Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   47 / 214
(#) vasnavigator válasza Vasi82 hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Javaslom, hogy nézd meg a végfok 4-es, és 22-es kivezetéseire csatlakozó dolgokat (st-by, mute).
Lehet, hogy azok szivatnak. Valami zavar miatt st-by-ba megy, vagy lenémít. Esetleg...
(#) Vasi82 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

A fejegységet nem hiányolja, mert ha benne van, akkor is ezt műveli.
(#) Vasi82 válasza vasnavigator hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

A mute ágat néztem már, és azt kizártam, mert leválasztottam a mute részt, és akkor is így viselkedett, csak kikapcsoláskor koppant a hangszóró.
A st-by ágat még megnézem.
Holnap után lesz időm foglalkozni vele.
Köszönöm a tippet!
(#) Dani0211 hozzászólása Jún 30, 2010 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Elvesztettem a Rádió fejegységhez való távirányítót, lehet valamivel helyettesíteni?Bővebben: Link Ilyen típusú a fejegység. Valaki valami ötlet?
(#) sirály12 hozzászólása Jún 30, 2010 /

MNC innocd rajza van valakinek?

Nagyon megköszönném.
(#) sirály12 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Igazad van. Megtettem.
(#) Vasi82 válasza vasnavigator hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

Átnéztem a rádiót, az RCA kimeneten rendesen megvan a hang, míg a végfok nem szól.
A st-by ág is szerintem működik, mert stabil 5V-ot kap akkor is amikor nem szól, meg akkor is amikor szól.
Ezen az ágon nincs nagy terhelés. Igaz?
Mert van rajta egy kondi, de egy kicsit növeltem a kapacitást az ágon, párhuzamosítottam vele egy 10mf-ost, hogy úgy mit mutat, de ugyanaz.
(#) vasnavigator válasza Vasi82 hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Az 5 V az jónak tűnik adatlap szerint. Valószínűleg nem használja, azért van fix 5V-on.

Áramfelvétel ezeken a pontokon uA nagyságrendű, tehát nem nagy terhelés van rajta.

Jó lenne 1 pontos rádió típus, ha közzétennéd, hátha valamelyikünk tudna rajzot szerezni hozzá.

Más ötletem nincs sajna... Esetleg 1 végfok csere.

HQ-nál: 1 571,00 Ft/db

Máshol is ilyesfajta árban van.

Ha ez nem olyan vészes számodra, akkor lehet, hogy 1 próbát megér...

TDA7386.jpg

(#) titi válasza Vasi82 hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Ha az RCA-n megvan a jel, akkor végfok, vagy esetleg még a némításért felelős néhány tranyó lehet. De ehhez tényleg jó lenne egy kapcsolási rajz. (Vagy esetleg 1-1 nagy felbontású kép a panel két oldaláról.)
(#) Vasi82 válasza vasnavigator hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Már néztem én is az új végfokot. Csak nem tudom lehet e baja. Mert végül is szól.
De legvégső esetben lehet megpróbálom a cserét, csak szeretnék biztosra menni, hogy utána jó lesz.
Az adatlap szerint, max 3.5V-ot kaphatna a st-by ágon.
Nem?
A pontos típus Pioneer DEH1430R.
(#) titi válasza Vasi82 hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Szerintem még ne vegyél IC-t...
(#) vasnavigator válasza Vasi82 hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Mennyivel jobb, hogy tudjuk a típust....
Totalcommanderrel összetudjátok illeszteni.

Szerintem minimum 3.5V amikor ki van kapcsolva a st-by, mert a küszöbfeszültség min. 3.5 V! A max, az gondolom a tápfesz. Lehet, hogy én értelmezem rosszul...

Amúgy meg rendben van, hogy szól, csak az a baj, hogy mókolni kell, hogy megszólaljon!

Majd, ha lesz időm, akkor Én is ránézek a rajzra, de most sajna csak ennyire futotta.

Q921, és Q361-et mérd ki, ha lehet...(némítás)

A st-by ág fixen fel van húzva, szerintem ezt a funkciót nem használja.
A némítás szivat!

Ha ez sem, akkor a vezérlő IC?
Valaki más? Vélemény?
(#) titi válasza vasnavigator hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Most nekem sincs időm belenézni, megyek melóba, de általában az autórádióknál a gyártók nem használják a végfok némítás funkcióját, hanem néhány tranyóval a bemenő jelet "húzzák le". Lehet, hogy az a rész szórakozik, azért is írtam, hogy még ne vegyen végfokot.
Köszi a rajzot!
(#) Vasi82 válasza vasnavigator hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Köszönöm a rajzot!
Megyek utána nézek a némításnak.
(#) punkkazy hozzászólása Júl 3, 2010 /

Üdv!
Padláson találtam egy jó régi autórádiót, szétszedtem, megnéztem a vezetékeket, bekötöttem, működik. Be is raknám az R4-embe, csak ugye nincs FM-hez antenna. Barkácsolni lehet ilyesmit? Nem igazán költenék erre.
(#) SzervízMacska válasza punkkazy hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Szia. Egy darab vezetékkel is működik, de a minőség - enyhén szólva - kétséges.
(#) punkkazy válasza SzervízMacska hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Értem. Hát akkor majd próbálkozok. Minőségről szó sincs szerintem, mert ha ég is a sztereó jelző lámpa, egy végfok van benne a két oldalnak. Esetleg van pár kihúzható, teleszkópos antennám rádiómagnókból. Az használható, vagy ne furkáljam ki a kocsit miatta?

Nem tudom, felétek milyenek a vételi viszonyok. Itt Pesten több erős adó is üzemel, melyekhez évekig elég volt nekem egy méter körüli drót egy antenna dugóba forrasztva. Sok múlik a tuner érzékenységén, szelektivitásán. Próba! Ha fúrni szeretnél, vagy nagyon tré így a vétel, fillérekért árulnak befúrható antennákat tetőbe és sárvédőre is. Kényelmesebb megoldás a szélvédőre belülről ragasztható erősítős antenna, de az általában valamivel drágább.

Köszi, majd megpróbálok mindet, amit csak lehet.

Bocsi, de lenne még egy láma kérdésem: a drótot elég csak az egyik végénél fogva az aljzat meleg pontjához csatlakoztatni?

Igen. A banándugó jó ötlet, ha létezik akkora átmérővel. Talán a 2 mm-es? :hide:
(#) punkkazy válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Az még talán van is itthon!
Köszi mindenkinek mindent!
(#) Vasi82 válasza vasnavigator hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Néztem a Q921-et és a Q361-et, de úgy mértem, azok jók.
A VCC regulator felől a mérőponton, 8,5V helyett, csak 8,25V van. Az nem lehet kevés neki? mert az megy a végfok 22-es lábára is, ami meg a mute.
(#) Riccsusz hozzászólása Júl 4, 2010 /

Hello,
Lenne egy Philips Car 400 típusú autórádióm. Az lenne a kérdésem, hogy kijelző nélkül, valahogy lehet-e használni. Esetleg valami kijelzőt illeszteni hozzá ?
(#) titi válasza Vasi82 hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Nézd meg a 22-es lábnál lévő ellenállásokat, kondit. Ez utóbbit, és a 4-es lábon lévőt esetleg kicserélheted.
Ha minden jónak tűnik, próbaképpen vedd ki a Q361-es tranyót, és nézd meg, mi a jelenség.
Az a kis fesz. eltérés nem lényeges, mérési pontatlanság is lehet. Mellesleg ha nem volna rendben, akkor nem is menne a rádió, mert erről a feszről megy pl. a tuner, stb.
(#) Vasi82 válasza titi hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Köszönöm a tippet, szerdán tudok vele foglalkozni, kipróbálom az ötleteid és jövök a fejleményekkel.
(#) vasnavigator válasza Riccsusz hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Szia,

Ez a rádió I2C vonalon keresztül kommunikál a hozzávaló kijelzővel.

Opelekben szokott lenni 8 vagy 10 digites beépített kijelző a középkonzolon.
Óra - Rádió v. dátum - Hömérséklet.
Nekem ilyen kijelző van a kocsiban, csak a rádió nem gyári, ezért ott a dátumot mutatja.

Itt van a bekötése

Vagy beszerzel 1 ilyen kijelzőt, vagy ha valaki tud segíteni egy kapcsirajzzal, akkor lehet, hogy építeni is lehet. (Ebben nem vagyok teljesen biztos)

Meg valahol olvastam, hogy valamelyik Wagon R-ben is ilyesmi van.

Üdv.
Vasnavigator
(#) elektromania92 hozzászólása Júl 6, 2010 /

Hoztak nekem javításra egy régebbi fajta, de digitális autórádiót.A gazdája átkábelezte. A lényeg az, hogy 2 piros volt, és összekeverte az egyik repro kimenetet a táp + bemenettel.
No most, van benne egy HA13128 tipusú erősitő IC, ez irdatlanul forósodik. Az egyik repro kimenet szól, a másik nem. Én szerintem meghalt az IC fele...Az áramfelvétel vagy 2A.

Nem lehetne helyettesíteni valami hasonlóval, mert eléggé drága?

Végülis a probléma megoldódott, vagyis hát nem, de a tulajdonos azt mondta, hogy neki már nem ér meg annyit az a rádió.
Van egy régi sharp tipusú még kazettás és tekerős.
Úgy gondoltam ez jó lesz nekem a műhelybe, csak 0,2A az áramfelvétele.Viszont van vele egy probléma. Először jól működik, lehet változtatni a csatornát. Ez Kb. 10-20 percig. Aztán hirtelen elmegy és hiába tekergetem, semmi.Nem tudom mivel lehet a probléma.
Következő: »»   47 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem