Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Összeraktam az LCD2USB-t próbapanelen, szépen kommunikál a számítógéppel, viszont az LCD-n csak az első sor működik. Ha feszültésget adok az áramkörnek, az első sorban megjelenik az LCD2USB felirat, a második sor üres. Nem tudom, hogy ez jól-e van így. Ha az lcdsmartie-t elindítom, csak az első sorba tud írni, a második sor megint üres. Ezt csinálja 2x16-os LCD-vel. Próbáltam 4x20-as LCD-vel, azzal pedig minden második sorba tud csak írni. Leellenőriztem mindent, de nem találok benne hibát, az interneten sem találtam semmit. A segítségeteket előre is köszönöm!
Hali!
a smartiban beállítottad a sorok számát?
Szép napot mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni egy Powertip pc2404a típusú lcd-hez, nem bírom beaktiválni. Az 5V ráadásnál pár oszlop látszik és lassan el halványul. Ezekkel próbáltam már: jalcd, LCD smartie, LCDHype előre is köszi
Sziasztok!
Chipcadnél vettem egy LCD kijelzőt, de sajnos nem találok róla (csatlakozók kiosztása, feszültségek) sehol sem leírást. Korábban már felvetődött ez a kérdés, de sajnos a linkelt oldal már nem él. Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha típusát megírnád talán még tudnánk is segíteni.
Üdv.: Feri
bocsánat, valóban az lemaradt a nagy sietségben
A típus: EW20220YMY
Az Interneten elsőre találtam. Válasznál használd a "válasz" gombot, így könnyen azonosítható kinek írtál.
Köszönöm szépen, végül ráakadtam én is, csak kicsit máshonnan.
Viszont összeforrasztottam sikeresen az lcd-t az lpt porttal (kábellel összekötve), de nem akar semmit sem csinálni, csak a tesztképernyő látszik. Egy kiosztást nem sikerült bekötnöm az lcd-n, ez a R/W kivezetése a kijelzőnek. Ide elvileg GND-t kell kötni, ha fontos holnap majd pótolom. Szerintetek mi lehet a probléma (a portszám stimmel, LCD Smartie-val próbálkoztam, win95nt telepítve)?
Update:
Smartie-t használva a tesztképernyő látható, a felső sor teli négyzet szabályos időközönként villan egyet (fekete teli négyzetek, villanáskor megerősödnek, kontrasztosabbá válnak). Ha megnövelem a timing multiplier értékét 5-re a villanások sűrűbben érkeznek. De sajnos még mindig nem ír ki semmit.
Azt az R/-W -t nem véletlenül kell testre kötni. Az a bemenet határozza meg, hogy a kijelzőbe parancsot/adatot írunk, vagy valamit ki akarunk olvasni belőle. Helytelen bekötésével tönkre is lehet tenni a kijelzőt és/vagy a portot!
A tesztkarakterek a táp ráadása után láthatóak, megfelelő kontraszt beállítás mellett. Nem kell a megjelenítésükhöz semmilyen kommunikáció.
Köszönöm a választ!
Tesztkarakterek rendben megvannak. Csak villognak, mikor a smartie próbálja frissíteni a kijelzőt. Szerintem szimplán egy rossz forrasztás csak, mert 25 eres kábellel dolgoztam. Ma már elég fáradt vagyok, majd holnap ránézek.
Szerintem akkor már ránézésre meg is lesz a bibi... :yes:
Sajnos nem lett meg a bibi . Visszaellenőriztem mindent, a kábelek rendben vannak. Még mindig csak a felső sor teli négyzeteinek villogását látom, megpróbáltam jalcd-vel is. A párhuzamos port csatlakozóján kell valamit földelni? Mit csináltam rosszul?
Update: Siker! Néhány földelés hiányzott az lpt csatiról. Az oldalon, ahonnét néztem a leírást, erről sajnos nem írtak semmit. Idézet: „Egy kiosztást nem sikerült bekötnöm az lcd-n, ez a R/W kivezetése a kijelzőnek. Ide elvileg GND-t kell kötni, ha fontos holnap majd pótolom.” Ez megtörtént?
Sziasztok!
Van egy LCD kijelzőm és kellene hozzá valami kapcsolási rajz, tudna valaki ebben segíteni? Hogy hozzá tudjak rakni a számítógéphez. Ezek az adatok vannak rajta: EPSON P30000140 EA-Y40080AT 324D4
Nézd meg ezt az oldalt. Ez egy ~25 évvel ezelőtt készült önállóan működő robotról szól, önmagában is érdekes olvasmány. A kijelzőről a Technical Reference 101. (számozás szerint 93.) oldalától kezdve írnak. Kapcsolás a Schematics 2. oldalán, lásd: J2 csatlakozó (több részben van ábrázolva).
Van még egy LCD kijelzőm ami egy hordozható DVD lejátszóban volt benne.
Azt el lehet valahogy indítani, vagy kellene a gyári meghajtórész hozzá?
Sziasztok!
Aki Windows 7-en szeretné használni a kijelzőjét, annak ajánlom ezt: http://flerkmisk.lacyc3.eu/node/58
Ilyen kevés információval nem fog tudni segíteni senki. A DVD vagy a kijelző típusa sokat segítene. De javaslom a Google használatát is a kérdés feltevése előtt.
Szia
Köszi azért a választ, de már megoldódott a gondom. Egy másik kérdés azért. Egy vezérlővel meg lehet hajtani két db LCD kijelzőt de csak a vezérlő részről lenne szó a háttérvilágítás külön inverterről menne.
Mit értesz az alatt, hogy "vezérlő" ? A kijelzőt vezérlő IC (-k) általában a kijelző panelen vannak. Az utasításokat adó áramkör pl. AVR vagy PIC egy másik áramkör. Ha arra gondolsz, hogy egy ilyen áramkör kimenetére lehet-e két kijelzőt csatlakoztatni, arra azt mondom igen.
A válaszoddal kapcsolatban annyit, ha kérdezel és közben megoldást találtál kérlek osszad meg velünk is, hogy mi is tanulhassunk. Üdv.: Feri
Üdv!
Frissen vásárolt lcd kijelzőmet megsütöttem A két sült alkatrész cseréjével menthető a kijelző
Hogy érted hogy megsütötted? A pákával égetted meg, vagy nem odaillő feszt adtál neki?
Fordított tápot kapott? Cseréld ki, majd kiderül...
5 volt volt gépről, valószínű hogy fordítottan . A fenti kondi jelöléséből csak 1 c betű maradt
Keress a neten a kijelződ típusának megfelelő képtalálatokat. De ha csak leszeded azt a kondit, akkor is lehet szerencséd...
Leszedtem. Az eredmény érdekes, jó lesz
Kösd be, de most már jól, aztán kiderül...bár gyanús, hogy nem megy az összes karakter...
Na működött tegnap csak kicsit érdekesen voltak benne csíkok meg nem tudom mik lehet h win7 miatt?? Ma nemvolt időm holnap újrapróbálkozom
|
Bejelentkezés
Hirdetés |