Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Köszönöm, próbálok jót alkotni Lenne egy kérdésem: Valaki meg tudná állapítani hogy Ez az elektronkapcsoló milyen érzékenységű lehet? Vagy esetleg valakinek nincs meg a komplett cikk/újság ezen száma? Előre is köszönöm.
Köszönöm mindenkinek a tanácsát!
Megvettem a szkópot, igaz, hogy 6 órát utaztam miatta, de megérte. Nagyon jó szkóp, eddig semmi hibát nem fedeztem fel rejta. Még annyit a végére, hogy Meszi bácsitól tényleg nyugodtan lehet vásárolni, nekem is röviden bemutatta a szkópot.
Úgy saccra tízszeres erősítése lehet maximum. A P1 és P2 potenciométerek osztják a jelet, a T2 és T5 tranzisztorok kb. 14-szeres erősítést okoznak. A többi tranzisztor impedanciaillesztő, követő, ezért valamelyest csillapítják a jelet.
A hozzá kapcsolt oszcilloszkóp érzékenységét max. 10-szeresére növelheti, illetve a potenciométerek és az osztó állásától függően akár 0-ra lecsökkentheti (vagyis szinte akármekkora feszültség sem ad kimenő jelet). Az érzékenység növelésnek akadálya lehet a zaj, tehát pl. egy 5mV/osztás érzékenységű szkóp ezzel biztosan nem lesz 0,5mV/osztás érzékenységű.
Köszönöm szépen. Akkor szerintem megépítem. Jelalak-vizsgálatra jó lesz nekem. Viszont lenne még egy kérdésem: a sarkára állított négyszögben lévő M1 és M2 micsoda? Ilyen jelekkel még nem találkoztam. Előre is köszönöm.
Az M1 és M2 mérőpontok. Beállításhoz szükségesek, ott lehet megnézni, hogy az adott csatorna jele milyen (mekkora a DC-szintje, torzítása stb.). A megépítés után elvileg egyszer megnézed ott a jelet, beállítod a trimmerpotenciométerekkel a szinteket, és utána nincs rá szükség.
(Gyengesége a kapcsolásnak, hogy nem viszi át a bemenő jel egyenszintjét és nem lehet a két csatorna helyzetét folyamatosan egymáshoz állítani, csak két fix értéket lehet beállítani a trimmerekkel.)
Köszönöm szépen a magyarázatot. Fontos lenne a pozicionálás is. Esetleg nem tudsz egy másik precízebb elektronkapcsoló kapcsolást? Vagy esetleg ennél nem lehetne megoldani a pozicionálást? Előre is köszönöm.
Hali mindenkinek! Szeretnék vásárolni egy oszcilloszkópot. Ami egy EMG TR 4655/a típusú. Azt hiszem ez az. Valaki meg tudná mondani hogy ez hány MHz-es? A google barátom csak az EMG 4655/2A ról tud infókat. :no: Valamint kinek mi a véleménye arról amit vásárolni szeretnék? Előre is köszönöm!
Üdv!
Szeretnék vásárolni egy oszcilloszkópot,név szerint egy EMG gyártmányú TV Oscillosynchroscope 1581-et.Adatokat szeretnék róla,illetve,hogy TI ajánlanátok-e(kezdő célra kellene) Köszönettel:Máté.
Szia!
Ha szereted a csöves fílinget, akkor hajrá! Nekem is volt egy, de leégett a hálózati trafója A sávszélessége nem túl nagy, úgyhogy szinte csak hangfrekis mérésekre alkalmas. EMG-1581/S
Hali!
Szokták mondani,hogy egy szkóp pl.:10MHz-es.Ez mit takar és ennek a szkópnak mekkora egy az 'értéke?' Máté. U.I.:Kb.hány Ft-ot ér meg?
A linken minden adatát megláthatod. Ez 7MHz-es (elviekben). Én tíz éve 5000-et adtam érte, de már megbántam.
Üdv megint!
Valaki erre a kérdésemre nem tudja a választ? Igazából azért szorulok drága digitális szkópra mert szükségem lenne a frekvencia mérésre is. Köszönöm előre is.
Ha több csatornás a szkópod, akkor a csatornák jelei között egyszerűbben tudsz különbséget tenni, ha más színű az egyik és más a másik csatorna jele. Hasznos funkció a színes kijelző.
Hagy ne reklámozzam azt a műszert, ami csak úgy tönkre ment nálam. Persze sok mindenre használható lenne, de én egy 10-20 MHz-es tranzisztoros mellett döntenék, ha választanom kellene.
Köszönöm. Igen két csatornásat néztem mert digitálisból szimplát nem kaptam. Sajnálom kiadni a pénzt érte, de muszály lesz. Analógot nem akarok venni, mert szinte már lassan ugyan annyiba kerül, és frekvenciamérés is hiányzik belőle a sok más funkció mellett (bár egyelőre szerintem ezeknek a hasznát nem venném). Eddig egy Maxwell multiméterrel mértem frekvenciát de elég sokszor megviccelt a műszer.
Erről mi a véleményetek? Én is csak most fedeztem fel. Valaki egyáltalán vásárolt már ebay-ról?
Ezt felejtsd el. Gondolom nem terepi körülmények között akarsz méricskélni. 1 MHz-es sávszélessége van. Nem sok.
Nem, egyelőre csak kapcsolóüzemű dolgokhoz lenne rá nagy szükségem és itt 1Mhz sok. És nem drága. Mondjuk félek az eBay-os rendeléstől pedig a kiszemelt asztali szkópom is 20e Ft-al olcsóbb.
Ha négszögimpulzusok fel meg lefutási idejét kell valamelyest pontosan láttatni, akkor az 1MHz nagyon kevés. Éppen a kapcsolóüzemű áramkörök ellenőrzésénél lenne fontos a nagy sávszélesség! 10MHz-nél ne add alább.
Köszönöm. Nem gondoltam, hogy épp egy 50khz-ez kapcsolóüzemhez jóval nagyobb sávszélesség szükséges. Az a baj, hogy ez a kézi meg az analóg szkóp is harmada egy digitálisnak, de ezek szerint később nagyon megbánnám. Sajnos használt se kapható digitálisból. Én 2*25Mhz-esekben gondolkodtam, persze még aránylag kezdőként e téren nem tudom, hol fogom majd ezt a nagy sávszélességet kihasználni. Mégegyszer köszönöm.
Digitalis szkop vasarlasnal szem elott erdemes tartani egy par alapszabalyt.
-Analog savszelesseg. Mint latom megelegszel 25MHz-el. -Valos mintavetelezes. Ez altalaban minimum 10x -ese kell hogy legyen az analog savszelessegnek. 25MHz-es szkop eseteben tehat minimum 250Ms/s. Ezt ha jol latom, csak a uni-t teljesiti. Picivel dragabban mar kapsz 50MHz 1Gs/s ! szkopot: Rigol DS1052E Sot ugy nez ki, hogy ezt a szkopot eleg egyszeruen at lehet alakitani egy 100MHz-esre. (DS1102E) Ez az oldal szerint a hardver mindkettoben ugyan az.
Ennyi penznel azert nem kellene ilyen hamar donteni.
Sajnos egyikkel sincs tapasztalatom, igy a minoseg/megbizhatosagukrol nem nyilatkozhatok. Ugyan az a ficko egy szemlet is keszitett a Rigolrol. Itt megtalalod: Bővebben: Link Masodik resze a modositasnak: Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |