Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Iphone szervizelés otthon
 
Témaindító: hinar83, idő: Júl 8, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) hinar83 hozzászólása Júl 8, 2010 /
 
Sziasztok Iphone tulajok.

Gondoltam létrehozok egy topicot ahol az Iphonnal kapcsolatos kérdéseinket/ tapasztalatainkat megoszthatnánk egymással.

2év után eljött az ideje hogy lecseréljem az akkut a 2g-s telómban. De akadt egy kis probléma. Szétszedés közben (aki csinált hasonlót tudja milyen nyűgös) tulfeszült az akku bekötőszála, és kiszakított a kommunikációs panelről 2db forrasztási pontot.
Nos egyből lefőttem.
A + forrpont maradt csak épp. Igazából a testeléssel sem volna gond mert az akad jócskán, de a (fehér szál) aminek igazából nemnagyon tudom hogy miis a szerepe, lehetetlen beforrasztani, ugyanis a panel sajna nem egyrétegű, és nemtudom nyomonkövetni hogy hova is vezet.
Úgy olvastam hogy ezek a LI-Ion/LI-Polimer akkuk saját töltő elektronikával illetve védelemmel vannak ellátva, bár a kínai utángyártott akkukkal nemtudom mi a helyzet.
Jelen pillanatban a fehér szál nincs bekötve, és így is üzemel, de nem merem feltölteni, félek hogy több kárt csinálok.
Mit tehetnék ezügyben? Mit okozna ha a fehér szálat nem forrasztanám be? Várom a hozzászólásokat.

hinar83

panel.jpeg
    
(#) VRubenX válasza hinar83 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Szia! Nem 100% de elképzelhető, hogy az az akkuból kijövő hőmérséklet jeladóé. Termisztor vagy dióda.
(#) hinar83 válasza VRubenX hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Üdv
Azt elfelejtettem írni hogy a telefon semmiféle hibaüzenettel nem dobálózik, hogy esetleg nem kompatibilis az akku vagy hasonló.
Majd a mai nap folyamán jobban szemügyre veszem az akkut, és meglesem mit is rejt a 3. szál. már tegnap igaz szétbontottam, de csak egy nyomtatottáramköri panelt láttam egy pár smd alkatrésszel, de nemigazán volt időm annyira mélyrehatóan átnézni.
(#) eSDi válasza hinar83 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Üdv!

Valószínűleg, ahogy az előttem szóló is írta, az akku hőmérséklet figyelő NTC ellenállás kivezetése. Mérj rá az akksi - és a fehér vezetékre. Ha kb 47KOhm, akkor erről van szó. Ha viszont nem, akkor az egy 1Wire bus, amin keresztül a telefon kiolvassa az akku tulajdonságait. (Hőmérséklet, Töltési ciklusok száma, aktuális elérhető max kapacitás). A telefon nem reklamál, így valószínű olyan nagy gond nincs. Viszont töltésnél lehet gond, ha nem tudja mérni a hőmérsékletet.
(#) hinar83 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
"Viszont töltésnél lehet gond, ha nem tudja mérni a hőmérsékletet."

Igazad van mert nemlehet tölteni sajnos.
Jelzi hogy töltőn van de mégsem tölt.
Valahonnan szereznem kell bele alkatrészt....
(#) hinar83 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Valóban egy termisztor van menne, de ez nemoldja meg sajnos a problémám.
Mellékelek egy képet.
Kellemes 7végét mindenkinek.

DSC02305.JPG
    
(#) hadnagyakos válasza hinar83 hozzászólására (») Júl 11, 2010 /
 
Próbáld meg úgy, hogy a fehér vezetéket közvetlenül ráforrasztod a termisztor lábára. Ha szerencséd van, nincs máshova kötve és jó lesz.
Ha nem így van, még mindig fenn állhat a probléma, hogy az egy adat bus. Ebben az esetben az aksiban lévő töltőelektronika figyeli a az aksi hőmérsékletét is és a telefon sorosan kérdezi le a többi adattal együtt.
(#) hinar83 hozzászólása Júl 15, 2010 /
 
Sziasztok

Sikerült nagy szenvedés árán megoldani a problémám, ezalatt értem az időt amit a neten való kutakodással és a forrasztással töltöttem el.
Az alaplap és a komunikációs panelt összekötő kapocs 6. lába az a láb ami nekem kellett, és oda kellett beforrasszak egy 0.14mm átmérőjü zománchuzalt, hát nemvolt valami egyszerű, de megérte a szenvedés.
Azóza minden oké. Kösz a segítséget mindenkinek.
Mellékelek egy képet ahol a segítséget találtam.
Üdv.

panel.jpg
    
(#) Ricsi89 válasza hinar83 hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
nekem egy ilyen forrasztás már rutinfeladat. Múltkor dupla ilyen sűrűségű csatihoz kellett két egymás melletti lábra is vezetéket forrasztanom.
(#) puli122 hozzászólása Júl 18, 2010 /
 
Sziasztok!

Nemrég kaptam egy hibás iPhone-t (8Gb) . Azt csinálja hogy ha bekapcsolom, csak fehéren világít. Érintésre szerintem reagál mert amikor feloldom a billentyűzárat, hallom hogy kattan. ( sérülés nincs rajta )
Én kijelző hibára gyanakszom, de nem biztos. Ha igen ki tudom cserélni házilag, ha veszek egyet?
Olvastam valami ragasztós rétegről, de nemtudom hogy az hol van, az üveg és az érzékelő réteg között, vagy az lcd-n is esetleg ?
Szerintetek hogyan tudnék megbizonyosodni hogy a kijelző-e a rossz ? Fölöslegesen nem vennék.

Köszi előre is
(#) Ricsi89 válasza puli122 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Általában szalagkábel sérülésnél szokott ilyen fehér világítás lenni(bár ez a normál telefonoknál tapasztaltam), de itt sem kizárt dolog. Ilyenkor csak a kijelző háttérvilágítása megy és azt látod csak. Nem ismerem az ájfónt, de nem kizárt a szoftverhiba sem.
(#) puli122 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Igen, ez szerintem is csak a háttérvilágítás.
Közben egyéb funkciókat is sikerült vakon előcsalnom belőle, tehát a készülék működik. Szétszedem és ránézek a csatlakozóra, most nincs jobb ötletem.
(#) Ricsi89 válasza puli122 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Akkor valószínű, hogy a kijelző adta fel a harcot. Biztos nem olcsó bele egy kijelző. Ha szétszeded, akkor sem biztos, hogy látni fogod a hiba okát.
(#) puli122 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Szétszedtem. Nem látni semmit, de az érzékelőt visszakötve működik, szóval a kijelző lehet a csak a ludas. A nagyobb licitálós oldalon, 5000 pénzért adnak egy lcd-t bele, az elég korrekt. Írtam is nekik hogy kipróbálhatom-e vásárlás előtt, remélem igen, és akkor nem kellene kockáztatnom. Majd megírom a fejleményeket...
(#) puli122 hozzászólása Júl 19, 2010 /
 
Mint kiderült 3g van nálam.
"Tipikus" probléma hogy fehér lesz a kijelző, tehát csak a háttérvilágítás megy. Ez kapásból LCD csere. Vettem is bele, 12e Ft a 3g/3gS változat. Ki lehet cserélni otthon, kis kézügyesség kell hozzá meg némi keresés a youtube-on. Most már jól szuperál.
(#) Ricsi89 válasza puli122 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Akkor még olcsón megúsztad. Azt hittem horroráron adnak hozzá minden alkatrészt. Biztos ebay-es utángyártott kijelző.
(#) puli122 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Ez az hogy nem Végülis boltban vettem, és eredeti Apple. Én se nagyon értettem.
(#) Ricsi89 válasza puli122 hozzászólására (») Júl 19, 2010 /
 
Boltban is árulhatnak nem eredetit, amit eredetinek mondanak. Sosem lehet tudni mit vesz az ember. De ha eredeti, akkor tényleg nagyon olcsó volt.
(#) puli122 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 20, 2010 /
 
Igazad van, de a kép semmivel sem rosszabb szerintem mint az eredetiben, és ha nem megy tönkre, akkor nekem mind1 hogy az apple vagy valaki más futószalagjáról jött-e le. Majd idővel kiderül
(#) kraga hozzászólása Dec 18, 2010 /
 
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne hogy van egy iPhone 3g telóm és a Wifi meghalt benne, probáltuk nem szoftveres hiba, és kcisit elkezdtem google-zni találtam egy két okosságot.Bővebben: Link sütni azért nem igen akarom inkááb szétkapm és hőlégfúvóval megprobálom meglegíteni addig míg vissza nem olvad a helyére rendesen. Vagy ez a megoldás tetszik nekem mégBővebben: Link De elsőnek nem szeretném leszedni az ic-t. Végül is az lenne a kérdésem hogy szerintetek mennyi hőt bír elviselni ez az ic?Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) animos hozzászólása Szept 14, 2011 /
 
sziasztok

egy iphone 3gs-hez való apple füles_mikrofon (MB770G/A) jack dugaszának a bekötése érdekelne, ahol van 3 színes és 3 test (sárga) szál.
odáig jutottam, hogy a normál bekötéssel (a szinesek külön külön +2 test) megy a hang, de a vezérlése sajna nem.
viszont marad egy test amit nem tudok hova tenni...
(#) hinar83 válasza animos hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
(#) animos válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 22, 2011 /
 
köszi, rajz alapján bekötöttem és tökéletesen müködik
(#) GFI hozzászólása Jún 15, 2012 / 1
 
Sziasztok!

Rég nem irt ide senki, de hátha olvassa valaki.
3gs azt csinálja, hogy ha a fényerő csuszkáját kb 1/3 fényerőig feltolom, akkor van világitás, ha tovább akkor kikapcsol. Ha visszahúzom a csuszkát, és lezárom majd újra felnyitom a telót akkor megint van világítás.

A probléma hw-es. A 6R8 jelzésű tekercs cseréjével már próbálkoztam, mert fórumokon ezt az alkatrészt írják mint gyakori hibaforrás ha nincs hátérvilágítás.
(#) kalmangabi válasza puli122 hozzászólására (») Jún 15, 2012 /
 
A kijelző szoftverhibánál is világíthat fehéren. Jailbreakelt IOSnél tapasztaltam ilyet többször. Például SHSH fájlok nélküli nagyon trükkös downgradeknél.
Látom, hogy megoldódott a problémád, úgyhogy csak jó tanácsként írom, hogy ha ilyen van akkor először MINDIG restore és csak aztán lehet hardveres hibára gyanakodni.

Üdv Gabi!
(#) Hollowdrums hozzászólása Ápr 24, 2013 /
 
Sziasztok!

Iphone 3g-n nem talál egy hálózatot sem a wifi, a bt működése is bizonytalan. Hogyan lehet kideríteni, hogy szoftveres vagy hardveres problémáról van-e szó?

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) mini6 hozzászólása Ápr 25, 2013 1 /
 
Sziasztok!
iPhone 5-ösömben ki szeretném cseréltetni a hátsó kamerát. Jelenleg 3 megás, de ebayen korrekt áron vannak 8mpx-es kamszik! Soha nem szedtem szét, így nem is tudom milyen fajta kamera kell bele, meg, hogy egyáltalán ez az ötletem kivitelezhető lenne?! Persze nem magam cserélném, hanem keresnék valami hozzáértőt! Köszi a válaszokat!
(#) hinar83 válasza mini6 hozzászólására (») Máj 3, 2013 /
 
Szia
Ha 3 mpx-es a kamerád akkor minden bizonnyal valami klón telód lehet.
Aminek a belseje csöpet sem egyező a gyárival. Tegyél le róla.
(#) proba válasza mini6 hozzászólására (») Máj 3, 2013 /
 
Esetleg valamit elállítottál a képminőségénél /felbontásnál.
(#) Saggitarius válasza Hollowdrums hozzászólására (») Máj 4, 2013 / 1
 
Ha a Settings-nel ki-be tudod kapcsolni a WiFi-t, akkor HW-es szokott lenni. Vagy a kimeneti filter hibaja, esetleg a Wifi/BT module: Bővebben: Link
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem