Fórum témák
» Több friss téma |
Halihó
Megnéztem és semmi hibát nemlátok rajta. Elvileg már küldik a panelt.Azt tanácsolták, hogy a fejet ne dugjam rá mikor kipróbálom az új panelt.Kiváncsi leszek, hogy sikerül e kiszűrni merre van a bibi. Üdv
Szia
a fejet semmiképpen ne építsd bele. teszek be képeket. Ahol a barna szalagkábelben van a luk, hasonlóan nézett ki mind a kettő 4200 fej ami nekem átégett, csak a lukak sokkal kisebbek voltak. A másik képen a rövidzár a fekete fúvókasor végében volt a ragasztó alatt. Ha pontosan megnézed van egy kis luk. Ez egy ip3000-es volt, használtan vettem a fejet, egy fúvókatasztet csináltam vele és már sercegett. Azóta nem nyomtat feketét. De ha így a ragasztó alatt bemegy a nedvesség és valamit rövidre zár, akkor nem is lehet látni. Volt egy 4000-es ahol egy ugyancsak használt fejet betettem, és ahogy becsuktam a fedelet, kialudt a lámpa (örökre). Szóval én még panelt magától tönkremenni nem láttam, a tápegység se volt hibás, ha a nyomtató nem indult be, de a fej minden esetben károsodott volt. Valamennyire át lehet a fejet méregetni, de az sem garancia rá, hogy megtalálod a bajt. Inkább keress valahol olcsón egy új fejet, vagy használtan, de fúvókateszttel, ami bizonyítja, hogy működik. Üdv
![]() mos..tettem a nyomtatómba patront de... ![]()
Sziasztok!
Egy Canon IP1500-as nyomtató a következő hibaüzenetet adja: " Nincs nyomtatófej a nyomtatóban! " A fej nincs beszáradva és a hibaüzenet megjelenése óta a nyomtató nyomtatásra alkalmatlan. A fej és alj érintkezői tiszták. A "varázsgombok" sem segítettek... A hibaüzenet az egyik napról a másikra jött elő. :nemtudom: Bár a nyomtató sokat megy rendszeresen de nincs agyonhasználva. ![]() ![]()
Szia
sokszor megszakad a fejben egy áramkör, mireföl ez az üzenet jön. Megpróbálhatod az elektromos érintkezőket a nyomtatóban és a fejen alkoholos papírtörlővel megtisztítani, a szalagkábelt a panelen ellenőrizni ( esetleg leoldani, ott is megtisztítani alkohollal és visszatenni), de ez csak ritkán segít. Ha dohányoznak a nyomtató körül, minden érintkezőre rárakódik egy ragacsos nikotin réteg, akkor segít a tisztítás, de 90%-ban fejhiba. Ha a fej hátsó érintkezőit törlöd, akkor csak egész lassan és papírral (zewa vagy hasonló) Szintetikus anyagot ne használj, mert elektrosztatikusan felöltődik és tönkreteszi a fejet.
Halihó
Kipróbáltam az új panellel és úgytűnt beindult minden.Mikor beraktam a fejet jött ki egy kis füst.Megnéztem a fejet és egy kis lyukat találtam rajta.Sárga színnel bejelöltem a te fényképeden.Most egy fejet is kell valahonnan szerválnom használtan.Az új nem éri meg. Azért köszi a tippet. ![]() ![]()
Szia
ezért mondtam, hogy ne tedd bele a fejet. A fej már zárlatos volt, ezért lőtte el az első panelt is. Már a szürke ragasztó alatt összeért valami, és most, hogy ujra áram alá került, továbbolvadt. Sajnos nagy a valószínűsége, hogy ellőtted ezt a panelt is. Ha be is tudod kapcsolni, a fekete színt nem fogja nyomtatni, de még lehet, hogy a többit sem. Keress egy 4200-ast, ahol a papíradagoló rossz, vagy valami mechanikus baja van, és abból tedd át magadnak a panelt meg a fejet.
Üdv Cinca!
A kolléga megjárta a szervízt az S330-assal, de nem jutottak semmire! Azt írták a papírra, hogy szoftveresen nem reagál semmire. Van ötleted, hogy esetleg egy másik panelt hol érdemes keresni hozzá? Mondjuk fej, vagy mechanika hibás gépből? Esetleg egy Eprom csere segítene rajta? Majd megnézem, és megírom a pontos tipusát! Néztem a fejhibás IP1500-asom, de abban nincs olyan, mint az S330-ban.
Hello
figyelni kell a hírdetéseket és olcsón egy használtat venni. Fejhibásból ne tedd bele a panelt, mert ha a fej átégett és ellőtte a panelt, akkor nem fog semmit nyomtatni, vagy ez a fej megég ahogy beteszed. Maximum olyanból, ami még nyomtat, csak enyhén csíkosan. A legjobb lenne egy ahol a mechanika hibás. Papíradagoló rossz, fogaskerék törött stb... Panelt át ebbe és kész Üdv
Sajnos csak a fejcsere segített...
![]() Szerencsére egy használt elektronikahibás nyomtatóból sikerült "kitermelni" a jó fejet. ![]() Köszönöm a segítséget!
Köszi a tanácsot!
Ha esetleg látsz ilyet valahol, megtennéd, hogy rám szólsz? Köszönöm. Üdv: Zsolt
Szia!
Ip 1500-öshöz nem tudsz esetleg olcsón fejet? Üdv: Zsolt
Sajnos nem. Ahhoz a nyomtatóhoz is csak véletlen sikerült hozzájutni...
S szerencsém volt vele.
Helló!
Van egy Canon i250-en, eddig tökéletesen működött, de most nyomtatás helyett üresen kiadja a lapot. A tintatartályok tele vannak, dolgozik is, de a lap üresen jön ki! Valaki tudna megoldást rá?! Előre is kösz!
Szia
nézd meg a fejet alulról , hogy vannak-e rajta átégett kis lukak a barna fóliában vagy a fúvókák körül (ha vannak, annyi neki). Ha minden szépen néz ki, akkor tisztídsd meg alkoholos papírtörlővel a fej aranyszínű érintkezőit és a nyomtató érintkező tüskéit is. Tedd be a fejet és próbáld meg újra. Pont ma csinálta az enyém ezt. Egy másik fejet tettem bele, és nem nyomtatott semmit, pedig a fej és a nyomtató is jó. Megtisztítottam, azóta nyomtat. Ha nem jön rendbe, ugyanígy megtisztíthatod a fejtől a panelre vezető fehér szalagkábel érintkezőit is. Egy kis barna fedőlap tartja, azt ki kell billenteni és úgy lehet a kábelt kiemelni. (kikapcsolt állapotban) Ezeket próbáld meg először.
Hello
Szerintem ott a helyi apróhirdetéseket kell követni, akkor még postaköltség sincs. Én egyet találtam a német ebayen. Három nap múlva fut ki, állítólag nincs baja, de nem tudom, mibe kerül elküldetni. Úgy már nem éri meg Szia
Szia Cinca!
Köszönöm a segítséget. Kivettem a fejet, nem látok rajta lyukakat. Megtisztítottam, visszaraktam, és most már nem is érzékeli a nyomtatófejet! ![]() Előre is kösz!
Szia
megtörölted a nyomtató tüskéit is? Több érintkezőn ad le egy pár Volt mérőfeszültséget, ha koszos a kontakt nem érzi a fejet. A fehér adatkábeleket is ellenőrizd, ami a fejtől a panelra megy. Mind a kettőt (az érintkezőket a végeiken) iso-propillal vagy tiszta alkohollal áttörlöd és úgy visszadugod, hogy az ujjad ne érjen hozzá. Lehet fejhiba is. Néha megszakadt benne egy áramkör, akkor nem tudsz vele mit csinálni Ha tudsz egy éles fotót csinálni a fejről, tedd be, megnézem. A luk lehet egy tűszúrásnyi, és a hátso oldalán is.
Hirtelen ilyen képet tudtam készíteni, hátha meglátsz rajta valamit. Köszi az eddigi segítséget!
Köszi!
Egy kérdés ismét az S330-al. Szerinted az S200-ban találok olyan Epromot, mint ami az S330-ban van? Ez van az Epromon: QH8-1140-01 V1.00 2F273701B0 S024724 42 láb (2x21)
Szia
őszintén szólva, fogalmam sincs. még nem volt dolgom ezzel a típussal. A paneljét se láttam még. Elképzelhető, de a két nyomtató teljesen különböző fejet használ. Az egyik QY6-0038 a másik meg 0037 ezért az Epromok különbözhetnek is. Meg mi van ha nem is Eprom baja lett? Tudtál a papírgombot nyomvatartva (míg kettőt villan) egy normális fúvókatesztet kinyomtatni vele? Ha a gombkódokra reagál, akkor a panel rendben van. Még az is lehet, hogy az USB oldalról nincs kommunikáció.
Szia
megnéztem őket, én sem látok rajta gyanús foltokat. már csak kontakthiba lehet, vagy a fej ment el nyugdíjba. A panelen a csatlakozóhoz, hogy hozzáférj, le kell venned a fedelét a gépnek. Teszek be két képet. Az egyik a fej mögötti kis panel, onnan indul a fehér adatkábel. Ehhez macerásabb hozzáférni. A másik a panelen a csatlakozó. először a barna biztosítófedelet a körmöddel ki kell billenteni és utána tudod a kábelt kiemelni. Van, hogy a nyomtató belülről megtelik kék festékpárával, ami az érintkezőket is belepi. Ha a panelen a csatlakozó nincs bezárva rendesen, csinálhat ilyet a nyomtató. Nem érzékeli a fej pozícióját, a hőmérsékletét nem tudja mérni (adja a hibakódot, hogy átégett) nem nyomtat semmit, vagy nem érzi a fejet. Ha a tisztítás nem segít, akkor a fej elektronikája hibásodott meg. Nézd végig a szalagkábeleket, hogy szakadás van-e rajtuk, vagy sérülés.
![]() tettem bele feketét-színeset és neeeeeeem meeegy.E4 nem értem mi lehet az oka.. Ha valaki tud segíteni akko írjon máá De NEKEM!!! ![]()
üdv
mp 140. E4 hibakód. van benne fekete-színes patron is... probáltam a resetelést de nem ment! - vörös háromszög + zöld gomb - vörös elenged - zöld marad lenyomva - és itt akadtam el mert csal 0 mutat és kész mindent kipróbáltam már amit írtatók és kinyomtatja az adatokat de amint kikapcsolom ismét E4 hibaüzenet. máá szívem szerint kidobnám. Tud valaki segíteni? Előre is köszike ![]()
Szia
kinéztem neked a hibakódokat, E4 : nincs benne tinta. Ha a patron utántöltött, de nincs visszaállítva telire, akkor jön ez a hibakód. Tegyél bele egy újat, vagy keresd ki, hogy lehet törölni a patront. Én sajnos nem tudom. Egyszerűbb ha kikapcsolod a töltöttségkijelzőt a windowson keresztül. mikor kiírja, hogy üres a patron, ignorálni, majd a papírgombot 5mp-ig nyomni. Onnantól működik, csak nem mutatja a tintaszintaet. Vigyázz, hogy ne nyomtass tinta nélkül, mert tönkremegy.
Nem sikerült nyomtatni!
Elvileg belép a szervíz menübe, ott ahányszor nyom folytat gomb, a led annyit vált. vagy sötét, vagy zölden világít. De ha rányomok egy ON gombot, nem reagál, nem csinál semmit. Az USB-t még nem néztem, de anélkül elvileg még kellene valami nyomatot csináljon.
A resetelés pontos leírása MP 140-nél patron utántöltése után:
MP140 nyomtató tintaszint nullázás 1.Húzd ki a nyomtató elektromos csatlakozóját a 220V-os hálózatból. 2. Nyomd le (és tartsd lenyomva) a nyomtató BE/KI gombját, mialatt ismét csatlakoztatod az elektromos kábelt. 3) A BE/KI gomb nyomva tartása mellett, nyomd meg kétszer a STOP/VISSZAÁLLÍT (vörös körben, vörös lefelé néző háromszög) gombot. 4) Engedd el a BE/KI gombot a nyomtató LED kijelzője, kb. 10 másodperc után a 0-ás számot mutatja. 5) Nyomd meg a (+) feliratú gombot. A kijelzett érték 0-ról 1-re vált 6) Mikor a kijelzett szám 1, akkor nyomd meg a SZÍN gombot (azt hiszem ezt nevezik START gombnak is). Két zöld LED fog világítani (A4 plain paper és A4 photo paper)(A nyomtatóban legyen papír!). 7) Nyomd meg kétszer a BE/KI gombot, ekkor kidob egy üres papírt, majd a következő papírra kinyomtatódik néhány sor. (Ez csak a folyamat része.) Miután a nyomtatás végéhez ért a kijelzett szám ismét 0. 8) Most nyisd fel a nyomtató fedelét és vedd ki, mind a két patront! Hagyd nyitva a nyomtatót és húzd ki az elektromos hálózatból a kábelt! 9)Zárd le a nyomtató fedelét és csatlakoztasd az elektromos kábelt és kapcsold be a nyomtatót. 10) Töltsd fel a patronokat tintával a patronok gyári tinta kapacitásáig. Utána már csak be kell őket helyezni, lezárod a fedelet és kész. Kb. 1-2 perc után lehet örülni. Fontos! Mindkét patront töltsd fel, mert mindegyiket „telinek” jelzi!
szia
próbálj meg vele csak service modus nélkül valamit csináltatni. ha készenlétben áll, nyomva tartani a papír gombot- míg 1x villan majd elengedni: tisztítás míg 2x villan majd elengedni: tesztoldal míg 3x villan majd elengedni: papíradagoló teszt.... Ha ezeket se csinálja, akkor a panel halott Tegyétek el egyenlőre és ha találsz hozzá egy cserepanelt, akkor majd átépíted |
Bejelentkezés
Hirdetés |