Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Előerősítő
 
Témaindító: Bukall, idő: Feb 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 72
(#) zoli199 hozzászólása Szept 21, 2009 /
 
Sziasztok ! Tudtok nekem segíteni ?? keresek egy ICTAA425-ös elő erősítőt . Hol tudnám beszerezni ? Egy kb 30 éves Blaupunkt rádióba való. jah és valami végreősítő is elment benne, ha valaki tud nekem segíteni azt nagyon megköszönném .
(#) danodano hozzászólása Szept 29, 2009 /
 
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül egy tl072-es ic-vel felépített előerősítő (hangszínszabályzó) kapcsolása panelrajzzal és beültetéssel együtt? Sokat segítenétek. Előre is köszi.
(#) Kovidivi válasza danodano hozzászólására (») Szept 29, 2009 /
 
Akkor miért nem a hangszínszabályzó témában nézelődsz? Szerintem én raktam fel valamit. Keress rá. Üdv!
(#) danodano válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 30, 2009 /
 
Nehezen, de végül megtaláltam. Köszi!
(#) martin96 hozzászólása Nov 2, 2009 /
 
Sziasztok!
Tudtok egy olyan előerősítő kapcsolást ami már alapból erősít a basszuson 15db-t?Egy feltétel van az ,hogy egy tda7294-est teljesen kihajtson.De nem subwoofernek kell.
(#) zsozso72 hozzászólása Nov 2, 2009 /
 
Sziasztok!
Én is egy előerősítőt keresek de nem IC-set hanem inkább tranzisztorosat bc182-bc212 vel egy régi HE újságban már találkoztam vele csak sajna az már elég rég volt, ha valaki esetleg rálelne és közzé tenné nagyon megköszönném.
(#) zsozso72 hozzászólása Nov 8, 2009 /
 
Nos úgy látom ez a topik meghalt! Ami azért nagy kár mert hiába építünk egy fúl fantasztikus végfokot ha nem találunk hozzá egy normális valamire való előfokot.
(#) kadarist válasza zsozso72 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /
 
Szia!

Itt vannak előerősítők szép számmal. Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza zsozso72 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /
 
Nekem eddig egy erősítőmhöz sem kellett előerősítő. Nem tudom, miért gondolod, hogy alapkövetelmény. Ha kicsi az erősítése, egy kicsit állítod a visszacsatolást, és kész. Ha túl nagyra állítod az erősítést, akkor a határfrekvenciák elcsúsznak. Normális beállításnál kiküszöböltél még egy zajforrást.
(#) zsozso72 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 10, 2009 /
 
Sziasztok!
Elösször is megköszönném kadarist-nak a választ,tehát köszönöm szépen.Kovidivi nem vagyok nagyon tuliskolázva az elektronika terén de amikor én elkezdtem mint hobbi ként az erősítők és hangfalak készítését az volt a trend hogy a végfok elé raktunk egy szintemelő erősítőt mert volt amelyik deck kicsit gyengébb jelet adott volt amelyik erősebbet igy viszonylag jól ki lehetett hajtani egy végfokot. Elég sok ídő telt el hogy nem foglalkoztam a kedvenc hobbimmal és most szeretnék ismét alkotni valamit a magam szórakoztatására, és bennem úgy élnek a kicsit megkopott emlékek hogy előerősítőt építettem az erősítőkbe ami lehet hogy a mai technika fejlődésben kissé nevetséges de én szertném és ehez kértem segítséget tőletek.
Üdv.Zsolt
(#) Kovidivi válasza zsozso72 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /
 
Értem!
A témában található jópár kapcsolás, kattints a téma tetején található fényképező ikonra, akkor kilistázza a képeket. Ami biztosan megbízható, az sima műveleti erősítős előerősítő, TL072-vel, vagy hasonlóval, szerintem ilyen kapcsolást is találsz majd. Ha nem, akkor google: -> preamplifier circuit, és ott is lesz pár találat. Esetleg RT. újságokban... (csak néhány ötlet)
Üdv!
(#) poros válasza zsozso72 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /
 
Én ugyan ebben a cipőben járok. Egy majdnem harminc évvel ezelőtt épített erősítőhöz szeretnék előerősítőt éppitteni, amit a napokban operáltam ki az első DISCÓ BOY rádiómból .Nekem a legszimpatikusabb itt talált kapcsolás . Az LM 1036, ehhez találtam leírást is valaki volt olyan rendes belinkelte a hifi elektronika 2003/2 számát ebben alkatrész jegyzéket és nyák rajzot is találtam . Minden alkatrész elérhető hozzá itt.http://www.hestore.hu/index.html Nézd meg lehet neked is tetszik. Az alkatrészeket már a héten megrendelem hozzá. Ha Te is ezt választod megoszthatjuk tapasztalatainkat.
(#) Alkotó válasza zsozso72 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /
 
Pl. Bővebben: Link itt találsz egy előerősítőt, saját nyák-tervemmel, tápegységestől. Ebben egy nagyon jó IC van, egészen kifinomult hangminőséggel. Véleményem szerint végfokba a lehető legideálisabb választások egyike (Az IC elég drága)
(#) zsozso72 válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 11, 2009 /
 
Nos úgylátszik hogy tévedtem mégsem halott a topik,mindenkinek nagyon köszönöm a jobbnál jobb ajánlatokat ötleteket de azt hiszem Alkotó-tól kapott link nagyon felkeltette az érdeklődésem.Egy véleményt szeretnék ezért kérni a végfok amihez keresem(kerestem) előfoket LM3886 a hangfalak hivi F5+T28 egy elég jól eltalált hangváltóval amivel sikerült az F5-ből 40-45Hz kihozni és a keresztezési frekvencia 1600Hz körüli.Tehát ehez keresem az ideális előfokot aminek semmi más dolga mint amire kitalálták,nincs hangszinszabélyzó és semmi más felesleges dolog,viszont az OPA... IC-ket nem igazán ismerem
viszont elég jókat irnak róluk ha valakinek bármi tapasztalata volna és szívesem megosztaná nagyon örülnék.
Üdv.Zsolt
(#) Alkotó válasza zsozso72 hozzászólására (») Nov 12, 2009 /
 
Az OPA, általánosságban a legjobbak közé tartozó műveleti erősítőket jelenti.
Ez amit ajánlottam (adatlapját is nézd meg), a stúdió berendezések egyik alap-építőeleme. Csak mint említettem az ára elég aránytalan. Mikor én vettem, akkor 790 és 2000Ft/db áron találtam különböző helyeken. ha ennyit áldozol rá, akkor nem hiszem, hogy találsz korrektebb megoldást. Csak erősít, csak hangerőszabályzó (méghozzá impedancia-illesztett), és csak balanc. De mi kéne még ezen kívül...
(#) Alkotó válasza zsozso72 hozzászólására (») Nov 12, 2009 /
 
Mivel lábkiosztásra azonos a duál kivitelű műveleti erősítőkkel, ugyanez TL072-vel is működik. Vélhetően kicsit eltérő paramétereket fog eredményezni, de még mindig messze nagyon jó lesz.
(#) beeerka hozzászólása Nov 13, 2009 /
 
üdv!
egy egyszerű két tranzisztoros riaa korrektorhoz keresek rajzot! köszi
(#) zsozso72 válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 13, 2009 /
 
Egy kissé elvesztem de volt miben az OPA ic adatlapját tanulmányoztam és valóban nagyszerű teremtés tehát eldöntetett hogy ezt fogom használni az előerősítőmben,viszont megkérnélek hogy járulj hozzá hogy a te terved alapján készíthessem el,talán ez kicsit régi dolog de inkább megkérem az engedélyed mert talán igy a normális hisz ez a te szellemi terméked amin gondolom elég sokat dolgoztál.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Jún 13, 2010 /
 
Üdvözlet mindenkinek! Egy olyan problémám lenne ,hogy passzív Di-box jelét szeretném erősíteni egy kis előfokkal amit a dibox dobozába építenék.
Ehhez kellene valami kapcsolás.A bemenet kb.0 decibel (0,775v) a kimenetnek kellene vagy 4V. mert az illesztőtrafó nagyon sokat csillapít.
A tápfeszültség egyszeres9V
Megköszönném ha valaki segítene konkrét rajzzal .
(#) oibacsi hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Sziasztok!
Szeretnék a végfokomhoz egy előerősítőt. Elég kezdő vagyok, csak néhány A-osztályos végfokot és műv. erősítős meghajtást építetettem. Ránéznétek a mellékelt csöves előfokra, hogy érdemes-e vele foglalkoznom?
Köszönöm előre is!
(#) demcar hozzászólása Jún 22, 2010 /
 
Üdv, mindenkinek!

Nekem volna egy olyan kérdésem lehet hogy hülyeség, mert nemnagyon értek a dologhoz.
Nekem kellene egy olyan kapcsolás ami sztereó jelből csinál mono jelet, egy szubláda erősitőnek. Ha egyáltalán van ilyen?
Vagy csak az egyik sztereó jelből kössem?

A segitséget előre is köszönöm!

Üdv.: demcar
(#) kadarist válasza demcar hozzászólására (») Jún 22, 2010 /
 
Szia!
Itt egy rajz a monósításhoz. Az ellenállások 1-2 kiloohmosak.
A földek természeten nincsenek megszakítva.
(#) demcar válasza kadarist hozzászólására (») Jún 22, 2010 /
 
Kösz a gyors segitséget!

És ezek az ellenállások kb milyen erősségűek legyenek? És itt torzitás vagy halkulást nem fogok észleni?
A segitséged előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza demcar hozzászólására (») Jún 22, 2010 /
 
Mi az, hogy erősségűek? Leírtam, hogy nagyjából milyen értékű legyen. A pontos ellenállásérték nem fontos, az a lényeg, hogy azonos ellenállásúak legyenek. Egy kicsit csillapít a két ellenállás, de nem számottevő.
(#) demcar válasza kadarist hozzászólására (») Jún 22, 2010 /
 
Az erősség az ahogy pl.: 0,6W, 1W, 2W, stb.

És köszi a segitséget!
(#) kadarist válasza demcar hozzászólására (») Jún 22, 2010 /
 
Az a teljesítmény (Watt). Gyakorlatilag mindegy, mekkora a teljesítmény. Itt nem igen folynak számottevő áramok.
Szívesen !
(#) demcar válasza kadarist hozzászólására (») Jún 22, 2010 /
 
Értem!

És mégegyszer kösz!
Ki fogom próbálni! :kalap:
(#) zsozso72 válasza demcar hozzászólására (») Jún 23, 2010 /
 
Szia!
Mielött valami nagy ....... csinálnál nézz szét a HE oldalon és ha jól és elég kitartóan keresel megtalálod azt a jó kis kapcsolást amit keresel.Nem bonyolult és azt hiszem annál a két nevetséges ellenállásnál jobb és nem fog kárt tenni semmiben ha jól építed meg.
(#) asda10 hozzászólása Jún 29, 2010 /
 
Az előerősítőmbe tönkre ment a műveleti erősítő.
Milyet ajánlanátok bele TL082 volt benne de lehetne bele rakni TL072 öt NE5532 öt és MC1458 meg még aminek ilyen a láb kiosztása ti milyet ajánlanátok?
(#) vikipapa hozzászólása Jún 30, 2010 /
 
Helló mindenkinek. Skori oldalán találtam egy nagyon jó kis hangszínszabályozót. Egy olyan kérdésem lenne digitális potméterekkel helyettesíthetném-e a potmétereket? (Ha jól tudom vannak stereo digit. potik is)
Következő: »»   12 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem