyér minőséged lesz.
Köszönöm a választ!
Ma vettem egy TP-LINK TL-WR340GD típusú routert, beállítottam, az asztali gép megy róla, de a laptopom nem talál vezeték nélküli hálózatot(pedig a routeren be van kapcsolva). Mi lehet a gond? Már egy csomószor megpróbáltam, és nem jó. :no:
Nézd meg hogy be van-e kapcsolva az hogy endable wireless radio, aztán hogy hány csatorna legyen, mert 0-ára is lehet állítani. Továbbá lehet rejteni is más gépek elől, meg ilyen apróságok, ezeket mind nézd át mert bármi lehet. (Egyébként nekem is ugyan ilyen van, jó kis cucc)
Be van kapcsolva, a csatornánál 6-ra van állítva(bár nem tudom, mi az), az az elrejtés dolog hol található?
Igazság szerint én sem tudom, de elvileg van benne. Esetleg egy factory reset ha nagyon nem megy, de meg ne kérdezd hogy kell mert azt sem tudom
Az nem lehet, hogy a laptopnál van valami erre vonatkozó dolog? Mert a routeren úgy látom, minden jó. Te nem használod a WLAN-t rajta? Vagy ha igen, akkor Neked simán ment elsőre?
Amikor megvettem egyből bedugtam lan-ba a gépet ment is, aztán felcsatlakoztam rá wifi-n utána rápakoltam minden lehetséges kódolást meg szűrést amit csak tud.
Mázlista... Akkor még azt hiszem, foglalkozok vele egy darabig.
Csak nem akar sikerülni. Nincs itt még olyan ember, akinek ilyen routere van? Hiába állítgatok bármit, egyszerűen észre sem veszi a laptop.
Nekem nem ez a típus, de TP-Link WiFi routerem van, soha nem volt vele gondom. Pár kérdést talán érdemes tisztázni:
1. Az asztali számítógép is WiFi-n kapcsolódik rá? Ha igen, akkor mi a különbség az asztali és a laptop beállításai között? 2. A router konfigjában engedélyezve van-e az összes létező üzemmód (pl. 802.11b és 802.11g is)? 3. A router konfigjában milyen ország van kiválasztva (ha egyáltalán ki lehet választani)? 4. A laptop lát-e más WiFi hálózatot akár ott nálad, akár máshol? Esetleg ha nagyon nem jutsz előre, akkor tehetsz fel a router beállításairól képernyőfotókat (az érzékeny részeket takard ki), hátha észreveszünk valamit.
(Windows XP Proff.)
1; Navigálj el a Vezérlőpultba. (Start menü->Vezérlőpult) 2; A Vezérlőpultban nyissd meg a Hálózati Kapcsolatokat. 3; Kattints a jobb gombbal a kapcsolatra és válasszd a Tulajdonságokat 4; Az itt megjelent ablakban kattints duplán a TCP/IP protokollon. 5; A következő ablakban válasszd ”A következő IP cím használat” opciót. 6; Töltsd ki a mezőket: IP-cím: 192.168.0.2 (Az első három számnak egyeznie kell a Routerével, míg az utolsónak el kell térnie) Alhálózati maszk: 255.255.255.0 Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1 (A Router IP címe) Elsődleges DNS-kiszolgáló: 192.168.0.1 (A Router IP címe) 7; Okézzd le és indítsd újra a PC-t.
Köszönöm a segítséget, sikerült megoldanom az előbb, de olyan hiba volt, hogy verem a fejem a falba: a laptophoz kapott cd-n lévő drivert kellett föltenni... Már jó. Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált.
Lehet 802.11n van csak engedelyezve? Azt nem mindegyik WiFi kartya ismeri... Vagy a laposon nincs engedelyezve a WiFi (mas routert lat a lapos?)
Tehát eddig nem volt driver a WLANnak.
Hát, valahogy úgy.
Milyen driver volt fent a WiFi-nek? Esetleg érdemes megnézni, hogy a laptop gyártójának honlapján nincs-e újabb driver, a mellékelt CD-ken néha botrányosan régi van.
Vagy meg lehet nézni a WiFi kártya chip-jének a gyártójánál is a frissebb drivert, bár ezzel óvatosan kell bánni, mert vannak olyan laptopos WiFi-k, amikben éppen csak annyit módosítottak, hogy a chipgyártó driverével ne menjen...
Köszönöm, de inkább hagyom ahogy most van, mert így működik.
Sziasztok! Van nekem egy olyan problémám, hogy felraktam az ubuntut, meg az xp-t, és bekapcsoláskor az oprendszerlistában 2ugyanolyan ubuntu jelenik meg+a hozzá tartozó helyreállítási módok,utána egy xp, azután kétfajta memóriateszt.ezek nem működnek.Most volt legyalulva a winyó,és az ubuntut csak egyszer raktam fel, meg az xp-t is, de nem értem, hogy sikerült belepakolgatni a memóriateszteket, de ezek nem is működnek.Hogyan tudnám a többit kiszedegetni belőle, hogy ne legyen, csak az ubi meg az xp?Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Hát ubuntuban rendszergazda módban kell, hogy legyél ehez a művelethez, terminálban, így kell átszerkeszteni a konfigurációs file-t a boot menühöz, de, hogy ne kelljen innen mindenféle parancssori trükközés van egy mód ami nekem bevállt:
-terminálból indíts egy midnight commandert --> sudo mc -ha nincs midnight commander(ez olyan mint a norton commander dos alatt), akkor telepíts egyet a synaptik csomagkezelőből -na ha van mc akkor sudo mc itt kér rendszergazda jelszót, azért jó az mc mert lehet hogy több műveletet is végre kell hajtani rendszergazdaként és akkor azokat mindet meg tudhatod csinálni az mc parancssorából anélkül hogy sudo-zni kéne mind előtt.. -bár lehet a sudo su - val talán átlépni rendszergazdának de az mc akkor is jól jön szóval egy lépésben jobb -az mc-ben keresd meg a /etc/grub.conf elvileg --legalábbis gondolom a grub az ami azt a menüt megjeleníti induláskor ugye? mert lehetne lilo is bár az régebben volt alapértelmezett -na és ha megvan ez a file: ezt nyisd meg a midnight commander szövegszerkesztővel (F4 gomb), és valahol a file alján meg kell, hogy találd azt a listát ami a boot menü maga és itt NE TÖRÖLD KI CSAK KOMMENTEZD KI azt a sort, amit úgy gondolsz, hogy nem kell, mert így vissza lehet csinálni ha mégse jól sikerül -azt hogy kommentezni # vagy; azt nem tudom de afile-ban megláthatod a szöveges sorok előtt ilyen jel van, most nem linux előtt ülök, úgyhogy nem tudom megnézni neked, de kb így kell én már csináltam párszor, amikor az ubuntuban frissítéskor elszállt az xp-m a boot menü listájából... ha valami nem pont így van és nem találod írj Ui: -ha nem bootolna a gép ezután a művelet után: elvileg bootoláskor a menüből is szerkeszthető a grub.conf és ott kell átírnod, pl csak kivenni a kommentet azelől a sor elől amit kizártál és pont az a működő sor, és elvileg bootolhatsz megint azaz , akár rögtön ott is megcsinálhatnád ezt az egészet, de így legalább megtudod, hogy hol van ez a file |
Bejelentkezés
Hirdetés |