Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   999 / 2208
(#) cruisher válasza djklein hozzászólására (») Jún 14, 2010
Probald meg leszakaszolni, akkor kideritheted, hol van a problema. Elsonek az EL 34 elotti kicsatolokondikat kosd le (C404-405) es probald ki, hogy ekkor is csinalja e! Ha nem, akkor a vegfok resz a kimenotrafoval rendben van. Ha igyse megy, akkor pedig folyt kov...
(#) MrBrown válasza fleta hozzászólására (») Jún 14, 2010
Mint a western filmekben a lövöldözős jelenetek kellős közepén megjelenik a koporsókészítő, úgy jöttél be a képbe egy ajánlattal
(#) fleta válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 14, 2010
[OFF]A jó úttörö ott segít ahol tud!
(#) EcoPityu hozzászólása Jún 14, 2010
Gyerekek!
Megszólalt az OTL!

Első körben 2x120v-ról 8ohm-on tud 20w-ot...
Torzítása pont olyan mint egy tranyásé!
Még beállítás és teszt alatt van, de ha a 8ohm nagyon rossz illesztést hozna, kap egy illesztő trafót, és kihozom belőle a maximumot! Rakok rá egy kapcsolót (OTL-WOT).
Az eredeti kapcsolásból a nem kellő plusz csövet eltávolítottam, és egy darab 6H8C-vel oldottam meg a teljes meghajtást.
(#) EcoPityu válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 14, 2010
És végül teszt közben:

DSC00184.JPG

(#) hgy válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 14, 2010
A meghajtás egy 0 lett így.. Részben azért szól tranzisztorosan.
(#) buburobi válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 14, 2010
Átírtam az EF80 lábait ne legyen megtévesztő és azt a bizonyos R7-et szerintem kb. 180k-ra kéne cserélni.A kimenő trafó adatai a képeken. Ezen kellene nekem változtatni de nem vagyok benne annyira otthon, hogy önállóan menjen.
(#) fater0827 válasza djklein hozzászólására (») Jún 15, 2010
Üdv djklein
Igen, A Vitrinben még 1000 év múlva sem megy tönkre !
Gyanítom az EL34 cső 5-ös lábán nincs meg a -36V letekert hangpotinál ,üzem közben pedig a +27V.Ha nincs a -36V lehet hiba az SI 400 jelű bizti , Gr400 jelű szelén diódal (E 75 C40) 75V 40 mA (pl 1N4001 nagyon megfelel ) ,(C 406 ,407). R404,407.Munkapont timmel poti R412,413 lehet rozsdás , 1000 éves cső mellet 1000 éves a poti is. Az ECC 81 cső után a C 404,405 kondi vezet/átüt .A szelén D négyzet alakú tán zöld-es színű . Látom a rajzon az EL 34 nyugalmi árama 25 mA .A G2 feszültsége 410V ott a C1a és a C1b jelű elkó 50 és 100 mikró (kevesebb) és a 1000 ohm 5W ellenállás nyúlt .
Talán több most nem jut mára.A Szg kifogy mindjárt a tinta .
Üdv
(#) EcoPityu válasza hgy hozzászólására (») Jún 15, 2010
/gyorsan lehúztad a cuccom.../
Amúgy meg valamit félreértettél, nem szól tranzisztorosan! Abszolúte ellenütemű csövesen szól! A teljesítményhatárt jelző (elfogyott a tápfesz) torzítása tranzisztoros jellegű, mert hát nem csal a kimenőtrafó... me' nincsen benne...

A meghajtás 2 oda nem kellő triódával kevesebb, így meg tudtam oldani 1db kettőstriódával!
Ha te tudsz profibb meghajtást /ami nem 0!/, egy darab 6H8C-vel, akkor várom a profibb hozzászólásod!

Melléklet: Az eredeti kapcs. doc-ban 2x150v-ról. No és az én 500w-os hálózatim.

Nem túl "Eco" a cucc, 2x 20w-ért 500w-os traffancs...
(#) djklein válasza fater0827 hozzászólására (») Jún 15, 2010
Helló fater0827!

Nemrég elővettem a Dynacordot, bekatpcsoltam hogy újra átnézzem és most megint tökéletesen működik semmi baja. Gondolom a fél óra üzem alatt tegnap valami felmelegedett és az okozta a problémát. Na most újra járatom aztán háta megint előjön a hiba.
(#) hgy válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 15, 2010
Nem tudtam, hogy az elejéről spóroltál ki egy csövet.
De nem is ez a baj. Egy katodinnal meghajtani 4 db párhuzamos triódát... A papír sokmindent elbír. Én mérnék egy frekimenetet a felső végcsövek rácsán.
A katodin és triódák közé egy erős meghajtócső igencsak kívánkozik. Hogy ez anódkövető (ekkor eljutottunk a Williamson meghajtáshoz), vagy katódkövető (ami itt jobb lehet) azon el lehet elmélkedni.
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 16, 2010
Csudi lesz !
Egyébként az egy sima katodin-t én már két-két párhuzamosan kötött 6L6-nál sem használnám, nemhogy 6 db triodánál
(#) Imi65 válasza buburobi hozzászólására (») Jún 16, 2010
Az biztosan sok, az eredeti rajzon is sokallom a 270k-t. Nem igazán szokásos érték ez, bár nem számoltam utána, de akkor is nagynak tűnik.
(#) p_istvan hozzászólása Jún 16, 2010
Szervusztok!
Információt (rajzot) keresek a következő fejhallgató erősítőről: Little Dot MKIII
Köszönöm:
István
(#) rockersrac hozzászólása Jún 16, 2010
Kérdésem a következő: valamikor egyszer majd/elvileg nyáron/ szeretnék készíteni egy füles erősítőt, a kapcsolás GG komámtól van, kiszámoltuk a kimenőnek valót.(képkimenő vasra lesz megtekerve a kimenő trafó) Kérdésem a következő: helyesen számoltam a hálózati trafó adatait, vagy sem? A program szerint jó, de én mégis inkább megkérdezem, biztos ami biztos alapon! A hálótrafó egy EI55 vas lesz, ami szintén képkimenő volt(ugyan akkora mint a kimenőnek való vasak-10cm2 keresztmetszettel rendelkezik mindhárom trafó) és két darab ECC85 lesz róla használva! A programban bízok, magamban e téren még nem annyira, mivel saját magam tápláltam be az adatokat a programba, mindenféle segítség nélkül/mármint hogy nem volt itt GG hogy ,, útba igazítson" stb/ Várom válaszokat!
(#) Imi65 válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 16, 2010
Kéne oda még egy szűrőkondi....
(#) rockersrac válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 16, 2010
Hova rajzoljak szűrőkondit,és milyet?
(#) mark.budai válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 16, 2010
Imi szerintem az R8 után gondolta (én 47u/350V-osat tennék).
(#) p_istvan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 16, 2010
Kösz!
Ez a "II++" verzió, de én a "MKIII"-at keresem, ami úgy tűnik nem publikus...
(#) saraha hozzászólása Jún 16, 2010
Üdv.
Még csak tanulmányozom a csöveseket de eldöntöttem,hogy fogok csinálni egy GU-50-es erősítőt.(Ágoston félét)
Az lenne a kérdésem,hogy olvastam,nem szabad terheletlenül bekapcsolni mert tönkremehet.
Ez igaz minden kimenőtrafós csövesre?
Valóban az a megoldása ennek,hogy a kimenő szekunderére akasztok egy pl.680 Ohm/2W ellenállást?
Így már be lehet kapcsolni terhelés nélkül is?
(#) (Felhasználó 1947) válasza saraha hozzászólására (») Jún 16, 2010
Nagyjából igaz, nem szeretik ha nincs rajtuk/leszakad a terhelés.A kimenő átüthet.
A szekunder oldalon általában 100 ohm-ot használnak, ez már elég előterhelést ad.
(#) walter válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 16, 2010
Szia!
Gondolom az R8 után 22µF 400V és elé a tápegységhez 47uF(elvileg kisebb is jó,de nem árt)
A trafót sztereóhoz számoltad?
Hány ohmos a fejhallgatód?
(#) l48 válasza p_istvan hozzászólására (») Jún 16, 2010
Szia István! Szerintem az MK III rajza nincs fent a neten, vagy nagyon el van rejtve. Már én is kerestem. Ha valaki rábukkanna az örvendetes lenne
(#) p_istvan válasza l48 hozzászólására (») Jún 16, 2010
Szervusz!
Először én is turkáltam a netet, utána írtam ide, hátha...
(#) rockersrac válasza walter hozzászólására (») Jún 16, 2010
24ohmos a fülesem, és a második secunder az egy 4ohmos hangfal tekercs, mivel nem feltétlen csak füleshez akarom használni, hanem hangfalhoz is, ilyen mikor hogy van kedvem
Levelet olvastad?
(#) rockersrac válasza walter hozzászólására (») Jún 16, 2010
Igen most olvastam! Valóban igazad van, valószínű kevés lesz a trafó 4 csőhöz, úgyhogy hálózatinak beteszek egy régi rádió hálózatit, az biztos bírni fogja! Köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmemet!
Nincs mit!
A kimenő is más, olvasd el a levelet, 0,6T-val 20Hz fa-val
1W-ra
(#) buburobi válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 17, 2010
És akkor hogyan lehet kiszámolni, hogy milyen kell?
Következő: »»   999 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem