Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   67 / 1152
(#) Tomi20 válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Szia

Mivel rengeteg információt osztottál meg, így a következő hibák lehetnek:
1. Nincs feltelepítve a driver
2. Nincs bekapcsolva a gépen a wifi
3. Nincs elérhető wifi hálózat a környéken
4. Titkosított a hálózat, nem látod

Kicsit bővebben írd le a jelenséget. Mióta nem megy? Mit telepítettél akkor. stb...
(#) guliver83 válasza Tomi20 hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Szia
Egy újratelepítés után lett ez vele,
a driver a fent van.
Beakartam állítani, hogy vezeték nélkül hálózatok
kéri a nevet jelszót.
De mire ilyet beírni, mert nekem az asztali PC-ben
nem kell ilyet beírni, csak egyszerűen tudok vele keresni
hálózatot, de itt meg semmi.

Akkor valószínűleg az lesz a gond, hogy a wifinek van saját programja, és azzal akar kapcsolódni. Állítsd be, hogy a hálózatot a windows kezelje. Akkor mennie kell a keresésnek is.

Már azt sem tudom, hogy mit állítsak át rajta

Leszedtem, a netről a WiFi programját és feltelepítettem és semmi először azt hittem, hogy a program nem jó,
de vezetékkel csatlakoztattam a nethez és úgy frissítettem le a programot rajta, de így sem lett jó.

Fejből nem tudom hol van pontosan, keress olyat a wifi beállításainál, hogy a vezeték nélküli hálózatot a windows konfigurálja. Ezt pipáld ki, és látnod kell a kapcsolatokat. Neten kerestem is gyorsan erről képet. Ez
(#) didyman válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Nem a wifi-kezelő a baja, hanem a FuSi hotkey eszköze nincs telepítve (launch manager), azt tedd fel.
(#) guliver83 válasza didyman hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Szia
Megtudnád mondani, hogy honnan tudom azt leszedni?
Tudnál valami linket küldeni?
Előre is köszönöm!
(#) didyman válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Persze, itt van egy: FuSi Li1705 eszközillesztő-csomag
Semmi mást ne tegyél fel belőle, csak a löncsmánágert. Ha mégis valamit fel kell raknod belőle, akkor:
-A softmodemet eszközkezelőből tiltsd le, ugyanis készenléti módban a gép fagyását okozza
-A Viaaudiodeck alkalmazás automatikus indulását tiltsd le, mert elszáll hibával induláskor.
(#) didyman válasza felho24 hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Akkor már irreverzibilis lesz a károsodás, oka lehet a túlmelegedés továbbra is, csak sajnos végleges..
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Ő, tehát akkor van egy kamera is, aminek van mikrofonja, és akkor sem az, sem az analóg miki nem szólal meg? Hangrögzítő hall valamit ezeken az eszközökön?
(#) _ampervadasz_ válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Két hangkártya a van a gépben az alaplapi és az USB.

Be van állítva, hogy elsődleges hangeszköz az alaplapi legyen, és felvételi eszköz is.

Be van kapcsolva a mikrofon erősítése, és ki van választva, és így nem működik!

Ezért a következőt tettem:

Elsődleges hangeszköz az alaplapi, és elsődleges felvételi eszköz az usb hangkártya. Ezzel így működik.

Alaplapi, az egyszer hol működik hol nem. Az utóbbi félévben jött ez elő ritkán, most meg már egyáltalán nem akar, menni.

Webkamerában nincsen beépített mikrofon.

+20dB-nél alapzaja van a mikrofon bemenet felől?
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Csak erősítésnél van némi alapzaj.

A mikrofon is jó, mert a laptopon kiválóan tudom használni, illetve az usb hangkártyára van csatlakoztatva.

KH a codec és a mikrofoncsati között, előlapi hang rá van dugva? Ha kisöntölöd a mikrofon elmenő-visszajövő pontját/megmozgatot rajta a jumper-t, akkor van változás?
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Nincsen előlapi csatlakozó használva, a jumperek jó pozícióban vannak.

Mára már hanyagolom a hangtémát, mert felhúzott.

Köszönöm eddig is a kitartó segítséget.
(#) radocziandras válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Mért nem használod csak a pci-ost?Az alaplapi hangkártyák nem valami szívósak, ahány géppel találkoztam, szinte mindben haldoklott, vagy már halott volt.
(#) laci1488 hozzászólása Jún 27, 2010 /

helló
nekem az lenne a gondom hogy most lett újrateleíptve a gépem és mikor elkezdek lejátszani egy zenét winampal akkor nemszól 2hangfalam (5.1) pedig jók a hangszórók meg jólis van bedugva mert mielőtt újra lett rakva a rendszer tökéletesen szóltak, valaki tudja esetleg hogy mit állítsak be egyépként 2 hangkártya van a gépembe mindkettőnél ugyanaz a baj. köszi előreis a segítséget
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Valami nem passzol a linkel. Ez egy acer géphez jó.

Egyébként ennél a típusnál az Fn és áz F2 billentyű kombinációval aktiválható a Wlan. Az óránál lent , windows beépített csatlakozási ablakában lehet is keresni.

A launch managerrre egy olyan típusnál volt szükségem aminek külön voltak ilyen fényes , krómozott gombjai. Azok a gombok addig nem működtek amíg ez nem volt fent. De az is megoldás lehet , igaz csak átmeneti , hogy a bios-ban átállítani a wlant aktívra. És akkor minden indulásnál aktív a Wlan. Egyébként nekem is van ilyen li1703 sempron procis. Mi nagyon szeretjük ,strapás kis dög , habár elsőre olyan sérülékenynek tűnhet.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

'Ssszus. Kösz, hogy szólsz . Nem tudom, hogy alakult át, launch manager bezzeg ebben is volt . Helyesen íme: Bővebben: Link
Az FN+F2 meg ezesetben önmagában nem elég a boldogsághoz, ugyanis ennek a billentyűkombinációnak a scan-code értékét értelmezni, érzékelni is kell, és ezt a lilik csak szoftveren keresztül teszik meg. BIOS-ban ennek kb. semmit nem lehet állítani. Ezeket a notikat annó 80k körül szórták ki a mediamarkt és ilyesmi helyeken, szándékosan takart szellőzőnyílással az északi híd+RAM felett (alatt), meg a híd bordáját egy gumigömbbel feszítve a hátlap által. Ezt is ki kell kapni belőle, mert remekül használja a híd BGA forraszait..

A Li1703 érdekes dolog, annak ugyanis La1703-nak kéne lennie, de valamiért van olyan modell is, a fene tudja . Viszont sz.r van a levesben, mert abban, amit most linkeltem, nincsen löncsmanagger (vagy lehet, hogy OSD lesz?). A 2727-nél vadásztam először ezt a progit, az közeli tesója a 1705-nek, és ott is valami harmadik FuSi-hoz kiadott eszköz volt használatos. No meglesem.
(#) abcdabcd válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Kis kötözködés: "PCI -s hangkártya mikrofonját állítottam be "... akkor ez most nincs is benne a gépben?

Viszont azt nem találtam elég egyértelműen az írományodban, hogy tényleg a felvételi hangerőknél van-e kiválasztva a mikrofon, mert láttam már olyan hangkártyát, ahol a lejátszási oldalnál is az erősítés beállításához a speciális gomb ott volt, de a felvételi hangerőt akkor is a felvételi szabályzón lehet állítani
Skype-on kívül próbáltad? Ahogy didyman is írta, a win beépített hangfelvevőjével jó megpróbálni ha már ott sem jó akkor nem jó a skypeban se valószínűleg...
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Jún 28, 2010 /

Hopsz , ezt meg én írtam el. Li=intel La=amd

La1703 van. Nem kell külön software az Fn+F2 vel már közvetlen indulás után is lehet aktiválni a Wlan-t. A bios állítás nekem annál a típusnál volt ami csak a launch managerrel akarta kezelni a különálló funkció gombokat.
(#) guliver83 hozzászólása Jún 29, 2010 /

Sziasztok
A Wifi beállításával vagyok gondban valahogy ezt a beállítást nem lelem benne Bővebben: Link
tudja valaki, hogy miért, Win7 van a gépen
Sehogy sem, nem tudok Wifi hálózatot keresni
(#) ptesza válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Alap hiba szokott lenni (noteszgépeknél) , hogy nem aktív az antenna, vagy nincs driver telepítve a wlan adapterhez.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Szerintem még mindig a Li1705-tel bajlódik. Nekem meg most nincs időm az eszközt kajtatni, Vista alá még kellett, W7 talán le is tudja kezelni az fnf2-t ezen a gépen..
De ez az ELTE wifi mekkora egy rakás...
(#) CsemanAttila hozzászólása Júl 1, 2010 /

Üdv, Valaki elmondaná, hogy az atx csatlakozónak (2sárga 2 fekete) pontosan mi a szerepe? Előre is
(#) kadarist válasza CsemanAttila hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

Sárga: +12V. Fekete: test (GND), a processzornak ad extra tápfeszültséget.
(#) tamas2100 hozzászólása Júl 4, 2010 /

Sziasztok
Van egy kis probléma a gépemmel
Bekapcsolom a gépet és nincs kép de hang van.
(#) didyman válasza tamas2100 hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Csipogás van bekapcsoláskor, egynél több? VGA kimozdult/tönkrement, VGA kábel vacak, monitor tönkrement/KH-s.
(#) belfi2 hozzászólása Júl 4, 2010 /

Sziasztok! MS 7177CT alaplapú PC hibanaplójában ezt a bejegyzést találtam
"AMLI: Az ACPI BIOS nem engedélyezett IO-portcímről (0x70) próbál olvasni, amely a(z) 0x70 - 0x71 védett címtartományba esik. Ez a rendszer instabil működéséhez vezethet. Technikai segítségnyújtásért forduljon a rendszer szállítójához." és ez minden bekapcsoláskor növekszik kettővel.
Tudja valaki, pontosan hogy mi lehet ez, és hogyan lehet elhárítani?
Üdv belfi2
Következő: »»   67 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem