Fórum témák
» Több friss téma |
Hello
Ez lehet gáz hiány is, de az is lehet hogy szállítás közbe sok olaj be került a rendszerébe, és még nem tudta kidolgozni. Üdv: Zoltán
Köszönöm! Remélem az utóbbi lesz, és magától rendbe jön. Még adok neki néhány napot
Az előző tulaj esküdözik, hogy nála hideg volt a hűtőben, bár kiszerelés után 1 hónapig egy fedett balkonon tárolták, lehet hogy ott lett vele valami.
Az a helyzet hogy tegnap megnéztük és valamennyire olvasztott majd töltöttünk bele egy kevés vizet ahol a leolvadt víz lefolyik aztán egy darabig megint olvasztotta magát. úgy hallottam hogy amit leolvaszt a hűtő vizet azt párologtatja el és körforgásba van ez az egész annak a segítségével olvaszt. de ez lehet hogy hülyeség. sajnos nem vagyok hűtő szerelő azt megnéztük hogy gázt enged e de nekünk nem tűnt fel. ja és tegnap már nem az egész felülete jegesedett csak kis része
Szia!
Idézet: „...és körforgásba van ez az egész annak a segítségével olvaszt.” Ezt körfolyamatnak csak akkor tekinthetjük, ha bolygónk légkörét is beleszámítjuk. Szóval ezt felejtsd el, hibás az elmélkedésed. A lerakódott dér/jég az a levegőből a hideg felületre kicsapódott vízpárából képződik. Mikor a hűtőben a hőfok eléri a beállított értéket, (ami a nagy melegben nehezebben teljesül) akkor a kompresszor leáll, a hűtés megszűnik, és a hátsó fal kezdi átvenni a belsőtér hőfokát (ami ugye normál hűtő lévén pozitív tartományba esik), és az odafagyott dér egyszerűen leolvad, és egy csatornán lefolyik a kompresszor tetején elhelyezett tálcába. Ott aztán a kompresszor "melegétől" elpárolog (ezért nem áll tócsa a hűtő alatt). Mikor a hőfok emelkedik a belsőtérben, a kompresszor újra indul, deresedés újra kezdődik, és így tovább. Várd ki a végét... lehet, hogy semmi baja a hűtődnek.
Sajnos semmi változás
7 fokozat van rajta, de az 1-esen és a 7-esen is ugyaúgy működik, a hűtőtérben +15 fok van. Azt hiszem visszaviszem az előző tulajának, nem költök rá.
Ki tudná megmondani, hogy az automa leolvaszás, hogy ne jegesesedjen le a hűtő, miképpen működik.
A hátoldalon lévő kapcs rajz szerint van valahol egy "fűtőellenállás" de, hogy hol van az és honnan tudja, hogy működnie kell?
A hűtő bekapcsolás, majd néhány másodperc után leáll, majd kb. 3-4 perc múlva elindul és újra leáll?
Uraim,
Nekem egy Liebherr CBNes 3656 (asszem) kombihűtővel van problémám. A mélyhűtő ajtó tetején a gumi állandóan párásodik (meg a másik ajtó alja is egy kicsit). Az ajtónyitást én fordítottam meg rajta és a két ajtó között található egy kiálló él vízszintesen (kb. 3cm széles) aminek a belsejében van egy vékony cső. Esetleg annak kellene valamit csinálni, hogy ne párásodjon, vagy a tömítés nem tökéletes (látszólag felfekszik teljesen)? A hűtőt nem újonan vettem, egyébként hűt rendesen alul felül. Ha valaki tud infóval szolgálni azt megköszönném. Üdv mindenkinek
Sziasztok! Zanussi kombi hütőm van, bekapcsol a szokásos időközökben de nem hűt, pár napja észrevettem, hogy nem akar rendesen hüteni, demostmár a fagyasztó is kiolvadt.
Ez a körförgás igy ok. De ez esetben mit jelent az automata leolvasztás. Az általad leirt módon már a legelső hűtő is működött. Lehült, melegedett, lehült..
Szia!
Ha a "legelső hűtő"-n a régi -nem automata olvasztós- hűtőket érted, akkor azok azért nem voltak automata olvasztásúak, mert azok hőfokszabályozója nem engedte az elpárologtatót pozitív hőfoktartományba melegedni. Mindig mínuszban volt, és a dér/jég folyamatosan rakódott rá, majd időnként(igénybevételtől függően hetente-havonta) a gépet áramtalanítva, neked kellett a leolvasztást megejteni. Ezeknél a hűtőknél, az elpárologtató, egy elkülönített "dobozt" képezett, melyet mélyhűtő rekesznek hívtunk.
Sziasztok!
Bosch alulfagyasztós, egykompresszoros kombihűtő vásárlása után vagyunk. Kb. 3 órája üzemeltük be, max. hűtésre állítottuk. A fagyasztó része jól működik, de a hűtő részében még mindig 15 fok van. A hátfal fölső fele lejegesedett, az alsó fele nem hűt. Mi lehet a probléma? Vagy ez normális az első beüzemeléskor?
Hello
Még egy 10-12órát hadd menjen, közben ne nyitogassátok ki. Ha utána se hűl kellő képpen le, akkor kevés benne a gáz. Ha lehűtött akkor meg csak az volt hogy még sok olaj volt a hűtőrendszerben. Üdv: Zoltán
Szia!
A hűtőt állva szállították, ekkor is lehet ilyen probléma? És a fagyasztó része hogyhogy jó? Ugyanaz a kompresszor hűti őket. Köszönöm a választ, Attila
-16 fok van a fagyasztórészben. Ja, és a hűtő tök üres.
A fagyasztó rész az úgy jó hogy először ott halad el a gáz és utána hűti a normál teret.
Amíg nagy hőkülönbséget tud elvonni a fagyasztó részből (endoterm) addig ott hűt jobban, ha már kevesebb az elvehető hőmérséklet akkor utána már a normál térből tudja elvonni jobban. A hűtő hátulján a kondenzátor ott pedig hőt ad le (exoterm) A hűtő működési elve Imi
Ma reggelre (kb. 16 óra működés után) 2 fok lett a hűtőrészben. Akkor ezek szerint ez teljesen normális? Nyugodjunk meg, jó a hűtőnk?
Csak azért érdekes ez, mert a 30 éves hűtő a nyaralóban fél óra alatt érezhetően hűt, miután odaérünk és beüzemeljük.
Viccesen szólva: keine panik , a hűtőd jó. A régi azért megy olyan gyorsan mert gondolom egyrészes és a kompresszor rögtön az aludobozba nyomja a hűtőközeget.
Ezeknél a kombinált,egy kompresszoros (általam egyébként útált) hűtőknél az elsődleges feladat a mélyhűtő lehűtése , majd amikor itt már nem tud teljesen elpárlogni a hűtőközeg, akkor a felső részben párolog tovább és így hűti le azt a szekciót. A másik különbség, a régi hűtőd R12-vel megy szerintem , ez az újabb meg R134 A -val. A régi "gáz" kicsit jobb volt az újnál, ennél akadnak macerák a hőmérsékletekkel.
Nagyon hasznos link, ajánlom figyelnmébe a hűtéssel ismerkedők figyelmébe.
Sziasztok. Van nekem egy Lehel licensz Bosh 160 HB *** csillagos hütöm. nem találok rajta sehol évszámot. Szerintetek mikor készült? R12 gáz van benne.
A legfiatalabb is van már vagy 15 éves. Addig használd amíg jól működik , utánna nem érdemes fogalakozni vele. Ha esetleg még látható a gyári szám , abból talán kiolvasható az időpont.
Köszi. Szia. Igen látni a gyári számot. Gysz: 5250506373 ez a szá van rajta. Idáig nagyon jól müködik még.
Szia! Sajnos nem mond nekem semmit a gyáriszám...
de nem tinikoru a gép az biztos. Amúgy annak idején kevés gond volt ezekkel a gépekkel , a háziasszonyok bájos kacsója némi villa segédlettel okozott több javítani valót.
keretfűtést kikötték,gondolom elengedte a gázt...
igy nem tudja azt a részét "melegiteni", igy állandóan kicsapódik a pára (hideg-meleg találkozik) sok mindent nem tudsz vele csinálni...
Van egy Beko hűtőgépem, amely egy pár másodpercre bekapcsol a hűtés, utána kikapcsol és ez ismétlődik kb. 10 percenként; hűteni nem akar. Megéri javítani? Mi lehet a probléma?
Segítségetek köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |