Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A-osztályú erősítők

Témaindító: Dióda, idő: Feb 14, 2006
Lapozás: OK   66 / 137
(#) p_istvan válasza oibacsi hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Szervusz!
Jó lenne látni is azokat az ellenállásokat, de valószínűleg huzalellenállások és nem induktivitásmentesen vannak tekercselve, és ettől gerjed...
(ha mosfet, akkor inkább Source és nem emitter)
(#) oibacsi válasza p_istvan hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Hatalmas nagy fehér, gondolom kerámia.
Egyébként nem source, ugyanott van ahol a zen-eknél az izzók.
Használjak indukciómentest?

Akkor meg Drain, csak te emitter ellenállásokról írtál.
Igen, ha van rá módod akkor használj indukciómenteset!
A teljesítmény mosfetek hajlamosak gerjedni: ezt a hajlamot úgy szokták csökkenteni, hogy a Gate lábra egy 200-300 ohmos ellenálást forrasztanak közvetlenül. A Te konkrét kapcsolásodban az 1 Kohmot kellene közvetlen a Gate-re forrasztani, úgyanígy az 1Mohmot is.

Én azt hittem ugyanaz a kettő, no mindegy
Köszönöm a segítséget, kipróbálom. Izzóval is.

Okozhatják esetleg a problémát a tápban lévő fojtótekercsek? Gondolom azért szórhatnak rendesen...
Bár hozzá kell még tennem, mikrovoltokról van szó.

Attól függ milyen az a fojtó! De legfeljebb egy kis bugást okozhatna, ha nem megfelelő az elhelyezése.

Toroid magos, műanyag borítás, egyenként 2,2mH, 4db van belőle, 2-2 sorbakötve. Sajnos csak pár centire a fetektől...
(#) oibacsi hozzászólása Jún 17, 2010 /

Mayan, elsősorban tőled kérdezném:
12V p-p meghajtás már elég lenne az AB-s végfokodhoz?
(#) Mayan válasza oibacsi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Persze, mersekelt teljesitmenyhez igen. Van erre valami keplet hogy hany W produlalhato adott tapfeszrol, azzal ki tudod szamolni. Milyen a-osztalyu kapcsolassal kiserletezel most ? Irj rola es a hangjarol valamit...
(#) oibacsi válasza Mayan hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Most épp ezzel a Mosfet-es egytranyóssal. A hangja rendkívül életszerű, a mélyei egyszerűen fenomenálisak.
Egy NAD C342-vel hasonlítottam össze, az sehol sem volt hozzá képest.
(#) (Felhasználó 46585) válasza oibacsi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Bocs, hogy beleszólok, de nincs valami baj a füleddel? Ha ez ennyire egyszerű lenne, akkor a nagy cégek is ilyenekkel árasztanák el a piacot. Te komolyan gondolod, hogy egy sima MOSFET-es izé mindenféle visszacsatolás nélkül olyan jól szól? Ez még a vicc kategóriába sem illik! Persze, hinni lehet a csodákban...

Ebbe egy tranyó kell. Szerintem, meg kellene próbálnod tranyó nélkül... hátha az még jobban szólna...

Mi az a NAD C342? Google barátunk nem talál semmit. Betennél egy linket az adatlapjáról?
(#) oibacsi válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

NAD C352, sorry.
Nézd, Celestion A1 hangsugárzókkal (használtan majdnem 200K), 450eurós bi-wire kábelekkel egyszerűen kétoldalasan szólt, totál szétesett színpaddal...
Gúnyolódni meg nem kell amíg nem hallottad...jártam eleget koncerten, jazzbárban is, tudom milyen a jó hangzás...

Bocs, ha gúnyolódásnak tűnik, nem annak szántam!

Inkább csak csodálkozom az elvakultságodon...

Ha már említetted, hol és mikor lehet meghallgatni ezt a "csodát" ?

Majd ha teljesen befejezem
El akarom tüntetni azt a maradék néhány mikrovoltnyi zajt is...
(#) p_istvan válasza oibacsi hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Idézet:
„mélyei egyszerűen fenomenálisak”

Ebből is látszik, hogy nincs a füleddel semmi baj!
Az erősítőd kimenő ellenállása kb. 10 ohm, a hangfalad erre brutális mélykiemeléssel reagál. Van aki így szereti...

Ha a NAD kimenetére teszel egy 1 - 10 ohm közötti ellenállást, hasonló élményben lesz részed!
István
(#) oibacsi válasza p_istvan hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Lábdobnál nagyon jól jön, igazából én nem érzem soknak, nem búg össze.

Jó, kiváncsian várom. Tudok egy komolyabb helyet meghallgatásra. A szoba rendesen van csillapítva mind a mélyekre, mind a magasakra. Van két jó nagy Boveri and Willkins hangfal is. Szóval, lássuk... illetve halljuk...

A mikrovoltot a torzítási termékekből kellene eltűntetni. Csak az a baj, hogy azok ennél sokkal nagyobbak. Nem beszélve azokról a szabadlengésekről a hangszórókon, amikről István beszél a kellő csillapítás hiányában...

Inkább majd egy DIY találkozón
(#) hapro hozzászólása Jún 19, 2010 /

Gyertek el az amatőr audiofil építők találkozójára felszerelkezve, és ott lehet hallgatózni, mindennek azonos körülményekkel.
(#) oibacsi válasza hapro hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Mikor lesz és hol?
(#) CIROKL válasza oibacsi hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

(#) Doncso válasza oibacsi hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Hát mester uram, én ugyan megépítettem annó ezt az egytranyósat és meg is mértem, de nem ájultam el tőle, persze szólni szól, de semmi több. Azért egy NAD az egy NAD . Bár láttunk már Onkyot-t is és Marantz-ot alulmaradni csöves ellen. Node az egy csöves. Hozd el az audiofil talira és mutasd meg a tiéd mit tud.
Üdv. D.
(#) oibacsi válasza Doncso hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Nekem is csak szélessávúval tetszett, ez tény...
Készülök a találkozóra, már vágják lézeren a végleges dobozt Aztán legrosszabb esetben tanulok valamit, ennyi Közben rajta vagyok egy másik projecten is...
(#) a007es95 hozzászólása Jún 22, 2010 /

Sziasztok új vagyok a fórumon. Szeretnék csinálni egy 40-50 w-os erősítőt jvc hangfalhoz és nem-e tudjátok hogy hogyan kell ezt megépíteni válaszotokat előre is köszönöm.
(#) Doncso válasza a007es95 hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Nem bonyolult, választasz egy kapcsolást, elkészíted a nyák terv alapján a nyák lapot, kifurkálod, megvásárolod az alkatrészeket és beülteted, majd készítesz egy tápot, az egészet bedobozolod, majd hallgatod. Kis gyakorlat nem árt.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Doncso hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Ez tényleg nem bonyolult...
(#) Mayan válasza oibacsi hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Ugye ? Az egytranyós tud nagyon jó lenni, de nagyon válogatós. Zenében is. Szimpla énekhangra, egy-két hangszerre igen jó, de pl. zenekaron vagy orgonán már összeomlik. Meg persze tuc-tuc -ra sem való...
Mi a másik project ? És tudod... képeket tegyél fel...
Ja, és mi most a favorit ?
(#) oibacsi válasza Mayan hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

A másik project egy Gainclone, nem ebbe a topicba való
Egyik ismerősömnek csináltam már, nem volt rossz, de azt nem a saját cuccaimon teszteltem.
A kedvencem saját cuccon eddig ez az egytranyós, de az a nagyon pici zaj is zavar (nem brumm, azt meg tudtam oldani). Visszaraktam egy gyári 40K-s pioneert (A-109), és kb olyan mintha cd-ről visszaváltanék kazettára...szinte hallgathatatlan...
(#) hapro válasza oibacsi hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Nekem a 119-es volt belőle, de annak annyira rossz a hangja, hogy gyorsan megváltam tőle...egyszerűen hallgathatatlan volt.
(#) TO.otya hozzászólása Jún 23, 2010 /

Sziasztok lenne egy kérdésem.
Mayan A osztályú erősítője egy 9voltos elemről kb mennyi ideig bírná?
Kösszi
Következő: »»   66 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem