Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   77 / 177
(#) Gyuresz válasza aderka hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Hálás köszönet Ha valami nem megy , majd zavarhatlak hülye kérdésekkel ???
(#) trfrici hozzászólása Jún 23, 2010 /

T.Fórumozok!
A Ds1821 digitális hőmérő szenzorral / hőmérő üzemmódban/szeretnék vezérlési és kijelzési feladatokat elvégeztetni pl,a PIC16F877 kontrollerrel segítségével.
Pontosabban azt szeretném, ha néhány parsicban megrajzolt példán keresztül láthatnám és megismerhetném a csatlakoztatás illetve vezérlés lehetőségeit.

Segítségeteket előre is köszönöm!

ui:Csatoltan küldök egy kapcsolási rajzot.

ds1821.gif

(#) Panhard válasza trfrici hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Jelenleg én is ezzel küzdök, DS1821-et akarok lcd-n kiíratni. LM75 már megy, (dcsabi jóvoltából) de az is csak 0,5-ös felbontással. Motorra akarok hőmérőt építeni.
(#) aderka válasza Gyuresz hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Ez a topic és ez a társaság azért van, hogy kérdéseket tegyünk fel a Prasic szoftver használatával kapcsolatban..

Dávid
(#) dcsabi válasza trfrici hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

ha visszaolvasol pár oldalt, már többen szeretnének hasonlót...(válaszoltam is, nem ismétlem, nem egy mondat)
Ha lesz ídőm a következő néhány hétben, írok egy ASM rutint ami kiolvassa, és INC modullal be lehet illeszteni a Parsic-ba, onnét tetszőlegesen lehet használni könnyedén bármire a kiolvasott értékeket...
(#) trfrici válasza dcsabi hozzászólására (») Jún 23, 2010 /

Köszönöm!
Elnézést ha off-oltam, de úgy gondoltam ez a téma kapcsolódhat a parsichoz is.
(#) Gyuresz hozzászólása Jún 24, 2010 /

Amatőr vagyok a microkontrollerek terén, csak analóg automatizálást tanultam, ezért szeretném a prasic ot megtanulni használni.
Segítségét kérném valakinek akit privibenn is zavarhatok, ha netalán nem, stimmel valami.
(#) Panhard hozzászólása Jún 24, 2010 /

Sziasztok!
Módosítottam kicsit az LM75-ös hőmérő progiját DS1621-re. Próbáltam minden számomra felesleges dolgot kiszedni belőle. Ez tudja a tizedes felbontást is. Mellékletben található.
Valakinek nincs DS1821-es hőmérő példaprogramja? Sehogy sem akar összejönni.

DS1621.rar

(#) aderka válasza Gyuresz hozzászólására (») Jún 24, 2010 /

Gyuresz, értsd meg, hogy nem kell privátozni.. Ez a topic azért van. Valamit nem tudsz kérdezz!! Mindenki itt kezdte. Ugyan annyira idegen volt nekem is anno a program mint neked.Ebbe
a cikkbe azért olvass bele, mielött elkezdessz PIC-ezni.
(#) dcsabi válasza Panhard hozzászólására (») Jún 24, 2010 /

Ezt az ASM progit akarom felhasználni alapul a Parsic-ba illeszthető ASM rutinokhoz (INC kiterjesztésben)
Ha valakinek van kedve, ...kezdhet eljátszani vele...
Az LCD-re vonatkozó minden dolgokat ki kell gyomlálni belőle,
a változókat adatforrásként kell megadni a Parsicban
és azt a nevet adni, ami a jelzett file-ban van, figyelni kell a szubrutin a főprogram vagy az init részek helyére...stb
A kommunikációs lábat olyan módon kell definiálni mint az I2c-nél...
Lcd-t a parsic kezelje, több változót is irassunk ki, ha eljutunk addig. hogy lefordul az már fél siker...
Utána, ha valamelyik változó megjelenik, sínen vagyunk...

Ds_th_20.txt

(#) Gyuresz válasza aderka hozzászólására (») Jún 28, 2010 /

köszi szépen a segítséget rajta vagyok a leckén 1000 rel, jól jött a linked .
(#) aderka válasza Gyuresz hozzászólására (») Jún 28, 2010 /

Nincs mit! Szívesen bármikor!

Dávid
(#) Peti.Janka hozzászólása Jún 29, 2010 /

Sziasztok! Próbálkozom egy kétszárnyú kapu vezérléssel, A terv az, hogy külön is lehessen nyitni majd az egyik oldalt ezért oldottam meg úgy a progit, hogy ha már együtt működnek akkor azt a részt könnyen meg lehessen csinálni. Valamiért nem akar működni rendesen, pedig szimuláció közben jó minden. A kapcsolás úgy néz ki, hogy van oldalanként 1 relé ami a polaritásváltást csinálja, meg egy ami a 24 voltot kapcsolja, tehát ha csak a sima relé húz akkor megy egyik irányba, ha mindkettő akkor meg a másikba. Mi lehet a baj a porogimmal? Előre is köszi a válaszokat

3kapu.PIC

(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Alapvetően két hibát találtam benne : 1 : a két tabulátornak azonos volt a neve és egy táblázat volt hozzá , 2: a bistabiloknál a set bemeneten nem volt oneshot ,így amikor a végálláskapcsoló nyitva maradt vagy újra nyitott , a bistabil újra aktiv lett . ettől lehetett a "paranormális viselkedés"

3kapu.PIC

(#) Peti.Janka válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Köszi a gyors választ! A tab akkor sem lehet 1 a 2höz ha ugyan úgy kell működnie? A vezérlés annyival lesz másabb, hogy 1 gombos lesz, 1 nyomás mindkettőt nyitja, hosszabb nyomva tartás csak az egyiket,de ezt tudom, hogy kell. Holnap ki is próbálom
Köszi!!!

Egy tabot csak egy helyen használhatsz, a fordításnál nem dobott hibajelzést az mpasm ?
(#) Peti.Janka válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Nem! Simán lefordult, nem gondoltam erre, mert a szimulációba is jó volt, meg a működési hiba sem arra utalt, mert váltott forgásirányt is, csak a végállásokra bolondult meg. Az viszont tényleg az lehet amit te mondtál.

Próbáld ki és meglátjuk hogy igazam volt e.
(#) dcsabi válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

A TAB és CALL (szubrutin hívás) több feltétel is kiválthatja ugyanazt a programrészletet, tehát a TAB-ot egy néven többször használhatod, csak sok értelme nincs inkább a Call elé kel tenni MX modult, ha ilyen feladat adódna...
A BIT "leragadás" az gyakori hiba és erre nem árt figyelni, tehát az One shot-ot ne sajnáljuk. Ez a Parsic egyik erőssége.
(#) kaqkk válasza dcsabi hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Ezt nem tudtam elnézést ha butaságot írtam az előbb
Már többször volt szükségem arra hogy egy egyszerűbb részletet többször használjak egy programban akkor nem rajzogatok hanem bemásolom többször és amit a progi nem nevez át azt én átnevezem .
(#) Gsmzolika hozzászólása Jún 30, 2010 /

Sziasztok!

Végigolvastam a topicot és szeretnék kérni tőletek példát, I2c vezérlésre. Dcsabi egyik hozzászólásában találtam egy I2c-s példaprogramot, de nem tudtam, kihámozni, a címzést és az adatküldés folyamatát. Köszönöm
(#) dcsabi válasza Gsmzolika hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Ha a topic első felében jobban körülnézel, többször is fel van téve az I2C kezelése... tényleges müködő projektek.
Az egy valós idejü óra chip olvasása és nyilván írása, pl: a pontos idő beállításhoz. A RUG kezdetű file az a PCF8583 ramjába is ír, percenként, ( a PIC EEprom kimélése érdekében) -ebben pontosan látod a címzést is...
Illetve láthatod az adott változók, hogyan vannak összekapcsolva a Parsic és az adott ASM részletek közt (INC...) Tehát a szolga címzést, írás-olvasás címzést, illetve egy belső cím elérését is megtalálod.
Össze kell állítani egy konkrét áramkört és próbálgatni, a szimulációban ezt nem látod teljes értékűen...
(#) Peti.Janka válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Szia! Ma kipróbáltam a progit, jobb de nem az igazi. H nincs végálláson, és megnyomom a gombot megáll, és nem indul el újból. Ha lenne valami jó ötleted örülnék neki. Lesz időm én is rajzolgatok majd, Nem értem miért csinál ilyen problémákat, mért nem működik, kapcsolás jó progi is jónak tűnik
(#) kaqkk válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Egy kis tuning

4kapu.PIC

(#) proli007 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Hello!
Bocs, hogy bele beszélek, de nem értem, miért bonyolítjuk az életünket..
üdv! proli007

4kapu.PIC

(#) Szirty válasza sniperx hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

sniperx írta:
"Itt a legtöbb progit szöveges módban írjuk (AWL), de ez nem jelent C programozást. Inkább a Basic-re hajaz."

Szerinted ez
erre hajaz?
(#) hanter hozzászólása Júl 2, 2010 /

Sziasztok!

Tudom kicsit más téma de remélem azért tudtok nekem segíteni.

Műszaki számítástechnikai technikus és ipari elektronikai technikus szakmák verseny feladatlapjai érdekelnének. Honnan tudom őket letölteni, vagy megszerezni?

Üdv hanter
(#) sniperx hozzászólása Júl 6, 2010 /

Ez a pwm dolog vajon miért nem fordul le?
Ugyanez a programrészlet simán működik, ha nem fix értéket használok bemenetnek, hanem egy számláló kimenetét.

xx.PIC

(#) sniperx válasza Szirty hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

???
Februári téma volt. Amúgy hogy kerültél ide a "fertőbe"? Az az írásom a Siemens plc programozására vonatkozott, ezt fenn is tartom. Annak a programozása logikailag az alap basic nyelvre hasonlít.
De mivel ez a plc topicba illene, így nem is értem, miért téma ez most itt?
(#) aderka válasza sniperx hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Üdv!

Hát így nemsok értelme van a PWM funkciónak. Hiszen ott az a lényeg, hogy állítsd az értéket ( impulzus szélességet ). Fix értékkel ez nem történik meg. Ha egy ADC0-teszel a bemenetére menni fog, de akkor egy potmétert is köss be az áramkörbe.

Dávid
Következő: »»   77 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem