Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   166 / 489
(#) nurseboy válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 20, 2010 /
 
A bázis a kapcsolt fájl PIC16f886 a távirányitóba a nyákterv alapján , PIC16f628A-t.

A mellékletek ugye egymással kompatibilisek, tehát ezekből össze tudom majd állítani?

A kezdő verzióban is megvolt minden és a megépítés után még volt egy két hiba amire rá kellett jönnöm, de így tanultam belőle. Egy kezdőnek mint én igy van sikerélménye ha minden megvan és meg tudja építeni és utána rájön a müködésére. Ugyhogy bocs a sok kérdésért!

Attila
(#) nurseboy válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 20, 2010 /
 
Hello!

Bocs még egy kérdés:

A bázis jobb oldali + nyákja mire való, mire a kapcsolók? Valahol a fórumban elvesztem. Ha van egykész működő órád érdemes lenne betenni a kapcsolások közé (ne haragudj ha okoskodom, csak a kezdőket képviselem)

Köszi: Attila
(#) Hp41C válasza nurseboy hozzászólására (») Júl 20, 2010 /
 
Szia!

Ezek már fenn vannak...
Bázis a Prop_base_886_3.09.zip -ben,
Távirányító

Van egy rossz érzésem:
A három állomány valahogy összefügg. A távirányító által küldött címnek, és a parancsoknak összhangban kell lennie mind a három készülékben. A távirányító a legrugalmasabb - ld. leírását. A bázis és a propeller címének meg kell egyeznie (ha nem írta át senki, akkor 0x1B), a parancskódoknak összhangban kell lenniük (a bázis ne reagáljon a rotornak szóló és a rotor ne reagáljon a bázisnak szóló parancsokra). Ezt az összhangot a hex - ekkel nehéz lesz biztosítani....

Feltöltöm a rotorhoz való Keys.asm-et, ezt kell beletenni a Bázis könyvtárába és lefordítani a bázist...
(#) szepazelet hozzászólása Júl 21, 2010 /
 
Hello!

Alkatreszvadaszatom soran talaltam par erdekes (szamomra) dolgot, lasd kep. Ezt az alkatreszt (kp201...) a google sem ismeri! Nincsen otletem, honnan lehetne beszerezni, mert mar minden nagyobb hazai aruhazban megneztem, de sehol sem volt.
Valamint nem tudom mit takar, hogy "bal" es "jobb".

A Hall IC-nek milyen parameterekkel kell rendelkeznie?

Miert van homero szenzor a bazison es a propellerelen is?

A szekunder kivezeteseit pontosan hova kell kotni?

Valamint ha valaki tudna esetleg felprogramozott PIC-et kuldeni, az kerem szoljon privatban, es termeszetesen arban megegyezunk (legjobb lenne, ha valaki Pesti lenne, es akkor nem kell csomagkoltseg)


Bocsanat, hogy ennyit kerdezek, de kezdo vagyok es csak ti tdutok segiteni!

Nagyon koszonom,
Boti
(#) Hp41C válasza szepazelet hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Szia!

- Kp201 : Fototranzisztor a fényerő szabályzáshoz -> L@mex,
- Jobb/Bal: Lehet úgy fordítani a rotort, hogy a forgásirányt a Calibration kivezetésen reset -kor levő szint határozza meg.... Ha nem így fordított verzió van, akkor ki lehet hagyni mindkettőt.
- Hőmérő: A rotor meg tudja jeleníteni a hőmérsékletet, a bázis csak a pc kezelő programmal képes erre.
- A szekunder kivezetéseket a smd_táp nyákra a két ~ -nal jelőlt pontra kell kötni. Itt van az egyenirányító, a szűrőkondenzátor és a zéner. Három ponton megy át a rotorra: +, föld és az egyik váltó ág az adatátvitelhez (egyenlőre nem használt...).
- Pic: A ChipCad-nál 16F648A és 16F886 van dip tokban... (M3 Klinikák megállónál a Tűzoltó utcában.. )
(#) patexati válasza szepazelet hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Szia! A szekunder kivezetéseket a táp panelra az egyenirányító "hullámos" lábaira kell kötni! A tápról ITT vannak képek és lejjebb is találsz.. Én egy PVC csőre tekertem meg mi ráfér a venti lecsupaszított forgórészére és ráragasztottam a táp nyákot de lehet tekerni közvetlen a forgórész műanyag külsejére is.. A három lyuk kifúrása nagyon lényeges művelet mert ha nem központos ütni fog a rotor.. Kicsit nagyobb furatok nem ártanak de csak egy kicsivel! Így lehet korrigálni ha imbolyog a középső led. Az alkatrészek a leírt helyeken beszerezhetők. A "bal" helyre tegyél be egy 10K ellenállást ha PC venti hajtja! Hall szenzornak jó a pc ventikben található négylábúak nagy része..Ebben a tervben (886 SMD V4 már úgy van a hall kiosztása,hogy az írás van kívül tehát rendesen áll bent a hall a 690,628,648 SMD verziókban az írás befelé áll)! A kitermeléskor érdemes ellenőrizni a hall kiosztását így nem ér meglepetés Ezeket a kontrollereket a kész nyákon ICSP csatin keresztül kell programozni! A tápon az érintkezők Nokia telefon (3310) antennaérintkezői de jó bele más fajta is (PL: Ericson T28 akkucsatlakozó ott van 5 darab kapásból) megoldható más érintkezővel ez csak fantázia és a rendelkezésre álló anyagokon múlik..
(#) szepazelet válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
-Hőmérő: A rotor meg tudja jeleníteni a hőmérsékletet, a bázis csak a pc kezelő programmal képes erre.


Ezt most nem teljesen ertem. Azt hittem, hogy a bazist felcsatlakoztatom gepre soros porttal, beallitok a kapott program segitsegevel mindent (ebresztes, kulonbozo szenzorok stb.), levalasztom a geprol, es az ora teszi a dolgat. De most akkor nem data vonalon kene kommunikalnia a bazisnak a rotorral? Vagy ez Hertz-fele adatatvitel rendszeru?
A rendszer nem ugy mukodik, hogy a bazis ad mindenfele informaciot, a propeller meg csak kijelzi azt?

Neztem a bazison, hogy van "sound". Vagyis ra kell kotnom a bazisra egy hangszorot, ha azt akarom, hogy ne kessek el a sulibol?

A Chipcad-nel egetnek nekem programot a kontrollerbe?


Koszi a valaszokat
(#) patexati válasza szepazelet hozzászólására (») Júl 21, 2010 /
 
Szia! Nincs semmi adatátvitel a rotor és a bázis közt (még)! Vedd úgy,hogy ez két óra! Egy a bázis egy a rotor..A rotort csak infra parancsokkal lehet beállítani ezért távirányító kell hozzá minden esetben. Ha elkészül az adatátviteli része az arra lesz majd képes,hogy az időt szinkronizálja a báziséval mit ha DCF időszinkron modul frissít akkor az óra nagyon pontos lesz! A rotor visszafelé nem fog adatot küldeni és nincs is rá szükség! Én a helyedben készítenék egy sima PWM meghajtót a forgótrafóhoz (egy 555 és egy fet) és egy fordulatszabályzót a motornak de ez akár el is hagyható így maxon forog) Javasolom a tápáramkört,tekercset,távirányítót készítsd el először és utána a rotort. Ha már megy minden akkor kaphat egy komolyabb meghajtót (bázist) mit mint írtam is valószínűleg áttervezem egy kisebb fajtára és kiszedem a feleslegesé vált dolgokat belőle! Azt vedd figyelembe,hogy nem egy egyszerű áramkörről van szó! Nagyon körültekintő módon kell építeni éleszteni miben segítünk ha eljutsz oda
(#) szepazelet válasza patexati hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Szia!

Tudnal esetleg kapcsolasi rajzot kuldeni a primer oldalhoz (PWM)? Arra gondolok, amit irtal , hogy 555 kell meg fet, csak en nem ertek (meg!) annyit az elektronikahoz, hogy ezeket jol osszerakjam. En csak utanepiteni tudok kapcs. rajzbol.

Ugy lenne a legjobb, hogyha az egesz mondjuk egy telefon toltorol menne, vagy valami kis kompakt dologrol, es nem trafoval...Persze, lehet hogy amit irtam, az nem kivitelezheto.

Mondjuk ha csak 15 V 100 mA kell, akkor az 1,5 W teljesitmeny, ami nem sok...
(#) patexati válasza szepazelet hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Szia! ITT van egy kapcsolás 555-el. A trafó legyen legalább 600-800mA-os! 100mA nagyon kevés! A trafón és a Zenerdiódán van elég sok veszteség..
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Júl 22, 2010 /
 
Ha jobban belegondolok és ledenként a maximális 20mA-os árammal számolok akkor csak az 520mA mivel itt 26 led van! A tápnak így kell az 1000mA minimum! Én egy gyári 2,5A-os tápról járatom enyhén langyos!
(#) szepazelet válasza patexati hozzászólására (») Júl 23, 2010 /
 
Szia!

Az altalad linkelt aramkor nem egyenaramrol megy? Valamint ott az van, hogy 5-10 V. Letezik, hogy az ora tenyleg tobb mint 15 W-os? (ez koltoi kerdes, mar valaszoltal.)

Irtatok tobbszor a forumon, hogy nagy fenyereju led kell, azonabn voltak olyan hozzaszolasok is, hogy tul nagy fenyero eseten meg zavaro az ora...Van esetleg egy szam (esetleg tartomany), hogy hany milikandellas led az idealis? Csak mert delutan megyek Lomexbe, es megveszem az alkatreszeket, de ha kerek egy nagyfenyereju ledet, az elso kerdesuk az lesz, hogy hany kandellas legyen?

A fototranzisztorbol KP-2012P3C, valamint KP-2012P3BT van lomexben, az nekem jo?

Hall szenzorbol negy labu kell, mert leginkabb 3 labuakat lattam...Igazobol van eleg sokfele, es nem tudom, hogy jelen nyakra milyen kell. Valamint a Hall mellett van egy "feher negyzet". Az most atkotest jelent, vagy egy alakatreszt? Valamint ehhez kapcsolodoan tehetek-e egy erosebb neodimium magnest a szenzorhoz?

Koszonom a segitseget.

Szia!

kocka.JPG
    
(#) patexati válasza szepazelet hozzászólására (») Júl 23, 2010 /
 
Szia! Milyen színt akarsz attól függ! Nem jó sem a nagyon erős de nem jó a gyenge sem! A fototranyó mindegy milyen jó lesz.. Hall az a négylábúra van tervezve ami van is a PC ventikben de a három lábú is jó csak át kell tervezni hozzá a nyákot! A hall melletti fehér négyzet az egy összeforrasztható jumperszerűség ott lehet variálni,hogy alacsony vagy magas szinten legyen a hall kimenete (a háromlábúnál ezt a mágnes megfordításával tudjuk elérni) jó a neodimium mágnes de nem kell óriási csak egy kicsi..Vegyél egy 41-00-58 cikkszámú ic foglalatot is abból kell kiszedni a kis hüvelykéket majd az icsp csatihoz!

Pár led cikkszáma mi jó! Én a kéket javasolom főszínnek egy külső pirost,egy narancs sec ledet és a trick led nálam ugyancsak kék szerintem úgy a szebb de ezt rád bízom!
Az ne tévesszen meg,hogy nem egyforma a fényereje a ledeknek mcd-ben mert ez így jó ,kb így egyforma!
Kék: 95-00-49
Piros: 95-01-12
Narancs: 95-01-70
Sárga: 95-01-13
(#) Auf hozzászólása Júl 25, 2010 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az órához jó-e a CME IR2554 -es távírányitó?
BU2478-2Q ic van benne.
Köszi
(#) Hp41C válasza Auf hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Szia!

Csak akkor lesz jó, ha a Philips RC5 kódot ismeri...
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Szia! Mi lett az anyagbeszerzés eredménye?? Nekiálltál? Holnap valószínű elkészítem az egyszerű,olcsó analóg bázist melyen állítható a PWM kitöltés és a motorfordulat is egy egy kis timmerpotival. Olcsó egyszerű egy hátránya van nem lehet stanby állapotba kapcsolni távirányítóval így ha kap feszültséget megy ha nem akkor megáll.
(#) szepazelet válasza patexati hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Szia!

Megvettem penteken szinte mindent, nehany alkatresz meg hianyzik, de amik voltak, azokat beforrasztottam, plusz az altalad lineklt kapcsolasi rajzhoz is szereztem alkatreszeket...De ezek a Lomexesek! Mar harmadszorra megyek hozzajuk, mivel mar masodszorra nem teszik bele a zacskoaba amit kertem Tudom, hogy ok is emberek, de ez mar eleg idegesito!
De a taviranyitot osszeraktam, igaz meg nem mukodik, habar a PIC-et is felprogramoztam, megsem jo: hiaba nyomom a gombokat, semmi sem tortenik, valoszinuleg elszallt a PIC.

A propellerbe viszont a homersekleti szenzort ha nem teszem bele (meg), attol meg mukodik az ora, vagyis tesztelheto? A proppelrnel ket dolgon tortem a fejem:

1, A LED-ek merre egyeniranyitanak, az ellenallasok fele, vagy a BC484b-k fele?

2, Az LM358-as muveleti erositon nincsen semmilyen jelzes, hogy hol van az egyes lab (ezen a tokozason legalabbis), es a datasheet-je sem segitett betajolni...

Valamint kerestem hozza a mgfelelo hex fajlt a PIC-be, de oszinten szolva fogalmam sincs, hogy melyik az. Kerem, linkelje be valaki a legutolsot!

Az smd taphoz nem kaptam megfelelo zenert, helyette a kovetkezot adtak: P6KE12A 528
Azt mondtak, hogy ez egy hasonlo darab, csak mas a karakterisztikaja. Kerdesem az, hogy jo lesz-e ez a taphoz, illetve a tap nyakon nincsen jelolve a kondik polaritasa!

Koszonom a segitseget!
(#) patexati válasza szepazelet hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Szia! Nem szabad mindent beforrasztani fokozatosan kell feléleszteni mindig! Először kontroller nélkül mérni amit lehet! Popeller rotorba először nem kell mindent belerakni az LM358,fet,RTC,hőmérő csak a végén kerüljön bele ha már működik maga az óra! Először a Pic sem kell bele hanem tesztelés,mérés,tesztelés,mérés,türelem!! Szinte biztos,hogy lesz hiba ezért kell így éleszteni! A Zener jó lesz de tehetsz 15V5W-os fajtér is bele! A kondik polaritása tényleg nincs odaírva de ha leköveted az egyenirányítóról jövő vezetősávot akkor magától értetődik a dolog! A Zener jelölt fele a pozitív.. A ledet ha megnézed egy tápról egy 1K ellenálláson keresztül,hogy melyik fele megy a pozitívra melyik a negatívra és megjegyzed akkor a tranzisztorokon van a negatív (földelt emiteres a fényerőszabályzó miatt) az ellenállásokon meg a pozitív táp van azért írom így mert így nem téveszted el. Ebben az órában egyszerű a helyzet mert minden led egy irányba áll ellentétben a többi eddigi órával! Jó lenne ha tennél fel minél jobb minőségű képeket úgy tudnánk segíteni ha látjuk is! LM358 meg van jelölve egy sávval egyik oldalt azon a felén van az egyes láb!
(#) szepazelet válasza patexati hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Szia!

A teszteles menetet le tudnad esetleg irni, hogy pontosan mit csinaljak es hogyan? Azt irtad, hogy ma megcsinalod az ora meghajto aramkoret, ugyhogy ha meg van, kerlek majd tedd kozkinccse! Este majd teszek fel kepeket (most munkhelyen vagyok ), mivel eddig csak a csupasz nyakokat fotoztam le.

Jo lenne, ha esetleg a tavkapcsolo tesztelesetrol is irnal par sort, mert oszinten szolva nem tudom mi lehet a gond. A PIC programozasa utan, ami nagy nehezsegek aran sikerult lattam, hogy a BC337-est meg nem forrasztottam a helyere, de mielott ezt eszrevettem volna, mar adtam neki tapot. Utana megneztem, hogy lehet, hogy a fesz stab szallt el, mert az elejen forditva tettem bele...Ezt kikuszobolendo labortaprol adtam a megfelelo helyre (vagyis a fesz stab kimenetere) 5 V-ot. Ekkor felkuszott hirtelen az aram 3 amperig (vagyis a maximumig), aztan semmi. Mondjuk elotte sem mukodott. Kivettem a fesz stabot, megneztem 9 V-ra rendesen 5 V-ot ad ki...Valamint neztem a ledeklabainal is, hogy esetleg nem kottem be forditva oket, de ott semmi fesz nem volt, ha nyomtam a gombot,vagy ha nem, akkor sem. Ugyanakkor erdekes modon a dioda egyik laba es a szelso vezeto sav kozott "gombnyomasra" 2,3 V koruli fesz jelentkezett...Errol is teszek majd fel kepet, hogy pontosan hol mertem.

Szia!
(#) Hp41C válasza szepazelet hozzászólására (») Júl 26, 2010 / 4
 
Szia!

A bázissal kell kezdeni:
- be kell állítani a trafó vezérlését....

A rotoron:
1. A táp mérése:
- A diódahíd + kondenzátor + zener: 15V -ot kell mérni. Zener nélkül a kondenzátor feszültsége az 50V -ot is elérheti...
2. A táp jó:
A rotoron a pic, TSOP, LM358 nélkül a rotoron ellenőrzendő
- A +5V-os táp,
- A pic bemenetein változást előidézni és megmérni, hogy az egyik esetben sem megy a láb a föld potenciálja alá és a +5V táp potenciálja fölé, valamint ellenőrini azt, hogy a megfelelő jelre változik:
TSOP kimenete, HAL kimenete, fototranzisztor bemenet...
- A pic kimeneti lábait egy 1k-s ellenállással külön - külön vezérelni és megmérni, hogy a vezérelt elem működik-e: Led kapcsoló tranzisztorok, az LM358 bemenete...
- A P-Fet kinyitható, ha a gate -jét a földre húzod kb 1k-val.
- Ha eddig minden rendben, akkor beültethető az LM358. A pic pwm lábra 0 .. 5V -ot adva, a p-fet drainjén meg kell jelenjen a 0 .. +15V feszültség.
- Beültethető a TSOP, a távirányítóval parancsot küldve a kimenetén impulzusokat kell mérni...
- Ezután jöhet a pic, a felprogramozása. Figyelj, ha a fototranzisztort nagy fény éri, akadályozza a programozást - egy darabka szigetelő szalaggal ragazd le.
- Felprogramozás után indítható - már nem lehet nagy meglepetés.

Távirányító:
Valamelyik gomb lenyomása után a parancsot elküldi az infra leden...
Bemérés:
Pic nélkül, az infra LED -nél 1K soros ellenállással:
- A +5V-os táp ellenőrzése,
- pic bemeneteit kell megmérni, ahogy a rotornál leírtam...
- a pic kimeneteit vezérelve megnézni, hogy a látható és az infra led is vezérlődik. Lényeges az 1K áramkorlátozás, a nagy áram a mérés alatt könkre tenné az infra led-et és a tranzisztort... Az infra led kamerával vagy telefonnal "látható", de feszültség mérővel is ellenőrizhető - ha "világít", kb. 1 - 1.2V esik rajta....
- Ha minden rendben, beültethető a pic,

Az újabb bázis a parancsokat elküldi a PC-s programnak még akkor is, ha nem az órának szól...
(#) patexati válasza szepazelet hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Szia! Valami hatalmas zárlat lehet Remélem zárlat nem a kontroller tért örök nyugalomra.. Ha tudod próbáld meg kiolvastatni a programozóval,ha elszállt nem tudod olvasni írni. Elkészült az analóg bázis terve és teszteltem is működik! Felteszem a layt. A potméterekkel beállítható a motorfordulat és a PWM kitöltése (szépen viszi a régi forgótrafóval a 690-es modellt) A fet és az LM317 jelentős hűtést igényel sok múlik a trafó "jóságán" a Schottky dióda mellett lévő ellenállás értéke a tekercstől függ! Ha nagy Ohmikus ellenállása van a tekercsnek el is hagyható (nálam rövidre lett zárva) ezt ki kell kísérletezni. Érdemes az élesztés idejére beletenni egy kb akkora értéket mint a tervben is van de nem kritikus nem kell ragaszkodni hozzá lehet egy pár Ohm eltérés csak legyen 2W-os. 0,8 A árammal megy a 690-es tehát a 886-os igényel minimum 1A-t. Sajna este melózom nem leszek net közelben de reggel benézek a többiek segítenek ha itt járnak.
(#) szepazelet válasza patexati hozzászólására (») Júl 26, 2010 /
 
Szia!

Itt vannak az ígért képek,ha ma nem is,holnap majd meg tudod őket nézni, bár nem tudom, hogy segítenek-e valamiben is.

Köszönöm,hogy így foglalkoztok a problémámmal.

Szia!
(#) patexati válasza szepazelet hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Szia! Te a távirányítónak pont a tükörképét csináltad meg! Fordítva van beültetve minden!
(#) szepazelet válasza patexati hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Szia!

Erre a PIC programozaskor mar rajottunk, igy mar nekilattam mindnet megforditani (jokis tanulopenz volt). Sokat totjaztam a tavkapcsoloval mar, szerintem fogom az egeszet, es epitek egy ujat, mert hiaba csereltem meg a kritikus alkatreszeket, egyszeruen nem sikerult eletet lehelni bele. Picit a nyakom is hibas volt, lehet ez az oka, bar tobbszor ellenoriztem...Vegsoron tudok venni is tavkapcsolot. Modjuk azt nem tudom,hogy honnan...Mivel egeszen 31.-ig erek ra, es estenkent tudok csak szerelni, ezert inkabb nekilatok a rotortapnak (remenyeim szerint be is fejezem).

Van a haveromnak egy asztali 12 V-os lampaja, abbol jo volna trafo, de az a baj, hogy azt a lampat egyszer "kiserleti celbol" (ertsd:> nem hitte el a haverom, hogy a lampa ket fem tarto allvanyaban van a delej, ezert egy kanallal megnezte...) valoszinuleg tonkretettuk, mivel a multimeter nem jelez semmi feszt a ket labon. Lehetseges, hogy ettol fuggetlenul a trafo megis el? A rovidzar csak egy pillanatig tartott, mondjuk utana a benne levo izzo mar nem vilagitott...
Ma majd szetszedem, mert lehet, hogy van benne esetleg egy-ket plusz alkatresz, amit netan hazavaghattunk.

Szia!
(#) patexati válasza szepazelet hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
A nyákot marasd ki legközelebb rendesen és egy erős fényforrás felé fordítva ellenőrizd a zárlatmentességet! Mint írtam nem szabad semmit elkapkodni mert sokba fog kerülni és sok lesz a kudarc is! Lehet venni távirányítókat csak akkor kell egy olyan bázis is (a 886-os) mi képes a távirányító jelét "kilistázni" ,hogy milyen parancsot küld. Ez nélkül nagyon nehéz megtalálni a funkciókat! A trafóban vagy elszállta a primér tekercs vagy van bent egy bizti (mi bele van lakkozva nehéz hozzáférni) megszakadt!
(#) patexati hozzászólása Júl 27, 2010 /
 
Sziasztok! Nekiálltam a 16F690-es bázis tervezésének az előkészítésén.. Leírom mit terveztem. A kontroller,RTC,diódahíd,TSOP,kvarc,elemtartó,fet,motorszabályzó furatszerelt lesz a többi alkatrész SMD és kétoldalas nyák. A nyomógombok akinek kell egy külön kis nyákon lesznek elhelyezve. Soros adatátvitelre valami kis jackaljzat lesz alkalmazva. Egy stanby led mi akkor világít ha kikapcsolom az órát ha egy másik (NPN) tranzisztor van berakva akkor pedig az eredeti ir led funkciót szolgálja (mi szerintem elavult lett de a lehetőség továbbra is adott marad) Fogok beszerezni egy DCF modult és megpróbálom az óra hátára beszerelni azt is akárcsak ezt a bázist is. Az óra alaplapja 220x220 mm így elképzeléseim szerint a DCF óramodulnak elférne egy tekintélyesebb ferritantenna is (esetleg saját készítésű) így lenne vétel.. A légtekercset tisztes távolságban a tekercstől árnyékolni fogom ezzel csökkentve a DCF modul zavarását.
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Szia!

Egy ötlet:

Az infra led és a standby led mehet ugyan arról a pic lábról - nem kell tranzisztor sem: Az infra led a föld felé egy áramkorlátozóval, a standby pedig a pic tápja felé egy külön áramkorlátozóval. A két ellenállás azért kell, mert a fényerő igény és a nyitófeszültség eltér. Egy kellemetlenség van ekkor, amikor a bázis indul, egy kis időre mind a két led bekapcsol (amíg a port láb bemenet).
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Szia! Az a leg kevesebb Amúgy én már a 886 legelső verziója után áttértem a hall szenzorra az nem érzékeny az erős fényre (legtöbb építő átesik ezen többek közt én is az első órával mert az erős fény miatt nem indul el az óra) mert mindenki jó látási viszonyok közt próbál dolgozni általában..
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Szia! Mit szólnátok Ehez a modulhoz? Képes lenne a soros átvitelt lebonyolítani? A laposomban van beépített Bluetooth legalább lenne valami dolga is és az ébresztőt az ágyból tudnám beállítani Persze a fő előnye a soros kábel hiánya lenne így az óra bárhová rakható csak táp kellene neki.. Ez a Wandra is igaz .
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Szia!

A soros kapcsolatot lekezelné, de attól tartok egy kicsit drágább lenne, mint a jack és a kábel. Nem kell mindig az a kábel... Ha már itt tartunk, a rotor is pörgethetne egyet, akkor máris meglenne a kétirányú adatkapcsolat...

Sajnos további gondok is jönnek, a 3.3V táp és a szintillesztés...
Következő: »»   166 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem