Fórum témák
» Több friss téma |
Biztos hogy működik, de ha nem szimpi akkor cseréld erre a meghajtást:
Méregettem.
8-as lábon semmi. A 9-es és 10-es lábon sincs feszültség, de itt volt egy furcsaság. Ha a multimétert bármelyik lábra rátettem, akkor a led villódzni kezdett és a páka fűtött is. Nem kellett a multiméter mind2 felét rátenni, akkor is ez történt, ha a multiméterem egyik fele csak lógott a levegőben. Nagy segítség lenne, ha még ma kiderülne, hogy mi a hiba, mert reggel menni kell melózni, ahol nincs net. Ha valami megdöglött, akkor holnap meg tudnám venni.
furcsa...
vegyél fel msn-en vagy skype-on, és végignézzük vzoole@freemail.hu vzoole készítsd oda a műszert meg a panelt Idézet: „Ha a multimétert bármelyik lábra rátettem, akkor a led villódzni kezdett és a páka fűtött is. Nem kellett a multiméter mind2 felét rátenni, akkor is ez történt, ha a multiméterem egyik fele csak lógott a levegőben.” Ha csak egy darab vezetéket, vagy egy csavarhúzót érintek hozzá, akkor is ez történik. ![]()
Köszi!
Na ez tetszik! Bár én nem értek hozzá, csak belekontárkodom az elektronikába, de ez egyértelműbb megoldásnak tűnik. Azt hiszem én ilyenre átalakítom a panelod végét. Remélem működni fog! Egyébként nagyon tetszik az a panel amit csináltál. Kicsi és szépen el vannak rendezve az alkatrészek. ![]()
Nos. vzoole együtműködésével sikerült megoldani a problémát. Történt ugyanis, hogy mentünk végíg az egyes pontok mérésén (Ő mondta, mit, én meg mértem), mikoris eljutottunk odáig, hogy ki kellett volna mérni egy ellenállást. Én kimértem volna, csak nem volt mit ugyanis kifelejtettem azt az ellenállást.
![]() ![]() Ekkora bakit. ![]() Mentségemre váljon, hogy én a beültetési rajzból írtam ki az alkatrészek listáját, és ez az ellenállás elkerülte a figyelmem. Konklúzió: Ezen túl nem fogok überextramegaszuper nagyon hulla fáradtan nekiállni forrasztgatni, maximum kicsit hulla fáradtan. Szpidi és mindenki: A cucc teljesen korrektűl működik mindenféle módosítás nélkül. THX vzoole! ![]()
Akkor mostmár várhatjuk a képeket róla?
![]()
A nyákról nem sok értelme lenne.
![]() a dobozolás viszont kicsit különc, mert egy bontott garázskapu-mozgató dobozába tettem be. Gyakorlatilag félbe kellett vágnom, mert túl hosszú lett volna, ami meg felesleges. Az előlapot még nem csináltam meg. A DIN csati az jobb oldalára került, mert a forrasztó csatija úgyis 90 fokos, szóval így pont elölre áll és nincs is útban semminek. A forrasztó tartót meg a tetejére tudom rakni. Erről a cuccról csatoltam képeket.
Én azt mondom, hogy helyettesítheted vele!
Sziasztok!
Van egy 230V /20V 0,3A trafóm ez hány wattosnak felel meg és elég lenne egy 24V - 48W forrasztópákához?
Kérdés hogy a primer, vagy a szekunder 0,3 amper-os.
Ha a primer, akkor elég lesz. Ha a secunder akkor meg se próbáld. Ez most így nagyon csúnya lesz, de ha a trafó nagyobb mint az összeszorított öklöd, akkor valószínűleg megfelel.
Csatolom a képet róla!
És van egy 24V biztonsági trafóm is.
A KVGY-s trafó simán elbírja, én abból csinálnám meg nem a SIEMENS-ből, az csak 20V-os ha jól látom.
Köszi! Én is a KVGY-re gondoltam de elég súlyos gondoltam hátha elviszi ez a kisebb is, de akkor marad KVGY! Még annyit hogy a primer oldalba mekkora biztosítékot tegyek?
Az adattábla utal rá.0,8A, de szerintem, 1AT megteszi.
én megpróbálnám a kissebbel is, max kicsit melegszik a trafó
Semmiképp sem a Siemens!
Ott áll világosan, hogy a szekunder 20V (de nem ez a baj!), hanem csak 0,3A. Ez egy takarék-trafó (spartrafo, autotrafo), amit arra készítettek, hogy leválasztás nélkül a felírt feszültségekből csináljon 220-at (és természetesen fordítva) Így ránézésre semmire sem jó, össze van hegesztve.
Köszi hogy szóltál!
Megmondom őszintén erről fogalmam se volt.
Az én forrasztóálomásom ilyen lett.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_77266.html#77266
Hali.
Még új vagyok a fórumban, de a képek alapján nagyon tetszik a forrasztóállomásod! Van róla leírás vmelyik témában? Hiába keresem, már a szemem folyik ki néha. Ha megtennéd, hogy megmutatod hol van, vagy felteszed, ha nincs. Egy másik kérdés mi a különbség a solomon sl 10, sl10N és az ESD jelzésű pákák között? ![]() Mennyire különbözik ezektől a JLT-02 -es páka? Előre is köszi.
Szia, szerintem most pont abban a topikban vagy, Weller hőfokszabályzó.
![]() Még itt is körűlnézhetsz: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1148.html?pg=0&date_order=ASC
Szia.
Na akkor még egyszer, lassabban: Konkrétan a StefuPeti forrasztóállomásának a leírását nem találom, ezért kértem tőle, ha lehet homályosítson fel hol találom mög. Oszt pont. ![]() Azért köszi. Egyébként az sl 10N abban különbözik az sl 10-től, hogy már teljsíti az RoHS direktívát, minimális benne az ólom és a markolata nem sárga, hanem kék! ![]() Hali.
Szia
A höfokszabályzó rajzot innen az oldalról szereztem, csak én kiegészitettem egy 3 1/2 digites LCD kijelzövel ami a páka höfokát jelzi ki. A pákát az elektro-art tól rendeltem. A paneltervek protellel készültek, ha komolyan érdekel az én változatom akkor elküldöm a rajzokat neked.
Helló, elkészítettem a saját hőfokszab. panelomat 1 triakkal masterfoxx tervei alapján, JLT-02-es pákát használok, minden müxik, csak a zöld led nem, néha kis fénnyel ég (nagyon kicsi), de a legtöbbször egyáltalán nem, én arra gondoltam, hogy túl nagy az előtét ellenálás előtte+nekem 22V-ról megy a cucc. Nem tudjátok mi lehet a baja? Köszönöm a segítséget, Benkutya
![]()
Szia.
Természetesen érdekel! Ha nem nagy kérés szeretném, ha feltennéd ide. Előre is köszönöm! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |