Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Egyszerűen gyönyörűséges! Nagyon jól mutatnak a fém sarkok, a fa oldallapok, és a zöld sasszi így együtt. Újabb gyönyörű munka a Fémek Királyától :kalap:
Halihó!
Hétvégén lettem kész egy Mini R2-es vevő konverterével. Ez egy nagyobb munka része, egy RH megfigyelővevő lesz belőle egyszer. A nyák vasalásos, a doboz szabványos ónozott vas, a bemeneti splitter toroid trafó saját tekercselés. A két diódás mixert még a börzén vettem egy idősebb úrtól potom pénzért. A kütyü sima szignálgenerátorral meg egy 10m-es vezetékkel, mint antennával lett kipróbálva, tegnap egy bolgár amatőrt is hallottam vele. A vevő többi része - IQ-VFO, analóg jelprocesszor, bemeneti sávszűrő, előerőlködő - majd ezután lesz terítéken. A konverter rész azért lett külön megépítve, mert majd szeretnék vele kísérletezgetni úgy, hogy PC-re rákötöm, hogy az végezze a jelfeldolgozás további részét. (Ehhez kellenek a jumperek is.) Minden építő kritikát szívesen fogadok!
Jaj, tudom ezeket a dobozokat, nekem is van belőle kettő, egy nagy meg egy kicsi, de úgy tűnik, mintha a tiéd nagyobb volna az enyimnél.Szép lett! Grat!
Köszönöm szépen! Többféle méretű dobozt lehet kapni, ez a legnagyobb, ami a boltban kéznél volt, bár ez sem óriás. Nekem is van még pár kisebb, azokba épül majd a többi rész, legalábbis, amit árnyékolni kell.
Gratula, szép munka! Csak az a jujjjj zöld bántja szemem...
Nekem az külön tetszik. A fával és a feketével szerintem nagyon jól mutat. De hát ízlések és pofonok különbözőek...
Egyébként meg mindenkinek köszönöm a dicsérő szavakat.
Tetszik ez a kis dobozka, a műszer különösen. Az én tápom is majd hasonló stílusú lesz, ha végre sikerül rávenni magam, hogy a tetejét elkészítsem alulemezből.
Azért van benne elektronika Ha nagy leszek, nekem is lesz egy parancsnoki UAZom
De miért pont zöld?? Egy szálra húzott natúr lap is jobb lett volna. Vagy ha már mindenáron festeni kell akkor a fával azonos (barna) színű de sötétebb (mélyebb) színnel kellett volna. Komolyan mondom vérzik a szívem mert olyan gyönyörű, de így most olyan mintha az oviba készült "kakaóbiztos" vagy ikeás végfok lenne... Ha kell, legközelebb adok festéket!
Azért osztom a véleményt :hide: Mé pont ződ? (Csak nem akartam kötekedni, mert azért elég komoly gép, hibridek közt nem láttam még hasonló kvalitásút!)
Idézet: No majd erre válaszolok ! „De miért pont zöld??”
Hű az anyját Ehhez már aztán kell tapasztalat és miegymás. Nagyon eredetinek néz ki!
Szerintem billiárd asztalt mintáz, vagy rex.
Mindenkinek köszönöm a szép szavakat !
Idézet: „Csak az a jujjjj zöld bántja szemem” Hát igen van akinek ez a zöld irritálja a szemét , van akinek meg a fekete doboz , szóval ez csak egy szin a sok közül ! Idézet: „De miért pont zöld??” Erre a válasz a következő : már az elmut 30 egynehány évben épitettem számtalan erősítőt amit már lassacskán megsem lehet számolni . A 70-es 80 -as években dömping szerűen gyártottam az ugynevezett fekete dobozokat ! Ebből a korszakból még akkor kinőttem magamat majd jött egy jó pár év kihagyás és ujra elkezdtem erősítőket konstruálni . Nos itt már a fekete doboz szindróma kilőve , ezért a szines világ , az meg hogy éppen milyen szin az mindig a körülmény dönti el , mit mihez és minek ? Tévedés, nincs izlés ficamom csak mindig megprobálok az adott dolgokhoz idomulni , amit talán többé kevésbé el is szoktam találni . Azt meg nem tudom garantálni hogy minden művem minden embernek egyformán tetszen , ezért van akinek ez tetszik van akinek visszataszitó de ez így is van rendjén hisz minden ember izlése más és más . klemo86 : Idézet: „Csak nem akartam kötekedni” Erre szerintem nincs is szükség az előbb felsorolt indokok végett , az épitő jellegű kritikát azt szivesen veszem ! Lidi: Idézet: „Szerintem billiárd asztalt mintáz, vagy rex.” Hát ezt nem igazán találtad el , nálam egészen más a szisztematika . Ha megfigyeled az általam összerekott erősítőket akkor majd talán rájössz a dolog lényegére ? De ha nem akkor szólj és bővebben ezt is okfejtem . Itt megtudod tekinteni a dolgokat és erős vizulációval lehet pillanatok alatt a dolgok lényegére tapintani ! Bővebben: Link Egyébként nem olyan nagy durranás ez egyik sem , 17.-én a audiofil épitők találkozóján élőben is megtekinthető lessz mind .
A Canopus-zöld az tényleg jól mutat, a "Lada-piros" a többin szintén, a kék GU50PP egyenesen csodás Természetesen ez is nagyon jól néz ki - és akkor még visszafogtam magam Hiába áll tőlem nagyon távol a zöld, azért akkor is jó az összkép!
Ha ződ kocsival mennék érted a HE találkozóra akkor addig nem is szállnál be, amíg át nem festem?
Nekem is tetszik ez a zöld szín! :yes:
Tuti ólommentes cuccok vannak abban az erősítőben, azért ilyen színű. :crazya:
"A zöld jó szín" mondta egy Kabos filmben a rokony.
Mire Kabos, "de nem ez a zöld!" Nincs itt gond, van aki a rendhagyót kedveli. Van ám az erősítőgyártók közt is színkavalkád.
A 4 közül 3 tetszetős, a Dodd-nál viszont kicsit sok abból az egyszínű kékből. Nem a szín csúnya, hanem túl sok van belőle az erősítőn, nem kombinálta semmivel az alkotója sajnos.
Valószínűleg ebből a festékből van az alkotónak rengeteg, mert a háttérben látszik néhány alkotás, amiken szintén ez a kék szín található.
Köszönöm, nemsokára kiderül, amint kész a VFO-ja. Szignálgenerátorral nem tudtam rendesen leellenőrizni, mert amim van az kicsit régi már és ehhez a méréshez se nem elég tiszta, sem nem elég nagyszintű a jele, meg szerintem a kimenete sem 50 ohmos, ami viszont kéne a mixernek.... De a jelek egyébként biztatóak, megszólal mindkét csatorna, hallatszik aminek szerintem kéne.
Sziasztok! Elkészült az új propeller órám minek a nyákját én terveztem és készítettem Hp41C leírása alapján egy PIC16F886 kontroller vezérli a 26 darab leddiódát de a nyák alkalmas a 18F szériás kontroller fogadására mivel még több szolgáltatás lesz elérhető a jövőben..A programot is Hp41C írta bele miben elég sok extra szolgáltatás van.. Többek között öröknaptár,holdciklus kijelzése,analóg mutatók együtt is használhatók a digitális kijelzéssel mivel 12 darab analóg ledet tartalmaz az óra mi külön vezérelhető egy 2x3 és három 3x3 led csoportokra bontva! Az időt és a beállításokat egy RTC epromja tárolja,dátum,hőmérséklet,holdfázis kijelezhető felváltva és futtatott szövegként is. Méri a fényviszonyokat is és szabályozható,beállítható a fényerő nappali éjszakai üzem fényre vagy időre vált üzemmódot. Továbbá képek,szövegek megjelenítése is lehetséges és valószínű képes lesz fogadni a bázisról PWM-be "ágyazott" jelek vételére mivel az idő szinkronizálható lesz és a DCF időszinkronnak köszönhetően atomóra pontosságú! Ez a fázis még fejlesztés alatt áll.
Nagyon profi! Ezek az újítások mennyire publikusak? Mert ha az, akkor a következő órámat ilyenre csinálnám. Sok sikert a DCF-hez |
Bejelentkezés
Hirdetés |