Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   78 / 1152
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Mindenféle képen előnyben részesítem az olyan tápegységeket, amiknek osztott tápágai vannak. Eddig olyan tápegységeim voltak amik, nem sok extrával felszereltek csak a célt elégítették ki.

Egy darab Kódegen tápom volt 5 évig ( megelőző felújítást kapott már), illetve egy Cshiftek (a két tápegység két külön gépben üzemeltet. Anno a Kódegen tápos gépem volt, ami egy kicsit gyengus volt, aztán három éve jött a nagy beruházás, ami során a cshiftekets gépet összeraktam).

Eredménye a két tápegységnek:

jóval magasabb villanyszámla, lassabb számítási teljesítmény (pl grafikai alkalmazás közben nyilvánult meg a legjobban, illetve memória igényes alkalmazásoknál.)

Anyagi kár:

Kódegennel elszállt anno az ATI 9550 es kártya, az alaplap, merevlemez.

A Cshiftekkel lesszált vagy egy tucatszor valamelyik DDR2 -es memória, illetve a videokártya (videokártyából vettem selejtes szériát is ami önmagában egy évet nem bírt volna ki, de ez a tápegység a folyamatot felgyorsította).
Az EMI szűrők MIDI eszközként működtek szinte, mert hallani lehetett azt ahogy a processzor megrángatja a tápágakat, illetve a DMA beszélgetés folyik a merevlemez, és a RAM között.
Grafikai alkalmazásnál meg ordított a videokártyán lévő valamennyi EMI szűrő, és a félvezető stabilizátorok.

A Cshiftekkel igen meggyűlt a bajom, majd szándékosan megsütöttem vissza vittem a boltba, bla bla duma, majd a vissza kapott árából egy kis anyagi megtoldással vettem ezt a szerver tápegységet.

Azóta semmi bajom nincsen. Elsősorban nem kinézet számított, hanem a technikai paraméter adatok.

Idézet:
„Fals az aktív PFC eme előnyét erényként felmutatni a TV, router tápjával szemben, mikor annak nincs aktív PFC-je, nem ettől lesz minőségibb a PC tápja

Félreérthetően fogalmaztam.

Csak azt akartam leírni, hogy hogyan vettem észre a jelenséget, mert közben a fülesen keresztül zenét hallgattam, illetve ez mellett nagy adatmozgás is történt a háttérben és semmit nem vettem észre ebből a számítógépen. Akkor vettem észre hogy valami történt, hogy összedőlt a hálózat, elugrott a net, és a TV is kikapcsolt, majd amikor oldalra néztem látom, hogy a modemen, és a routeren is folyik az indulás utáni önteszt.

Nem éppen a pfc ezen előnyét akartam ezzel kifejezni, csak azt, hogy más tápegységgel ugyan ezt a hálózati tranzienst egy jó kis leállással sikerült produkálni.

Egyébként nem egy utolsó tápegység ez, már nagyon sok téren bizonyított.

Minden elektrolit kondenzátoron ott virít a japán embléma, a hűtőbordák tömör rézből vannak, a szűrők brutális méretben, igényesen vannak kivitelezve.
Amikor megvettem, akkor öt percig csak forgattam, mert annyira tetszett a belső látványa a ventilátoron keresztül. A félvezetők igényesen elrendezve, beforrasztva, és nem hozzá passzírozva semmihez.
Hogy az ATX szabványból ki ne essen, ezért elég tömören lett minden elhelyezve de tűrhető, mert egy nagyméretű/ levegőszállító teljesítményű halk szoftveresen szabályozható ventilátor gondoskodik a hűtésről.

Jelen esetben már tényleg ott tartok, hogy a két év alatt két tápegység árát hozta be csak a villanyszámlával.

Nem fordult elő többé, hogy az egyik DDR2 -es memória meghalt, vagy a videokártya.

Ráadásul még az eszmei értékkárt sem tettem hozzá a dologhoz, ami szintén nagyon fontos, és szerintem a legfontosabb minden felett.

Nem azt vallom, hogy minél drágább egység a jobb, de előtte el kell gondolkodni a technikai paraméterek láttán, hogy mit kapunk cserébe.

Nekem nagyon nem számít -mert hogy maga a számítógép nem volt anno olcsó- , hogy milyen tápegység dolgozik a rendszerben és az igényeket is kielégítse, a részegységeket, és a pénztárcát kímélve.

Elnézést kérek, egy picit hosszúra fogtam a hozzászólást.

Sziasztok, jóéjt mindenkinek.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Persze, de alapvetően a 200V-ossal sincs ott baj, én még ilyen pozícióban nem láttam 400V-os kondit.
A csíftek nagy teljesítményű tápjaival volt nem is kevés gond (ilyesmid volt ha jól sejtem, mert azok kerültek sokba), ezek szerint belenyúltál. A Sirtec eme belvilága eléggé félresikerült, és pocsékul szervizelhető fajta.
Az önálló, ágankénti szabályozást én azóta szajkózom, mióta ATX2.0 van és olyan gépek, melyek 80-90%-ban a 12V-ról terhelnek. Sokkal jobb hatásfokot lehet elérni csak a 12V (-12V) előállításával a főkörben és két, jó hatásfokú integrált kapcsolóüzemű IC-vel. Nekem egy Enermax 465 AX-VE ketyeg a gépben, nekem az az etalon. Minden tipikus benne, de az jól van összerakva. 6-7 évesen a készenléti kört indító MOhm-os ellenállat átüt, ez az egyszem bajuk (az enyém valószínűleg már nem érintett). Egy félresikerült vízhűtéses projektből menekült (ne tudd meg, milyen megoldások voltak benne, félelmetes..Olyan volt összerakni, mintha legókészletet kaptál volna, meg a bordacserekor kiszedték a fél tápot, de a félvezetőket nem, azoknak viszont ettől körberepedtek a forraszai természetesen, csoda, hogy csak a főkör+PFC sült meg fél évnyi üzem után úgy, hogy a bordán lévőkön kívül semmilyen hűtés nem volt se trafónak, se kondiknak, se áramstabilizátornak). Kapott IGBT-t primer oldalra, építettem bordát neki, aztán azóta megy. EMU1212 hangkártyám van, zajokra érzékeny a fülem, nem akarok másik tápot . Hatásfokával nem foglalkoztam, az IGBT-k érezhetően kevesebbet fűtenek, a szekunder oldalon meg akkora diódák vannak duplázva, hogy a jellemző üzemi tartományban sincs melegük. Ami még tetszik, és ilyen korszerűbb dolog, az az FSP emeletes szervertápja
Én adatlapokon paramétereken nem gondolkozok már, annyira marhaságokat írnak rá, hogy nincs értelme. ha látom belülről, az már ad egy kis megnyugvást, de a tutit úgyis az idő mondja meg. Múltkor volt ilyen Corsair japán elkós valami javulni. A csendmánia miatt körberepedt forraszok és hopp, mit találok, egy nem japán kondi, a kontroller segédtápjában, ahol ugye tipikusan a kicsi dobozos, pártíz mikrós kondi előszeretettel rottyan meg pár év után, okozva nehéz indulást és terhelésre összeesést. Szép hiba, nem destruktív és jól belövi az élettartamot..

A memória elhalása kapcsán az alaplapot is megkérdezném, a RAM-okat és kb. az összes kötődő berendezéseket ellátó tápegységek tápelnyomása 70-80dB legalább szokott lenni, ha így megy tönkre valami, attól ezeknek a VRM-eknek is el kéne repülniük, no meg egy maibb táp 100kHz feletti üzemi frekvenciáját nehezebb hallható tartományban lefülelni.
(#) Norberto válasza didyman hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Hali!

Ha már tápegységeknél jártok, megkérdezném, az FSP 350PNR típusról van valami tapasztalatod illetve véleményed? Hátha beugrik valami, ami esetleg kritikus / elspórolt lehet ebben a típusban (bár annak idején a boltból való elhozáskor igen meglepődtem a felépítésén, illetve főként a súlyán)...
(#) vladcepes hozzászólása Júl 27, 2010 /

Sziasztok.Még egy kis segítségre szorulok.
Ma belerakok egy Új alaplapot.(zsír új).
Amit nem értek a rajzon esetleg megírjátok nekem hogy mit kell még csatlakoztatni?(vagyis nem értem hogy a többi mi az.Bővebben: Link
Itt a másik kép is Bővebben: Link
A Front Panel ez az 1,2 lábkiosztás ez vajon melyik felétöl indul?Gondolom lentről az elem felöli részről.(vagyis lentről).
Most látom hogy a másik képen az %-ös az a vastag zsinór ami a tápból jön és adja az áramot.
Esetleg a többit ha megírjátok megköszönöm.
(#) belfi2 hozzászólása Júl 27, 2010 /

Sziasztok! Még mindig monitor gonddal küszködöm.Lefuttattam különböző teszteket thor_3dmark2000v11,
SiSoftSandra csúcspont ellenőrző, terhelő alkalmazását
Artifact Tester
Video.Memory.Stress.Test-1.7
de mindig az derült ki hogy a videó kártya jó.Csak hgy még néha csinálja hogy egy másodpercre elsötétül de vissza is jön azonnal.
Mi a franc lehet vele.A monitorokat is meg cseréltem de semmi változás.Valami ötlet?
(#) S.Roland válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Szia
Tápegység csatlakozókat mind a 2 őt illetve a CPU ventilátor ha van benne videó kártya akkor azt RAM -ot Merevlemezt illetve csak a power on gombot érdemes egy próbát utána ejts meg és nézd meg felpörög e a gép illetve a monitor bead -e valami képet ha ez megvan akkor írj jó vagy nem ha nem akkor mit csinál a gép. Utána elmagyarázom melyik vezetéket kell még bekötni.
(#) vladcepes válasza S.Roland hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Szia.
Köszi.
Összedugtam a tápkábeleket,bele a vinyot,dvd-t,videokártyát neki is hűtést és egyenlőre csak a be-ki kapcsolásra a kábelt.Bekapcsolom felpörög rendesen a proci hűtője is de semmi kép(Bios se semmi se) mi a problematika?

RAM esetén nézd meg ha kettő van akkor szedd ki az egyiket és megint próba. Ha nem akkor a másikkal is próba cseresznye.Lehet nem ismeri fel a gép. Ez az egyik a másik pedig ,hogy ha így sem megy akkor szedd ki a procit és nézd meg a csatlakozókat az alaplapon van ,hogy első leszorításnál kicsit elferdül 1-2 csatlakozó így nem érintkezik és ugyan ezt a jelenséget produkálja.

Köszi
Rákötöttem még a speaker-t,hogy hadd haljam mit csinál.
1-hosszú,3-rövid aztán megint 3-rövid és megint 1-hosszú csipogás.
Nem tudom mi az.
Mindjárt megnézem amit te mondtál.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Memória volt.
Beállítottam a Biost.
Amúgy felejtsem el hogy most a vinyoról bejön a Windows-om mi?
Mert nem tölti be.
Baloldalt fent megjelenik egy csík és kész.
Amúgy a Biosba látni a vincsesztert.

Hát telepítő CD be Bootols és javításra mész végigfut és menni kellene

Okés mert most ott tartok hogy be Boot-oltattam.Most a
Win telepítés:Fájl betöltésénél tart.
Majd akkor javítást nyomok.
Itt vagy még amúgy? vagy mész pihenni?

vagyok

Azt vettem észre hogy mikor legelőször bekapcsoltam a proci ventilátor ment mint állat, most visszavett magából.
És úgy vettem észre ha valamit nagyot alkot akkor felpörög egy pillanatra aztán megint visszavesz.

Á elfelejtettem,az első javításra mentem rá és itt csak a Fixboot, Fixmbr meg ilyesmi jön be na még egyszer.

Ez teljesen jó szabályozza a ventillátor sebességét hogy kevésbé legyen hangos a géped ez nem hiba.

Okés(mert a Laptopom tudom hogy ezt csinálja csak hirtelen nem ugrott be),na most javítja. na kíváncsi vagyok.
Gondolom majd ha minden rendben és leállítom akkor majd elfogadja a másik memória kártyát is.
Majd még a ledeknek a drótjait meg a Reset et kel még bedugjam.
A képen látható Bővebben: Link

23-as Power on led II mire szolgál?
a 11-es???
a 12-es???
a 13-as???

Meg kell próbállni de szerintem nem fogja az meghalt nekem is van már egy fióknyi ilyen rossz ram-om
(#) mizsei.robi hozzászólása Júl 27, 2010 /

Sziasztok!
A gépemben lévő alaplap (asrock p4i45gv) nem ismeri fel a videókártyát ami benne van (ati x1650).Biost már át túrtam ,de nem változott semmi.
Szerintetek meg lehet ezt oldani valahogy hogy mennyen az alaplap és a vga?

Power 2 az arra szolgál elméletileg hogy ha áram alatt van a géped de nincs bekapcsolva akkor jelzi hogy startra kész. nincs minden házon sőt a legtöbbön nincs. ki kell hagyni. a többi pedig mind extra a 11 12 13 különböző hő szenzorok illetve LCD ami kiírja hány fok van benne
(#) S.Roland válasza mizsei.robi hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Biost kell frissíteni az alaplapon illetve megnézni jó a csatlakozás az alaplap és a vga között
(#) mizsei.robi válasza S.Roland hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

A csatlakozás az jó mert más VGA kártya ment vele.A biost frissitést meg megcsinálom amint felmentek a windows dolgai.
Köszönöm a segitséget!
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

A problémád elejét nem tudom, de ha az a gond, hogy elsötétül néha a kép és aztán meg visszajön olvasd el ezt a két cikket amit linkelek, itt is hasonlóról van szó, szóval vga kártya meg monitor páros lehet, hogy nem jók együtt: Bővebben: Link 1
Bővebben: Link 2

Amúgy az én monitorom egy géppel csinálta azt bootolás környékén hogy videomemóriahiba jellegű szemetet rakott a képre és azt se mindig de a gép másik monitorral akár lcd akár képcsöves illetve a monitort is másik géppel próbálva, használva nem láttam ilyet

Oké majd megpróbálom,tegnap még az a xar ramaty alaplap látta
(#) abcdabcd válasza didyman hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Amúgy érdekes, nekem 400-as Chieftek GPS tápom van és a belőle jövő "tekercshangot" zizegést én is csak hallgattam egy ideig aztán egyszer amikor a processzorhűtő tesztelésére hosszabb ideig több órán át hajtottam a gépet terhelő programmal a hőfok pedig nem ment 48fok fölé de úgy látszik a meleg levegőtől a trutyi befolyt a tekercsekbe,mert szétszedve láttam hogy valamit öntöttek azért oda, szóval legalábbis azóta nem zizegnek... Viszont az alaplapi hangkártyába a zaj, az se mindig, hanem sunyi módon csak néha de belehallatszik néha a winchester ahogy felpörög, dolgozik, egeret húzom a korábbi Gaba táppal ezt nem hallottam...

Oké köszöntem.
Nos bejött a Win,(remélem most már nem lesznek fagyások)

Szívesen
De azért teszteltd a gépet egy víruskeresővel én azzal szoktam meghajtja a procit meg mindent ha nem ál le a gép akkor nyugodtan használhatod később sem lesz gond.
(#) didyman válasza Norberto hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Készenlét szekunder oldala és az 5V-os ágon, ha Jamicon kondik vannak, azok szoktak elpupulni, amúgy világ legjobb olcsó tápja .

Okés most még nem látja a hálókártyát.
A CD-n amit kaptam van egy Audio,Intel chipset,meg egy Intel Gigabit Adapter mappa,(az utolsóban nem látok exe filet csak Uninstall filet)
(#) didyman válasza abcdabcd hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Az impregnálólakk az nem folyik meg ennyitől, az inkább a fizikai rögzítésre használt műgyanta, de üzemi körólmények között nem kéne folynia. A hangkártyába beszűrődő üzemi zörejek nagyon gyakran az el nem némított, nem használt csatornák zaja: analóg CD, mikrofon, vonalbemenet tipikusan. Nyugodtan némíts mindent (válaszd ki a kezelőpanelen azokat is, amiket nem látsz), a wave és ritkán a midi az, amire szükséged van, a CD analóg kábelen szinte biztos, hogy nem fog kelleni, digitálisan játszik le az XP.
Következő: »»   78 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem