Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Nekem azt tanácsolták, hogy bármilyet veszek, csak japánt.
Oké... Régi analógból találok is japánt, de digitálisból nagyon nehéz, hát mindegyik majdnek kínai, vagy tejvan.A techtronics ról hallottam jókat, a többi, hogy mind kínai utánzat.Valaki hallott már az AXIOMET márkáról?Itt egy Hát nem tudom...
Hol lehet még használt oszcilloszkópot vásárolni, az Urbánon kívül? Lehet Bp-n, de a legjobb lenne Miskolc, Debrecen környékén.A fickó akitől akartam venni, nem jelzett vissza.De nem is baj, mert szervizdoksit amugy sem találtam hozzá, és biztos van valami hibája, akármit mond. Vagy ha nincs, még lehet.
Szívesen várok valami ajánlatokat. Rokonoktól, barátoktól, ha tudtok valamit, szóljatok.Mondjuk egy olyan 80ezret adnák érte. Összehasonlításnak:Enyivolt kb. a 100Mhz-s analóg és az 50Mhz-s digitális Rigol. Ajánlatokat várok ide is, meg privátban is. Köszönöm mindenkinek az ajánlatokat is és üzleteket is.
Hello
Én vettem egy Rigol ds1052e szkópot. Nagyon elégedett vagyok vele. a neten van egy video is, ami bemutatja, hogy szoftver frissítéssel föl lehet húzni 100MHz-esre. Bővebben: Link Amúgy a vatera keresőjébe írd be, hogy Oszcilloszkóp, és máris találsz rengeteget.
Köszönöm a linket. Elég jó, bár van egy kis kétségem.
Te kipróbáltad? A vaterára én a Felvidékről is tudok regisztrálni?
Én nem próbáltam a tuningot, mert még garanciás a cucc, és nincs is a 100MHz-re szükségem.
Vaterára? szerintem biztos lehet regisztrálni. Amúgy meg majdnem mindig a vevő fizeti a szállítás, vagy posta költséget, tehát az eladónak tök mindegy, hol laksz. Úgy is előre utalsz.
Az én EMG-1567-esem érdekel, vagy újabbat szeretnél?
Hirdetéseknél láthatod itt a hobbielektronikán. Néhány éve még magamnak javítottam meg, és elégedetten használtam utána 3 évig, ameddig az EMG-1555-ösöm meg nem vettem. Jó két éve a szobámban áll, a 1555 mellé nem fér fel a munkaasztalra szegény, hát eladom...
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mit gondoltok erről az oszcilloszkópról: oszcilloszkóp . Most szeretném megvenni az első oszcilloszkópomat, már régóta gondolkozom, hogy kéne egyet venni, de csak most szántam rá magam és gyűjtögettem egy kicsit rá. Felvettem az illetővel a kapcsolatot, az egyedüli dolog ami visszatart, hogy nincs hozzá szervíz dokumentum. Szerintetek megéri, vagy inkább keresgéljek tovább? A válaszokat köszönöm!
Én is nemrég vettem szkópot. Előtte vagy jó fél évig nézegettem, hogy mit kéne venni. Sokszor meg akadt a szemem nem csak itt, hanem más fórumokon is, Meszi bácsi csodálatos műszerein. Az biztos, hogy tőle nagy biztonsággal vásárolhatsz.
Eleinte én is ilyeneket nézegettem. Milyet vegyek? Aztán lecsúsztam egy csomó jó vételről, amit bántam is egy darabig. Néztem régebbi tárolós szkópot, meg 5 csatornás 100MHz-es triót. Aztán gondolkoztam, hogy ha rá dobnék még egy kis pénzt, akkor menyivel több szolgáltatást kapnék, aztán mérlegeltem, hogy mennyi a határ, amit nem lépnék túl. Ezért vettem rigolt. Nem rossz cucc amúgy. Ennyi pénzért nincs min gondolkozni.
Köszönöm a válaszokat!
Még annyit mondjatok már meg nekem, hogy ha be kell kalibráltatnom egy szervízben, akkor azt megtudják csinálni a szervíz doksi nélkül is, vagy sem. Ez az egyedüli dolog ami visszatart abban, hogy megvegyem.
Szerintem kérdezd meg Meszit, hogy nem tud-é hitelesíttetni. Ha nem laksz tőlem messze, akkor össze vethetjük a két szkópot, hogy mennyire pontosak. Az enyémnek van a leírásában egy menü, amivel saját magát tudja hitelesíteni. Azt is írják, hogy utána a tökéletes hiteles mérés érdekében mindig lehetőleg ugyanolyan hőmérsékleten használjam. Nem hitelesítettem még, mert eddig úgy látom, hogy pontos, de mi bajom lehet?
Kösz, hogy felajánlottad a segítséged! Én nem messze lakom sátoraljaújhelytől nem messze lakom. Az az igazság, hogy ez lenne az első szkópom, és hát mostanság még nincs szügségem arra, hogy nagyon pontosan tudja mérni vele. 2 év múlva leszek még csak egyetemista, de már mostanság is nagy szügségem lenne egy ilyen segédeszközre.
Hát Sátoraljaújhely jó messze lenne tőlem.
Hali mindenki!
Nézegetem olcsó oszcikat a neten csak nem vagyok járatos az öreg modellekben. Ami nekem fontos, hogy 2sugaras és legalább 100Megás legyen (kapcsolóüzis tápokat kellene éleszteni vele). Most ez a 3 van a kínálatban: - EMG-1555 TR-4653 - EMG-1568/A TR-4655/A - TR-4660 Melyik lenne a jobbik választás??
Kapcsolóüzemű tápokhoz nem igazán szükséges a 100 MHz -es szkóp, persze nem árt. Amelyikeket felsoroltál bármelyik megteszi, csak a pénztárca szab határt. Mivel egyik sem mai darab, jól nézd meg, a rajzolat sokat elárul, mennyire éles a teljes képernyőn, és a triggerelés mennyire stabil.
Nekem az EMG szkópokról a kontakt hiba ami beugrik. Sok ember mesélt már ilyen gondokról.
Jogos a két pont, de úrrá lehet lenni a dolgokon.
Viszont egy hasonló tudású tektronic, min a duplája.
Nem tudom mennyit kérnek értük, ha nagyon olcsó akkor vedd meg valamelyiket de ha hosszabb távra tervezel akkor felejtős. Volt nekem is EMG-m meg más öreg csoda is rengeteget bajlódtam velük. Az EMG szinte folyamatosan kontakthibás és mindig máshol, ha éppen nem akkor pedig a nagyfesszel van gond amihez alkatrészt sem találsz. Többet küzdöttem a szkóppal mint amennyit mérni tudtam vele. Most egy 2x20 megás Kenwoodot használok ami még éppen elmegy kapcsolóüzemhez, és egy megváltás az EMG-hez képest.
20ezer körüli mind3 ára, tehát tényleg azt kellene eldönteni melyik a jobb
Kontakthibák a kapcsolókon és a potikon kívül máshol is jelentkezhetnek ezeknél a szkópoknál??
Sajna a tranzisztorok foglalatban vannak, ami jó is meg nem is
A 1555-ről talán kevesebb rosszat hallottam de a mérete és súlya miatt én a 1568-at választanám.
Egyébként ha a vaterán nézegeted őket kb. 2x ennyiért van ott sokkal jobb is (akkor bezzeg nem volt amikor én kerestem), az 2x60 megás az még jobb vétel és valószínűleg kevesebb gondod is lesz vele.
Szia!
Nekem van egy eladó 2*60 MHz-es EMG1567- esem, komplett gyári szervízkönyvvel! Évekig használtam a felújítása után problémamentesen, majdnem tökéletesen hibátlan. ( Ha azelőtt veszed észre a kis hibáját , hogy megmondom, kapsz engedményt... szerintem én fogom metgmondani, miért nem hibátlan...) Egyébként: 1555: 2*100 MHz, ( inkább csak 90MHz) fiókos, nagy, 29kg, sokat fogyaszt. Jó készülék lenne, de a bemeneti triódák drift-je zavaró, és legtöbbször akkor adják el, amikor ezek a kis "nuvistor" csövek döglődnek. Tektronix koppintás, kiváló triggerrel, többnyire kettős időalapú fiókkal. 1567: 2*60MHz,(talán 2*70MHz is) fiókokkal nem testreszabható. A 1555 korszerűsített, teljesen félvezetős, nyomtatott áramkörökre épített, kisebb, könnyebb (19kg) változata. Szintén kiváló alagútdiódás trigger, de a triódák helyett mindenhol Si-J FET-ekkel. A furatfémezett NYÁK-ok néha rosszak, sok a kontakthibás panel. Az enyém furatszegecselt, a javítása óta szinte nem volt vele gond. (5 éve vettem, megcsináltam, 3 évig használtam, 2 éve a szobámban pihen) 1568/2: 2*50MHz, (1568: 2*30MHz) teljesen magyar fejlesztés. Kisebb, könnyebb, korszerűbb, nagyobb képcsöves mint az előzőek. A néha kontakthibás nyomógombok kezelése szerintem nagyon nehézkes, de biztos megszokható. A trigger nem alagútdiódás, és rosszabb mint a 1555/1567 triggere. Mindent egybevetve: Mindhárom típust használtam, javítottam, ismerem és szeretem, mindegyik hibásan került hozzám, magamnak újítottam föl őket. A 1555 a legjobb, de csak többnapos átalakítás után, (nuvistor helyett FET), és csak ha nem kell cipelni. A 1568 csak másod-szkóp, azt viszem, ha máshol kell mérni, vagy ha kevés a két sugár, akkor egyszerre mér a 1555-el. A 1567-est jobban szeretem a 1568-asnál, de kevésbé az átalakított 1555-ösnél, viszont kiszállószkópnak nagy, és a munkaasztalon sem fér el a 1555 mellett, ezért eladóvá vált. Kipróbálható, megtekinthető Solymáron, (esetleg Budapesten). A többit privátban beszélhetjük meg.
Üdv!
Azonban szeretnék vásárolni egy digitális oszcillószkópot, viszont van egy kérdésem. Ha már az ember ilyen drága készüléket vásáról akkor megéri színes kijelzőset vásárolni vagy fekete fehér is jó? Kb. 15000 ft a különbség de én azt is nézem. Mik lennének az előnyei illetve hátrányai a két készüléknek? Megérné ekkora pénznél még ennyit rááldozni? Miért? Most a szubjektív nézőpontoktól tekintsünk el. Előre is köszönöm.
Nagyon szépen köszönöm a véleményeket, ajánlásokat!
Gergő ez a nuvisztor "mentesítés" érdekelne mélyebben is!
Megígértem a kapcsolás kidolgozójának, egy hajdani EMG-s mérnöknek, hogy nem adom tovább az átalakítás módját.
Te csinálnál ilyen átalakítást? (és milyen anyagi vonzatai vannak?)
Helló. Megoldottam a problémát az előlap+scanner megoldással. Szerintem egész jó lett. Itt egy link a régi előlappal, meg csatoltam egy képet a szkópról az új előlappal, meg az előlaptervet. Remélem másnak is hasznos lesz
Szerintem jó lett nagyon, mintha gyári lenne! Profi! Biztos nem 2 percedbe került azért...
Köszi Hát dolgoztam vele vagy 2és fél órát, de már a dicséret miatt is megérte Win7 alap paint-el csináltam, mert jobb híján csak ez van. A doboz többi részét meg "megfürdettem". Hát ami lejött róla... Most már mondhatom hogy van egy normális szkópom
|
Bejelentkezés
Hirdetés |