Fórum témák
» Több friss téma |
Bocsánat, pár hozzászólással elnéztem, mivel kicsit összezavarodtam. Köszönöm hogy szóltál.
Utána néztem a héten hogy tudok-e venni, de sajnos nem kaptam, de semmi pánik, mert egy fél centi keresztmetszetű, 1 méteres csőből lesz a tartály.
De majd meglátom.
Meg van az új pneumatika, mivel kevesebb csatlakozási pont van, kisebb az esély a szivárgásra. Amint lesz kép majd meg mutatom.
15kJ, lehet nézelődni:
Bővebben: Link
Hmmm... szupi railgun, amúgy már tegnap sokat haladtam vele, pneumatikát csak össze kell rakni, az elektronikával is félig kész vagyok, már csak a kondibank, és a sínek közti rész van hátra, valamint az lövedékek.
Jah ha lenne CNC-m akkor én is szebb síneket készítenék. Egy kép hogy hol tartok. Még valami a sínkelet szigeteltem mert olyan volt mint egy szita.
Ilyen dobozok építéséhez ajánlom a rétegelt falemezt, én 1,5m^2-et szoktam venni 6 ezerért (10mm vastag), és nagyon sok kisebb nagyobb dobozt/állványt lehet készíteni belőle.
Húh... végre elkészült a remekmű, már csak a lövedékeket kell elkészítenem, és aztán had szóljon.
Néhány adat: Projekt idő tartalma: kb. 4 hónap Építéssel töltött órák száma: kb. 40óra Projektba befektetett pénz: ~10-12 ezer Ft ebből kondibank 6000 kompresszor 2500 doboz 2500 csavarok a sínekhez 500 szerelvének a pneumatikához 500 a többi ingyen volt. Kondibank 14800uF töltő fesz: 360V Tárolt energia:~950J pneumatika nyomás 12bár sín méret(teljes) 25×10×1.5cm lövedék cső méret: 250×5×5mm köpeny vastagság 2× 1 mm lövedék kezdő sebesség: átlag. 30-35m/s kilépő sebesség: ? (hát minimum hangsebesség, annak örülni tudok) lövedék méret 25×5×5mm kinetikus energia:??? (ha a konzerves doboz átviszi, akkor OHH YEE lesz) súly ~8kg végül íme egy-két kép. Majd videó is lesz, nem kel aggódni.
Alumínium sínt nemigen szoktak használni, mert nagyon alacsony az olvadáspontja, és a lövedék elkeni.
Tudom, de mivel úgy terveztem meg, hogy a lövedék cső sín szakaszán helyezkednek el a köpenyek, most alumínium (mert akkor az ép kéznél). Nagy valószínűséggel az első lövésnél elfog köpni, de kilehet cserélni. Következőre úgy is réz köpeny lesz.
Végre meg van az első próbalövés, és következő dolgok történtek:
Azok a bizonyos erők valóban létrejöttek A kondibank rendesen ki tud sülniű A házilag készített saruk nem igazán bírták a több mint 1 ,5 kA-t Az átalakított kismegszakítók szétégtek Készítettem videót, és néhány képet is
Meg is van a videó.
Teljesen vágatlan és minőségen spóroltam. Majdnem működik, de mégsem. Végül: Nem röhög, hanem együtt érez! (ez Collectornak szól)
Becsapódás?
Lehet majd én is összerakok valami railgunt, van hozzá pár nagy elkóm. Van vastag rézsínem, de azért az túl drága lenne, ha egy az egybe beletenném. Egyébként mi a teteje a tiednek? Üveg? Remélem nem plexi.
A videón nincs becsapódás, mivel az egyik csatlakozó (saru) szétéget. Ezért beszorult a lövedék.
Tegnap megvolt a második próba lövés, ami jobban siketült. Plexi, de semmi baj sem lesz, mivel az 1 kJ még nem fogja széttépni. Az üveggel nem szeretek dolgozni, mert semmi kedvem 2500Ft-ért üvegfúró hegyet. Van is két kép ami a második próba lövésről készült, a lövedék kb. 0.5g de jelentős kinetikus energiával rendelkezik. Az egyik képen a lövedék nyoma (akácfa), és ugyan az a lövedék visszapattant és nyomot hagyott a vakolaton, aminek az apám nem nagyon örült.
Jóval nagyobb tömeggel rendelkező lövedéket kéne, hogy használj. A plexit le kell cserélni, hőre lágyuló műanyagot nem célszerű használni ilyen helyeken. Az üveg viszont jó lenne, és simább is talán.
Ép ma délelőtt lőttem még négyet. Az első elég jó lett, a második második megszorult, és a piros (pozitív) vezeték szó szerint lerobbant, a harmadik nagyon gyenge, a negyedik hát... izé... szinte semmi. A síneken lévő köpeny természetesen elkopott. Megpróbálok nyák lapot ágyazni a plexibe. Most ép rézköpenyt készítek. Videót is készítettem, délután összevágom és feltöltöm.
Ha angolul akartad irni, akkor 4 shoots.
Megnéztem mim van, 3500µF 350V-os kondiból 6 darab, ez kb. 1,2kJ.
Raktam fel képet a rézsínről, de a vastagot nem akarom felhasználni, az kissé drága ahhoz.
A köpenynek a legvékonyabb tökéletesen megfelel. Légy szíves, lehetőleg ne méteres sín készíts. Ehhez a kondibankhoz legfeljebb 25 cm teljes hossz, a gyorsítószakasz 15cm, és sínszakasz 10cm, és min. 9-10 bár.
Olyan sin akarsz készíteni mint én, akkor mákod van, ép tovább akarom fejleszteni, és eltudom küldeni, csak előtte elő kell kerítenem a műszaki rajzos cuccaimat. Szóval nem kell a vastag rezet használni.
Egyelőre nem kezdtem még hozzá, de mindent magam fogok csinálni. Miért csinálnék méteres sínt?
Tegnap este szétszedtem a sínemet, és elégé "elrongyolódott" .
Az alábbi képen számokkal jelöltem hogy mi micsoda. 1. fősín, ez az egyik legfontosabb alkatrész 2. köpeny, könnyen cserélhető és jó ha nem alumíniumból kiszül 3. Lövedék, a végén V alakú kialakítás, az elején a bevágás a kihúzó pálcának. 4.A gyorsítószakasz sín. 5. Kihúzópálca, a lövedék kiszedéséhez, vagy megigazítására szolgál. 6. Betöltő pálca, 2.5mm vastag acél Én így oldottam meg a sínt, de valószínű hogy továbbfogom fejleszteni.
Amm.. múlthét vasárnap tovább fejlesztettem a sínt, a mélyedést alakítottam az alsó, és felső plexibe, ebbe tettem 1-1 nyák darabot.
Valamint kicseréltem a köpenyeket rézre. Ezekről most nincs képem. De közben folytattam a coilgunomat is. A kicsi kondibankom, a kb. 5000µF és 350V-ra töltve ami már 309 J-s. Nem tirisztor használok, számomra elérhetetlen, de néhány héttel ezelőtt készíttetem egy nagy teljesítményű kapcsolót. Természetesen védem a kondibankot diódával. Egy kép a kapcsolóról.
Amm... 360V 325J kell ennél jobb eredmény? Elértem a kisebbik kondibankom max teljesítményét.
Amplitúdó moduláció? Csak mert az AM az azt jelenti..
Hát órákra már lehet vele vadászni.
Majd talán holnap videót is készítek, nem tudom h meg tudom-e ismételni(lövedék az óraszámlapban).
De most inkább a railgunomra koncentrálok. A coil gun projektem sikeres.
Készítettem 2 lövedéket csak úgy néhány új esztergakés tesztelésére. Ha kell ilyen polírozott vas lövedék, akkor adok ingyen, csak el kell jönnöd
![]()
Fúú.. de jól néz ki! De már van pár lövedékem.
1. 2-3 cm 0.5g bele áll a kartonba 2. 3-4 cm 1.5g bele áll a kartonba, és átlövi az alumíniumdobozt 3. 4-5 cm 4-6g átlövi a karton, alumíniumdobozt, és bele áll a vékony lemezbe 4. 5.5 cm 7g ha igazi pusztításra vágyom akkor ezt használom, műanyagot tör, kartont tép, lemezt horpasz Igazán kár volt fáradnod.
Dehogy volt kár, én ezeket magamnak készítettem.
![]() Ezekre esetleg egy hosszú spirális bemetszést (nagy menetemelkedésű menet) lehetne készíteni, ami a huzagolást helyettesíti.
Most ezt coil v. railgunba készíted? Na most jól össze zavartál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |