Fórum témák
» Több friss téma |
Biztos nem éri meg inkább venni egy brushless motort? Amennyiben nem szánsz rá annyit, én azt javaslom, hogy gépkocsik ablaktörlőmotorjai is igen nyomatékosak, és szerintem akár 10e ford./min.ig is pörgethetők. Hátrányuk hogy kefés motorok, tehát karbantartást igényelnek.
Értem, de nekem egy kicsit kicsi ez a motor és eléggé körülményes az újratekerése. Továbbá nem mindegyik csapágyazott és a fő gondom, hogy nincs kimenő tengelye meghajtáshoz. Persze valamit össze lehetne hozni, de van egy komplett tengellyel ellátott mágnesem és ebből szeretnék valamit összehozni. A mágnes 16-18mm átmérőjű és olyan 35-38mm hosszú. Már találtam hozzá csapágyat és a csapágytartó pajzsok is megvannak csak az állórész hiányzik.
Igazából megvan az állórész is félig meddig csak az 6 tekercses én pedig nem tudom hogy lehetne összehozni a vezérlést, hogy egyenletesen menjen egyenletes nyomatékkal és nagy maximális fordulatszáma legyen. Azt hallottam hogy a 3 fázisú motorok nagyon jók, de akkor ehhez a mágneshez 3 tekercs kellene ami elég egyenetlen nyomatékhoz vezetne. Egyébként a cd/dvd motorok 3 fázisúak?
Hát sajnos nem éri meg venni, mert 20-25 ezerbe kerülnek. Itthon csapágyazottan megcsinálom egy nap alatt 2000-ből maximum. Szénkefés motort nem akarok csinálni, sok velük a baj. (Egyszer egy áttekercselt magnómotort hajtottam meg az kb. 3-4V és 500mA körüli lehetett. Én 28V és 2,8A adtam neki kb 3mp-t bírt aztán elégtek az érintkezők.)
Ennyire nem drasztikusan lenne terhelve csak korlátozottak. Egyébként 20e fordulatot ki lehet hozni egy szénkefe nélküli motortból?
CD/DVD motorjait 3Fázisúra tekerik, de úgy emlékszem hogy 6 ágú az állórészük.
pontosan hogy néz ki az a 6 tekercs? 1 tekercs hány fokot fog közre? (360 ból, van-e átfedés (közös rész) 2 tekercs között)
Igazából még nincs pontosan ehhez megcsinálva, de 6 tekercs van nincs átfedés 60°-ként van egy tekercs, de így szerintem max 6 fázisú lehet, talán úgy ha a szembelévőlet összekötöm. Talán így lehet valami, de nem tudom pontosan így jó?
Sziasztok! A napokban sikerült hozzájutnom egy távirányítós versenyautóhoz !Kaptam hozzá 3 távot,abból egy működött de úgy,hogy az autón volt egy tekercs vasmaggal amit tekertem és elindult,de csak közelről működik! Azt észrevettem hogy az ic a távba (pt 8a977bp az autóba pt8a978bp)A kérdés az lenne hogy ennek a két ic-nek egy számozásúnak kell lennie azért nem jó?Köszi mindenkinek!
A két így egy pár. Kár volt a tekercshez nyúlni. Állítsd vissza ha még lehet. Az adóban lévő IC 11-12 lába közti ellenállást cseréld ki egy 1K-s potira, és azzal játsz.
Tehát ha jól értelmeztem akkor ide ahol a piros karika van köszi! Ha segít az autóról is csinálok!
Igen ki lehet hozni, amit az - Elektromos kerékpár vezérlő elketronika - és a - HDD motor... - topikba belinkeltem az 27000 fordulaton is megy. Mondjuk erre tervezték helikopter modell vezérlés! BLDC motorral.
na ezzel a potival nem tudtam operálni de az adóba ha a tranyóra forrasztok egy másik ilyet: http://www.fairchildsemi.com/ds/KS%2FKSP10.pdf akkor vajon jó lesz?De még ezzel is probléma van,hogy honnan lehet ezt beszerezni vagy van e olyan amivel pótolni tudnám mert a magyar kereskedelmi forgalomba nincs ilyen! Köszönöm a válaszokat!
Itt megkaptam a választ köszönöm http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_761_from.html
Szeretnék építeni egy rc autót.
Az alváz, a felsüggesztések és a kormánymű adott. alkatrésznek egy http://n1.vatera.hu/photos/6b/78/66a_1_big.jpg ilyen autót használnék, vagyis csak az ugymond "vezérlő egységét", az autó 27 Mhz-n működik és akksija 9,6 V, namost a motorja helyett egy akksis fúrómotort(12V) használnék, azon kívül hogy a fúrómotor akksiját(12V) használnám az autóé helyett mit kéne még alakítanom rajta, vagy elbirná e ugy ahogy van a 12V os akksit? mert próbáltam egy kisebb autó "vezérlő egységére" rákötni az fúrómotort és akksiját de azon kilőtt egy ellenállást! Ja és akkor a kormányzáshoz használt motort is 12V-osra kéne kicserélni? kapcsolási rajzokat fölöslegesen küldtök mert nem értek hozájuk, ha hüeség akkor bocs , ha elképzelhető akkor kösz mindenkinek aki tud segíteni.
Hát én annyira nem vagyok benne, de ha 12V-ról akarod használni át kell alakítani a vezérlést is 12V-ra, mert sztem nem fogja bírni. Vagy veszel egy 12V-os elektronikát vagy egyszerűbb ha 9.6V-ról használod, szerintem a motor úgy is menne persze nem 100%-san. Másik lehetőség veszel egy megfelelő motort vagy szerzel valahonnan. (A vezérlő átalakítása elég bonyolult dolog nem javaslom csak ha nagyon értesz hozzá.)
Hello!
Ha ebben sima modellezésnél használt rádió vevő van és szabvány a szervo akkor a szervó a vevőbe megy közvetlen azt hiszem a CH1-re. A vevőből kapja a tápot is. A vevőnek 5V-os táp kell. A szabályzód nem tudom kibírja e a 12V-ot. Én nem próbálnám ki. Keress rajta valami típust hátha van róla valami infó. Én most építek egy szabályzót az kibírná ezt a túlfeszt is. üdv.:borvendeg
Szeretnék késziteni egy RC autot.
De nemtudom mijen alkatrészekböl épitsem. Nem csak az elektronika érdekelne de aroll anyit hogy elég lenne 2 csatorna. A lényeg nem csak az elektronikában van hanem a mehanikában is meg persze az egyszerüség is mert kezdő vagyok.Azt szeretném hogy akárki megtudja épiteni.Semmi mikro vezérlö nem kell.Lehetöleg ic vel de a tranzisztor se gond. Elöre is köszönöm.Email
Ez mért nem fért be a többi modelles témába?
Mindegy ez a modik dolga. Én építettem több modellautót is. Kezdésnek kell egy differenciálmű. Ezt én modellboltban szoktam beszerezni használtan valami törött modellből, vagy használtcikkpiacon. Kormányzásnak valami servo motoros megoldást használnék. Komplett mechanikai rajzokat szerintem senki nem fog tudni adni ugyanis nem tudjuk hogy mi áll rendelkezésedre. Cél IC-t nem hiszem hogy találnál erre a célra. Vagy legalábbis egy meglehetősen bonyolult elektronika lenne az eredmény. Egyenlőr ennyit tudtam segíteni. Tegyél fel konkrét kérdéseket ugy segíteni is könnyebb.
Hali!
Én így csinálnám: Beszereznék egy megfelelő 2 csatis adót és vevőt. 1es csatorna sebesség 2es csatorna egy megfelelő erősségű szervo, kormányként. A motornak én keféset használnék egy szabályzóval és egy megfelelő áttétellel, lipo akkuval, illetve attól függ, benzinest vagy elektrósat akarsz. A mechanika részében nem igazán tudok segíteni, én repülőzök. Ha gondolod tudok ajánlani oldalakat, ahonnan kasznit, mocit, áttételt stb tudsz venni. Üdv Kris
Ezt a témát azért épitettem hogy ilyen épitésekben segitsünk egymáson.
Rendelkezésre áll egy modell autom aminek meghibásodott az elektronikája. A hibája az hogy egy beszerezhetetlen tranzisztor elégett. Azért köszönöm a segitő kézséget. Mindenkinek jó bütykőlést kivánok. Email
Hát én mindenek előtt a kínai beszerezhetetlen IC helyett megpróbálnék mást tenni. Ha datasheet megtalalája szerintem nem nehéz helyetesíteni, ha nem akkor meg kell állapítani a kapcsolásból, hogy NPN vagy PNP volt és én elkezdenék tokozásából kiindulva BC, 2N szériákból helyetesítőkkel próbálkozni. Nem biztos beválik, de én mindenképp megpróbálnám.
Áruld már el légyszi, hogy minek linkeled ugyanezt a topicot (kétszer is), hiszen itt vagyunk, látjuk, olvassuk, csodálkozunk.
Ha pedig van már autód, akkor mit akarsz építeni? Azt javítsd meg amid van, és erre itt van ez a topic, pont a problémadra van létrehozva: RC-modellautó elektronika
Több tranzisztort is kiprobáltam és az egész autoval felhagytam azért akarok épiteni egy jobbat.
Hello!
Egy gyári mechanikánál jobbat az életben nem tudsz építeni hacsak nem hajlandó vagy rákölteni de a topic címe alapján nem akarsz beletolni a projektbe kb 50ezret. Bocs hogy ilyen negatív vagyok de tapasztalatból beszélek, láthattad irtt a fórumon is a saját építésű kocsimat. Annak is gyári mechanika volt az alapja. ITT találsz képeket A másik hogy a szabályzókba ált N csatornás FET-ek vannak. Rem segítettem.ITT
Teljesen egyértelmű a megfogalmazás.
Mert ugye van RC autó, LC autó, van kvarcos, Clapp, Hartmann, de talán még Weatston hidas is.
Olcson szeretném meguszni.
Lényeg láttam régebben az ezermester ben egy 2 csatornás tranzisztoros vevöt azt szeretném leutánozni kapcsolást
Sziasztok.
Nem értek nagyon hozzá, ezért megkérdezem, hogy videolejátszóból lehet-e távirányítót készíteni RC autóhoz?
Nem akarlak elkeseríteni, de az RC autó (Radio Controlled) rádiótávirányítású autót jelent. (meglehet sokan nem tudják)
Nekem van egy táv autóm és elszállt a vevő benne. Nézelődtem már benne méregettem de nemsok,mindent találtam. Ez amúgy relés, persze a tranzsztor kapcsolja őket. A baj annyi, hogy nemveszi a jelet már valamiért egyre csökkent a távolság de most semmi, azazhogy ha a két antennát összeérintem akkor veszi úgyhogy de így nemsok értelme van (de olyan szinten, hogy fémesen érintkezve).
A válaszokat előreis köszönöm.
Énis feltuningoltam valami gagyi 20cm es távautót amúgy megy vagy 20km/h-val . Megyek vele aszfalton és ha max sebességen megy meg minden voltár nemegyszer, hogy felborult kanyarodásnál. És 6V az ellátása 4db 2A-s ceruzaakku.(jobbanmondva így feltöltve is olyan 5,4-5,6V körül van)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |