Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   476 / 1386
(#) gydanee válasza roland0327 hozzászólására (») Júl 17, 2010 /
 
Talán én nagyobb szerencsével jártam. Próbáld ki ezt.
(#) roland0327 válasza gydanee hozzászólására (») Júl 17, 2010 /
 
BMP-vel is ezt csinálja? Attila, milyen DPI-ben exportálod ki? Én Bullzip-et használok és abban beállítom az exportálást BMP-re és 600x600DPI-re és így se jó.
(#) szabi83 válasza roland0327 hozzászólására (») Júl 17, 2010 /
 
Bmp wordbe illesztés helyett, pl irfanview- panorámakép készítés, majd nyomtatás..

Bullzip helyet használj pdfcreator, ez is tud bmp-t.
(#) kaqkk válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 17, 2010 /
 
Miért nem nyomtattok egyenesen a tervező programból ?? Nekem az Eagle közvetlen nyomtattással csak egyszer csinált ilyet , de akkor a raszter a legfinomabbravolt állítva és jobban kinagyítva már a terven látható volt a csíkok hibája
(#) roland0327 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 17, 2010 /
 
Én azért nem nyomtatok csak ritkán közvetlen a programból mert az papír pazarlás. Kiexportálom és többet teszek egy lapra. Ha alkatrész felirat is kell vagy kétoldalas panel akkor meg muszáj, hogy egyszerre nyúljon a panel és a nyúlás minimális legyen.
(#) ha9pi.feri válasza roland0327 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Üdv!
Én elmentem makróként a terveket és utána tetszés szerint elhelyezem az A4-es lapon, amennyi ráfér. Utána újból összelakatolom és lehet nyomtatni.
(#) dinokal válasza roland0327 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Bocs az offért! Én a Vaterán vettem olcsón egy HP Laserjet 2200-as nyomtatót, nagyon meg vagyok elégedve vele. 1200 x 1200-as, kétoldalas nyomtatást tud. Akitől vettem nyomtatók karbantartásával, javításával foglalkozik, ha bármi gond lenne vele, ő segít. Ha valakit érdekel, megvan a telefonszáma.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
A t3bence árul itt uv ledeket a hirdetés rovatban, és azt mondja, hogy az ő fajta 5mm-es ledjeivel lehet levilágítani. Azt mondta, hogy 3 db-ot használt, 3-5 centiről.
Ez nekem egy kicsit meredek volt.
Viszont ha gyenge, és több led kell, attól még jó lehet. Asziszem 40Ft volt darabja.
Most akarom meg reformálni a levilágítómat, és gondoltam lecserélném a fénycsövemet ledre. Meg csinálnék egy lcd-s időzítő elektronikát is hozzá.
(#) tbence3 válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Mi a baj a fénycsővel? Szerintem szépen lehet azzal is dolgozni. Attila barátom is olyant használ a fóliához.
/nem az egész felületet világítottam le 3leddel. Remélem nem értetted férre. Mivel csak 25fokosak így ebből a fajtából több kellene. Azonban ha olyant használsz mint gulasoft akkor annál 120fok körül van a sugárzás ami nem mind1/
(#) raw hozzászólása Júl 19, 2010 /
 
Sziasztok!

Na, vettem egy másik Samsung ML-1640-es nyomtatót, de sajnos ugyan azokat a tüneteket produkálja, mint az előző: némelyik vertikális vonalat hullámosan nyomtatja (0.1mm - 0.05mm difi, azaz +-1pixel 600dpi-n) (talán a piezo tükör nem stabil, vagy szabályozó feszültség probléma lehet, ami miatt a tükör nem tud pozícióba állni). Szériahiba gyanús a dolog.
A tesztoldal betűin is észre lehet venni a hullámosságot sajnos, ezért a formátum problémát kizárnám. Csináltam teszt patternt, TQFP-144-et (0.5 pitch, 2x2cm) már bőven nem lehet vele nyomtatni (bár inkább a 600dpi miatt), 8mil-es vezetősávok kis korrigációval még - meg egy korsó sörrel - elmennek (0.211666667mm-re felhúzva, hogy kijöjjön a nativ 600dpi-s 5pixeles szélesség). Vasalásnál ugyan valamennyit korrigál a hő és a nyomás, de látszik, hogy nincsenek jól definiált vezetővonalak, ami marásnál ugye nem túl szerencsés. Ha lesz vékony nyák-om kipróbálom a laminálást is (huh, lehet ez az egész hozzászólás offtopic?! ... bocs!).

Én egyelőre csalódtam ebben a nyomtatóban, lehet tényleg jobb lett volna egy használt hp laserjet 2200, azzal kb 4mil-ig le lehet menni számításaim szerint.

Az meg, hogy 2010-ben egy alsó kategóriás nyomtató nem tud vertikálisan egyenes vonalat nyomtatni számomra hihetetlen... minőségbiztosítók elaludtak tesztelés közben, hello?!

Összegzés képpen: 10mil-t így is vígan elvisz, ha nem is top quality, de 8mil vagy alatta már cinkes a dolog ezzel a szériával, viszont a tonerpor töltési lehetőség miatt szinte ingyen nyomtat, de utángyártott tonerrel is 2ft/oldal a költség.
(#) (Felhasználó 4577) válasza raw hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Szia!

Szerintem még úgy is használható a NyÁK, hogy egy kicsit hullámosak a vonalak. Egyébként ha pl world-ből nyomtatsz vagy a tesztoldalát nyomtatod még azon is látszik a hullámosság (de ha nem tudja az ember nem biztos, hogy észreveszi).

Nekem eddig két HP nyomtatóm volt, mindkettő tintasugaras volt és mind a kettőt szidtam, mint a bokrot, mert csak a bajom volt velük, sokat szívtam miattuk, de a Samsung-al ezt leszámítva nincs semmi problémám.

Az utángyártott tonert nem biztos, hogy tudod majd vasalni, vagy jó minőségű lesz a NyÁK.
(#) gulasoft válasza tbence3 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Viszont az ára sem 40Ft. Mondjuk a cree ledek nem csak világítási fokban térnek el a sima ledektől, hanem erőben is. Nekem 2 3-as sorozatom van, mivel a maratóedényem a4-es, ezért teljes a 4-et nem tudtam még maratni, ahhoz kéne a két sor, de még soha nem volt szükség a másodikra.
A jó benne az, hogy egyszer kell megvenni, és nem kell hozzá semmi csak egy doboz (nekem kezdetekben hungarocel volt (van fent videó a youtube-on)) meg egy üveglap. 20cm-ről kasán levilágít és elég nagy felületet is olyan távolságról. A lamonálható fóliát 3 percig világítom nyomdai masszkal, olyan keményen beég, hogy gyakorlatilag nem lehet túlhívni. Múltkor sósavperoxiddal marattam, sok uv-t ott már nem kapott az 1-2 perc maratás alatt, de alig lehetett leoldani róla a fóliát, és tök lila lett. Persze azért a 20%-os naho-om megoldotta, de küzdött vele percekig.
(#) tbence3 válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Azt tudom, hogy nem 40Ft darabja.
Pár napja találtam egy nyomtatós/nyomdai céget. 120Ft-ért nyomtatják az A4-es fóliát. Igaz nem 100%-osan matt de a házi és a profi nyomtatás között van valamint árviszonylatban is elfogadható. Sajnos ezen a héten mentek szabadságra így nem tudok dolgozni.
De lehet, hogy keresek másikat is és megérdeklődöm illetne kipróbálom.
Én HGLI lámpát használok még. Erősen gondolkozom azon, hogy szerzek germicid csöveket vagy pedig 8W-os UV-t amit a műkörmösök is használnak(duplacsöves), abból több darabot. Nem tudom melyik lenne a legjobb. Szerinted?
(#) gulasoft válasza tbence3 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Nekem a germicid nem vitte a gyári lakosat, lehet a fóliásat viszi. A hgli biztos jó, de ott meg sok a hőfejlődés, a műkörmösök uv-ját nem ismerem, mégha soha nem csináltattam műkörmöt Esetleg ha tudod a paramétereit, akkor azt kéne összenézni a fólia igényeivel.
Próbálj olyat keresni aki megcsinálja a szita maszkot (azt hiszem így hívják azt ami nekünk kell hivatalosan) mert az teljesen átlátszatlan, és akkor világíthatod amivel akarod, túlvilágítani nem fogod. Minden nyomda ilyennel dolgozik, kérdés magánembernek hajlandóak csinálni csak maszkot. A kökin lévő azért jó mert az egy külön cég, és csak fóliát csinálnak, és a földszinten van a nyomda ami fizikailag egy másik cég, tehát nekik mindegy kinek csinálnak fóliát.
(#) tbence3 válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Én sem csináltattam, csak hallottam meg láttam, hogy UV van abban is. Ezért is néztem utána. Amint találtam az 9W/365nm-es. Mérete pedig: 16.5 x 3 x 1.6 cm
Ebből kellene szerintem minimum 4db/oldal (A4-hez).

Igen úgy hívják, szita maszk. Nah akkor majd következőleg úgy kérdezem. Remélem találok olyant aki nem túl drágán csinálja.
(#) tbence3 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Nem lenne rossz de majd utánajárok, hogy mennyi bele a cső. Mert az is fontos. A kicsi, műkörmös Uv csövet már 750Ft/db árban találtam.
Egy A4-es laphoz szerintem kell vagy 4db ilyen kis cső.
Köszönöm a tippet!
(#) tbence3 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Épp ez a bajom, hogy drága hozzá a csere cső. Mert jó, megveszek egy használtat (most néztem 3e+1eposta) 4e-ért. Ebből kellene két darab, mert ugyebár kétoldalasat szeretnék csinálni. Akkor ott tartok, hogy 8e. Igaz, hogy nem kell sokat világítani, max fél-1perc de a sok ki/be kapcsolgatás nem tesz jót a fénycsőnek.
Ezért gondolkozom egyre jobban a műkörmös fénycsőben.
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Az mekkora lehet egy m2-es panelt maratni.
(#) tbence3 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Még nem néztem itthon körül de majdnem minden meglenne hozzá. Gondolkodom rajta nagyon. Mert egyszer ez tűnik jónak, máskor pedig a másik.
(#) patexati hozzászólása Júl 19, 2010 /
 
Szerintem azt kéne kideríteni,hogy melyik tonerpor a jó! Nekem utángyártott a HP6l toner (2500 Ft volt) és tökéletesen tapad alacsony hőfokon! Szerintem vannak olyan porok melyek ha egyszer a papírra vannak melegítve "ridegek"maradnak! Maga a nyomtató ugyanolyan hőmérsékleten olvasztja rá a papírra de utána nem olvad meg már azon a hőmérsékleten! Jó lenne ha valaki ki jártas a témában tudna útmutatást adni azoknak kik ezzel a problémával szembesülnek! Úgy vettem észre az olcsó porok a jók!!
(#) mps válasza patexati hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Szia!
Nekem is az utángyártott, töltött vált be, megpróbálom megtudni a típusát, ha jól tudom ugyan ezt teszik a samsungba is ott.
De lenne egy kérdésem hozzád, ha már egyforma nyomtatónk van: hogy csinálod a nagy felületeket? Én bármit állítok rajta, a közepére nem tesz annyi festéket, és szita lesz belőle ha nem húzom át, a tieid meg tökéletesek.
Előre is köszi!
(#) szabi83 válasza mps hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Milyen beállítással nyomtatsz? (papír típusára gondolok)
Hány grammos a műnyomód?
(#) mps válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Ezzel van némi gondom, típus helyett csak méret van a beállításokban.
(#) patexati válasza mps hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Szia! Akkor valószínű koszos vagy gyenge a fényhengered! Én mit vettem tonert rá volt ragadva a fólia a fényhengerre és megsérült mikor lehúztam róla! Átraktam az eredetit azzal tökéletes! Az utángyártottaknak ez a gyenge pontja!
(#) mps válasza patexati hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Köszi!
Akkor most átmegyek takarítónőbe, aztán próbálkozok.
(#) patexati válasza mps hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Csak óvatosan!! Finoman tiszta alkohol jó rá majd töröld szárazra és várj vele egy 20 percet nyomtatás előtt Ne "fényes helyen" csináld!!
(#) pittosi válasza mps hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Ezt mijen progi nyitja meg mert én nen tudom.

És most?
-- szabi83
(#) roland0327 válasza pittosi hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Bármilyen képnéző! Én Irfanview-el nyitottam meg.
(#) raw hozzászólása Júl 19, 2010 /
 
Csináltam egy gyors tesztoldalt lézernyomtatókhoz (600x600dpi):

Játszottam kicsit: Samsung ML-1640 ($85) vs. HP Laserjet M3035 ($1600)
Remélem jól látszódik az ML-1640 problémája nálam.

Elnézést a nagyobbacska képekért, de itt most fontos a felbontás.
(#) pittosi válasza pittosi hozzászólására (») Júl 20, 2010 /
 
Frisitetem a Xpt már müködik nekem is . Most csinálok én is teszt oldalt a Samsung ML-1640 -val mer nem akartam hinni a szmemvek .
Következő: »»   476 / 1386
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem