Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   468 / 1387
(#) v alaki válasza lidi hozzászólására (») Jún 18, 2010 /

Kösz,
az elsőt értem csak...a másik kettőt nem...
A HESTORE-ban tényleg a SEGÍTSÉGEDDEL vettem észre.
A panton az Pantone?, mert azt tudom mi.
(#) szabi83 válasza v alaki hozzászólására (») Jún 18, 2010 / 1

(#) laser válasza lidi hozzászólására (») Jún 18, 2010 / 1

Hali!
Én bevásároltam egy csomó műnyomó papírt,de mióta véletlenül kipróbáltam a minden írószerben kapható A4-es etikett-cimkét,azóta csak azt használom.Az utolsó mikrogrammig rátapad a festék a nyákra,nem nyúlik és áztatás nélkül egyből lejön a hordozópapír.
Matricarész lehúz a papírról,ráragaszt a hátuljára,be a nyomtatóba a fényes részével és már mehet is a laminálás.Nem akarom rontani az üzletet,de aki ezt kipróbálja,nem vesz több műnyomót.(Én legalább is biztos nem.)
De mindenkinek joga van választani. D
(#) kaqkk válasza laser hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Az én nyomtatóm (hp2100) az etikett cimkét elmaszatolja
viszont az öntapadós tapéta hátlapjával tökéletes munkát végez
(#) Norberto válasza laser hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Az etikett címke A4-es méretben nem drágább sokkal, mintha műnyomóról beszélnénk?
(#) kaqkk válasza Norberto hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Drágább de nem kell síkálni talán 10-15ft lehet egy A4 es ív .
(#) Attila86 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Ha laminálva és nem vasalva van akkor a műnyomót sem kell sikálni.
(#) laser válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Akkor ez is nyomtatófüggő. (Nekem Samsung ML1640 van)
Bár lehet az etikett más minősége is.
Végülis mindegy.Úgyis mindenki átesik a kisérletezési perióduson és rájön hogy neki melyik a legjobb.
(#) streky4 válasza lidi hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Köszi akkor mostmár értem hogy csak fotósan lehet.
De amugy lehet hogy hülyén hangzik de olyat nem lehet hogy nem küzdök vele otthon hanem valahol csinálnak ha megadom a tervet?
(#) streky4 válasza streky4 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Ja látom hogy csinálnak ha kér valaki.
Akkor az előző kérdésemet nem kell figyelembe venni!
(#) emmzolee válasza streky4 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

jaja Itt vannak többen is, akik 5-6Ft/cm2-ért csinálnak nyákot terv alapján. Sőt terveznek is.
(#) kaqkk válasza laser hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Ma délelőtt véglegesre szereltem a fénymásólóból
készült nyák laminálót , elég 3x átengedni rajta a nyákot
a tökéletes eredményért
(#) kissi válasza laser hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Nem tudom, hogy jól értem-e a technikát: lehúzod a matricát és ráragasztod a hátuljára?! Miért, úgy olvasom, nem erre nyomtatsz ( kell a vastagság? ) ? Másik kérdés: a ragacs nem árt a nyomtatónak?

Steve
(#) storm válasza emmzolee hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Debrecen nem vállalna véletlen valaki NYÁK készítést?
A terv megvan csak nem tudom kimarni..
(#) J-O-E válasza storm hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Egy postakész ajánlott levél az egyész ország területére 360.-Ft azt hiszem.
Azzal ne törődj hol van aki készíti neked.
(#) llaci56 válasza laser hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Milyen üzletet rontanál? Valaki műnyomó papírt gyárt itt talán?
De minek a matricát visszaragasztani a hátuljára?
(#) emmzolee válasza storm hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Olvass bele az apró hirdetésekbe. Ott találsz ilyen embereket. Az, hogy hol laksz, az mindegy, mert a Posta bagóért házhoz viszi a nyákjaidat.
(#) laser válasza kissi hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Az etikett nyomtatható részét(ami a ragadós fehér papír)
lehúzom a hordozóról,majd a hordozót (vékony,áttetsző,csúszós felületű,ezért lehet lehúzni róla a matricát)megfordítom és így ragasztom vissza a nyomtatható részt.Ezután a sima csúszós felületre nyomtatok.A nyomtatóm nem keni össze magát,persze lehet hogy nem mindegyik nyomtató szereti ezt a fajta fényes felületet.A lényeg,hogy nem szabad összefogdosni nyomtatás előtt ezt az oldalát.Elsőre nehéz gyűrődésmentesen visszaragasztani a másik oldalára,de 2-3 lap után belejön az ember.Hasonló mint az ablak fóliázás.Esetleg megpróbálhatjátok az A4-es lapon két fél etikettet tartalmazó papírt is.Ezt könnyebb átragasztani.
A hátoldalra visszaragasztás azért kell,hogy legyen tartása,vastagsága így a nyomtató nem gyűri be,nem nyújtja a papírt.
(#) patexati válasza laser hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Szia! Egy ötlet! Én úgy ragasztanám rá,hogy nem egy papírt hanem többet használnék! Csak ez elsőről mi lejön az lenne összepöndörödve a többi nem! Mindig mielőtt lehúzod róla már előzőleg a másik felére ráragasztottad az előzőről lehúzott tapadós részt! Kicsit bonyolultan írtam le de aki így csinálja az tudja miről beszélek
(#) kissi válasza laser hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Az első leírásod alapján is így értettem, csak én a sima felületen maradt ragasztó miatt aggódtam, hogy bekerül a nyomtató görgőire és esetleg ráég, nem azért, hogy a nyomtató összekeni magát a festékkel ( fóliára is lehet nyomtatni, szerintem az is elég sima felület! ) !

Steve
(#) patexati válasza kissi hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Szia! A műnyomók sem egyformák! Van nekem két fajta a 135 grammost azt egy pillanat alatt le lehet áztatni és nem hagy maga után semmit de a 95 grammos az nem jön le csak segítséggel!
(#) elektromos válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Szia!
A fénymásolóban 2 gumi henger van, mint a laminállókban?
(#) llaci56 válasza elektromos hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Egy szokott lenni, de ha szorteres, akkor lehet több is.
(#) elektromos válasza llaci56 hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

Köszi!
(#) louies hozzászólása Jún 22, 2010 /

Hali!

Most beszélgettem 1 gyerkkel
Azt mondja hogy a kézzel maratott nyomtatott áramköröket nehezebb javítani!!??

Én nem hiszek neki!!

Hinnem kellene!??

(#) louies hozzászólása Jún 22, 2010 /

Lenne 1 SÍVA PPA 800
állítólag régebbi tipus, abban még kézzel készített panelok lennének?!

Majd privát üzenet is jó lenne ,nem tudom meddig sasolok itt!
(#) gulasoft válasza louies hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

A kézzel maratott nyákokon általában vagy nincs vagy egy nagyon vékony kémiai ónréteg van. Forrasztani nehezebb, mert furatgalván sincs, de hogy javítani nehezebb lenne, azt nem hiszem, elég ha csak utánagondolsz, hogy furatgalvanizált panelből hogyan tudsz kiszedni alkatrész. Csípőfogóval, és utána a lábakat egyesével. Kézi panelnél egy oldalon van forrasztás azt még csak csak ki lehet forrasztani.
(#) louies válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

KB. erre gondoltam!
(#) kaqkk hozzászólása Jún 22, 2010 /

Ma kipróbáltam a laminálást normál fénymásoló papírral , és nagy meglepetést okozott! Én kb 80% os eredményre számítottam ,de a laminálás és a papír leáztatása után egy kicsit hőlégfúvóztam a panelt ,a maratás 100% os lett !! Nem hittem a szememnek .
(#) patexati válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 22, 2010 /

Szia! A hőlégfúvózás nagyon jó megoldás én is alkalmazom! Szépen rátapad szinte ráég a tonert és nagyon jó lesz a végeredmény! Én 500 fokosan szokom nem kímélem nagyon ha nem nyomja semmi a nyomatot nem folyik meg semmit!
Következő: »»   468 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem