Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   189 / 443
(#) vilmosd válasza Rocsli hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Hali
A kapcsolasi rajzon csinalsz ket reszt, es csak a csatlakozokat rakod fel. A BRD-n pedig csinalsz ket panelt a dimension retegen. Utana a megfelelo alkatreszeket a megfelelo panelra behuzod es mar lehet is huzalozni. De egyszerubb ket kulon rajz es ket kulon brd. Utana CAM processzor, EPS kimenet es Adobe illustratorral lehet masolni egyiket a masikra. Igy tudsz egy lapra sok PCB-t printelni
Udv Vili
(#) l_atti hozzászólása Jún 16, 2010 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy lehet olyant csinálni, hogy például egy IC1 lábát nem kötöm össze egy másik IC2 lábával, hanem csak egy "címkét" vagy valamilyen jelölést teszek ami jelzi, hogy az IC2 lábáról jövő jel tartózik oda és a nyákrajzon berajzolja az IC1 és IC2 megfelelő lábait.
Azért lenne szükségem erre, mert elég sok alkatrész és kötés van a kapcsolási rajzon és eléggé átláthatatlan lenne ha megrajzolnám a két IC összekötést.

Remélem értitek miről van szó, lehet, hogy fogalmazhattam volna érthetőbben is.

Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) vrbst válasza l_atti hozzászólására (») Jún 16, 2010 / 1

Szia!

Húzz egy-egy kis vezetéket a ic-k lábaihoz (képen 1-essel jelöltem) majd oldalt a "name" gombbal (képen 2-es) nevezd el őket ugyanúgy. A második név megadása után rá fog kérdezni, hogy biztosan össze akarod-e kötni őket. Ha le ok-zod, akkor ezután össze lesznek kötve a nyákterven. (lásd mellékelt kép. Tettem rá cimkét, hogy lásd, de ez alapból nem fog megjelenni.)

eagle_.png

(#) l_atti válasza vrbst hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!!!
(#) MaTe193 hozzászólása Jún 16, 2010 /

Üdv!

Lenne egy kérdésem:Szerintetek az alábbi kapcsolást meg lehet építeni sima forrasztásos próbanyákra?Gondolkodtam az elhelyezésen,de nem boldogultam.

Előre is köszönöm:Máté
(#) MolnarG válasza MaTe193 hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Ennél sokkal bonyolultabbakat is meg lehet csinálni próbanyákra, csak nem értem, hogy miért az Eagle-ös topikban kérdezed ezt meg.
(#) MaTe193 válasza MolnarG hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Csakhogy nem boldogulok az elhelyezéssel
(#) MaTe193 válasza MaTe193 hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

Itt a rajz,hátha valaki segít.
(#) kissi válasza MaTe193 hozzászólására (») Jún 16, 2010 /

A próbanyákon nagyon egyszerű, mert a vezetékek ( szigeteltek! ), akár a kapcsolási rajznak megfelelően is keresztezhetik egymást, tehát nincs a NYÁK készítésnél felmerülő "közös síkban kereszteződő vezetékek problémája" !

A rajzot egyébként láttam a linknél !

Steve
(#) edison14 válasza MaTe193 hozzászólására (») Jún 16, 2010 / 1

Helló!

Először ültesd be próbaszerűen az alkatrészeket nézd meg az elhelyezésüket és rajzold le majd utána nekiállhatsz a forrasztásnak. Esetleg ha nem megy akkor tervezd meg Sprint Layouttal és ha szeretnéd megtanulni az Eagle programot akkor nekiállhatsz azzal megtervezni. Egy kis kép a kapcsolásodról.
(#) Merida hozzászólása Jún 16, 2010 /

Sziasztok, egy ilyen tipusu csatlakozót keresek, összekutattam a lbr. fájlokat de csak 2,54 mm lábkiosztást
találtam, engem 2mm érdekelne. Elég gyakori a gyári panelokon, mégse találom a sasban.

Üdv. Merida

kr_1.jpg

(#) edison14 válasza Merida hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Helló!

2mm-es nem hiszem hogy lesz a programban. Esetleg nézd meg a con-amp-quick.lbr-t vagy a con-amp.lbr-t.
(#) Merida válasza edison14 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /

Szia,
sajnos nem találtam meg, a con-amp-ban reménykedtem, kénytelen leszek megrajzolni...
pedig elég általános csatlakozó
(#) Lucifer válasza Merida hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

(#) braner hozzászólása Jún 20, 2010 /

Helló mindenkinek!

Egy olyan problémám volna, hogy szeretném megváltoztatni a forrasztási pontok méretét a nyákterven.Próbáltam variálni a gyári értékeken de a programban nem változik hiába írom át.Tudna valaki ötletet adni hol állítsak hogy biztosan sikerüljön?

Köszi előre is
(#) edison14 válasza braner hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Helló!

Az alkatrészek padjainak a méretét a DRC beállításokban tudod beállítani a Restring fülön. Itt találsz 7 mezőt amiben számok vannak és mellettük van a réteg. Ha egyoldalas nyákot tervezel akkor a Bottom mezőben a MIN értékét módosítsd nagyobbra. Ha két oldalas nyákot tervezel akkor a TOP mezővel is csináld meg ugyanezt és ha több rétegű nyákot szeretnél tervezni akkor az Inner-nél is állítgasd át az értékeket. A DRC beállításokat megtalálod az eszközök menüben. Ha valami nem világos vagy valamit nem találsz írj.

Üdv. edison14
(#) qvasz2 válasza Ballage hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Szia Ballage !
És ha egyszer lefuttattam a drill-aid.ulp-t, vissza lehet valamivel csinálni? Mert a kis karikák, amiket kirajzolt, az nem az alkatrész része, és ha elmozgatok bármit, ott maradnak az üres, árva karikák
(#) braner válasza edison14 hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Hali

Köszi az infót sikerült állítani rajta.A belső furatméretet is lehet variálni?Vagy az nem annyira fontos?

Üdv
(#) Attila86 válasza qvasz2 hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Valami drill-aid-delete.ulp vagy ilyesmi neve van.
(#) qvasz2 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Nálam semmi hasonló sincs, sajnos
(#) Attila86 válasza qvasz2 hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Most már lesz.
(#) qvasz2 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Köszike
működik
(#) edison14 válasza qvasz2 hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Helló!

A belső furat méretét a drill-aid.ulp -vel lehet módosítani.
(#) qvasz2 válasza edison14 hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Az ok, csak kár, hogy nem volt ilyen kérdésem
Én már módosítottam vele, és vissza akartam csinálni !
De már Attila segített !
(#) edison14 válasza qvasz2 hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Értem csak a kérdésed az volt hogy lehet e a belső furatméretet variálni és én erre válaszoltam. Örülök hogy sikerült megcsinálnod.
(#) Takkerjó hozzászólása Jún 22, 2010 /

Üdvözlet minden fórumtagnak!

Én az elmúlt 15 évben ORCAD-ban dolgoztam. Sajnos abban nincs lehetőség arra, hogy a nyákszálak kontúrvonalait körberajzolva adja ki a GERBERT.
Állítólag az EAGLE-ben van rá lehetőség (nekem az 5.9.0 van demo módban). Nagyon megköszönném egy haladó fórumtársnak, ha tudna útbaigazítást adni e tárgyban, egy EAGLE kezelésben kezdő kollégának.
(#) gulasoft válasza Takkerjó hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Marni akarod a nyákot?
(#) elektrocad válasza Takkerjó hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Üdv!

Ha marógéppel akarod marni a nyákot, ahogy gulasoft kérdezi, olvasd el a manual_en.pdf (doc mappában van) 266. oldalát. Ott írnak erről.
(#) Takkerjó válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

igen, de a coppercam csak 2x3 cm-es daradot ment el, így nem tudom használni.
(#) Takkerjó válasza louies hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Nem tudok hozzászólni a kézi maráshoz, én géppel szeretném kimarni (gravírozógép!).
Következő: »»   189 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem