Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Sziasztok !
Bocs, hogy megszakítom a beszélgetést. Segítséget szeretnék kérni ! Elektret mikrofon tervezéssel kapcsolatos tudnivalókat hol találhatok ?? Fontos lenne !! Kösz.
Mit kell egy mikin tervezni????
Igen elktret mikrofonról kellenének adatok, táblázat pl a fólia tulajdonságairól, tervezés menete, stb... szakdolgozathoz kellene...
Nekünk is vannak ilyen hangfalak otthon. Már nem használjuk, mert most a készített hangfal szól(amit említettem egy előző hozzászolásban)
látom már leszedted az elejéről a hangfalselymet. Amúgy teljesen jók benne a gyári hangszórók, tök jól szolnak, illetve a magas már elszállt de vann benne új. Lengyelből van azt hiszem. A hozzávaló hifid is megvan? az az unitra 3 elemes hifi? Nagyon jó az erősítője és a deckje! Az erősítő 35wattos, de nagyon nagyot szól!
Hello!sajnos nincs meg hozzá az erősítő.örülök,hogy neked is ilyen hangfalaid vannak(gondolkodtam rajta milyen lenne ilyen hangfalakból építeni az 5.1-et...Jó lenne...)A selymet leszedtem,mert sztem nagyon szépek a hangszórók.Ha kicseréled a gyári hangszórót,meglepődsz,hogy milyen szépen tud szólni(mikor hallgatom a bal hangfalat(gyári), alig hallok mélyet, viszont mikor a jobb szól....van különbség.)
hello.
Valóban nincs hatalmas basszusa, ezért halgatta az öcsém szubcsővel együtt. Viszont ha nem discot vagy gépzenét hallgat az ember rajta, hanem jazzt, komolyzenét... akkor nagyon jó zenei élményt nyújt.
A mély hangszórói és a közepe gyárilag nagyon jók! A magas az nem, de azt kicseréltük...
sziasztok nekem egy M.N.C 30348as mélyem van és ehhez szertnék valami ládát építeni. Kocsiba kerülne majd. Örülnék ha valaki tudna segíteni, hogy milyet építsek neki.
Itt van pár adat róla: Sunflower-home Méret: 8"/200 mm Impedancia: 4 ohm Teljesítmény: 100/200 W Frekvencia: 40Hz-5kHz Mágnes méret: 30oz Érzékenység: 92dB
Szia!
Ezt a hangszórót (Qts-e miatt) célszerű lenne reflex ládába tenni, melynek 33 literesnek kell lennie (kb). Ez a térfogat a dobozt alkotó lapok vastagságát leszámítva kell, hogy 33 liter legyen! 22mm-es lapból építsd (MDF, vagy fúrnér). a méreteket a térfogat és a csomagtartó függvényében számítsd ki, de a lagjobb ha úgy meg tudod oldani, hogy a mélysége másfélszer akkora legyen, mint a szélessége. A reflexcső kb 70 mm átmérőjű legyen, és 15 cm hosszú. Mindennel együtt 41 és 198 Hz között fog rendesen szólni ( a WinISD szerint).
Sziasztok! JBL -el számoltam a Hangszóró2000 kft egyik hangszóróját, mégpedig HA16 1544-542, 17literes láda... jah és vented, zárt: 8,2 liert. Szerintem ez kicsit kevés, vagy lehetséges? tudna vki vmit mondani erre? köszi!
dbase:
nekünk van 2 RTB 118... mi 80 kiló? egyrészt jó nagy, másrészt kb 20 as rétegelt lemezből van, és van benne egy brutál 18"-os hangszóró....meg némi merevítés. Ez egy dyna F-18-PWH koppintás, hogy mit tud az a hangszórótól függ, általában beyma-val azért jobb mint reflexel, refifel kb 400W szinusz rámehet gond nélkül. Ez egyébként egy sima basszreflex, előtte egy hangolt csővel, így rezonancián néhány dB-t emel, innen a jó érzékenység, de főleg nagy térben, vagy szabadban szól jól. Mondjuk én még nem mértem le, de 80 Kg talán nincs.
SAL kétutas hangváltó
a szokásos, két tekercs van rajta azon meg SAL matrica... nekem nem szobába kellenek a hangfalak, és ahogy hallom a középnek nem sok értelme lett volna ha rakok bele, ill. haveromnak is van ilyesféle hangfala, csak neki két magas van belerakva... (( nincs valakinek leírása, hogy a hangváltón mit hova kössek ? tom h láma kérdés, de első hangfalam... ))
Szia!
Nézd meg az alábbi linket. a Sal hangfalépítés katalógusa található itt. Valószínüleg benne lesz a sal hangváltó is. Talán ide a fórumra is fel van töltve, de nem emlékszem, hogy hova... http://www.sal.hu/jsp/hangfalepito.jsp üdv.
Nemhogy lehetséges hanem majdnem sok is, ugyanis én át szoktam állítani a filtert legalább normálra. És akkor kisebb dobozt ad, de akkor kell a doboz belsejére egy kis csillapító anyag.
Most felettem a BassBox 6 pro-t ami szinte még azt is meg kérdi milyen csavart használunk, de ezért kinyalja a hátsónkat, és még az is lehet hogy hó végén kölcsön ad... Nah de a lényeg, hogy ez is annyi litert adott ki, Egyébként ez az alacson literszám a alacsony Qts és Vas értéknek köszönhető.
nahh van egy kis időm, pontosan ilyenjeim vannak:
M.N.C. Eclipse II. - 30cm, 250 W piezo khs 120: http://www.d-audio.hu/images/khs120.jpg hangvltó: http://www.somogyi.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=01.03.04.01&...k=4298
köszi szépen a gyors választ, egyébként mi a vélemény h.2000 hangszóróiról? van vkinek vmi közelebbi tapasztalata ezzel kapcsolatban?
mi a fene
mikor megadtam a linket leellenőriztem és működött! amit megadtál, hogy ilyen a hangváltód, ugyanazon az oldalon jobb fent van, hogy hangfalépítés. Kattincs rá és bejön egy pdf-es cucc majd. Megnyitod, és annak a végén ott lesz a bekötése a hangváltónak. beteszek egy másik linket is, lehet, hogy ez működik most... http://www.somogyi.hu/jsp/hangfalepito.jsp;jsessionid=1E4B133BB6F08...C1A8A3
nagyon köcce ! megtaláltam...
ebből a pdf-ből is kutakolódtam, hogy milyen hangfalat érdemes nekem összerakni, de persze itt csúcsminőség, csúcs árakkal... ennyit pedig nem szántam a dologra... de a hangváltós dolog elkerülte a figyelmemet.. egy apró eltéréssel ugyan, de így akartam bekötni én is ... az a magas és mély közötti csómópont nem ugrott volna be, legalábbis ha jól gondolom... köffencs holnap elvileg megvannak a dobozok... kicsit tesztelgetünk
Idézet: „de persze itt csúcsminőség, csúcs árakkal..” ?!?!? szerintem az egyik sem...a minőséget biztos nem, az árakat egy kissé már lehet sokalni! A jó kell nagyon de nagyon olcsón akkor: http://hangszoro.net/ Mélynek olyan hanszórót keress aminek a Qts tényezője 0,45 alatti.
már nem keresek... már lassan összerakom
ti a hangszórókat mivel csavarozzátok a fához? hallottam már h simán széles csíkos( a csavarfej alatti csigás izéé nemtomhogyhívják ) csavarral.. de én ebben nem hiszek.. nem lazul meg egy idő után ?
Sziasztok!
Éppen egy méyláda készítésén gondolkozom és arra jutottam hogy 1db 20 cm-es mnc mélyet rakok bele és ehhez kéne egy láda! Namost én már számolgattam a winisd-el de nem tom hogy megbízható adatokat ír-e ki nekem! A képen meg tudjátok nézni de nem tom hogy jó lesz-e...... Az mnc honlapjáról szedtem le az adatokat. http://www.mnc.hu/index.php?tld=hu&page=product_table&category=home...e%20II és itt a 200mm-es átmérőjűt néztem ki! szubcsöves megoldású lenne valaki segítsen!!!!
hello!
honnan lehet megszerezni a bass box 6 pro-t? esetleg nics vmi tárhelyre feltöltve? előre is köszi
A gyári ajánlásban általában jól szólnak. De nem szabad ki hagyni a csillapító anyagot sem a mit ír. Az mnc hangszórók paraméterei nagyon szórnak, ráadásul a megadott adatok sem fedik a valóságot (ezt valahol olvastam..). Ha ez igaz, akkor tök mind1 mit számol a progi, köze nem lesz a valósághoz...
Egyébként én még mindig jobbnak tartom mint a Sal-t, mert legalább anyagot tesznek bele. Tehát amijen dobozt ajánljanak az kell neki csinálni abba nem szól xarul. Aki többet akar az járatsa pár napot, mérje ki a paramétereit, aztán jöhet a progi, vagy a hangszóró eladása Most nézem Eclipse2 10"-os már a Qts alapján felejtős de nagyon!! Keress olyat aminet ez az érték 0,45 vagy alatti!! Az ilyen magas Qts értékü hanszórók zárt vagy reflex ládában nem szabad alkalmazni. Neki tline vagy tölcsér való.
nem tudnátok honnan lehet hangfalépitő progit letölteni???
Értelek! Végül is mélyládának akartam csinálni! De már mnc-vel vol dolgom nem is egyszer! Volt már mnc mélyládám de az saját elképzelés alapján volt készíve és nem is szólt rosszul! Na most egy ilyenben gondolkozok és persze méretváltoztatás csak annyi lesz hogy alakot fogok változtatni. De a literszám ugyan az lesz. Nah majd elválik...... kép csatolva, ilyent kéne készítenem!
Amint látom ez a SAL hangfaltervezőjéből van.
Szerintem jó. Bár szerintem jobban járnál egy SAL SQP 2540-el. Link csatolva. http://www.sal.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=01.01.02.03&cikk=5012
én, ezt nem ajánlom!!
csupán ezért: Idézet: „"ezüst poliprobilén membrán"” cséve felmelegszik -> membrán megolvad -> deformálodik -> csévetest tönkre megy -> javíthatatlan (nem éri meg!). akkor már h2000 -s HA31 mély! üdv
én pedig ezt ajánlom
Mert gondolod ha tudják Idézet: hogy ez történik a hogy leírtad akkor minek gyártanák? Amúgy meg haveromnak ez van és eddig semmi baja nincs pedig ő bulikba visszi. :yes: „cséve felmelegszik -> membrán megolvad -> deformálodik -> csévetest tönkre megy -> javíthatatlan (nem éri meg!).” üdv
haveromnak a 30cmes volt a kocsijába, megolvadt és szeva... peddig csak 100W ot kapott..
üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |