Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   294 / 730
(#) shalafi.66 válasza kormika hozzászólására (») Júl 29, 2010 /

Nem fogsz hozzá találni mérést, így vagy neked kell, vagy megelégszel a saccolással. Utóbbiban tudok segíteni, ha nem akarsz mérni, és elárulod a hsz átmérőjét.
(#) shalafi.66 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Nem túl magas még.
(#) shalafi.66 válasza ibpeti hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Mindenképp a két 250-es a hangosabb, a terhelhetőség is magasabb, de valamivel nagyobb doboz kell ezeknek, mint a 300mm-esnek.
Viszont, ha már ennyi pénzt ráköltesz, lehet, hogy nem kellene pont SAL hangszóróba fektetni.
(#) tibikee hozzászólása Júl 30, 2010 /

hi azt szeretném meg kérdezni hogy egy méjnnyomora hágy uniforátos kondenzátor kell hogy jó méjet agyon ??

Nem kell kapkodnod, nézd át mit írsz, és úgy küld el.
Olvasgass a témákban, különösen a hangváltókat taglalóakban.
szamóca
(#) kormika válasza shalafi.66 hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Szia shalafi.66! A szóban forgó hangszóró átmérője 13 cm, eléggé puha a gumiperem illetve a pille, szval sztem csak zárt dobozos felhasználással lenne érdemes próbálkozni, de szívesen meghallgatom az ötleteidet. Előre is köszönöm a segítségedet.
(#) shalafi.66 válasza kormika hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Annyira nem lehet nagy az engedékenysége, legalábbis amiket eddig láttam, az alapján, olyan 70-75Hz-re saccolható a rezonancia pont, 0,8 körüli jóságokkal. Szigorúan véve zárt doboz, vagy TL, de ha kell a mélytartomány, és egymagában szól mélyközépként, akkor akár egy b-reflex is megfelel, legalább nő valamivel a mechanikai terhelhetősége zárthoz képest...

Esetleg tudnál egy körülbelüli értéket is mondani ami alapján elindulhatok? Így a "saccolásos hangfalépítés" terén nem vagyok jártas, sok ládát építettem már, de eddig az összes sugárzóról tudtam minden adatot. A hangszórót egy saját építésű 2.1-es hangrendszer mélysugárzójaként szeretném használni, és nem a hangerő hanem a minőség lenne az elsődleges szempont, tudom egy ilyen kicsi hangszórótól nem szabad csodát várni.
(#) shalafi.66 válasza kormika hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Felhasználásfüggő, attól függ, mit csinálsz vele. Zárt 4-8 literig, b-refelx 8-10 környékén, hangolás 65Hz körül.
De ha kell, utánaszámolhatok. Vannak itt paraméterek, csak nem halálosan pontosak. Mint ahogy sok olyan hangszórónál sem, ahol kapsz valami adatot mellé, de azok épp nem érvényesek.

Én inkább diszkózenét és a lágyabb rokkot kedvelem, tehát inkább a lágyabb hangzás lenne a cél, ha a bassreflex ládára utánnaszámolnál azt nagyon megköszönném.
(#) misike80 hozzászólása Júl 30, 2010 /

Hello! Tudna nekem segíteni valaki??? Most vettem egy Massive rw 12 mélynyomót (30cm-es mélysugárzó,
400W RMS és 800W zenei terhelhetőség,
dupla 90oz mágnes,
impedancia: 2x4 Ohm, duplatekercs,
30mm Xmax,
Kevlar comp cone, Conex spider, DVC) Ládaban van, de az kicsi és zárt, így nem szól olyat mint amilyet kellene. Azt szeretném tudni mekkora méretű nyitott láda kellene, hogy jó legyen??? Előre is köszönöm a válaszokat!!!
(#) albinolynx hozzászólása Júl 31, 2010 /

5.1-es rendszert szeretnék kiegészíteni egy aktív sub-bal. Ezidáig volt bőven helyen, nemes egyszerűséggel egy szekrény méretű tölcsér sugárzó + 300mm-es sal-os hangszóróval oldottam meg a dolgot.
Most ez megszűnt, tölcsérnek nincs hely már sajnos. Nagyon kiestem a körből, elsősorban az érdekelne, hogy miből érdemes építkezni? Értem ezalatt, hogy milyen hangszórók felhasználásával?
Nagy valószínűséggel reflex láda lenne/lesz építve. Sal hangszórói milyen szinten állnak most? Tudtok ajánlani jó ár-érték arányú hangszórót?
Ezek a gyári "tizenakárhány" cm méretű sub-ok nem igazán tudnak elvarázsolni. Tudom a tölcsér után nem is lesz egyszerű dolog, de adjunk esélyt...
(#) nagy_david1 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Júl 31, 2010 /

Szia!
Még esetleg elmondanád azt, hogy mi is az az OZ a mágnesnél és miért is felelős? Mennyi ebből is az üzleti fogás és mennyi a használható része? Ugyanakkor gondoltam szerencsét próbálok az MNC-nél, mármint több infót kérni a cégtől egyes típusokról. Írtam egy angol és egy magyar levelet az angol és magyar képviselethez. Mindkét helyről csend, semmi válasz
(#) shalafi.66 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Júl 31, 2010 /

Az MNC-nek semmi köze az angolokhoz vagy magyarokhoz, azok kínai hangszórók. De hiába kérsz adatokat, maga a hangszóró úgyis más lesz a tapasztalatok szerint.
Egybként nem tudom, hogy jutott eszedbe, teljesen más világ mint a másik két kiválasztott PA hangszóró.... Nem nagyon értem, mit is akarsz igazán.

oz. az uncia.

Igazából már rég kértem az adatokat, csak gondoltam megosztom tapasztalataim. Tudtam kínaiak de reménykedtem hogy a com és hu e-mail-jaikra írva valaki válaszol akármit is, mivel van "contact" az oldalakon. Valóban maradok azoknál amit megvitattunk, nem is jött számításba. Amúgy ennek az uncia-nak mennyi a szerepe választáskor? Mert adathiányos hangszóróknál látom előszeretettel feltüntetve.
(#) dkovy66 válasza HANGG hozzászólására (») Júl 31, 2010 /

helló!nincs meg neked ez a hangfaldoboz? spa5070 hangszóró méretében?
(#) HANGG válasza dkovy66 hozzászólására (») Júl 31, 2010 /

Persze hogy,megvan itt is van

hjjm.jpg

(#) HANGG válasza dkovy66 hozzászólására (») Júl 31, 2010 /

Meg szeretnéd épiteni!!

A tömeget jelzi. Akár g-ban is meg lehetne adni, semmiféle hatása nincs.

Akkor ez is néphülyítés. Már kezdtem azt hinni, hogy a 10kg-os 120 Oz-s hangszórók (12") valóban valami sokkal többet nyújtanak. Csak zöldfülüként gondolkodásba ejtett, hogy egyik hangszórónak miért fél tenyeres 2 kg-os mágnese van és másiknak 6 kg-os és szinte nagyobb mint a membrán átmérője

Összetettebb azért egy kicsit ennél, de önmagában a mágnes tömege nem elsődlegesen befolyásolja a légrésindukciót.

Köszönök mindent. Szóba se jöttek ezek, csak már rég felmerült kérdések voltak s most gondoltam helye választ kapnom rájuk, hogy miért dicsekedik sok gyár csak a mágnessel és más adattal szükölködik. Olvastam olyanokat, hogy a nagy mágnes mit sem ér ha nagy a hézag a mágnes és tekercs között, de ha tegyük fel a gyártók adnának erre akkor melyik paramétert befolyásolná a nagy mágnes?

Most írtam. Vagy fogalmazhatunk úgy, hogy a mágnes térfogata nő, az energia szorzat változik, és ez hat az indukcióra is. Esetleg még annyi, hogy a nagyobb tömegű mágnes lassabban melegszik fel (kompresszió <= ).>
(#) ptesza válasza albinolynx hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Azt nem írtad , milyen árfekvésben keresel megoldást . Ha jó szub-ot akarsz akkor 30 cm környékén nézelődj, és ne az autós dolgokkal szemezgess. SAL-t nem ajánlom.
(#) punkkazy hozzászólása Aug 1, 2010 /

Üdv!
Régiben segítettetek nekem autó szub építés környékén, és hát sikerült összerakni egyet, nem lett akkora teljesítményű mint akartam, de így talán jobb is.

Viszont most úgy áll, hogy szombatra kéne egy névnapi bulira egy hangdobozka. Nem kell nagy minőség, inkább terhelhetőség, bár igazából egyenlőre csak egy Conduktorom van (120W-al). Mit tudtok ajánlani, ami olcsó, de szól? Tisztában vagyok vele, hogy Ti nem nem szeretitek az ilyesféle hangdobozokat, de most nekem ilyenre van szükségem...
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Pedig nehéz lesz autóson kívül valami használhatót találni szub kategóriában. JBL-nél vannak biztató darabok, általában jól vizsgáznak.
(#) shalafi.66 válasza punkkazy hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Idézet:
„Nem kell nagy minőség, inkább terhelhetőség”
Most fűteni akarod, vagy szóljon inkább?
(#) albinolynx válasza ptesza hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Igen, nem írtam, mert gondoltam ajánlatok valamit kiindulásnak.
Visaton tányérokat néztem, 11e Ft magasságában, 250mm-eseket. Erről mi a véleményetek?
TDA7294, vagy hasonló teljesítményű erősítővel gondoltam párosítani.

Valami kompakt kis dobozt szeretnék, hogy ne legyen tolakodó a méretével, de szégyenkeznie se kelljen.
(#) shalafi.66 válasza albinolynx hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Idézet:
„Visaton tányérokat néztem, 11e Ft magasságában, 250mm-eseket. Erről mi a véleményetek?”
Elfelejteni, nagyon gyorsan. Ugyanazt megkapod a H2000-nél kb.
(#) albinolynx válasza shalafi.66 hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Nem értem amit szerettél volna mondani.

Közben néztem, conrad-nál vannak eminence tányérok. Mondjuk a BETA 12 TC. Ez 12"-os, azaz 300mm-es.
Szerintem a conrad drága, de az eminence márkát régen ismertem és jónak számított. Manapság nem tudom már hova tenni. Vélemény?
(#) shalafi.66 válasza albinolynx hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Melyik része volt homályos? Visatont érdemes elfelejteni, mert képességeihez mérten drága. Kb. ugyanilyen használati értékű hangszórót megkapsz jóval olcsóbban a H2000-nél.

Az Eminence jó, de szub hangszórókat nem nagyon találsz arrafelé, csak drágán, inkább PA célokra jók. El kell dönteni, hogy mit is akarsz, hangos legyen, vagy mélyről induljon.
Következő: »»   294 / 730
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem