Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Idézet: „Én is a GU50-el szemezgettem. Elég olcsó is” Egy csöves erősítőnél nem feltétlen a cső ára a domináló az a tételben csak egy töredék rész ! Idézet: „de a minősége mennyire jó” Zoli elutazol hozzám és mind kettőt megtudod hallgatni van GU-ból se és pp -is ez utóbbi az a bizonyos szörny névre hallgató kék valami , ami a szombati tallkozón nagy meglepetést okozott, még engem is meglepett mert otthon nem szólt ugy a saját hangfalaimon . Idézet: „Erre a kérdésre várok választ több embertől.” GU50 se-ét már többen is épitettek arra kapsz választ több embertől , de GU50pp -ét nem sokan építettünk szerintem , és special többet nem is tudok az én példányomon kivűl !
Értem! Én elutaznák, csak nincs miből. Meg próbálok majd beszerezni komolyabb csöveket és kimenőt.
Köszönöm! Meghallgatnám én, csak sajna még nincs alapanyag.
Az ECL86 SE tervezett elrendezése. Minden csatlakozó és alkatrész (az elkók kivételével) a '70-es '80-as évek terméke. Ami már retro. Na persze a kimenő és a hálózati még régebbi, az '60-as.
Hali mindenkinek! Ha építenék egy Pcl86 SE-t sztereóban, de egy hálózati trafóról menne a két oldal, hány W-os hálózati trafó kell hozzá? Valamint, ha én szeretném megtekerni a szekunder tekercset, hány mm vastag huzalból kell?
80-90 Watt-os trafó már jó neki.
Idézet: Ezt mindig a terhelés szerint kell méretezni , nyilván ha két PCL86 -os cső megy róla akkor annak a két fűtőfeszültsége az durván 2X14 Volt 2X300mA + ehhez az anódfeszültség 1Xvagy 2X 190 volt 50-60mA jó izmosan . „szekunder tekercset, hány mm vastag huzalból kell”
60VA-es trafó már elég lehet. De ha nem akarod hogy nagyon melegedjen akkor ahogy előttem írták. Gondolom szilicium diódás egyenirányítást szeretnél. Szerintem 0,25-ös huzal jó lesz. Olyan 190V kell majd váltóban. A fűtésnek tekerj 14V-ot 0,8-as huzalból.
Szia! Illetve sziasztok!
A kérdésedre válaszolva, ha nem szeretnél illetve nem tudsz trafót tekercselni akkor van egy egyszerű megoldás: A régi csöves tévék-ben is ezt alkalmazták mert olcsó volt, ugyan nem a legjobb megoldás mérnöki szemmel, de működik és gyorsan kész. Tehát készítesz egy hálózati egyenirányítót szűröd stabilizálod és kész is. Ugyan itt van egy fontos dolog amit le kell szögezni így nem lesz leválasztva az erősítő tápfeszültsége galvanikusan a hálózatról!!! Tehát nagyobb odafigyelést igényel. Több alkalommal alkalmaztam már ezt a megoldást és kíválóan szolgál több éve. Ha érdekel a dolog küldök kapcsolási és nyák rajzot is..
Ez a javaslat használhatatlan !
Életveszélyes , még odafigyeléssel is !
Köszönöm! Valójában az okozott gondot, hogy nem tudtam az átfolyó áramot! Az 50-60mA az egy oldal árama vagy a kettő összesen?
Idézet: Ezt én még a legrosszabb rossz akarómnak sem javasolnám ! ÍGY életveszélyes és nagyon veszedelmes dolgot ajánlasz , csöves erősítőnél ilyet ha lehet ne csináljon senki ez nem TV. Abban az esetben ha van NVCS akkor mi lesz kimegy a hálózati feszültség a hangfal kimenetre ? szerinted ez megoldás ? A hálózati trafóval itt ne spórolj mert nem éri meg , egy ember élet több attól mint egy trafó megvétele . „egy hálózati egyenirányítót szűröd stabilizálod és kész is”
Akkor működne, ha leválasztó trafót tenne bele, de akkor már érdemesebb egy rendes hálózati trafót..
Ebben kapcsolásban nekem 33-38mA folyik a pentódán, már pontosan nem emlékszem, melyik ezek közül. A két csatornának 100mA elég lesz! Fűtésnek meg 2x300mA.
Köszönöm szépen!
Hihetetlen, hányszor kitárgyaltuk (kitárgyalták) már, és még mindig "hisz benne" valaki Egyszerűen elképesztő! Ennyire alap és ennyire nyilvánvaló biztonsági dolgokat nem kéne felrúgni, mert nem véletlenül vannak ezek kitalálva - illesztőtrafó nélkülözhetetlen bele, de akkor már olyat teker/szerez be az ember, amekkora kell…
Természetesen kell bele illesztő az az hálózati trafó ezt én is tudom. Nem vagyok dilettáns a témában illetve a szakmában villamos mérnök létemre csupán megjegyeztem hogy van egy ilyen megoldás is és azt is leírtam, hogy veszélyes. Kísérletezéshez próbára tökéletesen megfelel. Több tucat erősítőt építettem és építek a mai napig gondoltam segítek egy kicsit vagy hozzászólok a témához . Csatolok két erősítőmet amelyek egyike sem életveszélyes és van benne HÁLÓZATI TRAFÓ
Köszi szépen!
Adatok: 2x9W SE Végcsövek: 6P45SZ TV sorvég cső RIAA korrektor és előcsövek :6N2P rácselőfeszt VR 150 -nel stabilizáltam
Szép az első A másodiknak kicsit furcsa az eleje, de az is jól néz ki!
Köszönöm! Valóban nem a legszebb talán a kondik miatt, ezt utólag tettem bele mivel úgy döntöttem hogy nem lesz benne hangszín szabályzó így a cső helyére kondi került a furat eltakarása végett.
Bár nagy a szoba el nem fűti de mellette ücsörögni nem érdemes nyáron.....
A hangja nagyon jó tényleg kárpótol azért a sok feleslegesen elfűtött wattér. Ebből a csőből érdemesebb lenne PP gyártani, de kíváncsi voltam egy igazi Audiofil SE-re. Bár ezért a kifejezésért a 300B rajongók biztosan kiutálnának. Viszont ez annak a töredékébe kerül..
Imádom a stab.csöveket, csodás fényük van Az én kis furcsaságomba is akartam 0B2-t, de elmaradt… Majd ha kompletten megy az egész, meglátom (lehet, hogy csak úgy dísznek majd beteszek egyet ).
Csodás fényük? Tényleg? Tudnál mutatni egyet?
Nézd meg őket!
Valóban érdemes mert fokozza az esztétikai élményt és ha már csövest építünk akkor ne spóroljunk főleg ilyen olcsó részleteken. Mellesleg kevésbé zajos mint egy zéner!!!
Én is ezzel akartam kezdeni, hogy "mi az, hogy nem láttál még ilyet?" Ezek a képek nem sajátok, de közel se adják vissza azt a fényáradatot, amit nyújtanak!
Vááó, amindenit, én ezt nem is tudtam, van nekem is stba csövem, de ezt nem tudtam, nem is tudom milyen, VR vagy OB majd megnézem, nade ha ezt tudom, biztos beépítem a PCL-be, nagyon szép.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |