Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   16 / 173
(#) vikipapa válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Köszönöm, próbálok jót alkotni Lenne egy kérdésem: Valaki meg tudná állapítani hogy Ez az elektronkapcsoló milyen érzékenységű lehet? Vagy esetleg valakinek nincs meg a komplett cikk/újság ezen száma? Előre is köszönöm.
(#) Gyimate válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Köszönöm mindenkinek a tanácsát!
Megvettem a szkópot, igaz, hogy 6 órát utaztam miatta, de megérte. Nagyon jó szkóp, eddig semmi hibát nem fedeztem fel rejta. Még annyit a végére, hogy Meszi bácsitól tényleg nyugodtan lehet vásárolni, nekem is röviden bemutatta a szkópot.
(#) kendre256 válasza vikipapa hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Úgy saccra tízszeres erősítése lehet maximum. A P1 és P2 potenciométerek osztják a jelet, a T2 és T5 tranzisztorok kb. 14-szeres erősítést okoznak. A többi tranzisztor impedanciaillesztő, követő, ezért valamelyest csillapítják a jelet.
A hozzá kapcsolt oszcilloszkóp érzékenységét max. 10-szeresére növelheti, illetve a potenciométerek és az osztó állásától függően akár 0-ra lecsökkentheti (vagyis szinte akármekkora feszültség sem ad kimenő jelet). Az érzékenység növelésnek akadálya lehet a zaj, tehát pl. egy 5mV/osztás érzékenységű szkóp ezzel biztosan nem lesz 0,5mV/osztás érzékenységű.
(#) vikipapa válasza kendre256 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Köszönöm szépen. Akkor szerintem megépítem. Jelalak-vizsgálatra jó lesz nekem. Viszont lenne még egy kérdésem: a sarkára állított négyszögben lévő M1 és M2 micsoda? Ilyen jelekkel még nem találkoztam. Előre is köszönöm.
(#) kendre256 válasza vikipapa hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Az M1 és M2 mérőpontok. Beállításhoz szükségesek, ott lehet megnézni, hogy az adott csatorna jele milyen (mekkora a DC-szintje, torzítása stb.). A megépítés után elvileg egyszer megnézed ott a jelet, beállítod a trimmerpotenciométerekkel a szinteket, és utána nincs rá szükség.
(Gyengesége a kapcsolásnak, hogy nem viszi át a bemenő jel egyenszintjét és nem lehet a két csatorna helyzetét folyamatosan egymáshoz állítani, csak két fix értéket lehet beállítani a trimmerekkel.)
(#) vikipapa válasza kendre256 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Köszönöm szépen a magyarázatot. Fontos lenne a pozicionálás is. Esetleg nem tudsz egy másik precízebb elektronkapcsoló kapcsolást? Vagy esetleg ennél nem lehetne megoldani a pozicionálást? Előre is köszönöm.
(#) zoly15 hozzászólása Júl 25, 2010 /

Hali mindenkinek! Szeretnék vásárolni egy oszcilloszkópot. Ami egy EMG TR 4655/a típusú. Azt hiszem ez az. Valaki meg tudná mondani hogy ez hány MHz-es? A google barátom csak az EMG 4655/2A ról tud infókat. :no: Valamint kinek mi a véleménye arról amit vásárolni szeretnék? Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

(#) MaTe193 hozzászólása Júl 25, 2010 /

Üdv!

Szeretnék vásárolni egy oszcilloszkópot,név szerint egy EMG gyártmányú TV Oscillosynchroscope 1581-et.Adatokat szeretnék róla,illetve,hogy TI ajánlanátok-e(kezdő célra kellene)

Köszönettel:Máté.
(#) kadarist válasza MaTe193 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Szia!
Ha szereted a csöves fílinget, akkor hajrá! Nekem is volt egy, de leégett a hálózati trafója A sávszélessége nem túl nagy, úgyhogy szinte csak hangfrekis mérésekre alkalmas.
EMG-1581/S
(#) MaTe193 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Hali!

Szokták mondani,hogy egy szkóp pl.:10MHz-es.Ez mit takar és ennek a szkópnak mekkora egy az 'értéke?'

Máté.
U.I.:Kb.hány Ft-ot ér meg?

A linken minden adatát megláthatod. Ez 7MHz-es (elviekben). Én tíz éve 5000-et adtam érte, de már megbántam.

Mai időkben megérne 4000Ft-ot?

Rád bízom. Engem ne szidj majd....
(#) nagy_david1 hozzászólása Júl 25, 2010 /

Üdv megint!
Valaki erre a kérdésemre nem tudja a választ? Igazából azért szorulok drága digitális szkópra mert szükségem lenne a frekvencia mérésre is. Köszönöm előre is.

Annyira rossz lenne?
(#) kadarist válasza nagy_david1 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Ha több csatornás a szkópod, akkor a csatornák jelei között egyszerűbben tudsz különbséget tenni, ha más színű az egyik és más a másik csatorna jele. Hasznos funkció a színes kijelző.

Hagy ne reklámozzam azt a műszert, ami csak úgy tönkre ment nálam. Persze sok mindenre használható lenne, de én egy 10-20 MHz-es tranzisztoros mellett döntenék, ha választanom kellene.
(#) nagy_david1 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Köszönöm. Igen két csatornásat néztem mert digitálisból szimplát nem kaptam. Sajnálom kiadni a pénzt érte, de muszály lesz. Analógot nem akarok venni, mert szinte már lassan ugyan annyiba kerül, és frekvenciamérés is hiányzik belőle a sok más funkció mellett (bár egyelőre szerintem ezeknek a hasznát nem venném). Eddig egy Maxwell multiméterrel mértem frekvenciát de elég sokszor megviccelt a műszer.
(#) zoly15 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Köszönöm szépen a válaszodat!
(#) nagy_david1 hozzászólása Júl 25, 2010 /

Erről mi a véleményetek? Én is csak most fedeztem fel. Valaki egyáltalán vásárolt már ebay-ról?
(#) kadarist válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 25, 2010 /

Szívesen!

Ezt felejtsd el. Gondolom nem terepi körülmények között akarsz méricskélni. 1 MHz-es sávszélessége van. Nem sok.

Nem, egyelőre csak kapcsolóüzemű dolgokhoz lenne rá nagy szükségem és itt 1Mhz sok. És nem drága. Mondjuk félek az eBay-os rendeléstől pedig a kiszemelt asztali szkópom is 20e Ft-al olcsóbb.

Ha négszögimpulzusok fel meg lefutási idejét kell valamelyest pontosan láttatni, akkor az 1MHz nagyon kevés. Éppen a kapcsolóüzemű áramkörök ellenőrzésénél lenne fontos a nagy sávszélesség! 10MHz-nél ne add alább.

Köszönöm. Nem gondoltam, hogy épp egy 50khz-ez kapcsolóüzemhez jóval nagyobb sávszélesség szükséges. Az a baj, hogy ez a kézi meg az analóg szkóp is harmada egy digitálisnak, de ezek szerint később nagyon megbánnám. Sajnos használt se kapható digitálisból. Én 2*25Mhz-esekben gondolkodtam, persze még aránylag kezdőként e téren nem tudom, hol fogom majd ezt a nagy sávszélességet kihasználni. Mégegyszer köszönöm.
(#) nagy_david1 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Szia!
Ha szépen megkérlek segítesz dönteni a következő szkópok közül?
OWON
ATTEN
Uni-T
(#) Ktulu válasza nagy_david1 hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Digitalis szkop vasarlasnal szem elott erdemes tartani egy par alapszabalyt.
-Analog savszelesseg. Mint latom megelegszel 25MHz-el.
-Valos mintavetelezes. Ez altalaban minimum 10x -ese kell hogy legyen az analog savszelessegnek. 25MHz-es szkop eseteben tehat minimum 250Ms/s.
Ezt ha jol latom, csak a uni-t teljesiti.

Picivel dragabban mar kapsz 50MHz 1Gs/s ! szkopot: Rigol DS1052E
Sot ugy nez ki, hogy ezt a szkopot eleg egyszeruen at lehet alakitani egy 100MHz-esre. (DS1102E)
Ez az oldal szerint a hardver mindkettoben ugyan az.
(#) nagy_david1 válasza Ktulu hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Lehet marad akkor a uni-t mivel 375$+posta ami már megint annyi mint itthon. Nemtudom mennyit számít de talán az owon kijelző felbontása jóval nagyobb. Szóval akkor uni-t. Viszont az ATTEN-nél nem 500MS/s?
(#) Ktulu válasza nagy_david1 hozzászólására (») Júl 26, 2010 /

Ennyi penznel azert nem kellene ilyen hamar donteni.
Sajnos egyikkel sincs tapasztalatom, igy a minoseg/megbizhatosagukrol nem nyilatkozhatok.
Ugyan az a ficko egy szemlet is keszitett a Rigolrol. Itt megtalalod: Bővebben: Link
Masodik resze a modositasnak: Bővebben: Link
Következő: »»   16 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem