Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző PC-re
Lapozás: OK   33 / 52
(#) attila93 hozzászólása Máj 9, 2010 /

Sziasztok!

Összeraktam az LCD2USB-t próbapanelen, szépen kommunikál a számítógéppel, viszont az LCD-n csak az első sor működik. Ha feszültésget adok az áramkörnek, az első sorban megjelenik az LCD2USB felirat, a második sor üres. Nem tudom, hogy ez jól-e van így.
Ha az lcdsmartie-t elindítom, csak az első sorba tud írni, a második sor megint üres. Ezt csinálja 2x16-os LCD-vel.
Próbáltam 4x20-as LCD-vel, azzal pedig minden második sorba tud csak írni.
Leellenőriztem mindent, de nem találok benne hibát, az interneten sem találtam semmit.

A segítségeteket előre is köszönöm!
(#) pipi válasza attila93 hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Hali!
a smartiban beállítottad a sorok számát?
(#) attila93 válasza pipi hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Igen, persze.
(#) Tom-Tom19 hozzászólása Jún 10, 2010 /

Szép napot mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni egy Powertip pc2404a típusú lcd-hez, nem bírom beaktiválni. Az 5V ráadásnál pár oszlop látszik és lassan el halványul. Ezekkel próbáltam már: jalcd, LCD smartie, LCDHype

előre is köszi
(#) Cellosion hozzászólása Júl 1, 2010 /

Sziasztok!

Chipcadnél vettem egy LCD kijelzőt, de sajnos nem találok róla (csatlakozók kiosztása, feszültségek) sehol sem leírást. Korábban már felvetődött ez a kérdés, de sajnos a linkelt oldal már nem él. Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) vargaf válasza Cellosion hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

Ha típusát megírnád talán még tudnánk is segíteni.

Üdv.:

Feri
(#) Cellosion hozzászólása Júl 1, 2010 /

bocsánat, valóban az lemaradt a nagy sietségben
A típus: EW20220YMY
(#) vargaf válasza Cellosion hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

Az Interneten elsőre találtam. Válasznál használd a "válasz" gombot, így könnyen azonosítható kinek írtál.

Üdv.:

Feri

EW20220.pdf

(#) Cellosion válasza vargaf hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

Köszönöm szépen, végül ráakadtam én is, csak kicsit máshonnan.
Viszont összeforrasztottam sikeresen az lcd-t az lpt porttal (kábellel összekötve), de nem akar semmit sem csinálni, csak a tesztképernyő látszik. Egy kiosztást nem sikerült bekötnöm az lcd-n, ez a R/W kivezetése a kijelzőnek. Ide elvileg GND-t kell kötni, ha fontos holnap majd pótolom.
Szerintetek mi lehet a probléma (a portszám stimmel, LCD Smartie-val próbálkoztam, win95nt telepítve)?
(#) Cellosion válasza Cellosion hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Update:
Smartie-t használva a tesztképernyő látható, a felső sor teli négyzet szabályos időközönként villan egyet (fekete teli négyzetek, villanáskor megerősödnek, kontrasztosabbá válnak). Ha megnövelem a timing multiplier értékét 5-re a villanások sűrűbben érkeznek.
De sajnos még mindig nem ír ki semmit.
(#) Stadi válasza Cellosion hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Azt az R/-W -t nem véletlenül kell testre kötni. Az a bemenet határozza meg, hogy a kijelzőbe parancsot/adatot írunk, vagy valamit ki akarunk olvasni belőle. Helytelen bekötésével tönkre is lehet tenni a kijelzőt és/vagy a portot!

A tesztkarakterek a táp ráadása után láthatóak, megfelelő kontraszt beállítás mellett. Nem kell a megjelenítésükhöz semmilyen kommunikáció.
(#) Cellosion válasza Stadi hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Köszönöm a választ!
Tesztkarakterek rendben megvannak. Csak villognak, mikor a smartie próbálja frissíteni a kijelzőt. Szerintem szimplán egy rossz forrasztás csak, mert 25 eres kábellel dolgoztam. Ma már elég fáradt vagyok, majd holnap ránézek.

Szerintem akkor már ránézésre meg is lesz a bibi... :yes:
(#) Cellosion hozzászólása Júl 2, 2010 /

Sajnos nem lett meg a bibi . Visszaellenőriztem mindent, a kábelek rendben vannak. Még mindig csak a felső sor teli négyzeteinek villogását látom, megpróbáltam jalcd-vel is. A párhuzamos port csatlakozóján kell valamit földelni? Mit csináltam rosszul?

Update: Siker! Néhány földelés hiányzott az lpt csatiról. Az oldalon, ahonnét néztem a leírást, erről sajnos nem írtak semmit.

Idézet:
„Egy kiosztást nem sikerült bekötnöm az lcd-n, ez a R/W kivezetése a kijelzőnek. Ide elvileg GND-t kell kötni, ha fontos holnap majd pótolom.”

Ez megtörtént?
(#) guliver83 hozzászólása Júl 19, 2010 /

Sziasztok!
Van egy LCD kijelzőm és kellene hozzá
valami kapcsolási rajz, tudna valaki ebben segíteni?
Hogy hozzá tudjak rakni a számítógéphez.
Ezek az adatok vannak rajta:
EPSON P30000140 EA-Y40080AT 324D4
(#) Stadi válasza guliver83 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Nézd meg ezt az oldalt. Ez egy ~25 évvel ezelőtt készült önállóan működő robotról szól, önmagában is érdekes olvasmány. A kijelzőről a Technical Reference 101. (számozás szerint 93.) oldalától kezdve írnak. Kapcsolás a Schematics 2. oldalán, lásd: J2 csatlakozó (több részben van ábrázolva).
(#) guliver83 hozzászólása Júl 19, 2010 /

Van még egy LCD kijelzőm ami egy hordozható DVD lejátszóban volt benne.
Azt el lehet valahogy indítani, vagy kellene a gyári meghajtórész hozzá?
(#) flerkmisk hozzászólása Aug 9, 2010 /

Sziasztok!

Aki Windows 7-en szeretné használni a kijelzőjét, annak ajánlom ezt: http://flerkmisk.lacyc3.eu/node/58
(#) vargaf válasza guliver83 hozzászólására (») Aug 9, 2010 /

Ilyen kevés információval nem fog tudni segíteni senki. A DVD vagy a kijelző típusa sokat segítene. De javaslom a Google használatát is a kérdés feltevése előtt.

Üdv.:

Feri
(#) guliver83 válasza vargaf hozzászólására (») Aug 9, 2010 /

Szia
Köszi azért a választ, de már megoldódott a gondom.

Egy másik kérdés azért.
Egy vezérlővel meg lehet hajtani két db LCD kijelzőt
de csak a vezérlő részről lenne szó a háttérvilágítás
külön inverterről menne.
(#) vargaf válasza guliver83 hozzászólására (») Aug 9, 2010 /

Mit értesz az alatt, hogy "vezérlő" ? A kijelzőt vezérlő IC (-k) általában a kijelző panelen vannak. Az utasításokat adó áramkör pl. AVR vagy PIC egy másik áramkör. Ha arra gondolsz, hogy egy ilyen áramkör kimenetére lehet-e két kijelzőt csatlakoztatni, arra azt mondom igen.
A válaszoddal kapcsolatban annyit, ha kérdezel és közben megoldást találtál kérlek osszad meg velünk is, hogy mi is tanulhassunk.

Üdv.:

Feri
(#) paradmat hozzászólása Aug 18, 2010 /

Üdv!
Frissen vásárolt lcd kijelzőmet megsütöttem
A két sült alkatrész cseréjével menthető a kijelző
(#) zenetom válasza paradmat hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Hogy érted hogy megsütötted? A pákával égetted meg, vagy nem odaillő feszt adtál neki?
(#) titi válasza paradmat hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Fordított tápot kapott? Cseréld ki, majd kiderül...
(#) paradmat válasza titi hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

5 volt volt gépről, valószínű hogy fordítottan . A fenti kondi jelöléséből csak 1 c betű maradt
(#) titi válasza paradmat hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Keress a neten a kijelződ típusának megfelelő képtalálatokat. De ha csak leszeded azt a kondit, akkor is lehet szerencséd...
(#) paradmat válasza titi hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Leszedtem. Az eredmény érdekes, jó lesz
(#) titi válasza paradmat hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Kösd be, de most már jól, aztán kiderül...bár gyanús, hogy nem megy az összes karakter...
(#) paradmat válasza titi hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Na működött tegnap csak kicsit érdekesen voltak benne csíkok meg nem tudom mik lehet h win7 miatt?? Ma nemvolt időm holnap újrapróbálkozom
Következő: »»   33 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem