Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   80 / 211
(#) Hp41C válasza Auf hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Szia!

Szerintem a L / H byte fel van cserélve a konfigurációs regisztereknél...

Config1L = 0x24, Config1H = 0x0E
Config2L = 0x39, Config2H = 0x1E
Config3L = 0x00, Config3H = 0x01
Config4L = 0x81, Config4H = 0x00
Config5L = 0x0F, Config5H = 0x0C
Config6L = 0x0E, Config6H = 0xA0
Config7L = 0x0F, Config7H = 0x40
(#) Auf válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Így sem megy, ha ezt állítom be. A pic programozóm, az jó, mivel másik pic-et is programoztam vele. Most.
Nem értem már mi lehet a gond.
(#) patexati válasza Auf hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Szia! Nekem is hasonló probléma lépett fel a szilva féle klónnál (nem ment az usb felismerése) de kivettem a kontrollert újraprogramoztam és jó lett egyből Egy törött usb kábel okozta a bajokat..
(#) Auf válasza patexati hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Kicsit nehezebb lenne kivennem a kontrollert, hogy újraprogramozzam egy törött usb kábel miatt.
de most le ellenőriztem ismét az usb kábelem, és jó.
Kicsit már nyomasztó, hogy ugymond kész és nem akar jó lenni.
(#) potyo válasza Auf hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Nem kell kivenni, elég ha forrasztasz egy-egy szál drótot a programozólábakra.
(#) Auf válasza potyo hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Van programozó tüskesor, úgyhogy az újraprogramozás megy könnyedén, sikeres, viszont mégsem megy a kicsike.
(#) watt válasza Auf hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Csatoltam a PK2 konfigját.
Ezt nem beállítanod kell, ezt kell látnod, mikor megnyitod a hex-et.
Töltsd le a legutóbbi WPB verziót, amit a 16F-ekhez is írtam, - innen -.
Ha a visszaellenőrzés rendben, akkor elektronikai problámád van.
(#) Auf válasza watt hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Lecsekkoltam és azonos minden tartalom. Nem szeretek hibát keresni, inkább csinálok neki új nyákot. Majd átrakom az alkatrészeket, és mindet megmérem. A pic meg gondolom, hogy jó, mivel programozható. Remélem. Köszi
(#) Hp41C válasza Auf hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Szia!

Ott akadtunk el, hogy nem ment az oszcillátor, a 10. lábon magas szint volt, a 14. lábon nem jelent meg a 3.3V.
Érdemes lenne most, hogy a konfiguráció jó, még egyszer lemérni...

Szerinten az új panel nem oldja meg a problémát (csak újabbakat szül), inkább ezen a panalan kellene rajönni a hibára (ami lehet, hogy a panel tervében, kivitelezésében, beültetésében keresendő). Ha csak átrakod az alkatrészeket, megint elkövetheted...
(#) watt válasza Auf hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Egyetértek Hp41C-vel, újra át kéne nézned a panelt, mérni, keresni a hibát. Lehet, hogy valamelyik alkatrész nem jó, ha átteszed ugyanott leszel...
(#) Auf válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Ugyan az a helyzet. A 10-es magas szintű, a 14-es pedig alacsony. Kipróbáltam, hogy kicserélem a kondit a 14-es lábon, egy újra, de ugyanaz, úgy is.
És ez a konstrukció amit megépítettem.
(#) Hp41C válasza Auf hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Szia!

A kártyán több átkötésnek kell lennie a két oldal között, így például a 9. és a 10. lábra csatlakozó vezeték átmegy a másik oldalra... Ezekbe a furatokba apró átvezetéseket kell beültetni és mind a két oldalon megforrasztani. Valamint több alkatrész lábát is átvezetésnek használják, azokat is mind a két oldalon be kell forrasztani (L1, jumpertüskék...).
Ezen az oldalon levő képen narancssárga pontok, melyekben 0 olvasható, azok a pontok, ahová a két oldal közötti átkötéseket kell betenni, vagy az abba menő alkatrészt mindkét oldalon kell forrasztani. Szerencséd van, mindegyik olyan helyen van, ahol lehet javítani. Az átkötéseket ellenállásmérővel ellenőrizd le.
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Ez nekem is megfordult a fejemben, de nem mertem felhozni...
Kíváncsian várom, mi a helyzet ezzel az átkötés történettel!
(#) Hp41C hozzászólása Júl 5, 2010 / 4

Sziasztok!

A PicKit2 programja nem kompatibilis a DirectX 9.0c verziójával. A hid descriptorban van a hiba, az alábbi módosítást ajánlják a firmware 2.32 -höz:

usbdsc.c:
  1. rom struct{byte report[29];}hid_rpt01={
  2.      0x06, 0x00, 0xFF,       // Usage Page (Vendor Defined)
  3.      0x09, 0x01,             // Usage (Vendor Usage)
  4.      0xA1, 0x01,             // Collection (Application)
  5.      0x19, 0x01,             //      Usage Minimum (Vendor Usage = 1)
  6.  //    0x29, 0x08,             //      Usage Maximum (Vendor Usage = 8)
  7.      0x29, 0x40,             //      Usage Maximum (Vendor Usage = 64)
  8.      0x15, 0x00,             //      Logical Minimum (Vendor Usage = 0)
  9.      0x26, 0xFF, 0x00,       //      Logical Maximum (Vendor Usage = 255)
  10.      0x75, 0x08,             //      Report Size (Vendor Usage = 8)
  11.  // 0x95, 0x08,             //      Report Count (Vendor Usage = 8)
  12.      0x95, 0x40,             //      Report Count (Vendor Usage = 64)
  13.      0x81, 0x00,             // <---  Input (Data, Ary, Abs)
  14.      0x19, 0x01,             //      Usage Minimum (Vendor Usage = 1)
  15.  //    0x29, 0x08,             //      Usage Maximum (Vendor Usage = 8)
  16.      0x29, 0x40,             //      Usage Maximum (Vendor Usage = 64)
  17.      0x91, 0x00,             // <---  Output (Data, Ary, Ads)
  18.      0xC0};                  // End Collection
(#) mps hozzászólása Júl 6, 2010 /

Sziasztok!
Csináltam egy Watt féle klónt. Az a gondom, hogy valami zárlat van, odáig jutottam, hogy ha az mcp-t kiveszem, a zárlat eltűnik, a pc is felismeri. Hiába teszek bele újat, nem változik a dolog, végig csipogtatva minden jónak tűnik. Itt elakadtam, jól jönne némi segítség!
Előre is köszönöm!
(#) Hp41C válasza mps hozzászólására (») Júl 6, 2010 / 4

Szia!

Az MCP6001 háromféle lábkiosztással létezik a SOT23-5 tokban... A MCP6001T-I/OT típus kell az áramkörbe...

Adatlap a tokozásokkal
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Igen, és ráadásul a ChipCad-nél pont az RT-s a gyorsan mozgó...
(#) mps válasza watt hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

És én pont azt vetem Szerencsére csak a táp van fordítva, és még egy volt, szóval van most két darab "drót" a panelon, de majd kicserélem. Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek. Persze jött a következő gond, a fet3 nem nyit ki, pedig mindent "megkap". De sajnos már csak holnap folytatom. Köszi szépen még egyszer a segítséget!
(#) watt válasza mps hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Hp41C-é az érdem, én nem jöttem volna rá ilyen könnyen...
(#) mps válasza watt hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Lehet ezt valahogy itt "honorálni"? Pont, stb.
Viszont úgy alakult, hogy mégiscsak sikerül foglalkoznom ma vele, és elakadtam. A p-s fet gétjén szeretnék mérni, mert eddig csap ellenállás mérővel néztem, aszerint jók a "vezetékek". Hogy a pk2 programja egyből vdd hibát jelz, nem tudom megnézni, lehúzza e földre.Vagy kivehetem a 150 Ohm-os ellenállást, és lehúzhatom én? Egy ilyen pic-em van, nem akarom eltenni láb alól
(#) Auf válasza watt hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Átnéztem ismét az átkötéseket. Jók.

Nem vettem volna sértőnek, ha felhozod. A segítség soha sem rossz szándékkal jön.

Erre régóta odafigyelek, mivel volt hogy megszívtam vele. Az ellenállás lábát csak egy oldalt forrasztottam, a másikon nem. Nem érettem mért nem kapta meg a tápot. 2 napig kerestem mi lehet a baj. Hát igen, kapkodtam. Azóta, kétszer is átnézem.
(#) Hp41C válasza mps hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Szia!

Először is: Köszönöm a honoráriumot, de anélkül is próbálok segíteni... Azokon a kis tokokon alig látszik a jelölés...

P-Fet: Valóban a 150 ohm egy kicsit sok lenne a pic-nek. 5V ról 33 mA, a katalógus max 25 mA -t említ, és ott van még a led is... A megoldás inkább az, hogy a MCLR lábat húzd a földre (így a lábak bemenetek) és az idő alatt próbáld meg kinyitni a p-fet -et.
- Nem cserélted véletlenül össze az IRF7314 -et és az IRF7317 -et?
- A D7 valóban Schottky dióda, jól van beültetve?
- Az R7 - (R8 R31) 1% -os ellenállásból van felépítve?
- A programban a Vdd feszültséget állítsd 4-4.5 V-ra és a "Vdd on" pipával kapcsold be/ki.

Még egy gondolat (főleg nagy SMD tokokat tartalmazó panelekhez):
A lehető legtöbb dolgot ellenőrizzünk le az SMD tok(ok) beforrasztása előtt...

Ez a leírás ugya egy másik klónhoz készült, de a bemérési rész adaptálni lehet...
(#) watt válasza Auf hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

A kristály biztosan jó? Nem véletlenül más harmonikuson rezegne be? Érdemes lenne másikat beletenni, amiről tudod, hogy alapharmonikuson rezeg! A Vusb feszültség is csak akkor lesz meg, ha a kristály rezeg. Amíg ezek nincsenek rendben nem fog elindulni.
Nézd meg a kristály körüli kondikat is nincs e valamelyik zárlatban részben, valamint az értékük valójában pF-os és nem véletlenül nF-os! A panelt is nézd még egyszer át, mert ha ott bármilyen kis mértékben is ellenállást lehet mérni, az meghíúsítja a berezgést. Sajnos a mérést a PIC kivezetései akadályozhatják, jó lett volna előtte mérni, de azért próbáld meg...
(#) mps válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Köszi, hogy segítesz!
Nos, az osztó úgy tűnik jó, meg mértem őket. A feteket nem cseréltem föl, és szépen szabályoz is, ha a progiban állítom a feszültséget, legalább is a p fet 3as lábán. A vpp-t nem tudom bekapcsolni, mert az írja, hogy hibás a vpp.
Ha a reset lábat testre teszem, ugye be sem kellene indulni a procinak? Mert simán kommunikál a pcvel így is.
(#) watt válasza mps hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Nézd meg, hogy a Q3 és/vagy a Q4 nem zárlatos-e? A Q5-öt is megnézheted, de annak kicsi az esélye, hacsak eleve nem rossz a tranyó.
(#) mps válasza watt hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Sajnos nem.
(#) Hp41C válasza mps hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Szia!

Az L1 az a kivezetése, ami az IRF7314 felé esik, mind a két oldalon be van forrasztva? Az átvezetések a Vpp vonalon be van forrasztva? Az ICSP tüskesor Vdd (2) és Vpp (3) tüskéje mindkét oldalon be van forrasztva? Az IRF7317 7-8 lábainál az usb csatlakozó melletti átkötés jó?
(#) Hp41C válasza mps hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Szia!

Bocsánat, nem jutott eszembe, hogy a konfigurációban le van tiltva a MCLR reset - a konfigurációs regiszterben előbb át kellene írni, tesztelni, majd visszaállítani...
(#) mps válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Igen, be van forrasztva. Most azt csinálom, hogy elvágom a fóliát, és úgy lehúzom, de az előbb megpróbáltam resettben, lehet kinyírtam így a pic-et?

Opsz! Az icsp vppje nincs csak egy oldalon! Na, ügyi vagyok
(#) szilva válasza mps hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

A PIC elég masszív darab, nem olyan egyszerű kinyírni. Nekem a minap két szomszédos portláb között volt egy forrasztási hiba miatt rövidzár, zokszó nélkül viselte.

Ami eszembe jutott, az az, hogy a Vpp-t még a kimenetre kapcsolás előttről ellenőrzi, azaz a Q3-Q4-Q5 komplexum előtt. Ha a troubleshoot Vpp errort ír ki, akkor valami a tekercs környezete körül nem jó, nem alakul ki a 12V (pl. az elkó fordítva került beépítésre, és ez terheli le a Vpp pumpát; D8 zárlatos; FET2 szakadt). Nekem nemrég volt egy olyan esetem, amikor a troubleshoot jónak mérte a Vpp-t, a kimeneti ponton mégsem volt semmi. A kimenetet kapcsoló eszközöknél volt egy zárlat, ami megakadályozta a kimenetet kapcsoló FET nyitását. Ettől még a Vpp pumpán felépült tökéletesen a 12V.
Következő: »»   80 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem