Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   70 / 1152
(#) Stadi válasza ptesza hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Amiket én találok a neten, azoknál a BIN fájl CRC32-je E3A7BE08 (pl. WinRAR írja ki).
belfi2: Ha Nálad is ez a BIN fájl van, és ez nem jó a lapodhoz, akkor nem sok esély van találni egy jót.
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

awd830.exe 030611.bin /f

így próbáljad
(#) belfi2 válasza ptesza hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Hali hátha ez segít
.Alaplap
CPU típusa Intel Celeron-S, 1200 MHz (12 x 100)
Alaplap neve Matsonic MS7177CT (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 3 DIMM, Audio)
Alaplapi lapkakészlet VIA VT82C694T Apollo Pro133T
Rendszer memória 384 MB (SDRAM)
BIOS típusa Award Modular (01/10/02)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM2)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)

Egyébként sikerült dvdről bebootolni de ott kapásbol azt irta hogy a fálj nem eggyezik
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Idézet:
„program elindul fehér mezőbe A:030611.bin”

Helyesen: a:\030611.bin

Szerintem a fordított perjel nélkül nem adsz meg helyes útvonalat , ezért nem is fogja megtalálni.

Csak a leírásból maradt ki.
Megnéztem WinRar-ban ott M7CT611.bin lesz aminek crc-je CE7A Bár sehol nem írták de nem kellene ez kicsomagolni?
(#) ptesza válasza Stadi hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Igen ezt találtam én is.

Talán még ez
BIOS tulajdonságai
BIOS típusa Award Modular
Award BIOS típusa Award Modular BIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet MS7177CT 01/10/2002
Rendszer BIOS dátuma 01/10/02
Video BIOS dátuma 01/14/03
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Ne próbálja, ha az az üzenet jött, hogy nem egyező a BIOS kép a lap típusával, akkor ezt nem szabad erőltetni..
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

A bin konténer maradjon. Ennek mérete egyezni fog a flashrom méretével. Újabb deszkáknál a bios kép is tömörített lehet, de ennél nem lesz az. Biztos, hogy megéri vesződni ezzel a problémával? Írtam, hogy ha az awdflash vacakol, akkor az uniflash lesz az eszközöd, de amíg kétséges az egyező típus, addig ne. Az awdflash neked meglévő verziója viszont akármi más miatt sem írhatja ezt a lapot.
A rom 2Mbit-es, tehát a romfájl mérete 256kB lesz.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Igen valóban annyi(256kB)Lehet hogy feladom de még egy kicsit próbálkozom. Eddig nem firkált (már 80 bejegyzés van) csak mióta a videó kártya megmelegedett.Egyébként olvastam egy lengyel oldalon hogy elsőre ott sem sikerült de aztán mégis jó lett. Egyébként az f kulccsal csak valami menü jön fel de nincs jelentősége legalábbis nekem.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Egyenlőre feladom! De szeretném megkérni azokat akiknek van ilyen alaplapjuk és frissítettek,ha megvan még a frissítő állomány legyen szives elküldeni. E-mail címem valós ide lehet írni.
Azoknak aki most meg próbáltak segíteni köszönet.
A lap tip:MS7177 CT v1.0 bár az AIDA ezt nem írta.
(#) Stadi válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Az AWDFLASH azért nem engedi a BIOS frissítést, mert az új BIOS ID-je 694X-686B-6A6LJE1AC-00, ami pedig most a lapon van, azé 694T-686-6A6LJE1AC-00 (lásd bootoláskor a képernyő alján). Más a chipset, az egyik Apollo 133X, a másik Apollo 133T. Mondjuk elég nagy butaság volt egyazon alaplaptípust kétféle chipsettel szerelni, dehát ez van.

Viccből ki lehetne próbálni, mi van, ha mégis felteszed az új BIOS-t, de csak akkor, ha vissza tudod csinálni az eredeti állapotot úgy is, ha az a gép már nem indul el.
(#) Thowra hozzászólása Júl 6, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Ma én is összefutottam egy BIOS hibás lappal.
A hiba az volt, hogy amikor az oprendszer indulna akkor kb 10 percet kellett várni mire megmozdult. A megoldás: A BIOS chip a kis téglalap alakú volt. Kikapcsolt gépnél kivettem és egy erős cérnát tettem alá átlósan. Gép bekapcs, első felirat után egy laza mozdulattal biost kirántottam a járó alaplapból, a gép azonnal bootolt, nem kellett várni. Előástam a BIOS frissítő progit, új bios fájlt és fdd ről bootoltam a bioskirántó módon. Volt pár más lapból kitermelt bios chipem, menet közbe betettem egyet és ráengedtem a frissítő progit. Gond nélkül végigment, restart és minden ok. Ezzel a megoldással elkerültem az esetleges áramszünettel járó gondokat.
(#) belfi2 válasza Stadi hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Köszi! Vissza tudnám tenni mert van mentésem de inkább nem viccelődök vele majd ha lesz másik talán.egyenlőre marad így.
Hali belfi2!
Jut eszembe lehet hogy mégis megpróbálom egy másik flash-elő progival mert mintha valahol olvastam volna hogy egy régebbi verziót kell használni pont a számozás miatt.

Bocs didyman Te írtad de már annyit keresgéltem hogy nem tudom ki kivel van.Bemásoltam a floppyba az uniflasht de nem merem kipróbálni ....... még.
(#) belfi2 válasza Stadi hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Az enyém 133T de ezen az oldalon sikerült valakinek vagy csak mondta.
(#) ptesza válasza Thowra hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Anno NF7-es lapot javítottam én is hasonlóan. csak annyi különbség , hogy ragasztottam rá egy 20 cm-es ragasztószalagot és azzal fogtam, amikor fogpiszkálóval kivettem a foglalatból. Így nem repült el, bele a gépbe valahova , esetlegesen zárlatot csinálva.
(#) Zgabor válasza Zgabor hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Ok!!!
(#) didyman válasza Thowra hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Bizonyos ritkább esetben, amikor árnyék-RAM nincs használatban, nem fog működni, a kivételkor megáll, mint a szög és úgy is marad, amíg nem kerül vissza a flash.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Nem csináls emmi rosszat, ismerkedj vele . Elvileg jó eséllyel doszt ugyanaz lesz a BIOS, annyi, hogy a Tualatin támogatáshoz szükséges alapvető dolgok (CPUID stringek pl) nem kerülnek bele. Milyen CPU-d is van?
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Hali!
CPU típusa Intel Celeron-S, 1200 MHz (12 x 100)
Alaplap neve Matsonic MS7177CT (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 3 DIMM, Audio)
Alaplapi lapkakészlet VIA VT82C694T Apollo Pro133T
Rendszer memória 384 MB (SDRAM)
BIOS típusa Award Modular (01/10/02) Megpróbálom hátha.

Ne. Ez tuacerka lesz.

Egy gyors talpalót tudnál írni a progihoz mielőtt bekapcsolom?

Elindítottam a programot.Lementette a régi BIOS-t rendben.
Átneveztem a 030611.bin-t new.bin-nek
mikor bekérte a fájl helyét beírtam
1. new.bin válasz......file not found!
2. a:\new.bin válasz ile not found
3. a:\newbin.bin válasz file not found
4. newbin válasz file not found. és még egy pár variációt de akkor sem találja fáljt.

Mondom, tua a cerka, nem biztos, hogy jó ötlet rá a nem tua BIOS, vélhetően "unknown CPU" hibaüzenetet fog adni vele a gép. Az Uniflash, ha nem írsz be elérési utat, enter-re ad egy listát a lemezen található fájlokról, ahol ki tudod jelölni a megfelelő fájlt. Ha felismerte a flashrom-ot, akkor meg is fogja sütni.

Köszi ! Elmentem a leírást.Közben számolgattam ha mindennap 1 kB adatot tesz a hibanaplóba akkor is 3 év kell mire eléri az 1 mb-ot tehát hagyom így ahogy van Köszi a segítséget.Üdv !
(#) whalaky hozzászólása Júl 6, 2010 /

Sziasztok!

Hetek óta bajlódok a windows-al és nem és nem és nem.
A jelenség, hogy egy otthoni hálózatban az egyik gépen csak nyöszörög a net. 50Mgeás csomagom van - hehehe szép nagy szám, de 20-25-nél többet még sosem mértem.
A dolog érdekessége, hogy egy 2G celeron "jól" megy, egy 2.4-es northwood jól megy, de van egy 2,4-es core2-es, amivel a letöltés nem hajlandó 1 mega fölé menni, a feltöltés pedig nevetséges pár száz k-s.
A hiba a gépben lehet, de ötletem nincs hogy hol.
2 HDD van benne, az egyiken XP, a másikon Win7, mindkettővel ugyan ez a jelenség. Az XP-t már kínomban újratelepítettem, semmi változás. Tettem a gépbe az alaplapi ethernet helyett egy kártyát, az alaplapit kitiltva, minimális, majdnem semmi változás.
Driverek telepítve, minden más jól megy, de a net az nem.
Van valakinek valami alkotó ötlete hogy mit tegyek vele? Előbb utóbb egy megkapó ballisztikus röppályára állítom a szobaablakból....
(#) belfi2 válasza whalaky hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Szia! Csak tipp, mert nem tudom mire használod a gépet de ha torrentezni akkor nézd át a kliensed beállításait.

Megpróbálhatod azt is hogy csak ez az egy gépet teszed fel a netre akkor mit csinál mert lehet hogy a "kiszolgálóban" van a baj (router, másik gép hálókártyája)
(#) didyman válasza whalaky hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Másik hálókábel, illetve másik port volt már?
Következő: »»   70 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem